Jump to content

Οι δίσκοι μου έχουν άσπρο στα μάτια τους....βοήθεια παρακαλώ.

noni

Recommended Posts

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

Θα δοκιμάσω λίγη σπιρουλίνα.

Καλή σας μερα

Νόνη

Καλημέρα σε όλους,

Σήμερα άλλαξα νερό και τους έβαλα φαγητό αλλα δεν το αγγίζουν.

Οπως είπα και πιο πάνω επανέλαβα την θεραπεία με το άκουα φουράν 2 φορές. Μόνο

ό δίσκος που είχε το μαύρο του το χάλι φαίνετε καλύτερα αλλα δεν έγινε τελείως καλα, τα πτερύγια του είναι καλύτερα, η πληγή στο κεφάλι του φένετε πιο καλή η κατάσταση, τα μάτια του έφυγε εκείνο το μεγάλο λευκό που τα κάλυπτε ..έμεινε μόνο πολύ λίγο και άρχισε να βλέπει... αλλλά φαίνετε άρρωστος. Και οι 3 δίσκοι που έχουν λίγο λευκό στο ένα τους μάτι συνεχίζουν να το έχουν. Είναι όλοι στην καραντίνα.

Τι με συμβουλεύετε να κάνω τώρα?

Μήπως χρειάζετε να προχωρήσω σε άλλη φαρμακευτική αγωγή?

να τους βάλω φάρμακο το FUNGISTOP της TETRA?

Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω.....????? Παρακαλώ βοηθείστε μεεεεεεεεεεεε

Ευχαριστώ

Νόνη

περιμένω με ανηπομονησία τις συμβουλές σας...

Έγινε επεξεργασία - noni

μια φωτο απο τους ασθενεις μπορεις να ανεβασεις?

επισης τα κοπρανα τους τι χρωμα εχουν?

Καλημέρα σε όλους,

Σήμερα άλλαξα νερό και τους έβαλα φαγητό αλλα δεν το αγγίζουν.

Οπως είπα και πιο πάνω επανέλαβα την θεραπεία με το άκουα φουράν 2 φορές. Μόνο

ό δίσκος που είχε το μαύρο του το χάλι φαίνετε καλύτερα αλλα δεν έγινε τελείως καλα, τα πτερύγια του είναι καλύτερα, η πληγή στο κεφάλι του φένετε πιο καλή η κατάσταση, τα μάτια του έφυγε εκείνο το μεγάλο λευκό που τα κάλυπτε ..έμεινε μόνο πολύ λίγο και άρχισε να βλέπει... αλλλά φαίνετε άρρωστος. Και οι 3 δίσκοι που έχουν λίγο λευκό στο ένα τους μάτι συνεχίζουν να το έχουν. Είναι όλοι στην καραντίνα.

Τι με συμβουλεύετε να κάνω τώρα?

Μήπως χρειάζετε να προχωρήσω σε άλλη φαρμακευτική αγωγή?

να τους βάλω φάρμακο το FUNGISTOP της TETRA?

Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω.....????? Παρακαλώ βοηθείστε μεεεεεεεεεεεε

Ευχαριστώ

Νόνη

περιμένω με ανηπομονησία τις συμβουλές σας...

Απο τη στιγμη που η κατασταση των ψαριων σου ειναι θεαματικα καλυτερη, θα συνιστουσα να κανεις καθημερινες αλλαγες νερου της ταξης του 50-60% με ηδη ετοιμο νερο και να διατηρησεις θερμοκρασια γυρω στους 30οC :)

Zapetros

Δεν είδα να έχουν άσπρα κόπρανα. σαν να μου φάνηκε στην αρχή που αρώστησαν ότι ο δίσκος με το μεγάλο πρόβλημα έκανε μια φορά κάτι σαν άσπρα. Δεν είμαι όμως πολύ σίγουρη. Θα σας ανεβάσω φώτο .

Νιδάλ για να καταλάβω καλά ... να τους αφήσω εκεί στην καραντίνα με την θερμοκρασία στους 30 όπως είναι τώρα, και με την αεραντλία, και το μόνο που θα κάνω να αλλάζω το νερό 50-60% κάθε μέρα χωρίς άλλο φάρμακο?

να κάνω και προσπάθειες για τάισμα?

Ευχαριστώ

Νόνη

Δεν είναι και πολύ καλές οι φωτο. Στη πρώτη και δεύτερη φωτο..

είναι σε πολύ άθλεια κατάσταση και ανεβαίνει συνέχεια στην επιφάνεια,

τυφλός και έχει κολλημένα πλαινά πτερύγια, επίσης εκείνο που φαίνετε στο κεφάλη

είναι σαν μια μεγάλη τρύπα βαθεια και γύρω γύρω έχει άσπρο σαν βαμβάκι και κάτι να το τρώει.

Στην τρίτη φωτο... ξεκολλούν τα μεγάλα άσπρα σαν βαμβάκι απο τα μάτια του, αρχίζει να βλέπει και έχει μείνει λίγο άσπρο, στο κεφάλι του η τρύπα η βαθειά απλώνει και φεύγει το λευκό και φαίνετε σαν να αρχίζει να επουλώνετε. Επίσης δεν ανεβαίνει πάνω κάτω στην επιφάνει, ηρέμισε και ξεκόλλησε τα πλαινά πτερύγια και κολυμπά. Είναι όμως πολύ άρρωστος.

Αργότερα θα σας στείλω και με τους άλλους δίσκους. Δεν μπορούσα να τους βγάλω φωτο γιατί είναι μπροστά ο ένας απο τον άλλο.

post-3744-1227175135_thumb.jpg

post-3744-1227175173_thumb.jpg

post-3744-1227175196_thumb.jpg

Νιδάλ για να καταλάβω καλά ... να τους αφήσω εκεί στην καραντίνα με την θερμοκρασία στους 30 όπως είναι τώρα, και με την αεραντλία, και το μόνο που θα κάνω να αλλάζω το νερό 50-60% κάθε μέρα χωρίς άλλο φάρμακο?

να κάνω και προσπάθειες για τάισμα?

Ακριβως!!!

Οσο για ταισμα ασε το για μια δυο μερες ακομα!

Ρε παιδιά βλέποντας τις φωτογραφίες δεν μπορεί κανείς να απαντήσει τι έχουν οι δίσκοι;

Καλημέρα σε όλους,

Οι δίσκοι μου συνεχίζουν να είναι στην ίδια κατάσταση.

2-3 έχουν λίγο λευκό στα μάτια τους, και ο δίσκος που ήταν σε χειρότερη κατάσταση..το κεφάλι του αρχίσε να διορθώνετε απλά νομίζω είναι σαν να του έχουν φύγει λίγα λέπια σε εκείνο το σημείο. Οσο για τα μάτια του συνεχίζει να έχει εκείνο το λίγο λευκό και φαίνετε ότι του έκανε τελικά ζημιά στο ένα μάτι..σαν να το κατάστρεψε...βλέπει πάντως ...γιατι τώρα κινείτε ανάμεσα στους άλλους δίσκους και δεν κτυπά επάνω τους.

ξαναβρείκε το χρώμα του, όπως και οι υπόλιποι δίσκοι.

Δεν άλλαξε τίποτα άλλο. Περίμενα να γίνουν καλύτερα. Συνεχίζουν να είναι το ίδιο.

Τι άλλο με συμβουλεύετε να κάνω?

Μήπως θα ήταν καλύτερα Νιδάλ να τους φύγω απο την καραντίνα και να τους βάλω πίσω στο μεγάλο ενυδρείο? και αν τους βάλω πίσω...τι θερμοκρασία να βάλω και αν χρειάζετε να τους έχω και αντλία αέρα.

Να τους φύγει το στρές που είναι όλοι μαζεμένοι σε τόσο μικρό χώρο.... και να τους βάλω λίγο εκτοζόν?

Τι με συμβουλεύεις να κάνω. η κατάσταση τους έμεινε σταθερή. Στο ίδιο επίπεδο....

Περιμένω σύντομα απάντηση...

Καλή μέρα σε όλους σας.

Νόνη

Απο την πρωτη στιγμη μεχρι και τωρα δεν εχω διαβασει τιποτα απολυτως για μετρησεις του νερου. Στο κυριως ενυδρειο υπαρχουν αλλα ψαρια; Στο θεμα της μεταφορας απο την καραντινα..........Αν υπαρχουν οχι πριν θεραπευτουν πληρως, αν δεν υπαρχουν, γιατι μεταφερθηκαν τα ψαρια; Βασικο συστατικο για τους δισκους .....υπομονη. Θαυματα δεν γινονται και μαλιστα σε μερικες ωρες η μερες. Εφ'οσον καλυτερευουν, σημαινει οτι κατι λειτουργει θετικα αρα παρατηρεις για να κανεις το επομενο βημα. Ευχομαι να το ξεπερασεις ανωδυνα. Αν μπορεις γραψε μετρησεις.- :)

• 3 weeks later...

Καλημέρα σε όλους,

θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι οι δίσκοι μου είναι σε καλύτερη κατάσταση τώρα. :D

Την περασμένη εβδομάδα τους έκανα μια θεραπεία Melafix - Pimafix σε συνδιασμό.

Αυτή την εβδομάδα δεν τους έβαλα καθόλου φάρμαΚα. Φροντίζω να κάνω μεγάλες αλλαγές νερού καθημερινά και φαίνονται να τα πηγαίνουν πολύ καλύτερα.

Τρώνε όλα καλά και λάμπουν τα χρώματα τους.

τρείς μόνο δίσκοι έχουν πολύ λίγο θάμπωμα στα μάτια... και αυτό φαίνετε να φεύγει.

Εύχομαι να διορθωθούν σύντομα όλα.

:thumbup::D:thumbup: Χίλλια ευχαριστώ σε όλους για την μεγάλη σας βοήθεια όπως πάντα. :thumbup:

Νάστε όλοι καλά και εσείς και τα ψαράκια σας και ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ.

Νόνη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...