noni 12 Νοεμβρίου 2008 #1 Share 12 Νοεμβρίου 2008 Καλησπέρα σε όλου, Πριν περίπου μια εβδομάδα πρόσεξα δύο δίσκους που είχαν κάτι άσπρο στα μάτια τους (σαν κουκκίδα μεγάλη) έκανα μια γερή αλλαγή νερού και τους έβαλα αλάτι εκτοζόν. Την δεύτερη μέρα τους πέρασε. Χθές έκανα αλλαγή νερού και έβαλα ξανά εκτοζόν προληπτικά. Σήμερα το πρωί ήταν καλά. Τώρα που επέστρεψα σπίτι σχεδόν όλοι έχουν άσπρο στο ένα τους μάτι. Ανησυχώ πολύ... δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Δυστυχώς δεν έχω μελαφίχ σπίτι.. μόνο λίγο πιμαφίχ. Θα πάθουν τίποτα μέχρι αύριο που θα πάω να αγοράσω? Μπορώ να τους βάλω πιμαφίχ¨? σας παρακαλώ απαντήστε μου γρήγορα για να ξέρω τι θα κάνω. Εχω 12 δίσκους συνολικά στο μεγάλο ενυδρείο. Περιμένω με αγωνία την βοήθεια σας. Ευχαριστώ πολύ Νόνη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Genirous 12 Νοεμβρίου 2008 #2 Share 12 Νοεμβρίου 2008 H άσπρη κουκίδα που αναφέρεις είναι κάτι σαν θολούρα στην επιφάνεια του ματιού? Αν είναι κάτι τέτοιο προκαλείται συνήθως είτε από κακή ποιότητα νερού είτε από στρες... Μπορείς να ανεβάσεις κάποια φωτογραφία? Link to comment Share on other sites More sharing options...
noni 12 Νοεμβρίου 2008 Author #3 Share 12 Νοεμβρίου 2008 Δεν είναι θολούρα είναι άσπρη κουκίδα . Θα στείλω σε 5 λεπτά φωτογραφεία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
noni 12 Νοεμβρίου 2008 Author #4 Share 12 Νοεμβρίου 2008 αμάν πάνε τα δισκάκια μου. Το ένα απο αυτά έβγαλε και πάνω στην μια μερία του κάτι άπρο σαν χνούδι.... είναι σοβαρότερο το πρόβλημα μου... τι να κάνωωωωωω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
noni 12 Νοεμβρίου 2008 Author #5 Share 12 Νοεμβρίου 2008 σας παρακαλω βοηθείστε με......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
noni 12 Νοεμβρίου 2008 Author #6 Share 12 Νοεμβρίου 2008 Το πρόβλημα είναι σε όλο το ενυδρείο. Είναι σχεδόν σε όλα τα ψάρια αυτό με τα μάτια και σε τέσσερα αυτό στο σώμα. Τα φάρμακα που έχω σπίτι αυτή τη στιγμή είναι χαπάκια General Cure tis API και χαπάκια HEXA-ex , και Μελαφιχ. Φοβάμαι πολύ δεν θέλω να τα χάσω... Τι να κάνωωωωωωωωωωωωω Link to comment Share on other sites More sharing options...
anetosss 12 Νοεμβρίου 2008 #7 Share 12 Νοεμβρίου 2008 Καλησπερα νονη. Αυτο που εχουν βγαλει στα ματια τους οι δισκοι πρεπει να ειναι fungus και ηδη αρχισε να επεκτεινετε και σε αλλα μερη του σωματος τους. Πρεπει να ξεκινησεις θεραπεια αμεσα. . Οσο αφορα τα φαρμακα μπορει να σε βοηθησει το dessamor της aquarium-munster αλλα και της tetra to fungistop.. Και επισης η θερμοκρασια πρεπει να ειναι 30oC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nidal 13 Νοεμβρίου 2008 #8 Share 13 Νοεμβρίου 2008 Καλησπερα Νονη! Απ'οτι βλεπω μαλλον μιλαμε για καποιο βακτηριακι. Καλο θα ηταν να κανεις μια συνδιαστικη θεραπεια με Furan-2 και General Cure. Λογικα η ιστορια ολη προηλθε απο κακες συνθηκες νερου!!! Κανε τη θεραπεια και τα λεμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
noni 13 Νοεμβρίου 2008 Author #9 Share 13 Νοεμβρίου 2008 Ευχαριστώ πολύ για βοήθεια. Ξεκίνησα απο χθές το βράδυ με General cure, ανέβασα την θερμοκρασία στους 30, έβαλα αντλία οξυγόνου και αφαίρεσα ενεργό άνθρακα. Τώρα το πρόβλημα είναι Νιδάλ ότι δεν έχω furan 2 τα χρησιμοποίησα πέρισι , και εδώ στην ισπανία δεν βρήκα πουθενά. Τι άλλο μπορώ να κάνω? Φοβάμαι μην τα χάσω.¨ Δείχνει να εξελίσσετε πολύ γρήγορα. τα μάτια κάποιων σχεδόν καλύφθηκαν όλα με άσπρο και έχουν κάποια μικρούς κόκκους ασπρο στα πτερύγια, και μερικοί λευκό σημάδι στα πλευρά τους Ελπίζω να πάνε όλα καλά. Υπάρχει κανένα φάρμακο άλλης εταιρείας που να κάνει δουλειά όπως το FURAN 2? Ευχαριστώ πολύ και περιμένω απάντήσεις και συμβουλές. Νόνη Link to comment Share on other sites More sharing options...
noni 14 Νοεμβρίου 2008 Author #10 Share 14 Νοεμβρίου 2008 Καλημέρα σε όλους, Οι δίσκοι συνεχίζουν να είναι στην ίδια κατάσταση . Σήμερα θα βάλω πάλι General Cure και stress Coat. Σταμάτησα το τάισμα εδώ και 3 μέρες. Σας παρακαλώ τι πρέπει άλλο να κάνω? Το Furan 2 δεν το βρίσκω εδώ στην ισπανία ούτε και τα φάρμακα dessamor της aquarium-munster και της tetra to fungistop.. Τι άλλο να κάνω? Αν δεν έχω κάποια συμβουλή μέχρι αύριο.... Σκέφτομαι αύριο να βάλω άνθρακα να καθαρίσω όλο το φάρμακο και να κάνω αλλαγή νερού το 50 τοις εκατόν . Επίσης να κάνω θεραπεία με Melafix and Pimafix. Τα έχω 3 ημέρες νυστικά... θα περιμένω ακόμη 2 ημέρες και την Δευτέρα θα ταίσω. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω.... Παρακαλώ απαντήστεεεεεεεεεεεε Ευχαριστώ Νόνη Link to comment Share on other sites More sharing options...
noni 14 Νοεμβρίου 2008 Author #11 Share 14 Νοεμβρίου 2008 Μονο αυτά τα φάρμακα μπορώ να βρώ εδώ στην Ισπανία. Δείτε παρακαλώ το λίνγκ http://www.acuarioaberiak.com/productos.as...Medicamentos%2E και γραψτε μου αν υπάρχει κάποιο απο αυτά να το αγοράσω που να τους κάνει καλό, και να είναι παρόμοιο με τα φάρμακα που μου γράψατε πιο πάνω. Ευχαριστώ Νόνη Link to comment Share on other sites More sharing options...
nidal 14 Νοεμβρίου 2008 #12 Share 14 Νοεμβρίου 2008 Καλημερα! Μετα την ολοκληρωση της θεραπειας με Gen. Cure κανε μια μεγαλη αλλαγη νερου και χρησιμοποιησε το Aqua Furan το οποιο υπαρχει στο site που μας εδωσες. Πριν την αλλαγη κανε και κανα ταισμα........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
noni 15 Νοεμβρίου 2008 Author #13 Share 15 Νοεμβρίου 2008 Καλημέρα σε όλους, Δυστυχώς οι δίσκοι μου σήμερα βρίσκονται σε άθλια κατάσταση. εχουν μαζευτεί όλοι σε μια μεριά του ενυδρείου. Εξακολουθούν τα μάτια τους να είναι κάτασπρα και να έχουν λευκό στο σώμα τους. Αρχισαν να έχουν και φιν ρότ. Και είναι γυρτοί και σαν ναρκωμένοι.. δεν ξέρω τι να κάνω......Νομίζω είναι τόσο πολύ άρρωστοι που θα τους χάσω... θυμάστε παλιά που κατάφερα να αποκτήσω μωράκια απο αυτούς τους δίσκους? και τα μωρά τούς είναι άρρωστα Δεν ξέρω τι να κάνω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 15 Νοεμβρίου 2008 #14 Share 15 Νοεμβρίου 2008 ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΤΟΠΙΚ ΜΕ ΛΙΝΚ ΣΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΜΕΣΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΣΟΥ ΕΔΩ ΠΕΡΑ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nidal 15 Νοεμβρίου 2008 #15 Share 15 Νοεμβρίου 2008 Μετα την ολοκληρωση της θεραπειας με Gen. Cure κανε μια μεγαλη αλλαγη νερου και χρησιμοποιησε το Aqua Furan το οποιο υπαρχει στο site που μας εδωσες. Αυτο το εκανες??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pollatos 15 Νοεμβρίου 2008 #16 Share 15 Νοεμβρίου 2008 Nintal μου μοιάζει σαν αυτό που είχα και εγώ αν είναι έτσι αύριο δεν θα έχει δίσκους . Νονι αυτό το άσπρο είναι σαν κομμάτια βλένης άσπρης ? Εχουν αυτά τα άσπρα και στο κεφάλι ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
noni 15 Νοεμβρίου 2008 Author #17 Share 15 Νοεμβρίου 2008 Σήμερα πρωί πρωί άλλαξα σχεδόν το μισό νερό. Και τους έβαλα το άκου φουράν. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω..... Δεν μοιάζει με άσπρη βλέννα .... έχουν λευκά σημαδάκια στα πτερύγια τους, τα μάτια τους καλύφθηκαν με λευκό... δεν είναι θαμπωμα αλλά καθαρό λευκό χρώμα και στο σώμα τους μερικά έχουν κάποιες λουρίδες λευκές και κοντά στα πτερύγια τους δίπλα απο βράγχια λευκό πάλι. και κάποια σημεία στα πτερύγια κάποιων έχουν σαπίσει σαν φιν ρότ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
noni 15 Νοεμβρίου 2008 Author #18 Share 15 Νοεμβρίου 2008 Τηλεφώνησα σε ένα φίλο Ισπανό που έχει και αυτός δίσκους και μου λέει να βάλω μπλέ του μεθυνέλλαιου... εκείνο που χρησιμοποιούν για τα αυγά των δίσκων. Δεν είναι επικίνδυνο αυτό? Δεν θα τους βάλω άλλο φάρμακο μέχρι να μου πει κάποιος την γνώμη του. Εγώ αυτό που θα κάνω ....θα μαζεύω νερό απο όσμοσις και θα τους βάλω και άλλο για να μειωθεί αυτό το μικρόβιο απο το νερό τους και θα τους βάζω και στρέςς κόουτ για ανακούφιση. Και θα περιμένω να δω μέχρι αύριο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 15 Νοεμβρίου 2008 #19 Share 15 Νοεμβρίου 2008 Αν είναι βακτηριακό μικρόβιο, τότε με αλλαγές νερού δεν πετυχαίνεις και πολλά! Χρειάζεται αντιβακτηριακή θεραπεία. Η όψη των ωαριών σου έχει καμία σχέση με αυτό του παρακάτω Panaque? Link to comment Share on other sites More sharing options...
noni 15 Νοεμβρίου 2008 Author #20 Share 15 Νοεμβρίου 2008 Δεν μοιάζει έτσι εμένα τα λευκά είναι σε κάποια σημεία μαζεμένα μαζί σαν λωρίδα ορθογώνια, και κάποια άλλα σαν μικρά κεφαλάκια καρφίτσας στα πτερύγια τους. Στα μάτια είναι σαν να τους έβαλα λευκή καθαρή μπογιά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
noni 17 Νοεμβρίου 2008 Author #21 Share 17 Νοεμβρίου 2008 καλημέρα σε όλους, Κάποιο δίσκοι δείχνουν λίγη βελτίωση σημερα. Ομως δεν τρώνε καθόλου. Πόσο αντέχουν νηστικοί? Ενας είναι πολύ χάλια και δεν νομίζω να βγάλει την ημέρα. Τι άλλο να κάνω? Κάτι που είδα στο ενμυδρείο είναι ότι εμφανίστηκε παντού κάτι σαν βαμβάκι... στα φυτά στον π'ατο στα ξύλα... τι είναι αυτό? Ευχαριστώ Νόνη Link to comment Share on other sites More sharing options...
noni 18 Νοεμβρίου 2008 Author #22 Share 18 Νοεμβρίου 2008 Καλησπέρα σε όλους, Επανέλαβα ξανά την θεραπεία με το Aqua Furan απο χθές το βράδυ. Ολοι οι δίσκοι φαίνοντα καλά εκτός απο 3 δίσκους. Οι δύο δίσκοι εφυγε το λευκό απο τα μάτια τους και μόνο στο ένα μάτι υπάρχει πολύ λίγο. Ο τρίτος δίσκος που φαινόταν σε πολύ άθλια κατάσταση καλυτερεύει. Αυτός αν δείτε φωτογραφεία τι έπαθε...θεέ μου., Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράμα. Επάνω στο κεφάλι του έβγαλε μια πληγή...πήγε να φανεί σαν την ασθένεια τρύπα στο κεφάλι .. αλλά δεν ήταν κάτι τέτοιο , τα μάτια του γέμισαν λευκό σαν βαμβάκι και τα πτερύγια του λευκό που άρχισαν να λιώνουν... Σήμερα σχεδόν το ένα του μάτι καθάρισε και το άλλο φαίνετε ότι πάει να πέσει εκείνο το λευκό. Σήμερα το πρωί συφονάρισα τον πάτο του ενυδρείου και μάζεψα παράλληλα εκείνο το λευκό που έφυγε απο τα μάτια και σώμα τους και τους πρόσθεσα λίγο καθαρό νερό γιατί φοβάμαι για αμμωνία νιτρικά. Θα ανεβάσω πιο μετά φωτογραφείες για να δείτε. Πότε να ταίσω... έχουν μερες να φάνε..φοβάμαι μην πεθάνουν απο πείνα. Λογικά σύμφωνα με την θεραπεία πρέπει την πέμπτη να αλλάξω νερό αρκετό και να ταίσω. Προχθές που τους έβαλα φαγητό δεν το άγγιξαν Αυτά είναι τα νέα.. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να σωθούν Ευχαριστώ Νόνη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yiannis59 18 Νοεμβρίου 2008 #23 Share 18 Νοεμβρίου 2008 Μην ανησυχείς εμενα οταν ενας επαθε Hexamita (θεραπεύτηκε και ζει ακομα ) εκανε να φαει ενάμιση μηνα Link to comment Share on other sites More sharing options...
zapetros 18 Νοεμβρίου 2008 #24 Share 18 Νοεμβρίου 2008 Αν και δεν γνωριζω τι ασθενεια ειναι αυτη απο τα αποτελεσματα λεω να συνεχισεις την θεραπεια εφοσον βλεπεις βελτιωση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zapetros 18 Νοεμβρίου 2008 #25 Share 18 Νοεμβρίου 2008 αν θελεις δοκιμασε λιγη σπιρουλινα να δεις αν την τρωνε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος