Alex_SKG 11 Νοεμβρίου 2008 #1 Share 11 Νοεμβρίου 2008 Γεια σας από Θεσσαλονίκη, μετά από πολύ καιρό μελέτης αποφάσισα ότι είναι καιρός πια να στήσω ένα nano reef στο γραφείο αφού πληρεί όλους τους όρους για ένα τέτοιο ενυδρείο. Το ερώτημα μου είναι: Από που μπορώ να προμηθευτώ ένα nano tank? μέσω internet καλύτερα? και από ποιον προμηθευτή? Ποιο μοντέλο(έτοιμα κατασκευαστών) θεωρείται το πιο πλήρες για reef? Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Υ.Γ. Αυτή τη στιγμή έχω ένα jewel trigon 190 planted με δίσκους, ασχολούμαι με ενυδρεία εδώ και 15 χρόνια αλλά είναι η πρώτη μου προσπάθεια σε θαλασσινό και απ' όσα είδα θα ήθελα reef nano για διάφορους λόγους. Περιμένω τις συμβουλές σας και πάλι ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake_gio 11 Νοεμβρίου 2008 #2 Share 11 Νοεμβρίου 2008 Καλως ηρθες στα αλλατια φιλε μου Δες εδω : 1.RED SEA MAX το οποιο το εχει το wATER iNN http://www.redseamax.com/redseamax/250Temp...amax/index.html 2.BOYU που μπορεις να το βρεις και στo Water Inn http://www.waterinn.eu/index.php?page=shop...t&Itemid=44 και αν θελεις απο εφοπλισμο κοιτα στο απο εξωτερικο αν δεν επιλεξεις καποιο ενυδρειο ετοιμο (ολα σε ενα) http://www.aquaristic.net/ Δες ωστοσο και σε αλλα ποστ τα παιδια τι ενυδρειο εχουν... Δεν μπορω να επιλεξω ενα απο τα 2 αν και ειμαι χρηστης του Red sea max....Kαι τα 2 ειναι τελεια... Καλο ψαξιμο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 11 Νοεμβρίου 2008 #3 Share 11 Νοεμβρίου 2008 Προσωπικα μου αρεσει το red sea max 130D που ειναι συμαζεμενο και τα εχει ολα (φως,κυκλοφορια,σκιμερ,χρονοδιακοπτες) και χωρις πολλα καλωδια.Το αγοραζεις με ή χωρις το επιπλακι του. Αν θελησεις βοηθεια ή εχεις αποριες στο ξεκινημα,εδω ειμαστε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
banik 11 Νοεμβρίου 2008 #4 Share 11 Νοεμβρίου 2008 Καλως ηρθες κ καλη αρχη, προσωπικη μου γνωμη ειναι πως αν κ εχω το boyu το red sea max που ανεφεραν τα παιδια ποιο πανω ειναι η καλυτερη κ η ποιο ολοκληρωμενη λυση, λιγο ποιο ανεβασμενο το κοστος αλλα απο κει κ περα δεν χρειαζεσαι μεγαλες αλλαγες οσο αφορα το εξοπλισμο Καλη συνεχεια κ οτι χρειαστεις εδω ειμαστε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex_SKG 11 Νοεμβρίου 2008 Author #5 Share 11 Νοεμβρίου 2008 Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σας φίλοι μου, απ΄ότι είδα προσανατολίζομαι σε all in one, το red sea max ακούγεται και φαίνεται άψογο. Υπάρχει κάτι άλλο στην αγορά καλύτερο κατά την γνώμη σας; Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake_gio 11 Νοεμβρίου 2008 #6 Share 11 Νοεμβρίου 2008 Εμενα μου αρεσει και αυτο αλλα πολυ ακριβο και περισοτερα λιτρα : http://www.redseamax.com/redseamax/250Temp...MAX_HP_250.html Δεν νομιζω να εχει ερθει στην Ελλαδα :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex_SKG 11 Νοεμβρίου 2008 Author #7 Share 11 Νοεμβρίου 2008 Πολύ ωραίο το 250max αλλά μιλάμε για nano για οικομικούς λόγους αλλά και χώρου. Καθώς έψαχνα στο internet είδα και το JBJ 6 Gallon Nano Cube Aquarium http://www.marinedepot.com/ps_searchItem~I..._Cube-Tank.html και ομολογώ ότι μου άρεσε, ωραίο φαίνεται! το ξέρει κανείς, μήπως το έχει κάποιος; υπάρχει στην Ελλάδα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 11 Νοεμβρίου 2008 #8 Share 11 Νοεμβρίου 2008 Γνωμη μου ειναι οτι 20-24 λιτρα ενυδρειο για να γινει θαλασσινο,εστω και fish only, θελει πολυ,μα πολυ κοπο και προσοχη καθημερινα,και εχει πολλες πιθανοτητες αποτυχιας ακομα και απο εμπειρους.Ανεβασε λιγο τα λιτρα που ψαχνεις.Δες για 90-100 λιτρα minimum εφοσον το προοριζεις για reef. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex_SKG 11 Νοεμβρίου 2008 Author #9 Share 11 Νοεμβρίου 2008 Η αλήθεια είναι ότι όσο πιο μικρό το ενυδρείο τόσα λιγότερα λάθη συγχωρεί. Άρα αν μιλάμε για γύρω στα 80-100 λίτρα σε όλα-σε-ένα ενυδείο η καλύτερη επιλογή είναι τα red sea max 130 και το JBJ HQI. Ψάχνοντας σε διάφορα forum του εξωτερικού κυρίως χάθηκα! Απ΄ότι φαίνεται το JBJ έρχεται με 150 watt HQI φωτισμό!!! Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει στην Ελλάδα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νίκος_Κρικ 11 Νοεμβρίου 2008 #10 Share 11 Νοεμβρίου 2008 απο προσωπικη εμπειρια θα σου ελεγα να μην παρεις το boyu.το ειχα και δεν μου τρελανε.εγω θα επερνα ενα rio 125 και θα το εφτιαχνα.αλλα ξαναλεω ειναι προσωπικη μου γνωμη.ολοι το boyu που το εβλεπαν μου το φωναζαν περιπτερο αλλα και σαν ποιοτητα δεν με τρελανε.καλη συνεχεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex_SKG 11 Νοεμβρίου 2008 Author #11 Share 11 Νοεμβρίου 2008 Καλως ηρθες στα αλλατια φιλε μου Δες εδω : 1.RED SEA MAX το οποιο το εχει το wATER iNN http://www.redseamax.com/redseamax/250Temp...amax/index.html H TIMH TOY WATER INN EINAI from germany allmost half price Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake_gio 11 Νοεμβρίου 2008 #12 Share 11 Νοεμβρίου 2008 Στο Water inn θα σου δωσουν δωροεπιταγη το 50% της αξιας του ενυδρειου και θα παρεις την βαση και μετα αραγονιτη,βραχο και κλπ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex_SKG 12 Νοεμβρίου 2008 Author #13 Share 12 Νοεμβρίου 2008 Α δεν το ήξερα αυτο! Ε τότε μάλλον συμφέρει Τελικά το JBJ το ξέρει κανείς; το έχει κανεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 12 Νοεμβρίου 2008 #14 Share 12 Νοεμβρίου 2008 Καλώς όρισες συμπατριότη... μιας και η καταγωγή μου ειναι απο θεσσαλονίκη!!! Προτού προβείς σε οποιαδήποτε αγορα θα σου πρότεινα να έρχνες μια ματιά στα άρθρα του Aquazone για να λύσεις πολλές απο τις απορίες σου και να αποκτίσεις μια βασική γνώση... Γνώμη μου στην επιλογή του tank ειναι να πάρεις όσο το δυνατόν περισσότερα λίτρα μιας και αυτό θα προσδώσει μία σταθερότητα στο σύστημά σου. Όσο αφορά το "απο που" θα σου πρότεινα απο Ελλάδα γιατί τα μεταφορικά θα είναι αρκετά για ένα ενυδρείο και δεν ξέρω αν εν τέλει συμφέρει... Ότι βοήθεια χρειαστείς...εδω είμαστε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex_SKG 12 Νοεμβρίου 2008 Author #15 Share 12 Νοεμβρίου 2008 Στο Water inn θα σου δωσουν δωροεπιταγη το 50% της αξιας του ενυδρειου και θα παρεις την βαση και μετα αραγονιτη,βραχο και κλπ... Ρώτησα στο water inn και η δωροεπιταγή δεν ισχύει για την βάση ή άλλο ενυδρείο αλλά μόνο για αναλώσιμα, βράχο άμμο κ.λ.π., επιπλέον δεν υπάρχει διαθέσιμο το 130D, (για το 250 ούτε λόγος να γίνεται) τελικά μάλλον συμφέρει να το παραγγείλω από Γερμανία αφού τα μεταφορικά είναι 15 γιούρια και η τιμή του 40% κάτω και όπως τα υπολόγισα μαζί με τα έξτρα για αρχή(τεστ κιτ κ.λ.π) συμφέρει από Γερμανία δυστυχώς, θα προτιμούσα Ελλάδα αλλά η τσέπη είναι "κοντή" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος