costas21 10 Νοεμβρίου 2008 #1 Share 10 Νοεμβρίου 2008 Θαλασσινοι σας καλησπέρίζω.... Είμαι βαριά άρρωστος..... Το αποφάσισα και όταν λέμε το αποφάσισα τελείωσε!!!! Καταρχήν θα χρειαστώ την αμέριστη ψυχολογική σας υποστήριξη... Εδώ και τρείς μήνες το ενυδρίο μου rio 300 τρέχει με το καινούργιο του setup....Αφρικάνες.....όλα καλά με τις άλγες του με την άμμο του με τα ψαράκια του αλλά μέχρι εκεί ,το θέμα είναι πώς θα το πώ στην γυναίκα μου γιατί όταν είχα το φυτεμένο ήθελα Αφρικάνες τώρα που έχω Αφρικάνες θέλω θαλασσινό lol... Επειδή λοιπόν ούτε που σκαίφτομαι να τις το πώ τα πράγματα θα πάνε λάου λάου... Καταρχήν ο εξοπλισμός θα αγοράζεται σιγά σιγά σε σημείο χελώνας δηλαδή όταν θα τις τα εμφανίζω θα τις λέω κιόλας έλα μωρέ δεν το θυμάσαι το skimmer απο το φυτεμένο το είχαμε...(ευτηχώς είναι και λίγο άσχετη και πιστέυω πως θα την πείθω ) πιστέυω με βάση τις οικονομίες μου και με τον ρυθμό που θα πάρει, κατά το καλοκαιράκι το reefάκι θα είναι έτοιμο Ερώτηση 1η... είναι απαραίτητο ένα skimmer στο θαλασσινό; ο κουμπάρος μου έχει ένα ριο 180 και δέν έχει,παίζει με την βιολογία του βράχου του που ανέρχετε στην τάξη των 60 κιλών...αληθεύει ότι πρέπει να σηκώνει 3 φορές τα λίτρα του ενυδρείου; δηλαδή εγώ θέλω ένα skimmer για 1000L;καμία καλή πρόταση; Ερώτηση 2η... πόσο βράχο να υπολογίζω για τα λίτρα μου; να υπάρχει και λίγος χώρος για κοραλλάκια αλλά και για τα ψαράκια μου χωρίς όμως να φαίνετε και άδειο...κάπου πήρε το μάτι μου ότι άμα ο βράχος είναι ίσως με το 1/3 του ενυδρείου δηλαδή 100 κιλά στην περιπτωσή μου μπορεί να ανταπεξέλθει το σύστημα χωρίς εξωτερικά βοηθήματα skimmer πχ αληθεύει; απο τιμούλες τι παίζει; για ασ πούμε καλής ποιότητας βράχου κανα 15άρι το κιλό; Ερώτηση 3η...ο φωτισμός μου είναι στα 2Χ54 Watt T5 καί σκαίφτομαι να προσθέσω με καμιά πατέντα άλλες 2χ54 δηλαδή να έχω σύνολο περίπου 0.6 watt ανα λίτρο,καλά θα είναι; δεν θα βάλω τα τρελλά κοράλια αλλά να μπεί και τίποτα της προκοπής... Ερώτηση 4η...έχω στην αποθήκη ένα ενυδρείο 110 λίτρα ανενεργό και σκαίφτομαι για sump είδα διάφορα άρθρα αλλά το βλέπω δύσκολο γιατί θα μπλέξω με υπερχειλήσεις κτλ όμως θα γλιτώσω όλη την βαβούρα με φίλτρα, skimmer ,θερμαντήρες κτλ κτλ θα το σκεφτώ για αργότερα αυτό δέν ξέρω ίσως... Ερώτηση 5η... Α/Ο τί παίζει; πρέπει; ούτε απο αυτή έχει ο κουμπάρος αλλά απότι έχω διαβάσει είναι απο τα πιό απαραίτητα κομμάτια του εξοπλισμού έ; καμία πρόταση για τα λίτρα μου; μήν με τσεκουρώσετε να είναι ψιλοοικονομική αλλά να κάνει την δουλειά της... Σάς κούρασα υπερβολικά... Όποιος θέλει σε ότι θέλει μπορεί να απαντήσει ,όλα καλοδεχούμενα Και σάς παρακαλώ μην πείτε στους Γλυκούς ότι συχνάζω εδώ... Ευχαριστώ εκ των Προτέρο Φιλικά Κώστας!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 10 Νοεμβρίου 2008 #2 Share 10 Νοεμβρίου 2008 (edited) Θαλασσινοι σας καλησπέρίζω.... Είμαι βαριά άρρωστος..... Το αποφάσισα και όταν λέμε το αποφάσισα τελείωσε!!!! Καλώς ήρθες στους θαλασσόλυκους και περαστικά σου!!! Καταρχήν θα χρειαστώ την αμέριστη ψυχολογική σας υποστήριξη... Εδώ και τρείς μήνες το ενυδρίο μου rio 300 τρέχει με το καινούργιο του setup....Αφρικάνες.....όλα καλά με τις άλγες του με την άμμο του με τα ψαράκια του αλλά μέχρι εκεί ,το θέμα είναι πώς θα το πώ στην γυναίκα μου γιατί όταν είχα το φυτεμένο ήθελα Αφρικάνες τώρα που έχω Αφρικάνες θέλω θαλασσινό lol... Επειδή λοιπόν ούτε που σκαίφτομαι να τις το πώ τα πράγματα θα πάνε λάου λάου... Καταρχήν ο εξοπλισμός θα αγοράζεται σιγά σιγά σε σημείο χελώνας δηλαδή όταν θα τις τα εμφανίζω θα τις λέω κιόλας έλα μωρέ δεν το θυμάσαι το skimmer απο το φυτεμένο το είχαμε...(ευτηχώς είναι και λίγο άσχετη και πιστέυω πως θα την πείθω ) πιστέυω με βάση τις οικονομίες μου και με τον ρυθμό που θα πάρει, κατά το καλοκαιράκι το reefάκι θα είναι έτοιμο Ελπίζω η καλή σου να μην διαβάζει και να μην διαβάσει ποτέ το Α/Ζ!!!! Ερώτηση 1η... είναι απαραίτητο ένα skimmer στο θαλασσινό; ο κουμπάρος μου έχει ένα ριο 180 και δέν έχει,παίζει με την βιολογία του βράχου του που ανέρχετε στην τάξη των 60 κιλών...αληθεύει ότι πρέπει να σηκώνει 3 φορές τα λίτρα του ενυδρείου; δηλαδή εγώ θέλω ένα skimmer για 1000L;καμία καλή πρόταση; Θεωρώ πως όχι μόνον είναι απαραίτητο αλά πρέπει να είναι και αρκετά καλό...Εαν πας γιά Reef κάποια στιγμή σίγουρα θα πρέπει να είναι απο τα βασικά πράγματα που θα πρέπει να πάρεις.Για αυτό κάνε καλό υπολογισμό απο τώρα, έτσι ώστε να μην σου φανεί άχρηστο στην συνέχεια, εαν προς το παρών δεν θέλεις Reef Ερώτηση 2η... πόσο βράχο να υπολογίζω για τα λίτρα μου; να υπάρχει και λίγος χώρος για κοραλλάκια αλλά και για τα ψαράκια μου χωρίς όμως να φαίνετε και άδειο...κάπου πήρε το μάτι μου ότι άμα ο βράχος είναι ίσως με το 1/3 του ενυδρείου δηλαδή 100 κιλά στην περιπτωσή μου μπορεί να ανταπεξέλθει το σύστημα χωρίς εξωτερικά βοηθήματα skimmer πχ αληθεύει; απο τιμούλες τι παίζει; για ασ πούμε καλής ποιότητας βράχου κανα 15άρι το κιλό; O ζωντανός βράχος σε αρκετή ποσότητα μαζί με ένα πολύ καλό skimer είναι ότι καλύτερο, αλά τα 100 κιλά γιά το ενυδρείο σου, μου φαίνονται υπερβολή.Υπολόγισε με τις τιμές που τρέχουν τώρα απο 14-19 ευρώ το κιλό, ανάλογα σε τι βράχο θα πάς. Ερώτηση 3η...ο φωτισμός μου είναι στα 2Χ54 Watt T5 καί σκαίφτομαι να προσθέσω με καμιά πατέντα άλλες 2χ54 δηλαδή να έχω σύνολο περίπου 0.6 watt ανα λίτρο,καλά θα είναι; δεν θα βάλω τα τρελλά κοράλια αλλά να μπεί και τίποτα της προκοπής... Και πάλι εξαρτάται απο το τι κοράλια θα βάλεις.Γενικά σαν αρχή καλά είναι και στην συνέχεια βλέπεις. Ερώτηση 4η...έχω στην αποθήκη ένα ενυδρείο 110 λίτρα ανενεργό και σκαίφτομαι για sump είδα διάφορα άρθρα αλλά το βλέπω δύσκολο γιατί θα μπλέξω με υπερχειλήσεις κτλ όμως θα γλιτώσω όλη την βαβούρα με φίλτρα, skimmer ,θερμαντήρες κτλ κτλ θα το σκεφτώ για αργότερα αυτό δέν ξέρω ίσως... Μην το συζητάς καθόλου...η καλύτερη λύση.... Ερώτηση 5η... Α/Ο τί παίζει; πρέπει; ούτε απο αυτή έχει ο κουμπάρος αλλά απότι έχω διαβάσει είναι απο τα πιό απαραίτητα κομμάτια του εξοπλισμού έ; καμία πρόταση για τα λίτρα μου; μήν με τσεκουρώσετε να είναι ψιλοοικονομική αλλά να κάνει την δουλειά της... Απαραίτητη...εξαρτάται πόσω σταδίων θα πάρεις.Εγω πάντως με μιά καλή της τάξεως των 200 ευρώ εαν θυμάμαι καλά, μιά χαρά κάνω την δουλειά μου. ίσως κούρασα υπερβολικά... Όποιος θέλει σε ότι θέλει μπορεί να απαντήσει ,όλα καλοδεχούμενα Και σάς παρακαλώ μην πείτε στους Γλυκούς ότι συχνάζω εδώ... Απο εμένα τσιμουδιά!!!! Ευχαριστώ εκ των Προτέρο Φιλικά Κώστας!!! Έγινε επεξεργασία 10 Νοεμβρίου 2008 - Big Blue Link to comment Share on other sites More sharing options...
NAVY 10 Νοεμβρίου 2008 #3 Share 10 Νοεμβρίου 2008 (edited) Καλώς ήρθες στην θαλασσινή μας παρέα ........ 50 κιλά ζωντανός βράχος είναι αρκετός Έγινε επεξεργασία 10 Νοεμβρίου 2008 - NAVY Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 10 Νοεμβρίου 2008 #4 Share 10 Νοεμβρίου 2008 Λοιπον φιλαρακι καλως ορισες.Εγω θα σου πω μονο δυο πραγματακια.Στο θαλασσινο αλλωστε ειμαι πολυ πολυ απειρος.1)Μην υποτιμας ποτε τις γυναικες....(ατιμη φαρα..... ) και 2)αν ειναι να φτιαξεις sump φτιαξτο τωρα.Κι εγω ετσι ελεγα σαν εσενα και τωρα παιδευομαι διπλη φορα.Για τα υπολοιπα ας σε αναλαβουν οι εμπειροι του θαλασσινου.Καλη σου συνεχεια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake_gio 10 Νοεμβρίου 2008 #5 Share 10 Νοεμβρίου 2008 Καλως ηρθες !!! :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas21 10 Νοεμβρίου 2008 Author #6 Share 10 Νοεμβρίου 2008 Καταρχήν Ευχαριστώ για το καλοσόρισμα... Στο μυαλό μου γυρνάνε τόσες απορείες που αναρωτιέμαι που πάω να μπλέξω αλλά το θαλασσινό του ΑΖ έχει τους TOP και έτσι ψιλοησυχάζω... Λοιπον φιλαρακι καλως ορισες.Εγω θα σου πω μονο δυο πραγματακια.Στο θαλασσινο αλλωστε ειμαι πολυ πολυ απειρος.1)Μην υποτιμας ποτε τις γυναικες....(ατιμη φαρα..... ) και 2)αν ειναι να φτιαξεις sump φτιαξτο τωρα.Κι εγω ετσι ελεγα σαν εσενα και τωρα παιδευομαι διπλη φορα.Για τα υπολοιπα ας σε αναλαβουν οι εμπειροι του θαλασσινου.Καλη σου συνεχεια... Αυτό ξαναπές το και για το 1ο αλλά και για το 2ο 50 κιλά ζωντανός βράχος είναι αρκετός Και εγώ έτσι πιστεύω άντε καμιά 10ριά κιλάκια παραπάνω Ελπίζω η καλή σου να μην διαβάζει και να μην διαβάσει ποτέ το Α/Ζ!!!! Είσαι καλά; άμα διαβάσει ποτέ θα με διώξει μαζί με το ενυδρείο τουλάχιστον θα έχω κάπου να κοιμάμαι Θεωρώ πως όχι μόνον είναι απαραίτητο αλά πρέπει να είναι και αρκετά καλό...Εαν πας γιά Reef κάποια στιγμή σίγουρα θα πρέπει να είναι απο τα βασικά πράγματα που θα πρέπει να πάρεις.Για αυτό κάνε καλό υπολογισμό απο τώρα, έτσι ώστε να μην σου φανεί άχρηστο στην συνέχεια, εαν προς το παρών δεν θέλεις Reef Αφού θα γίνει ας γίνει απο την αρχή έχεις απόλυτο δίκιο έτσι κιαλλιώς για reef θα το πάω οπότε μονόδρομος το skimmer...Υπάρχουν εσωτερικά και εξωτερικά; ποιά είναι η διαφορά τους ;ποιοτηκά τουλάχιστον... Και αυτό που ρώτησα για τα λίτρα θα πρέπει να είναι για 1000l/h; Ερώτηση 4η...έχω στην αποθήκη ένα ενυδρείο 110 λίτρα ανενεργό και σκαίφτομαι για sump είδα διάφορα άρθρα αλλά το βλέπω δύσκολο γιατί θα μπλέξω με υπερχειλήσεις κτλ όμως θα γλιτώσω όλη την βαβούρα με φίλτρα, skimmer ,θερμαντήρες κτλ κτλ θα το σκεφτώ για αργότερα αυτό δέν ξέρω ίσως...Μην το συζητάς καθόλου...η καλύτερη λύση.... Αυτό που δέν μπορώ να καταλάβω είναι η φάση με την υπερχύληση δέν θέλω να μπλέξω με τρυπήματα και να χαλάσω το ενυδρείο...γίνεται να δουλέψει με την εισαγωγή και εξαγωγή του φίλτρου; δηλαδή η εισαγωγή θα γίνετε κανονικά απο το ενυδρείο το νερό θα χύνετε στο sump απο την εξαγωγή του φίλτρου απο κεί θα περνάει τα διάφορα κανάλια και με μία αντλία να καταλήγει πάλι στο ενυδρείο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas21 10 Νοεμβρίου 2008 Author #7 Share 10 Νοεμβρίου 2008 Αφού θα γίνει ας γίνει απο την αρχή έχεις απόλυτο δίκιο έτσι κιαλλιώς για reef θα το πάω οπότε μονόδρομος το skimmer...Υπάρχουν εσωτερικά και εξωτερικά; ποιά είναι η διαφορά τους ;ποιοτηκά τουλάχιστον...Και αυτό που ρώτησα για τα λίτρα θα πρέπει να είναι για 1000l/h; Αυτό που δέν μπορώ να καταλάβω είναι η φάση με την υπερχύληση δέν θέλω να μπλέξω με τρυπήματα και να χαλάσω το ενυδρείο...γίνεται να δουλέψει με την εισαγωγή και εξαγωγή του φίλτρου; δηλαδή η εισαγωγή θα γίνετε κανονικά απο το ενυδρείο το νερό θα χύνετε στο sump απο την εξαγωγή του φίλτρου απο κεί θα περνάει τα διάφορα κανάλια και με μία αντλία να καταλήγει πάλι στο ενυδρείο; Μήπως θα είναι μεγάλη η ορμή της εξαγωγής και δέν θα προλαβαίνει το νερό να διαπεράσει τα υλικά ωστε να το επιστρέψει η αντλία; άν ναι υπάρχη καμία έτοιμη λύση υπερχύλησης εκτός απο τρύπημα;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 11 Νοεμβρίου 2008 #8 Share 11 Νοεμβρίου 2008 Καλώς να σε δεχτούμε!!! Στο παραπάνω σχήμα, χρειάζεται να προσθέσεις κουτί υπερχείλισης, ενώ το φίλτρο δεν έχει καμία χρησιμότητα. 'Οπως το έχεις σχεδιάσει, σκέψου τι θα γίνει σε περίπτωση διακοπής ρεύματος και θα καταλάβεις το λάθος σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas21 11 Νοεμβρίου 2008 Author #9 Share 11 Νοεμβρίου 2008 Καλώς να σε δεχτούμε!!! Στο παραπάνω σχήμα, χρειάζεται να προσθέσεις κουτί υπερχείλισης, ενώ το φίλτρο δεν έχει καμία χρησιμότητα. 'Οπως το έχεις σχεδιάσει, σκέψου τι θα γίνει σε περίπτωση διακοπής ρεύματος και θα καταλάβεις το λάθος σου. Καλησπέρα Κύριε Νίκο...ευχαριστώ για το καλόςόρισμα... Εχετε δίκιο όλο το νεράκι απέξω... Δηλαδή δεν το γλυτώνω το τρύπιμα; τι είναι το κουτί υπερχείλησης; κάποιο ''χώρισμα'' του ενυδρείου που θα δημιουργηθεί στεγανό και απο κεί θα έχουμε την υπερχείληση; είναι εύκολο το τρύπιμα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas21 11 Νοεμβρίου 2008 Author #10 Share 11 Νοεμβρίου 2008 Καλησπέρα Κύριε Νίκο...ευχαριστώ για το καλόςόρισμα... Εχετε δίκιο όλο το νεράκι απέξω... Δηλαδή δεν το γλυτώνω το τρύπιμα; τι είναι το κουτί υπερχείλησης; κάποιο ''χώρισμα'' του ενυδρείου που θα δημιουργηθεί στεγανό και απο κεί θα έχουμε την υπερχείληση; είναι εύκολο το τρύπιμα; Βιάζομαι να κάνω ερωτήσεις χωρίς να ψάξω πρώτα... Τα περισσότερα αυτοαπαντηθήκαν μετά απο διάβασμα και μάλλον θα καταλήξω σε αυτό http://www.tunze.com/149.html?&L=1&...=-infoxunter005 άν και θα είναι άσχημο εξωτερικά γιατί μάλλον θα κόψω το καπάκι το προτειμώ όμως απο το να κάνω ζημιά... Συγνώμη άν κάνω πολλές ερωτήσεις αλλά Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas21 15 Σεπτεμβρίου 2009 Author #11 Share 15 Σεπτεμβρίου 2009 καλησπέρα σε όλους και πάλι... Τα πρώτα δειλά αλλά σημαντικά βήματα αρχίσαν σιγά σιγά και έχουμε και λέμε... ριο 300 με 60 κιλά βράχο, 2 κοραλιες 4,fluval 405 με αντιφώσφορο, άνθρακα, siporax και silicate removal,skimmer berlin,φωτισμός 4χ54 watt (τ5) τρείς λευκές μία ακτινική και μία 18 watt blue marine για moon light. Μία πρώτη φωτό καθός είναι θολή αφου ο βράχος μπήκε κατα τις 7 και το στήσιμο τελείωσε πρίν μια ώρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koing Koing 15 Σεπτεμβρίου 2009 #12 Share 15 Σεπτεμβρίου 2009 Προβλεπεται για πολυ τουμπανο ενυδριο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 15 Σεπτεμβρίου 2009 #13 Share 15 Σεπτεμβρίου 2009 Μετα απο 11 μηνες καταφερε να το στησει!!!!! Φανταζομαι γραμμαριο - γραμμαριο κουβαλαγε το βραχο και την αμμο για να μην το καταλάβει η γυναικα!!! Μπραβο μαγκα.... εχεις γουστο!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas21 15 Σεπτεμβρίου 2009 Author #14 Share 15 Σεπτεμβρίου 2009 Προβλεπεται για πολυ τουμπανο ενυδριο.... Θα το παλέψουμε Μετα απο 11 μηνες καταφερε να το στησει!!!!!Φανταζομαι γραμμαριο - γραμμαριο κουβαλαγε το βραχο και την αμμο για να μην το καταλάβει η γυναικα!!! Μπραβο μαγκα.... εχεις γουστο!!! Άχχ πές το ψέματα αλλά μόλις το είδε γιατί ενοείτε πως στο στήσιμο δέν ήταν εδώ ...τρελλάθηκε Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 15 Σεπτεμβρίου 2009 #15 Share 15 Σεπτεμβρίου 2009 Kαλη αρχη.Ελπιζω τοσος καιρος προγραματισμου και ψαξιματος να αποδοσουν. Στις παρατηρησεις τωρα: Νομιζω ο βραχος ειναι παρα πολυς.Δεν θα εχεις χωρο για κοραλια.Οπως και να εχει,το βλεπεις στην πορεια. Επισης θα επρεπε να αφησεις δεξια και αριστερα λιγο κενο μεταξυ βραχου και τζαμιου,για να μην εμποδιζεται και να εχεις καλυτερη κυκλοφορια νερου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nidal 15 Σεπτεμβρίου 2009 #16 Share 15 Σεπτεμβρίου 2009 Περαν του στησιματος του βραχου που σου παρατηρησε ο ΑΚΗΣ, θα ηθελα να συμπληρωσω οτι καλο θα ηταν να βγαλεις το Siporax και να στηριξεις τη βιολογικη ισορροπια του συστηματος στο βραχο και στην αμμο. Με αυτο τον τροπο θα δεις οτι δεν θα εχεις μεγαλη επιβαρυνση απο Νιτρικα............... Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas21 16 Σεπτεμβρίου 2009 Author #17 Share 16 Σεπτεμβρίου 2009 Καλημέρα και πάλι ευχαριστώ για τις συμβουλες-παρατηρήσεις ο βράχος μπορεί να μην φαίνετε αλλά έχει πάρα πολλές θέσεις για κοραλάκια καθώς και πολλές σπηλιές όσο για το siporax έφυγε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas21 16 Σεπτεμβρίου 2009 Author #18 Share 16 Σεπτεμβρίου 2009 2η μέρα που τρέχει και οι μετρήσεις είναι ώς εξής ph-8,2 kh-10 nitrite-0,1 nitrat-5 Aμμωνία-3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas21 17 Σεπτεμβρίου 2009 Author #19 Share 17 Σεπτεμβρίου 2009 Και μία ποιό καθαρή Οι μετρήσεις και σήμερα παραμένουν ώς έχουν...είναι φυσικό απο την δεύτερη κιόλας μέρα να υπάρχει τόσο αμμωνία; Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 17 Σεπτεμβρίου 2009 #20 Share 17 Σεπτεμβρίου 2009 ναι είναι λογικό, σιγά σιγά θα αρχίσουν και τα άλλα να παίρνουν τα πάνω τους εως ότου κάποια στιγμή που θα μηδενίσουν. το θεωρώ πολύ δύσκολο να έχεις σωστή κυκλοφορία με αυτό το στήσιμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas21 17 Σεπτεμβρίου 2009 Author #21 Share 17 Σεπτεμβρίου 2009 ναι είναι λογικό, σιγά σιγά θα αρχίσουν και τα άλλα να παίρνουν τα πάνω τους εως ότου κάποια στιγμή που θα μηδενίσουν. το θεωρώ πολύ δύσκολο να έχεις σωστή κυκλοφορία με αυτό το στήσιμο. ΌΣΟ μπορώ να δώ άπο όλες τις πλευρές, κίνηση σε άλγη που υπάρχει επάνω στον βράχο υπάρχει παντού και χαμηλά και ψηλά...δέν έχω λόγο να κρύψω κάτι, τώρα άν το στήσιμο δέν είναι ωραίο αυτό είναι θέμα γούστου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas21 29 Σεπτεμβρίου 2009 Author #22 Share 29 Σεπτεμβρίου 2009 Ακριβώς 2 εβδομάδες σήμερα και έχουμε ώς εξής ph-8,2 kh-10 nitrit-0.05 nitrat-5 NH3-NH4 Μή ανιχνέυσιμα ca-432 mg-1300 Μία απορεία τώρα έβαλα το Σάββατο που μας πέρασε 1 bluetang 2 ερημήτες και 2 γαριδούλες cleaner... To blue και οι γαρίδες είναι εξαφανισμένα απο την στιγμή που μπήκαν τι μπορεί να φταίει μπορεί να είναι ακόμα στρεσαριημένα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 29 Σεπτεμβρίου 2009 #23 Share 29 Σεπτεμβρίου 2009 (edited) Βιαστικες για το ψαρακι παρα πολυ. Δες μηπως ειναι καπου κατι νεκρο και αφαιρεσε το. Έγινε επεξεργασία 29 Σεπτεμβρίου 2009 - ΑΚΗΣ Link to comment Share on other sites More sharing options...
NAVY 29 Σεπτεμβρίου 2009 #24 Share 29 Σεπτεμβρίου 2009 στο ενυδρείο σου ΔΕΝ πρέπει να βάλεις ακόμα ψάρι..... τώρα ΠΡΕΠΕΙ να μπεί το συνεργείο καθαρισμου με αρκετά σαλιγκάρια και ερημίτες.. νομίζω και εγώ ότι ο βράχος θέλει κάποιες αλλαγές, για να βελτιώσεις την κυκλοφορία καλή συνέχεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 29 Σεπτεμβρίου 2009 #25 Share 29 Σεπτεμβρίου 2009 βιαστικές αρκετά δεν έχει τελειώσει το στρώσιμο του ενυδρείο σου και γι' αυτό αν τα ζωντανά είναι ζωντανά δώστα σε κανένα ενυδρείο άλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος