Jump to content

τα φωτα σας παρακαλω

Recommended Posts

καλησπέρα συνάδελφοι στο χόμπι.

γράφω πρώτη φορά και δεν ξέρω αν τα καταφέρω.

χρειάζομαι τα φώτα σας για αυτήν την ανεμώνη.

όνομα και αν είναι συμβατή και με ποιον κλόουν?

ευχαριστώ εκ των προτέρων.

post-7886-1225899845_thumb.jpg

Αγαπητέ φίλε, κατ' αρχήν σε καλωσορίζω στο forum μας!!

Όσον αφορά στο θέμα που θέτεις, θα ήθελα να σου αναφέρω, ότι πρωταρχικός σου σκοπός θα πρέπει να είναι, η εξασφάλιση της επιβίωσης του συγκεκριμένου οργανισμού και κατόπιν η συμβίωσή του με άλλους.

Στο αναφέρω αυτό γιατί η ανεμώνη της φωτογραφίας, έχει χάσει όλα τα αποθέματα της συμβιωτικής της άλγης και έτσι η επιβίωσή της είναι αμφίβολη ή εξαιρετικά δύσκολη με ιδιαίτερη μέριμνα προσαρμογής και απόκτησης νέας άλγης.

Γενικά θα ήθελα να σε πληροφορήσω ότι λευκές ανεμώνες, δεν υπάρχουν στη φύση. Το χρώμα αυτό το αποκτούν, αφού παραμείνουν μεγάλο χρονικό διάστημα σε απόλυτο σκοτάδι, με αποτέλεσμα να νεκρωθεί η προαναφερόμενη άλγη η οποία της προσδίδει το φυσικό της χρώμα.

Για περισσότερες πληροφορίες, που αφορούν το είδος καθώς και τη συμβατότητα με κάποια είδη κλόουν, θα μπορούσες καλύτερα να αναφερθείς στην κατηγορία μας αναγνώριση οργανισμών και κατόπιν στις ειδικές κατηγορίες reef.

Καλή συνέχεια και διαμονή.

Entacmaea quadricolor

Amphiprion akindynos

Amphiprion allardi

Amphiprion bicinctus

Amphiprion chrysogaster

Amphiprion clarkii

Amphiprion ephippium

Amphiprion frenatus

Amphiprion latezonatus

Amphiprion mcculloch

Amphiprion melanopus

Amphiprion omanensis

Amphiprion rubrocinctus

Amphiprion tricinctus

Premnas biaculeatus

Αγαπητέ φίλε, κατ' αρχήν σε καλωσορίζω στο forum μας!!

Όσον αφορά στο θέμα που θέτεις, θα ήθελα να σου αναφέρω, ότι πρωταρχικός σου σκοπός θα πρέπει να είναι, η εξασφάλιση της επιβίωσης του συγκεκριμένου οργανισμού και κατόπιν η συμβίωσή του με άλλους.

Στο αναφέρω αυτό γιατί η ανεμώνη της φωτογραφίας, έχει χάσει όλα τα αποθέματα της συμβιωτικής της άλγης και έτσι η επιβίωσή της είναι αμφίβολη ή εξαιρετικά δύσκολη με ιδιαίτερη μέριμνα προσαρμογής και απόκτησης νέας άλγης.

Γενικά θα ήθελα να σε πληροφορήσω ότι λευκές ανεμώνες, δεν υπάρχουν στη φύση. Το χρώμα αυτό το αποκτούν, αφού παραμείνουν μεγάλο χρονικό διάστημα σε απόλυτο σκοτάδι, με αποτέλεσμα να νεκρωθεί η προαναφερόμενη άλγη η οποία της προσδίδει το φυσικό της χρώμα.

+1 :)

post-7886-1225979402_thumb.jpgκαταρχην να ευχαριστισω τους Νικο και Γιωργο για τις πληροφοριες τους.

Πρεπει ομως να αναφερω οτι το συγκεκριμνο ειδος αγοραστικε ως εχει και οτι πρωτημα τα σκοτινοτερα σημεια του ενυδρειου.

μετα και απο ελενχο με απευθιας εκθεση σε ηλιακο φως, για 3 4 δεπτερολεπτα, μεσω καθρευτη, εκλησε καιαποσυρθηκε κατω απο τον βραχο.

την εχω δυο βδομαδες περιπου και οι 2 Amphiprion ocellaris που εχω δεν τησ εχουν δωσει καμια σημασια.

προσπαθησα να την ταισω και φανηκε να μην δεχτικε ουτε το ζωοπλακτον ουτε την γαριδα την φρεσκεια.

καθε πληροφορια δεκτη

ευχαριστω πολυ

Η παραπάνω παρατήρησή σου, επιβεβαιώνει την προηγούμενη αναφορά μου.

Αυτή τη στιγμή αποφεύγει το φως, γιατί δεν προστατεύεται από τη φωτεινή ακτινοβολία, λόγω της απουσίας της συμβιωτικής άλγης. Αν επιμείνεις να την εκθέτεις στο φως, είναι σίγουρο ότι θα πεθάνει από έγκαυμα.

Κατά τη γνώμη μου, αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να την ταΐζεις με αυτοσχέδια ζουμιά, από μικρόψαρα και γαρίδες, με target feeding, μήπως και τα καταφέρει.

Οι κλόουν δεν πρόκειται να ασχοληθούν μαζί της όσο είναι κρυμμένη.

Καλή συνέχεια.

Eπισης συχνη παρακολουθηση ετσι ωστε αν τα τιναξει (θα αρχισει να λιωνει) να την βγαλεις εγκαιρως για να μην τα τιναξει και το υπολοιπο ενυδρειο :) .Τα πραγματα ως εχουν ειναι δυσκολα.Γι'αυτο προσοχη και επιμονη στο ταισμα.Ισως ειναι ο μονος τροπος να σωθει.

Ακομα ο αστεριας που εχεις να ξερεις οτι ΔΕΝ ειναι reef-safe γιατι τρωει κοραλια :thumbup: (αν δεν εχεις κοραλια για φαγωμα, πρεπει να τον ταιζεις).

Σε απογοητευσαμε με το καλημερα ε? :) .

Μην πτοεισαι.Με λιγη γνωση και λιγη ορεξη ολα γινονται. :thumbup:

post-7886-1225988446_thumb.jpgθα το παλεψω ρε παιδια αλλα εκει που εχει παει τωρα,κατω απτα καφασια που στηρειζουν και αεριζουν ολον τον βραχο , ειναι παρα πολυ δυσκολο να την πιασω.

βεβαια ειναι ακομα ζωντανη και πολυ ενεργειτικη θα ελεγα.

μετακινιτε συνεχεια κρεμασμενη αναποδα, αλλα δεν λεει να την κανει προσ τα εξω λιγακι.

με την συμβιοτικη αλγη τι παιζει? θα πειαση μονη της εκει που ειναι χωρις φως?

οσο για τον αστερια το ξερω οτι πρωτιμα τα κοραλια. προς το παρων ομως ειμαι Fish Only, οποτε δεν υπαρχει προβλημα.

παρεπιπτοντως τι μπωρω να τον ταιζω γιατι εχει γιαλυσει το ενυδρειο. καμια ταμπλετα σπιρουλινα κανει?

Τι φωτισμό έχεις στο ενυδρείο; Θα πρέπει να έχεις κι ακτινικές λάμπες παράλληλα με τις λευκές. Θα σου έλεγα μισές-μισές.

Αυτά που γράφεις με τα καφάσια δεν κατάλαβα γιατί το έχεις κάνει. Μία φωτογραφία ολόκληρου του ενυδρείου θα βοηθούσε. Αν θα το διατηρήσεις μόνο με ψάρια και παράλληλα έχεις και φίλτρο με βιολογικά υλικά δεν σου χρειάζονται οι πατέντες με τα καφάσια. Αυτές ταιριάζουν σε reefaki που στηρίζονται στη βιολογία του ζωντανού βράχου.

Από προσωπική εμπειρία μία άσπρη ανεμώνη θα χρειαστεί γύρω στο δίμηνο για να επανέλθει εφόσον τρέφεται σωστά και παίρνει σταδιακά φως. Αντίθετα μία βδομάδα μόνον αρκεί να ασπρίσει πλήρως μια υγιής ανεμώνη αν δεν τη βλέπει καθόλου ή ελάχιστα το φως του ενυδρείου. Αυτή τη διαδικασία την έχω βιώσει δύο φορές στο δικό μου ενυδρείο.

Λοιπόν φτιάξε της μία σπηλιά που να μπορεί να μπαινοβγαίνει και να προφυλάγεται από το φως των λαμπών ή να ‘λούζεται’ από αυτό όποτε αυτή θέλει. Ξεκίνα με το κομμάτι του βράχου που είναι γαντζωμένη τώρα για να κάνεις τη σπηλία. Μη τις έχεις κανένα κυκλοφορητή κατά πάνω της. Τάιζε την συχνά, μέρα παρά μέρα ή κάθε δύο μέρες mysis ή γαρίδα κατεψυγμένη που θα την έχεις αποψύξει, καθαρίσει και κόψει σε μικρά κομματάκια. Ο ocellaris είναι ο ποιο ήρεμος αλλά και ποιό δύσκολος κλόουν όσον αφορά τη συμβατότητα του με ανεμώνες. Μη βάλεις ακριβά ψάρια μέχρι να στρώσει γιατί αν ψοφήσει θα τα πάρει μαζί της.

το ενυδρείο μου είναι 750l και 200+ το sump.

λάμπες Τ8.μια ακτινική και 4 λευκές από 14000 μέχρι 6400. Ψαράκια γύρω στα20. ελλιπές σε βράχο και αραγονιτη παρ ότι έχω DSB στο ρεφιουντζιουμ με μακροαλγες.τα καφάσια υπερυψώνουν το βράχο για να μην ακουμπάει κάτω και νεκρώνεται. μιας και είναι λίγος περί τα150 κιλά.post-7886-1226014260_thumb.jpg post-7886-1226014410_thumb.jpg είμαι στον ενάμιση χρόνο λειτουργίας

Τα καφάσια δείχνουν άσχημα. Τους κυκλοφορητές που τους έχεις; Από τη μία βάζεις καφάσια για να μη νεκρωθεί ο ‘ζωντανός’ βράχος από κάτω και από την άλλη τον έχεις και ακουμπά στο τζάμι στο πλάι; (δε φαίνεται και καλά). Είναι 150!!! Κιλά τι νταμαρόπετρες;

Τέλος πάντων αφού το ενυδρείο είναι μόνο με ψάρια γνώμη μου είναι να τον στήσεις στο κέντρο χωρίς καφάσια και θα είσαι πολύ καλύτερα και από κυκλοφορία και από ομορφιά.

post-7886-1226018085_thumb.jpgpost-7886-1226018028_thumb.jpgpost-7886-1226017944_thumb.jpgφιλε nikman συγνωμη το μηδεν μπηκε κατα λαθος. τα κιλα ειναι 15 με 20 το πολυ πολυ. το ενυδρειο δεν ειναι ακομα σωστα στημενο.

κυκλοφοριτες δεν υπαρχουν. εχω σχετικα καλη κυκλοφορια με τις 2 αντλιες 3500λ η μια .χρειαζω με βραχο και πιο παχυ υποστρωμα γιατι εχω αμωνια 0 αλλα τα νιτριτικαειναι παντα σε σχετικα υψιλα ορια

επισης ξεχασα να πω , χαριζω την καρπετ ,ειναι μεγαλη και λεμαργη πολυ.πριν απομονοθει στο σαμπ, καταναλωσε 2 κλαρκι 1 μαροουν και κανα2 αλλα

Το ενυδρείο σου μπορεί να "σουλουπωθεί" και να δείξει πολύ πιο όμορφο και ταυτόχρονα να γίνει πιο λειτουργικό. Έχει όλες τις προδιαγραφές.

Φιλε Νικο το ξερω αλλα θελει λεφτακια και οχι αερα κοπανιστο.

Προς το παρων εγω εχω μπολικο μα μπολικο σου λεω αερα κοπανιστο και λιγα λεφτακια.

Α;α, δεχωμαστε δωρεες απο οτιδιποτε μπωρει να μου χρησημεψει και περισευει σε καπιους φιλους χομπιστες. Αραγωνιτη, βραχο, νεκρα η ζωντανα

Για τον αστερια δοκιμασε να βαλεις διπλα ή και απο κατω του λιγη κατεψυγμενη γαριδα (αφου την αποψυξεις ε?).Εχε υποψην σου οτι θελει συχνο ταισμα (2 αντε 3 φορες την εβδομαδα καλα ειναι).Υπαρχει και περιπτωση να μην δεχεται να τρωει γαριδα,καλαμαρι ή κατι σχετικο.Γενικα η διατροφη των αστεριων δεν ειναι ακομα σαφης.Θα δεις στην πορεια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...