Jump to content

Νέος και ασχετος

pd1975

Recommended Posts

Χαιρετώ τους παντες.Αποφάσισα να ξεκινήσω ενα ενυδρείο αλμυρού νερού λόγω της απίστευτης ομορφιάς τους. έτσι κατασκεύασα ενα ενυδρείο διαστάσεων 60x35x50cm.Θα διαθετει ενα πολυ καλο skimmer ειμαι στο στάδιο της παραγγελίας καθώς και εξωτερικό φιλτρο της eihem 2213 με τα παρελκομενα του.Επίσης θα βάλω ζωντανό βράχο περίπου 10kgr ,υπόστρωμα ζωντανό αραγωνιτη 4-5 ποντους ύψος.Εχω τις εξής απορίες:

-Χρειάζεται ο βράχος φωτισμό στην αρχή μεχρι να στρώσει το νερό? Τι φωτισμό μου προτείνετε?θα ηθελα να με βοηθήσετε με μάρκες αν γνωρίζετε.

-Γενικα χρειάζεται κάποιος κυκλοφορητής?

-τι τεστ πρέπει να κάνω αρχικά μεχρι να στρωσει το νερο?

-το νερό πρέπει να είναι απιονισμενο?αν ναι χρειάζεται πρόσθετα χημικά?και αν ναι ποια?

-μπορώ να βάλω κάποια ψαράκια αρχικά ?

Θα ήθελα να έχω την δυνατότητα να προσθέσω στο μέλλον κάποια ζωντανά κοράλλια.Οπότε σίγουρα τότε θα αποκτήσω και κάποιο σύστημα ψύξης οπότε όλες οι συμβουλές να προσανατολίζονται προς τα εκεί.

Διαθέτω τεράστια υπομονή και εξάλλου έχει και αυτό την μαγεία του να το στηνεις βήμα βήμα.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.

καλως τον.

χρειαζεσαι καλο φωτισμο εαν κινηθεις σε ριφακι,καλη κυκλοφορια νερου,να μην εχεις δηλαδη νεκρες ζωνες,χρειαζεσαι επισης καλο απιονισμενο νερο.

επισης σωστα αξιοπιστα υγρα τεστ(προτιμηση δικη μου σε salifert).

καλο σκιμαρισμα,καλο αντιφωσφορο και ενεργο ανθρακα στο ''χημικο '' σου φιλτρο,και μπολικο,μπολικο διαβασμα.

ΕΔΩ,ΥΠΑΡΧΕΙ 1 ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ..!!!

Kαλως ηρθες στα αλατια :) :)

Χαιρετώ τους παντες.Αποφάσισα να ξεκινήσω ενα ενυδρείο αλμυρού νερού λόγω της απίστευτης ομορφιάς τους. έτσι κατασκεύασα ενα ενυδρείο διαστάσεων 60x35x50cm.Θα διαθετει ενα πολυ καλο skimmer ειμαι στο στάδιο της παραγγελίας καθώς και εξωτερικό φιλτρο της eihem 2213 με τα παρελκομενα του.Επίσης θα βάλω ζωντανό βράχο περίπου 10kgr ,υπόστρωμα ζωντανό αραγωνιτη 4-5 ποντους ύψος.Εχω τις εξής απορίες:

-Χρειάζεται ο βράχος φωτισμό στην αρχή μεχρι να στρώσει το νερό? Τι φωτισμό μου προτείνετε?θα ηθελα να με βοηθήσετε με μάρκες αν γνωρίζετε. Λοιπόν, καλο ειναι να ξεκινησεις με κλειστα φώτα για να μην γεμίσεις άλγη. νομιζω ότι με τρεις Τ5 (2 λευκές και μία ακτινική) εισαι οκ

-Γενικα χρειάζεται κάποιος κυκλοφορητής? Χρειάζεται κυκλοφορία για το βράχο σου για να κρατάς ζωντανούς τους μικροοργανισμούς σου!

-τι τεστ πρέπει να κάνω αρχικά μεχρι να στρωσει το νερο? Χρειάζεται να τσεκαρεις το κύκλο του Αζώτου. Δηλαδή ΝΗ3, ΝΟ2, ΝΟ3

-το νερό πρέπει να είναι απιονισμενο?αν ναι χρειάζεται πρόσθετα χημικά?και αν ναι ποια?Αν χρεισιμοποιήσεις νερό απο τη βρύση χρειάζεσαι αντιχλώριο. ΑΝ παλι χρεισιμοποίείσεις αντιστροφη όσμοση δεν χρειάζεται τίποτα

-μπορώ να βάλω κάποια ψαράκια αρχικά ? Όταν μηδενιστούν η ΝΗ3 και τα ΝΟ2 τότε ξεκινάς σιγά σιγά τα ψαράκια και τις ομάδες καθαρισμού

Θα ήθελα να έχω την δυνατότητα να προσθέσω στο μέλλον κάποια ζωντανά κοράλλια.Οπότε σίγουρα τότε θα αποκτήσω και κάποιο σύστημα ψύξης οπότε όλες οι συμβουλές να προσανατολίζονται προς τα εκεί.

Διαθέτω τεράστια υπομονή και εξάλλου έχει και αυτό την μαγεία του να το στηνεις βήμα βήμα.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.

Έγινε επεξεργασία - Mitrizakis Nikos

Σας ευχαριστω ολους για το καλωσορισμα και ιδιαιτερως για τις συμβουλές σας τους mitrizaki niko και klaz.

καλως ηρθες στην παρεα μας

1) πολυ διαβασμα

2) πολυ υπομονη

3) διαβαζε post αλλων...θα σου απαντηθουν ετσι πολλα ερωτηματα....

Καλη αρχη σου ευχομαι

οσο για αυτα που ρωτας, εχεις παρει ηδη τις απαντησεις σου

Έγινε επεξεργασία - fanis075

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...