cathan 4 Ιανουαρίου 2009 Author #51 Share 4 Ιανουαρίου 2009 Update, το Wrasse το βρήκα εκτός ενυδρείου πριν από 20 μέρες, 30Δεκ βρηκα νεκρό το Chelmon, και εμφανίστηκαν aptaisia ξανά. Η μικρή μου κόρη 5ετών έσκασε στο κλάμα για το Χέλμον και εγώ μαζί της... Κατηγορούσε το χαβανέζο που τον κυνηγούσε συνεχώς..Κρίμα γιατί δεν έδειξε σημάδια ασθένειας, μάλιστα έτρωγε mysis και τσιμπούσε και flakes.. Την επομένη βρήκα όλα τα σαλιγκάρια νεκρά και το σαρκόφυτο έκλεισε (σήμερα άνθησε ξανά). Εχθες έκανα μία αλλαγή νερού 45λτ (από 120λτ) με 3@15λτ. αλλαγές ανά 2ωρο...Σήμερα μέτρησα το nitrat είναι καρφμένο 50Mg/lt ακόμα. Τα υπόλοιπα κοράλια "φαίνονται" ΟΚ...Τι στο καλό? Αύριο θα αγοράσω άλλο τέστ μήπως είναι ελατωματικό..(SERA) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 5 Ιανουαρίου 2009 #52 Share 5 Ιανουαρίου 2009 Κρίμα για τις απώλειες. Τα 50 νιτρικά είναι απαγορευτικά για το Chelmon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cathan 10 Ιανουαρίου 2009 Author #53 Share 10 Ιανουαρίου 2009 Η πλάτη από το ενυδρείο έχει γίνει καφέ και έχει καλύψει και την κοραλίνη. Θα κάνω ξανά σήμερα αλλαγή 40λτ από 120λτ σύνολο σε μια αλλαγή, θα καθαρίσω τα δύο εξωτ. φίλτρα και θα αλλάξω υλικά. Στο ένα έχω denitrate (που σύστησε ο Saltasos ?) και antifos, και στο δεύτερο ζεόλιθο & antifos..Και βλέπουμε.. reef cleaning Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 10 Ιανουαρίου 2009 #54 Share 10 Ιανουαρίου 2009 Διακρινω μια συγχηση! Καταρχην γιατί εχεις ζεολιτη... Ανθρακα δεν εχεις? Το νερο ειναι απο αντιστροφη οσμωση? Μην κανεις δυο δουλειές ταυτοχρονα...αν κανεις αλλαγη μην καθαρισεις και τα φιλτρα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
cathan 12 Ιανουαρίου 2009 Author #55 Share 12 Ιανουαρίου 2009 Το νερό είναι από όσμωση, έγινε η αλλαγή το Σαβ, και τη Κυριακή τα υλικά. Το φίλτρο πλάτης που είχα ανθρακα το έβγαλα γιατί έπιανε πολύ βρωμιά και έβαλα στο ένα φίλτρο άνθρακα και στο άλλο το ζεόλιθο. Τα φίλτρα δεν τα χρησιμοποιώ για βιολογία αλλά χημικό/μηχανικό καθαρισμό..Δεν ξέρω γιατί ψόφησαν τα σαλιγκάρια 5 από τα έξι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 19 Φεβρουαρίου 2009 #56 Share 19 Φεβρουαρίου 2009 Μια ερωτηση να κανω θελω...τις πεπερμιντ απο που τις πηρες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cathan 20 Φεβρουαρίου 2009 Author #57 Share 20 Φεβρουαρίου 2009 Φίλε Andreas δεν τις έχω βρει ακόμη, έχω παραγγείλει σε τρια καταστήματα εδώ και 30 ημέρες..ακόμα καμία peppermint.Πάει να γίνει ξανά το ενυδρείο μόνο με aptaisia..θα ξαναβάλω chelmon αλλά περιμένω να συνέλθει το ενυδρείο από τη τελευταία κρίση.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος