Jump to content

Η ΚΡΙΣΗ μας φερνει κοντά..

Recommended Posts

Αμαν!!!!

Παρα πολλες...

Ελπιζω να τις ξεπαστρεψει ο χελμον με την βοηθεια μια πεπερμιντ

GODZDILAAA... :) :)

Έγινε επεξεργασία - fake_gio

• Απαντήσεις 56
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το ενυδρείο σου είναι παράδεισος για την Chelmon rostratus αν σου επιζήσει θα κάνει δουλειά. :)

ο χαβανεζος τον ζορίζει ΠΑΡΑ πολυ, λυπαμαι αλλά μάλλον θα δώσω τον ΚΙΤΡΙΝΟ ΔΙΑΟΛΟ. Το χελμον είναι ΠΑΡΑ πολύ ήσυχο και τον γουστάρω..

ναι άφησε το chelmon απερίσπαστο στο έργο του

το yellow tang είναι από τα καλύτερα ψάρια που μπορείς να έχεις αλλά τώρα καλό είναι να πάει διακοπές :)

το σκέφτομαι αλλά αν το chelmon δεν προσαρμοστεί και δεν καθαρίσει το ενυδρείο? Έπειτα φαίνεται πως οι δύο δεν προκειται να κολλήσουν μαζί. Τελικά στα 120λτ δεν μπορείς να κάνεις πολλά. Τι χρονικό διάστημα να δώσω στη συγκατοίκηση πριν πάρω απόφαση ποιόν θα χάσω? Τι λέτε? Εως Δευτέρα?

Καλωσόρισες φίλε,

Ο μικρός chelmon θα φάει τις μικρές επτάσιες, τις μεγάλες μάλλον δεν θα τις πειράξει. Μπορείς με το υγρό που προανέφεραν οι φίλοι να καθαρίσεις τις μεγάλες και ότι υπολείμματα μείνουν μετά το σκότωμα το ψαράκι θα στα καθαρίσει. Υπομονή και αν επιλέξεις να χρησιμοποιήσεις το υγρό μην προσπαθήσεις θα τις σκοτώσεις όλες μαζί, κάθε μέρα και από λίγες να προλαβαίνει το ψαράκι να τρώει τα υπολείμματα.

Καλή συνέχεια!!

το σκέφτομαι αλλά αν το chelmon δεν προσαρμοστεί και δεν καθαρίσει το ενυδρείο? Έπειτα φαίνεται πως οι δύο δεν προκειται να κολλήσουν μαζί. Τελικά στα 120λτ δεν μπορείς να κάνεις πολλά. Τι χρονικό διάστημα να δώσω στη συγκατοίκηση πριν πάρω απόφαση ποιόν θα χάσω? Τι λέτε? Εως Δευτέρα?

συχνά οι <<πολλές >> πέφτουν τις πρώτες μέρες που θα μπει ο νέος στο ενυδρείο και μετά η κατάσταση στρώνει .. δεν ξέρω αν θα συμβεί και σε εσένα το ίδιο γιατί ο χώρος είναι μικρός και οι <καβατζες > λιγες ..

Έχεις ένα καταπληκτικό aiptasiarium!!!!!

Έχω τη γνώμη ότι σύντομα οι αψιμαχίες θα τελειώσουν και το Chelmon θα αναλάβει απερίσκεπτα το έργο του. Θα κάνει Πάσχα το ψαράκι.

Καλύτερα μη κάνεις τίποτα γιατί θα στρεσάρεις περισσότερο τα ζωντανά.

όποιος φίλος από Θεσ/νίκη - Β. Ελλάδα έχει chelmon και δεν τρωει καλά το καημένο, να pm και στέλνω μεζέ..

Οι αψιμαχίες μειώθηκαν αισθητά, η πλευρά που μένει ο χέλμον είναι πλέον 70% καθαρή, στην απέναντι τα ίδια. Ο χαβανέζος μάλιστα πάει και τσιμπάει εκεί που τσίμπησε πριν το χέλμον μην χάσει το "γεύμα". Πάντως μάλλον πάει καλύτερα. Περιμένω και τις γαρίδες...

Στις μετρήσεις τώρα..

sal 1,025 (ρεφρακτόμετρο)

PH 8,2 (Red sea test)

alk 1,7 (low) Red sea test

PO4 0mg/lt Tetra

NH4 0mg/lt Sera

NO2 0mg/lt

NO3 50mg/lt

Δυστυχώς, το πρόβλημα με τα νιτρικά δεν φεύγει..θα βγάλω τη βιολογία από τα φίλτρα..αλλά θα ήθελα 20 μέρες για να προσαρμοστεί το χέλμον πριν αλλάξω κάτι..ή καλύτερα όχι..?

Ο χαβανέζος μάλιστα πάει και τσιμπάει εκεί που τσίμπησε πριν το χέλμον μην χάσει το "γεύμα".

Στις μετρήσεις τώρα..

NO3 50mg/lt

Δυστυχώς, το πρόβλημα με τα νιτρικά δεν φεύγει..θα βγάλω τη βιολογία από τα φίλτρα..αλλά θα ήθελα 20 μέρες για να προσαρμοστεί το χέλμον πριν αλλάξω κάτι..ή καλύτερα όχι..?

καθαν το οτι ο χαβανεζος τρωει εκει που τρωει το χελμον ενοεις οτι τσιμπολογα τις ανεμονες?

παρεπιπτοντως, μαθημα κανουμε πολλοι μαζι σου :)

τα ΝΟ3 μηπως διατιρουντε επιδι εχουμε και νεκρες ανεμονες?

Είσαι προς γκρεμός και πίσω ρέμα τα Chelmon έχουν πρόβλημα στα νιτρικά,από την άλλη με τα υλικά θα έχεις συνέχεια νιτρικά.

Άποψη μου ξεκίνα να βγάζεις σιγά σιγά τα υλικά μια χούφτα την βδομάδα και κανε και μια καλή αλλαγή νερού. :)

τα ΝΟ3 μηπως διατιρουντε επιδι εχουμε και νεκρες ανεμονες?

δεν νομίζω να έχει σχέσει αυτό. :)

Κανε μια αλλαγη νερού να ρίξεις τα ΝΟ3 γιατι το chelmon δεν τα εκτιμά καθόλου!

Όσο για το υλικό βιολογίας ξεκίνα να αφαιρείς αλλά σιγα σιγά!

Τα υλικά τα αφαιρώ ήδη σιγά σιγά από το καλοκαίρι, έχω μόνο αστεράκια στα δύο φίλτρα. Εχω βγάλει εντελώς substrate & μακαρόνια. Αλλαγές κάνω 20% κάθε εβδομάδα. Ισως αυτές τις μερες να ταϊζω τον χαβανέζο παραπάνω (πολύ όρεξη το ψάρι). Μόλις καθαρίσω από τις ανεμώνες θα οργανώσω ξανά το ενυδρείο (με sub αλλά και τον βράχο θέση). Ο χαβανέζος για να δείξει ότι του "ανήκει" ο χώρος πάει στα σημεία που τσιμπάει το χέλμον, δεν τρώει φυσικά..

Ο χαβανέζος για να δείξει ότι του "ανήκει" ο χώρος πάει στα σημεία που τσιμπάει το χέλμον, δεν τρώει φυσικά..

συμφωνώ

υπάρχει υλικό που μπαίνει στο φίλτρο και θα μπορούσε να σε βοηθήσει στα νιτρικά , γιατί σύμφωνα με την αξιόπιστη κατασκευάστρια εταιρία μιμείται τη λειτουργία του ζωντανού βράχου ως προς την απονιτροποιηση

http://www.seachem.com/Products/product_pages/denitrate.html

όμως λέει στις οδηγίες ..

για να είναι αποτελεσματικό το υλικό τα νιτρικά πρέπει να κατέβουν κάτω από τα 20 mg/l

το ίδιο ισχύει και όταν στηριζόμαστε μόνο στο ζωντανό βράχο- άμμο .. αν τα νιτρικά είναι πολλά δεν μπορούν να λειτουργήσουν σωστά .. έτσι λοιπόν όσοι θέλουμε να έχουμε μόνο φυσικές μεθόδους φιλτραρίσματος πρέπει να ξεκινάμε το φόρτωμα του ενυδρείου πολύ – πολύ αργά ..

η συνήθης πρακτική στηρίζεται στη λογική πως μόλις μηδενιστεί αμμωνία και νιτρώδη φορτώνουμε ψάρια … όπως φαίνεται από τα παραπάνω αυτό είναι μια λάθος πρακτική για αυτούς που θέλουν να στηριχτούν σε φυσικές μεθόδους φιλτραρίσματος

Ζεόλιθος μοιάζει..και αλλού μου είπαν ότι βοηθάει πολύ (έχω μικρή ποσότητα στο ένα φίλτρο) . Αν κάνω μία μεγάλη αλλαγή νερού (40%) δεν θα μείωνα σημαντικά τη βιολογία του νερού? Δεν βιάστηκα παντως με τα ψάρια. Εβαλα 1 damsel μετά από δύο μήνες, μετά 2 μήνες έβαλα 2 κλόυν & 1 χαβανέζο (από τον Απρίλιο).

Μετά από 10 μήνες που δουλεύει το ενυδρείο έχω ΤΡΙΑ προβλήματα:

1) Aptaisia lots of it

2) nitrate σχετικά υψηλές τιμές αλλά σταθερές.

3) αισθάνομαι ότι έχει μείνει στάσιμο, δηλ. δεν μπόρεσα να βάλω κάτι καινούργιο μέσα όλο το καλοκαίρι (πήρα chiller Hailea 500lt αλλά έλειπα αρκετά) αλλά επίσης έτσι όπως έχω στήσει τους βράχους (με μεγάλα κενά μεταξύ τους και σε ορόφους) δεν υπάρχει αρκετός χώρος για νέα ψάρια ή κοράλλια..

Πρόβλημα #1 aptaisia..90% έχει λυθεί..το chelmon πραγματικά έκανε καλή δουλειά ακόμα και με μεγάλες aptaisia. Η συμβίωση με τον χαβανέζο είναι καλύτερη...και περιμένω από εβδομάδα τις γαρίδες peppermint για να καθαρίσουν το πρόβλημα 100%.

Πρόβλημα #3..εδώ πραγματικά θα χρειαστώ τη βοήθεια των φίλων στο forum..νομίζω ότι η λύση θα βοηθήσει και στη βελτίωση της βιολογίας του ενυδρείου..

σύντομα... :)

aptaisia killer :)

Έγινε επεξεργασία - cathan

Μην κάνεις το λάθος και τον βγάλεις ακόμα υπάρχουν αρκετή σπόροι aptaisia ακόμα που δεν βλέπεις. :)

Εχθες πρόσθεσα δύο μικρές purple anthias, που δυστυχώς δεν άντεξαν ούτε μέρα. Τη μία την έχουν ξεκοκαλίσει οι γαρίδες και οι κάβουρες, η άλλη είναι ακόμα ακέραια. Να τα βγάλω τα ψόφια ψάρια ή να τα αφήσω για τη φύση να καθαρίσει? Εχω προθέσει και ένα bicolor Pseudochromis, ένα ακόμα clown είναι ΟΚ..

Η μία anthias είναι οκ αλλά έχει κρυφτεί στο βράχο..

Η μία anthias είναι οκ αλλά έχει κρυφτεί στο βράχο..

Επίσης ένα Yellow Wrasse αλλά διαβάζω ότι κρύβεται μέσα στην άμμο και ακόμα δεν το έχω βρει..επίσης διαβάζω ότι είναι γερός jumper και μπορεί να βγεί έξω..δυστυχώς το δικό μου ενυδρείο είναι ανοικτό..έχει κάποιος εμπειρία από αυτό το ψάρι?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...