ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 29 Δεκεμβρίου 2008 #26 Share 29 Δεκεμβρίου 2008 Αγαπητέ φίλε να είσαι σίγουρος οτι τα ψάρια θα ευχαριστηθούν πολύ το συγκεκριμένο γεύμα. Σωκράτης Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarevock 29 Δεκεμβρίου 2008 Author #27 Share 29 Δεκεμβρίου 2008 , ενώ εκτός από ψαρο-βιταμίνη (seachem nourish ή sera fishtamin) βάζω και σκόρδο φρέσκο ή seachem garlic. χορταρικά. Ανδρεα εννοεις "Seachem GarlicGuard" ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarevock 29 Δεκεμβρίου 2008 Author #28 Share 29 Δεκεμβρίου 2008 Και βέβαια προσθέτουμε και μια κουταλιά σούπας σπιρουλίνα. Κατι σαν αυτο ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 29 Δεκεμβρίου 2008 #29 Share 29 Δεκεμβρίου 2008 Κατι σαν αυτο ? giati oxi..???(και δεν χρειαζεται να τρεχεις μεχρι γερμανια....) Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 29 Δεκεμβρίου 2008 #30 Share 29 Δεκεμβρίου 2008 Κατι σαν αυτο ? Κι αν είναι 100% καθαρή, μπορείς να την δοκιμάσεις κι εσύ... προσωπικά μου άρεσε Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 29 Δεκεμβρίου 2008 #31 Share 29 Δεκεμβρίου 2008 Βεβαίως , μπορείς να χρησιμοποιήσεις το garlic guard της συγκεκριμένης εταιρείας. Οσον αφορά την σπιρουλίνα κυκλοφορεί και εδώ.Πουλάνε πιθανόν και κάποια pet ή και φαρμακεία με βιολογικά προιόντα. Σωκράτης Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarevock 29 Δεκεμβρίου 2008 Author #32 Share 29 Δεκεμβρίου 2008 Ευχαριστω ολους! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarevock 2 Ιανουαρίου 2009 Author #33 Share 2 Ιανουαρίου 2009 Παιδια χρειαζομαι πραγματικα την βοηθεια σας γιατι εχω μπερδευτει εχω διαβασει 100 αρθρα και sites για το ποια πρεπει να ειναι η θερμοκρασια στο ενυδρειο και εχω καραμπερδευτει... ...εχω βρει τις ακολουθες τιμες: 25-27 C 24-28 C 25 C 26 -27 C 23 -25 C 24 C Εγω τις εχω τωρα στους 24,3 C Ποια ειναι η καλυτερη θερμοκρασια? ο ενας λεει ετσι ο αλλος αλλιως .... τι να κανω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 2 Ιανουαρίου 2009 #34 Share 2 Ιανουαρίου 2009 Χρησιμοποιείς τον Eliwell? Δεν γνωρίζω συγκεκριμένα για τις φροντόζες, αλλά νομίζω πως θα πρέπει να είσαι κοντά στους 25-26. Περίμενε να δεις τί θα σου πούνε και όσοι έχουν ταγκανίκα! Αν είναι όντως έτσι, θέσε τον Eliwell (εφόσον τον χρησιμοποιείς) με minimum όριο τους 25,5 και maximum τους 26 με +-1 επιλογή να δώσει εντολή ο controler. Όπως και να έχει ο κοινός παρανομαστής είναι 25 με 26 βεθμούς βάση αυτών που γράφεις.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarevock 2 Ιανουαρίου 2009 Author #35 Share 2 Ιανουαρίου 2009 Ναι, εχω Eliwell... αυτο σκεφτηκα και εγω, να τους παω δηλαδη στο 25-26... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 4 Ιανουαρίου 2009 #36 Share 4 Ιανουαρίου 2009 Ο Ad Konings στο βιβλίο του Back to Nature Guide to Tanganyika Cichlids ( εκδοση 2005 ) αναφέρει οτι η θερμοκρασία πρέπει να είναι μεταξύ 25 - 27 βαθμούς κελσίου ( σελ. 21 ) .Οπότε αυτό που λέει ο φίλος stormtrooper έχει βάση και είναι σωστό. Φιλικά Σωκράτης Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 4 Ιανουαρίου 2009 #37 Share 4 Ιανουαρίου 2009 Normal δαβαζουμε οτι ζουν σε 24-26 αλλα..... Δεν παιζει ρολο το ειδος της? πχ αν εχει πιαστει wild σε βαθος 40 μετρων που ζουν καποιες εχει 24-26 θερμοκρασια? http://www.cichlid-forum.com/articles/fron..._collecting.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 4 Ιανουαρίου 2009 #38 Share 4 Ιανουαρίου 2009 Normal δαβαζουμε οτι ζουν σε 24-26 αλλα..... Δεν παιζει ρολο το ειδος της? πχ αν εχει πιαστει wild σε βαθος 40 μετρων που ζουν καποιες εχει 24-26 θερμοκρασια? http://www.cichlid-forum.com/articles/fron..._collecting.php Αγαπητέ Σπύρο είναι γεγονός οτι διαβάζοντας διάφορα αρθρα υπάρχουν μικρές διαφορές στις προτεινόμενες θερμοκρασίες.Εγώ λαμβάνοντας υπόψιν το πιό πάνω βιβλίο που αναφέρω γράφει τα εξής, οτι η ΜΕΣΗ θερ/σια στη λίμνη είναι 26 βαθμοί με διακυμάνσεις ανάλογα την εποχή.Δηλαδή την ξηρά εποχή μπορεί να είναι ενα ή δυο βαθμούς χαμηλότερη και στην εποχή των βροχών ενα ή δύο βαθμούς ψηλότερη και ανάλογα με την περιοχή.Γιαυτό στο τέλος δίνει το 25 - 27.Το είδος δεν νομίζω οτι παίζει ιδιαίτερο ρόλο.Αυτό που έχει σημασία είναι να μην φύγει η θερμοκρασία πρός τα πάνω με κακά αποτελέσματα. Φιλικά Σωκράτης Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarevock 5 Ιανουαρίου 2009 Author #39 Share 5 Ιανουαρίου 2009 Τις πηγα τελικα στους 25C Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarevock 6 Ιανουαρίου 2009 Author #40 Share 6 Ιανουαρίου 2009 Λοιποοοοοοοοοον, απο εβδομαδα περιμενω garlic guard, Sera fishtamin . Seachem Nourish και spirulina powder (πηρα πολλα για να εχω επιλογες ) Θελω να κανω σε πρωτη φαση 500gr φαγητο 250γρ γαριδες και 250 μπιζελια (οπως μου ειπατε)... τωρα η απορια ειναι η εξης: μεσα σε αυτα τα 500γρ τι ποσοτητα απο βιταμηνες να βαλω και ποιες? επισης ποση σπιρουλινα να βαλω ή οχι γιατι το Seachem Nourish λεει οτι εχει σπιρουλινα μεσα... 250 γρ γαριδα 250γρ μπιζελι 1 κουταλια Νourish 1 κουταλια σπιρουλινα ειναι σωστο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 6 Ιανουαρίου 2009 #41 Share 6 Ιανουαρίου 2009 Λοιποοοοοοοοοον, απο εβδομαδα περιμενω garlic guard, Sera fishtamin . Seachem Nourish και spirulina powder (πηρα πολλα για να εχω επιλογες ) Θελω να κανω σε πρωτη φαση 500gr φαγητο 250γρ γαριδες και 250 μπιζελια (οπως μου ειπατε)... τωρα η απορια ειναι η εξης: μεσα σε αυτα τα 500γρ τι ποσοτητα απο βιταμηνες να βαλω και ποιες? επισης ποση σπιρουλινα να βαλω ή οχι γιατι το Seachem Nourish λεει οτι εχει σπιρουλινα μεσα... 250 γρ γαριδα 250γρ μπιζελι 1 κουταλια Νourish 1 κουταλια σπιρουλινα ειναι σωστο? Σωστό. Βάζω μια κουταλιά σούπας βιταμίνες ( εγώ βάζω fishtamin ) και μιά κουταλιά σούπας καθαρής σπιρουλίνας ( σκόνη). Οσον αφορά τις βιταμίνες ταιριάζουν και οι πολυβιταμίνες που δίνουμε στα πουλιά. Το nourish αν θυμάμαι καλά είναι βιταμίνες και σπιρουλίνα μαζί ;.Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά γιατί να μην κάνει;.Αν έκανα χρήση μόνο nourish πιθανόν να έβαζα λίγη περισσότερη δόση απο ενα κουτάλι σούπας. Εγώ θα πρότεινα να κάνεις χρήση της καθαρής σπιρουλίνας σε πρώτη φάση και βλέπουμε. Φιλικά Σωκράτης Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarevock 6 Ιανουαρίου 2009 Author #42 Share 6 Ιανουαρίου 2009 (edited) Seachem Nourish Nourish is a comprehensive vitamin, amino acid, and trace element supplement developed to address nutritional requirements commonly associated with long term closed system housing of freshwater ornamental fish. Nourish™ contains potassium iodide in a heavy base of spirulina and chlorella. The nutrient iodine is essential for the biosynthesis of the thyroid hormones thyroxine and triiodothyronine.* Both spirulina and chlorella contain a rich assortment of amino acids and vitamins. Nourish™ can be used on marine ornamental fish; however, it is specifically designed for freshwater fish where a variety of thyroid related ailments are often encountered (especially among cichlids) *Nutritional Requirements of Fish, the National Research Council of the National Academy of Sciences, National Academy Press, Washington, DC, 1993, p. 21, 31. DIRECTIONS: Shake well before using. For best results, soak one capful of fish food in one capful of Nourish. Guaranteed Analysis Crude Protein (min) 1.7% Crude Fat (min) 0.2% Crude Fiber (max) 0.2% Ash (max) 94.2% Moisture (max) 2.0% Iodide 0.008 mg/g Ingredients: Water, spirulina (Spirulina platensis), chlorella (Chlorella pyrenoidosa), phosphoric acid, calcium chloride, magnesium chloride, ascorbic acid, ferrous sulfate heptahydrate, zinc sulfate heptahydrate, copper sulfate pentahydrate, manganese sulfate, potassium iodide. Οποτε garlic δεν βαζω καθολου στην συγκεκριμενη συνταγη? Έγινε επεξεργασία 6 Ιανουαρίου 2009 - sarevock Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarevock 7 Ιανουαρίου 2009 Author #43 Share 7 Ιανουαρίου 2009 Συνταγη 1η: 250 γρ γαριδα 250γρ μπιζελι 1 κουταλια Νourish 1 κουταλια σπιρουλινα Συνταγη 2η: 250 γρ γαριδα 250γρ μπιζελι 1 κουταλια Sera fishtamin 1 κουταλια σπιρουλινα Συνταγη 3η: 250 γρ γαριδα 250γρ μπιζελι 1 κουταλια garlic guard 1 κουταλια σπιρουλινα Οι παραπανω συνταγες ειναι σωστες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 7 Ιανουαρίου 2009 #44 Share 7 Ιανουαρίου 2009 Συνταγη 1η: 250 γρ γαριδα 250γρ μπιζελι 1 κουταλια Νourish 1 κουταλια σπιρουλινα Συνταγη 2η: 250 γρ γαριδα 250γρ μπιζελι 1 κουταλια Sera fishtamin 1 κουταλια σπιρουλινα Συνταγη 3η: 250 γρ γαριδα 250γρ μπιζελι 1 κουταλια garlic guard 1 κουταλια σπιρουλινα Οι παραπανω συνταγες ειναι σωστες? :huh Στη 1 ή 2 θα πρόσθετα και garlic και στη 3 θα προσθετα fishtamin .Οποτε κάνοντας τις προσθήκες που σου γράφω όλες λειτουργούν. Φιλικά Σωκράτης Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarevock 7 Ιανουαρίου 2009 Author #45 Share 7 Ιανουαρίου 2009 (edited) Ευχαριστω! Αντι για γαριδες θα μπορουσα να "παιξω" με καλαμαρι και μυδι? Έγινε επεξεργασία 7 Ιανουαρίου 2009 - sarevock Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 7 Ιανουαρίου 2009 #46 Share 7 Ιανουαρίου 2009 (edited) Ευχαριστω! Αντι για γαριδες θα μπορουσα να "παιξω" με καλαμαρι και μυδι? Αν μπορείς να κάνεις χρήση καλαμάρι ή μύδια , ομολογώ οτι δεν το ξέρω , αυτό όμως που ξέρω είναι οτι χρησιμοποιούμε γαρίδες κια μάλιστα ΟΧΙ αποφλοιωμένες γιατί το τσόφλι αυτό φαίνεται οτι έχει σημασία του για την καλή υγεία των ψαριών.Ο Konings στα βιβλία του αναφέρει αυτό και επιμένει στις μη αποφλοιωμένες γαρίδες.Μάλιστα κάπου γράφει οτι και οι χορτοφάγες τρώνε οργανισμούς ( πρωτεινη) αλλά πάντα τρώνε και το τσόφλι μαζί , για παράδειγμα κάποια πιθανόν οστρακοειδή που ζούν στις λίμνες. Ελπίζω να βοήθησα , Σωκράτης Έγινε επεξεργασία 7 Ιανουαρίου 2009 - ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarevock 8 Ιανουαρίου 2009 Author #47 Share 8 Ιανουαρίου 2009 Ευχαριστω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarevock 31 Ιανουαρίου 2009 Author #48 Share 31 Ιανουαρίου 2009 Λοιπον, εφτιαξα εδψ και μερες αυτη τη συνταγη: Συνταγη 1η: 250 γρ γαριδα 250γρ μπιζελι 1 κουταλια Νourish 1 κουταλια σπιρουλινα 1 κουταλια garlic guard και εχω 2 παρατηρησεις.... ειναι φυσιολογικο: 1) Να διαλυεται η τροφη μεσα στο νερ? 2) παρατηρησα οτι οποτε ταιζω αυτοω τον ... "πελτε" το νερο πιανει στις ακρες πανω στην επιφανεια κατι φουσκαλες...πολλες μαζι... ισως οφειλονται στα "χημικα" που εχει ο "πελτες" μεσα τι λετε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 31 Ιανουαρίου 2009 #49 Share 31 Ιανουαρίου 2009 Ζελατίνη είχες βάλει όταν έφτιαξες το μείγμα ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarevock 31 Ιανουαρίου 2009 Author #50 Share 31 Ιανουαρίου 2009 Ζελατίνη είχες βάλει όταν έφτιαξες το μείγμα ??? Τι εννοεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος