stormtrooper 2 Νοεμβρίου 2008 Author #26 Share 2 Νοεμβρίου 2008 Να μην ακουω αηδιες. Καταλαβαινω την απογνωση ή μαλλον δεν καταλαβαινω γιατι δεν μου εχει τυχει κατι τετοιο, αλλα δεν τα παραταμε αν μας τυχει κατι κακο. Γινομαστε πιο δυνατοι και σοφοι για την επομενη προσοαθεια. Αν δεν τα καταφερει το ενυδρειο θα το ξεκινησεις απο την αρχη και εδω ειμαι οπως και αλλοι απο το φορουμ για βοηθεια. Εισαι και εσυ ασυγρατητος ρε παιδι μου εκτος απο ατυχος, το αντθετο απο αυτο που λεμε "η υπομονη ειναι η μεγαλυτερη αρετη στο χομπυ μας" Θα εξακολουθείς να έχεις την ίδια άποψη αν σου πω πως θα χαρίσω τα ζεμπράκια! Σοβαρά τώρα... Πολύς χρόνος, πολύ χρήμα και, κυρίως, πολλές χαμμένες ζωούλες! Πραγματικά νιώθω απελπισμένος και πολύ στεναχωρημένος! Βλέπω τόσα ψάρια να προσπαθούν με νύχια και δόντια να κρατηθούν στην ζωή και να ταλαιπωρούνται, κι εγώ να μην μπορώ να κάνω τίποτα. Ήδη έχω κάνει ευθανασία σε 2 κλόουν και νιώθω χάλια.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 2 Νοεμβρίου 2008 #27 Share 2 Νοεμβρίου 2008 (edited) Θα εξακολουθείς να έχεις την ίδια άποψη αν σου πω πως θα χαρίσω τα ζεμπράκια! Σοβαρά τώρα... Πολύς χρόνος, πολύ χρήμα και, κυρίως, πολλές χαμμένες ζωούλες! Πραγματικά νιώθω απελπισμένος και πολύ στεναχωρημένος! Βλέπω τόσα ψάρια να προσπαθούν με νύχια και δόντια να κρατηθούν στην ζωή και να ταλαιπωρούνται, κι εγώ να μην μπορώ να κάνω τίποτα. Ήδη έχω κάνει ευθανασία σε 2 κλόουν και νιώθω χάλια.... Σου ειχα πει οτι τρεχεις πολυ. Οσο περισσοτερα ενυδρεια και μαλιστα σχετικα φρεσκα τοσο περισσοτερες πιθανοτητες να τυχει κατι ασχημο. Ομως δεν φταις εσυ για οτι εγινε τωρα, ειναι θεμα ατυχιας πιστευω. Κανε οτι μπορεις τωρα και ειναι ευκαρια μολις τελειωσει η περιπετεια να κανεις ενα απολογισμο κινησεων και να βγαλεις τα συμπερασματα παιρνωντας και τη γνωμη των συνχομπιστων εδω. Εχεις ολο το χρονο μπροστα σου να δεις πολλα ακομα στο χομπυ. Ηρεμια, μελετη, σχεδιασμος και υπομονη Έγινε επεξεργασία 2 Νοεμβρίου 2008 - delta66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 2 Νοεμβρίου 2008 #28 Share 2 Νοεμβρίου 2008 Φίλε Νίκο, σε περίπτωση τόσο σοβαρής επιδημίας όσο η δική σου πραγματικά περνάς μια μεγάλη ψυχική δοκιμασία, επλίζω τα θετικά που θα σου προσφέρει τελικά να είναι πολλά περισσότερα από τα αρνητικά. Όταν τελειώσει η όλη ατυχία, καραντίνα όλα τα ψάρια και απολύμανση το ενυδρείο, δεν αξίζει να το ρισκάρεις και να κουβαλάς τόσο επικίνδυνα μικρόβια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 2 Νοεμβρίου 2008 #29 Share 2 Νοεμβρίου 2008 Παρ'όλα αυτά βέβαια, η όλη τους συμπεριφορά μοιάζει με αυτή όταν έχουν έλλειψη οξυγόνου Τι εννοείς ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 2 Νοεμβρίου 2008 Author #30 Share 2 Νοεμβρίου 2008 Τι εννοείς ; Ανεβαίνουν κοντά στην επιφάνεια του νερού με το στόμα τους κάποια χιλιοστά έξω από αυτό, όπως επίσης κάποια πηγαίνουν ακριβώς πάνω από τις αερανλίες... Όσες φορές έχω κόψει αερανλίες και φίλτρο για καθαρισμό, βλέπω ότι αν περάσει λίγη ώρα ανεβαίνουν ψηλά! Βέβαια δεν πιστεύω πως είναι θέμα οξυγόνου. Θεωρώ πως ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ να είναι μέσα σε αυτό το άρρωστο νερό. Όταν κάνω αλλαγές και πέφτει η στάθμη, όσα πλέκο είναι πάνω στα ξύλα, μένουν 1-2 λεπτά εκτός νερού και μετά βουτάνε πάλι μέσα. Παλαιότερα πέφτανε με το που έπεφτε και η στάθμη... Ερώτηση: Υπάρχει περίπτωση το Baktopur direct να επηρεάζει και αρνητικά τα ψάρια? Το νερό με το Baktopur έχει γίνει κατακίτρινο και φοβάμαι μήπως αυτό τους δημιουργεί "αποπνικτικό" περιβάλλον.... Τα μαθήματα που πήρα και πρέπει να το μεταφέρω είναι: 1) Ποτέ (ΜΑ ΠΟΤΕ) μην πέρνετε ψάρια από ενυδρεία που έχουν έστω κι ένα νεκρό ψάρι ή δείτε πως κάποιο έχει περίεργη/άρρωστη συμπεριφορά! 2) Πάντα (ΜΑ ΠΑΝΤΑ) ενυδρείο καραντίνα, όχι μόνο για να μπαίνουν τα άρρωστα ψάρια, αλλά για να μπαίνουν τα νέα ψάρια, να μένουν 5-10 μέρες και αν είναι εντάξει, τότε να μπαίνουν στο κύριο ενυδρείο! Δεν θέλω να δικαιολογηθώ και να προσπαθήσω να εξηγήσω το τί συμβαίνει μέσα μου τώρα! Δεν ξέρω πως θα το έβλεπε και πως θα ένοιωθε κάποιος άλλος! Εγώ προσωπικά, απλά δεν το αντέχω να βγάζω κάθε λίγο και λιγάκι νεκρά ψάρια που περνούσα ώρες μπροστά τους παρατηρόντας την συμπεριφορά τους! Φυσικά σταματάω να κάνω απογραφή των νεκρών γιατί πλέον δεν έχει και νόημα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 3 Νοεμβρίου 2008 #31 Share 3 Νοεμβρίου 2008 Θεωρώ ότι το ενυδρείο σου ήταν καλά στρωμένο. Μήπως έχει σχέση με το υπόστρωμα, που έχεις βάλει για τα φυτά??? Τα ψάρια μεσαίου στρώματος ή επιφάνειας, τι συμπεριφορά έχουν??? Κατά τη διάρεια θεραπείας με βακτηριοστατικά, το νερό πρέπει να "βράζει" από αερισμό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 3 Νοεμβρίου 2008 Author #32 Share 3 Νοεμβρίου 2008 Θεωρώ ότι το ενυδρείο σου ήταν καλά στρωμένο. Μήπως έχει σχέση με το υπόστρωμα, που έχεις βάλει για τα φυτά??? Τα ψάρια μεσαίου στρώματος ή επιφάνειας, τι συμπεριφορά έχουν??? Κατά τη διάρεια θεραπείας με βακτηριοστατικά, το νερό πρέπει να "βράζει" από αερισμό. Το ενυδρείο ήταν καλά στρωμένο. Χρησιμοποιώ φίλτρο Eheim 2080 με 12L όγκο, φουλ στο βιολογικό υλικό. Το υπόστρωμα ΔΕΝ είναι για φυτά. Είναι το μονοδικό ενυδρείο που δεν έχει προβλήματα με έντομα, σκουλίκια κλπ. Το υπόστρωμα είναι λευκή, μή ασβεστολιθική, άμμος! Τα μόνα χάρια μεσαίου υποστρώματος που έχω (αν θερήσουμε ότι τα botia είναι βυθού) είναι 4 Buenos Aires, τα οποία ΔΕΝ δείχνουν να έχουν κάτι. Το μόνο που δείχνουν είναι μία ανησυχία για την τροφή, καθότι πλέον ταϊζω πολύ περιορισμένα και τις ταμπλέτες Baktotabs δεν δείχνουν να τις τρώνε. Γενικώς δεν τρώνε τίποτα από τον βυθό. Βέβαια, το ότι δεν έχουν κάτι τα Buenos Aires δεν νομίζω πως λέει πολλά, καθότι τα Bronze, Albino και Sterbai Corydoras επίσης δεν δείχνουν να έχουν επηρεαστεί. Μόνο από Panda έχω απώλειες... Θα ρίξω κι άλλη αεραντλία για καλό και για κακό! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 3 Νοεμβρίου 2008 #33 Share 3 Νοεμβρίου 2008 Το ενυδρείο ήταν καλά στρωμένο. Χρησιμοποιώ φίλτρο Eheim 2080 με 12L όγκο, φουλ στο βιολογικό υλικό. Το υπόστρωμα ΔΕΝ είναι για φυτά. Είναι το μονοδικό ενυδρείο που δεν έχει προβλήματα με έντομα, σκουλίκια κλπ. Το υπόστρωμα είναι λευκή, μή ασβεστολιθική, άμμος! Τα μόνα χάρια μεσαίου υποστρώματος που έχω (αν θερήσουμε ότι τα botia είναι βυθού) είναι 4 Buenos Aires, τα οποία ΔΕΝ δείχνουν να έχουν κάτι. Το μόνο που δείχνουν είναι μία ανησυχία για την τροφή, καθότι πλέον ταϊζω πολύ περιορισμένα και τις ταμπλέτες Baktotabs δεν δείχνουν να τις τρώνε. Γενικώς δεν τρώνε τίποτα από τον βυθό. Βέβαια, το ότι δεν έχουν κάτι τα Buenos Aires δεν νομίζω πως λέει πολλά, καθότι τα Bronze, Albino και Sterbai Corydoras επίσης δεν δείχνουν να έχουν επηρεαστεί. Μόνο από Panda έχω απώλειες... Θα ρίξω κι άλλη αεραντλία για καλό και για κακό! Νίκο άν μπορείς σε ένα ψάρι που πέθανε με φουσκωμένη κοιλιά, αφαίρεσε το δέρμα του στομαχιού (κατά προτίμηση με νυστέρι) και βγάλε μία φωτό από τα εντόσθια του ψαριού όσο μπορείς σε μεγαλύτερη ανάλυση. Άν είναι μεγάλη στείλ' την μου με π.μ. Θα βοηθήσει αρκετά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas21 3 Νοεμβρίου 2008 #34 Share 3 Νοεμβρίου 2008 Ά ρε φιλαράκι σε καταλαβαίνω απόλυτα ( http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=13202 ) Άν μπορούμε να βοηθήσουμε κάπου,κάπως...είναι βαρή το πλήγμα αλλά μή το βάζεις κάτω!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 3 Νοεμβρίου 2008 #35 Share 3 Νοεμβρίου 2008 Ανεβαίνουν κοντά στην επιφάνεια του νερού με το στόμα τους κάποια χιλιοστά έξω από αυτό, όπως επίσης κάποια πηγαίνουν ακριβώς πάνω από τις αερανλίες... Αυτο που μας λες μου λέει οτι έχουμε να κάνουμε με δηλητηρίαση ή απότομη διακύμανση του ΡΗ και ειναι άλλο πράγμα με το πρήξιμο στη κοιλιά . Προσπάθησε να κάνεις αυτό που σου λεει ο Husky . Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 3 Νοεμβρίου 2008 Author #36 Share 3 Νοεμβρίου 2008 Αυτο που μας λες μου λέει οτι έχουμε να κάνουμε με δηλητηρίαση ή απότομη διακύμανση του ΡΗ και ειναι άλλο πράγμα με το πρήξιμο στη κοιλιά . Προσπάθησε να κάνεις αυτό που σου λεει ο Husky . Το Ph δεν τροποποιείται, καθότι εδώ και αρκετό καιρό η αναλογία που χρησιμοποιώ είναι 50% βρύσης με προετοιμασία σε βαρέλι και 50% αντίστροφη όσμωση. Το μόνο που μπορεί να πει κανείς ότι έχει αλλάξει είναι ότι η προετοιμασία του νερού βρύσης δεν διαρκεί πλεόν 2-4 μέρες αλλά περίπου μία μέρα, αφού κάνω καθημερινά αλλαγές. Όσον αφορά τη δηλητηρίαση, στην τελευταία αλλαγή που έκανα, έβαλα το χέρι μου μέσα σε μία "σπηλιά" που έχει δημιουργηθεί από ξύλα (ο πάτος της σπηλιάς είναι η άμμος) όπου έβγαλα νεκρά ψάρια και η ανατάραξη που δημιούργησα στη άμμο έβγαλε μία μυρωδιά (μπόχα θα την έλεγα) που να φανταστείς μύρισε σχεδόν όλο το σπίτι. Αυτό το οποίο έκανα ήταν να μαζέψω όσο το δυνατόν με σκούπα βυθού τα σάπια υπολύμματα των ψαριών και φυσικά έγινε η αλλαγή περίπου στο 50% του νερού. Παραπάνω ρώτησα αν το Baktopur direct μπορεί να δημιουργεί αποπνικτικό περιβάλλον για τα ψάρια... Μήπως αυτό τα δηλητηριάζει??? Κάποια ακόμα στοιχεία είναι πως αρκετά από τα ψώφια πλέκο τα βρήσκω στην επιφάνεια να επιπλεόυν και κάποια (λιγότερα μάλλον) είναι στον βυθό. Επίσης δεν έχουν όλα τα νεκρά φουσκωμένη κοιλιά. Όμως όλα τα πλέκο (και δεν ξέρω αν αυτό παίζει ρόλο) είναι νεκρά και έχουν ανοιχτά τα αγκάθια στα βράγχια τους. Τέλος σχεδόν όλα τα νεκρά ψάρια έχουν στην επιδερμίδα τους φθορές/πληγές σαν ερεθίσματα... Κάτι σαν να είναι συγκαμμένα, αν γίνομαι κατανοητός. Όπως και να έχει, θα σηκώσω φωτογραφίες με τα παραπάνω και θα κάνω και αυτό που είπε ο Husky... Ελπίζω βέβαια να μην βρω άλλο νεκρό ψάρι για να κάνω επεμβάση.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mastronik 3 Νοεμβρίου 2008 #37 Share 3 Νοεμβρίου 2008 Τα μαθήματα που πήρα και πρέπει να το μεταφέρω είναι:1) Ποτέ (ΜΑ ΠΟΤΕ) μην πέρνετε ψάρια από ενυδρεία που έχουν έστω κι ένα νεκρό ψάρι ή δείτε πως κάποιο έχει περίεργη/άρρωστη συμπεριφορά! 2) Πάντα (ΜΑ ΠΑΝΤΑ) ενυδρείο καραντίνα, όχι μόνο για να μπαίνουν τα άρρωστα ψάρια, αλλά για να μπαίνουν τα νέα ψάρια, να μένουν 5-10 μέρες και αν είναι εντάξει, τότε να μπαίνουν στο κύριο ενυδρείο! 1) Αν ήταν έτσι εμείς που ζούμε σε μικρές επαρχιακές πόλεις και ψωνίζουμε από pet shops και όχι από σοβαρά ενυδρειακά καταστήματα δεν θα έπρεπε ποτέ να ασχοληθούμε με το χόμπυ... 2)Δυστυχώς 5-10 μέρες είναι λίγες και εμείς συνήθως ανυπόμονοι... Να προσθέσω και εγώ οτι ΔΕΝ πρέπει να τα παρατήσεις τώρα αλλά να γίνεις καλύτερος, πιο συγκρατημένος και πιο υπομονετικός... Να παρατηρήσω πάντως οτι βάζοντας πολλά είδη ψαριών σε ένα ενυδρείο, σε μικρό αριθμό το καθένα, αυξάνεις δραματικά τις πιθανότητες ασθενειών γιατί αφενώς και τέλειο να είναι το νερό σου τα ψάρια στρεσάρονται, αφετέρου προσθέτεις συχνά ψάρια από διαφορετικά καταστήματα και γυάλες, δηλαδή πολλά και διαφορετικά μικρόβια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 3 Νοεμβρίου 2008 #38 Share 3 Νοεμβρίου 2008 Όσον αφορά τη δηλητηρίαση, στην τελευταία αλλαγή που έκανα, έβαλα το χέρι μου μέσα σε μία "σπηλιά" που έχει δημιουργηθεί από ξύλα (ο πάτος της σπηλιάς είναι η άμμος) όπου έβγαλα νεκρά ψάρια και η ανατάραξη που δημιούργησα στη άμμο έβγαλε μία μυρωδιά (μπόχα θα την έλεγα) που να φανταστείς μύρισε σχεδόν όλο το σπίτι. Αυτό το οποίο έκανα ήταν να μαζέψω όσο το δυνατόν με σκούπα βυθού τα σάπια υπολύμματα των ψαριών και φυσικά έγινε η αλλαγή περίπου στο 50% του νερού. Μην ψάχνεις για άλλες αιτίες , από αυτό είναι ολο το πρόβλημα και τίποτα άλλο !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 3 Νοεμβρίου 2008 Author #39 Share 3 Νοεμβρίου 2008 Μην ψάχνεις για άλλες αιτίες , από αυτό είναι ολο το πρόβλημα και τίποτα άλλο !!! Ναι, μα αυτά τα ψάρια ψοφήσανε πιθανόν από την όλη αρρώστια και βρέθηκαν εκεί μέσα... Δεν ξέρω... Μπερδεύτηκα!!! Με την σειρά λοιπόν: Η παραπάνω φωτογραφία δείχνει το ενυδρείο και με το βελάκι είναι η "σπήλια" που ανάφερα πως βρεθήκανε τα πτώματα. Σημείωση πως τα πτώματα ήταν 2 Ancistrus sp.3 μικρά (3cm) και 1-2 panda Cory. Η συγκεκριμένη σπηλιά τοποθετήθηκε σε αυτό το σημείο κατόπιν δοκιμών, καθότι σε εκείνο το σημείο γίνετε κυκλοφορία. Το παρατηρώ και με τiς τροφές, όπου αρκετές καταλήγουν εκεί μέσα. Οπότε υπάρχει πιθανότητα τα ψαράκια να ψοφήσανε εκτός σπηλιάς και να μεταφέρθηκαν λόγο ρεύματος ή μπορεί και να ψόφησαν εκεί μέσα εξ'αρχής. Σημειωτέω πως την συγκεκριμένη σπηλιά την χρησιμοποιούν τα Cory (όλα τα είδη) και λιγότερο τα πλέκο, ακόμα κι όταν ήταν μέσα στη μπόχα. Παρόλα αυτά ξαναλέω πως κανένα Cory δεν είχε πρόβλημα εκτός από τα panda. Ακολουθούν φωτογραφίες που τράβηξα αυτές τις μέρες... Παρατηρείστε τη βλένα στα πτερύγια... Στην παραπάνω με προβληματίζει το άφρισμα του νερού. Ακριβώς κάτω από εκείνο το σημείο υπάρχουν 2 εξόδου αεραντλίας. Panaque sp. L191 σχεικά μικρό (8-9cm) με λευκές κουκκίδες σε όλο του το σώμα, ακόμα και στα μάτια!!!! Panaque sp. L204 το οποίο μέχρι προχτές ήταν μία χαρά, αλλά τώρα σε όλο του το σώμα έχει λευκές κουκίδες σαν βαμβακάκι όπως και το L191 παραπάνω. Η ανατάραξη που δημιουργείται στην επιφάνεια του νερού. Αν δεχτούμε πως το πρόβλημα προέρχεται από δηλητηρίαση, μπορεί να υπάρχουν τέτοιου είδους συμπτώματα? Επίσης δεν σήκωσα αμμωνία... Έχω 12L βιολογικό υλικό στρωμένο και θα ήταν αδύνατο από τον θάνατο μερικών μικρών ψαριών να σήκωνε αμμωνία. Επίσης, αν όντως ευθύνεται αυτό, τί κάνω από εδώ και πέρα? Σταματάω την θεραπεία? Αλλαγές νερού? Το L091 και το nigrolineatus έχουν αντέξει αρκετές μέρες και μπορώ να πω πως μέχρι ενώς σημείου βλέπω βελτίωση, όχι τόσο στα εξωτερικά τους χαρακτηριστικά (παραμένει το φούσκωμα και οι πληγές στα πτερύγια) αλλά στην συμπεριφορά τους η οποία δεν είναι μεν νορμάλ, αλλά τουλάχιστον δεν δείχνουν να είναι ένα βήμα πριν τον θάνατο. Από την άλλη, εφόσον αυτά τα 2 "καλυτερεύουν", γιατί άλλα ψάρια που έδειχναν καλά, τώρα δείχνουν χειρότερα??? Να πω επίσης πως το ξύλο που λειτουργούσε ως σπηλιά μάλλον έχει ποτίσει από την μπόχα. Να το βγάλω και να το βράσω??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 3 Νοεμβρίου 2008 Author #40 Share 3 Νοεμβρίου 2008 Επίσης, άσχετο με το όλο θέμα, λίγες μέρες πριν τα άσκημα μαντάτα τράβηξα τρεις φωτογραφίες τις οποίες βλέπω και μόνο που δεν βάζω τα κλάμματα, βλέποντας το πως ήταν τα ψαράκια μου και πως γίνανε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake_gio 3 Νοεμβρίου 2008 #41 Share 3 Νοεμβρίου 2008 :) Κριμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 3 Νοεμβρίου 2008 Author #42 Share 3 Νοεμβρίου 2008 Νέες φωτογραφίες: Έβγαλα ένα νεκρό Ancistrus sp.3 το οποίο όμως πρέπει να ήταν από το πρωί μέσα και να μην το είδα. Στην παρακάτω φώτο ψιλοφαίνεται η "πληγή" που έχουν όλα τα νεκρά ψάρια. Αυτό δεν είναι λόγο μεγάλης παραμονής ως νεκρό μέσα στο ενυδρείο, καθότι ακόμα και τα μισοπεθαμένα το είχαν. Στην παρακάτω φωτογραφία είναι ο L091. Δείχνει αρκετά πιο δραστήριο, αλλά σίγουρα δεν έιναι απόλυτα καλά. Έχει βέβαια κάποιες πληγές στο σώμα του. Η μία φαίνεται στην φωτογραφία. Η άλλη είναι στο στομάχι του. Δεν μπορώ να είμαι βέβαιος από που μπορεί να δημιουργήθηκαν. Σε κάποια φάση, την πρώτη μέρα που παρουσίασε περίεργη συμπεριφορά, προσπάθησα να το πιάσω για να δω αν έχει αυτή τη περίεργη βλένα στο σώμα του. Προσπαθώντας να μου ξεφύγει πιθανόν να χτύπησε στα ξύλα... Στις παρακάτω φωτογραφίες είναι το Nigrolineatus. Και αυτό γενικώς δεν μοιάζει μισοπεθαμένο, όπως τις πρώτες μέρες, αλλά όπως θα δείτε, ΟΛΟ του το σώμα είναι καλυμμένο με λευκά στίγματα. Και όταν λέω ΟΛΟ του το σώμα εννοώ και στα μάτια του και στο στόμα του. Επίσης υπάρχουν ακόμα οι πληγές στα πτερύγιά του, αλλά έχω την εντύπωση πως είναι μικρότερες... Σήμερα δεν έχω κάνει αλλαγή νερού, ούτε έριξα Baktopur direct. Δεν ξέρω αν κάνω καλά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 4 Νοεμβρίου 2008 #43 Share 4 Νοεμβρίου 2008 Τα προβλήματα είναι πολλαπλά που έχεις τώρα και είναι πολύ δύσκολο να σου πω κάτι συν το ότι θέλω να μιλήσουμε και για άλλες πληροφορίες . Σου στέλνω π.μ. με το κινητό μου . Πραγματικά λυπάμαι πολύ για ολα αυτά που εχεις περάσει αυτές τις μέρες . Πάντως στις τελευταίες φωτογραφίες που έβαλες και μας λες οτι ήταν τραβηγμένες από πριν το πρόβλημα σε ενημερώνω οτι τα ψαράκια σου είχαν Odinium ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 4 Νοεμβρίου 2008 #44 Share 4 Νοεμβρίου 2008 Νίκο σταμάτα το Bactopur και ξεκίνα αντιπαρασιτική θεραπεία άμεσα. Αυτήν την στιγμή δέν θυμάμαι πιό είναι το πιό κατάλληλο φάρμακο για Oodinium αλλά θα επανέλθω μέσα στην ημέρα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 4 Νοεμβρίου 2008 Author #45 Share 4 Νοεμβρίου 2008 Λοιπόν, καταλήξαμε στα εξής: 1) Υπάρχει βακτηριακή μόλυνση, η οποία σιγά σιγά δείχνει να υποχωρεί. 2) Υπάρχει και παρασιτική μόλυνση, για την οποία δεν έχουν λειφθεί ακόμα μέτρα. 3) Υπάρχει και δηλητηρίαση η οποία θα αντιμετωπιστέι με μικρές αλλαγές νερού + άνθρακας. Αυτά είναι τα 3 κύρια προβλήματα! Σήμερα έβγαλα κι άλλα νεκρά ψαράκια εκ των οποίων το ένα ήταν ο κούκλος L204. Στο εν τω μεταξύ, τα Corydoras Bronze και Albino έχουν τρελαθεί τελείως. Γεννάνε αυγά ακατάπαυστα, τσιλιμπουρδίζουν, τρώνε, σκάβουν... Όλα τα φυτά έχουν πάνω τους αυγά. Πρέπει να είναι πάνω από 150!!!! Η ζωή και ο θάνατος μέσα στο ίδιο ενυδρείο, σε όλο τους το μεγαλείο!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nidal 4 Νοεμβρίου 2008 #46 Share 4 Νοεμβρίου 2008 Νίκο σταμάτα το Bactopur και ξεκίνα αντιπαρασιτική θεραπεία άμεσα. Αυτήν την στιγμή δέν θυμάμαι πιό είναι το πιό κατάλληλο φάρμακο για Oodinium αλλά θα επανέλθω μέσα στην ημέρα.... Το Oodinopur της SERA κανει για αυτη την περιπτωση!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 5 Νοεμβρίου 2008 Author #47 Share 5 Νοεμβρίου 2008 Δυστυχώς έφτασα στο σημείο να το κάνω και αυτό... Η βλένα πάνω στο ψάρι: Το σημάδι/ερέθισμα στην κοιλιά του ψαριού: Από εδώ και πέρα, με κλικ στις εικόνες θα τις δείτε μεγαλύτερες: Δεν είναι και οι καλύτερες φωτογραφίες, αλλά προσπαθούσα να εστιάσω και να φωτογραφίσω με το ένα χέρι καθότι το άλλο ήταν λερωμένο συν το ότι ο φωτισμός δεν ήταν και ο καλύτερος οπότε έπρεπε να κρατάω με το στόμα μου και φακό Δεν ξέρω αν από τα παραπάνω μπορούν να βγουν συμπεράσματα. Αυτή τη στιγμή τρέχει ένα φίλτρο 2211 φουλ στον άνθρακα και θα δω αύριο αν θα ξεκινήσω την θεραπεία, ανάλογα με το αν έχει εξαφανιστεί η μυρωδιά. Σήμερα έγινε αλλαγή νερού 25% και προστέθηκε απλά αντιχλώριο. Το Nigrolineatus εξακολουθεί να θέλει να βγει έκτός νερού και είναι υπερβολικά αδύναμο. Το έπιασα πολύ εύκολα και χωρίς να αντιδράσει, με το χέρι. Επίσης του έκανα και ένα "μπανάκι" σε λεκάνη, με νερό ενυδρείου και Baktopur direct για ένα 20λεπτο και με μία αεραντλία μέσα. Παρ'όλα αυτά τα δυσάρεστα, τα Corydoras συνεχίζουν απτόητα!!! αυτά είναι μερικά από τα σημερινά αυγά. Άλλα φαγωθήκαν από τα Buenos Aires (ούτε αυτά δείχνουν άρρωστα) και άλλα δεν μπορούσαν να φωτογραφηθούν. Επίσης υπήρχαν αρκετά αυγά κολλημένα στα ξύλα, κάτι το οποίο δεν μου το έχουν ξανακάνει... Άσχετο με τα παραπάνω... Μπήκε στο στόμα μου από αυτό το "υγειέστατο" νεράκι του ενυδρείου. Δεν το κατάπια, αλλά το γεύστηκα! Αν δεν ακούσετε νέα μου αύριο... ψάξτε με! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 5 Νοεμβρίου 2008 Author #48 Share 5 Νοεμβρίου 2008 (edited) Ξεκινάει το δεύτερο 24ωρο όπου τρέχει ο άνθρακας στο ενυδρείο. Η μυρωδιά είχε υποχωρήσει, αλλά άρχισα να ανακατέυω τον βυθό με αποτέλεσμα να βγουν πολλές φυσαλίδες οι οποίες μύριζαν σαπίλα-αυγουλίλα. Οπότε επανήλθε και η γενική μυρωδιά στο ενυδρείο. Ξαναέγινε αλλαγή νερού κατά 25%. Το Nigrolineatus σήμερα δεν το είδα καθόλου. Σκέφτηκα για το χειρότερο.. ευτυχώς έκανα λάθος. Ήταν κάτω από ένα ξύλο. Σήμερα δεν ανέβηκε καθόλου στον αφρό, όπως επίσης παρατήρησα πως και τα άλλα ψάρια που την βγάζανε ψηλά στο νερό, τώρα έχουν κατέβει. Καλό σημάδι αυτό. Επίσης σκέφτομαι να μην ξεκινήσω παρασητική θεραπεία με Omnipur για την αντιμετώπιση του Oodinium. Το Oodinium δεν αντέχει σε θερμοκράσια άνω των 30 βαθμών, οπότε κι εγώ αποφάσισα, σιγά-σιγά, να ανεβάσω την θερμοκρασία. Αρχικά ήταν στους 26. Χτες το πήγα στους 28. Σήμερα το έβαλα στους 29,5. Παρατηρώ αυτές τις 2 μέρες πως πάνω στο Panaque sp. L191 αρχίσαν να μειώνονται οι λευκές κουκκίδες του Oodinium. Θα το φτάσω μέχρι τους 31 και θα το αφήσω 1-2 μέρες... Δεν ξέρω βέβαια αν κάνω καλά που ΔΕΝ θα χρησιμοποιήσω το Omnipur. Θα ήθελα μία γνώμη... Ξέχασα να πω πως το νερό έιναι θολό. Δεν ξέρω που μπορεί να οφίλεται αυτό κι αν επηρεάζει... Έγινε επεξεργασία 5 Νοεμβρίου 2008 - stormtrooper Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake_gio 5 Νοεμβρίου 2008 #49 Share 5 Νοεμβρίου 2008 Ελπιζω να σου πανε ολα καλα... Ολο αυτο μου θυμισε ιατρικες υποθεσεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NAVY 5 Νοεμβρίου 2008 #50 Share 5 Νοεμβρίου 2008 Επίσης σκέφτομαι να μην ξεκινήσω παρασητική θεραπεία με Omnipur για την αντιμετώπιση του Oodinium. Το Oodinium δεν αντέχει σε θερμοκράσια άνω των 30 βαθμών, οπότε κι εγώ αποφάσισα, σιγά-σιγά, να ανεβάσω την θερμοκρασία. Αρχικά ήταν στους 26. Χτες το πήγα στους 28. Σήμερα το έβαλα στους 29,5. Παρατηρώ αυτές τις 2 μέρες πως πάνω στο Panaque sp. L191 αρχίσαν να μειώνονται οι λευκές κουκκίδες του Oodinium. Θα το φτάσω μέχρι τους 31 και θα το αφήσω 1-2 μέρες... Δεν ξέρω βέβαια αν κάνω καλά που ΔΕΝ θα χρησιμοποιήσω το Omnipur. μήπως μπερδεψες το Oodinopur με το Omnipur, ?? το Oodinopur είναι για Oodinium......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος