Zorba_The_Freak 28 Νοεμβρίου 2008 #101 Share 28 Νοεμβρίου 2008 Οτι ειναι να κανεις, να το κανεις γρηγορα. 10 Δεκεμβρη ειμαι στην Ξανθη Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarevock 28 Νοεμβρίου 2008 Author #102 Share 28 Νοεμβρίου 2008 Οτι ειναι να κανεις, να το κανεις γρηγορα. 10 Δεκεμβρη ειμαι στην Ξανθη Εννοειται οταν ανεβεις θα μου το πεις ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 28 Νοεμβρίου 2008 #103 Share 28 Νοεμβρίου 2008 10 Δεκεμβρη ειμαι στην Ξανθη Θες κάποιον να σου κουβαλάει τις βαλίτσες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mixalis 29 Νοεμβρίου 2008 #104 Share 29 Νοεμβρίου 2008 Μήπως θέλετε κάποιον να σας κρατάει τον καφέ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarevock 29 Νοεμβρίου 2008 Author #105 Share 29 Νοεμβρίου 2008 (edited) Δε παιζεστε Παντως χωρις πλακα ετσι και το στησω τελικα ρε παιδια θα σας κανω το τραπεζι! Έγινε επεξεργασία 29 Νοεμβρίου 2008 - sarevock Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 29 Νοεμβρίου 2008 #106 Share 29 Νοεμβρίου 2008 Παντως χωρις πλακα ετσι και το στησω τελικα ρε παιδια θα σας κανω το τραπεζι! Για ορεκτικό θα χτύπαγα εύκολα πατατούλες τηγανιτές με τυροκαυτερή και τζατζικάκι. Και κανένα γαρδουμπάκι να βρεθεί δεν έχω πρόβλημα.... το σκοτώνω και αυτό. Για κυρίως πιάτο θέλω σουτζουκάκια με ρύζι ή μακαρόνια και σαλάτα ροκα παρμεζάνα με μπαλσάμικο ξυδάκι. Μετά με μία φρουτοσαλάτα και καμία καρυδόπιτα είμαι ok. ΑΑΑΑ.... μη ξεχάσω.... ΜΠΥΡΕΣ!!! ΠΟΛΛΕΣ ΜΠΥΡΕΣ!!! Επίσης φρόντισε να υπάρχουν και πολλές γυναίκες... γυμνές! Το γλυκό μου δεν μπορώ να το φάω αν δεν είναι σερβιρισμένο πάνω σε γυναίκα!!!! Τέλος ειδοποίησε τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν: α) Για να κάνω μπάνιο!!! β) Για να μην φάω και να έρθω ορεξάτος!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarevock 1 Δεκεμβρίου 2008 Author #107 Share 1 Δεκεμβρίου 2008 Καλημερα παιδια, Αν τα βγαλω τα φιλτρα και τα βαλω σε ενα απο αυτα πλαστικα δοχεια (50-60λιτρα) που λετε, τι γινεται με την βιολογια? Καθε ποτε ταιζω? και τι ποσοτητα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zorba_The_Freak 1 Δεκεμβρίου 2008 #108 Share 1 Δεκεμβρίου 2008 Αν εννοεις τα φιλτρα που σου ειπα για την καραντινα, θα τα βαζεις στο δοχειο μαζι με το αρρωστο ψαρι οποτε η βιολογία θα συντηρειται απο αυτό... Αν καταλαβα λαθος πες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarevock 1 Δεκεμβρίου 2008 Author #109 Share 1 Δεκεμβρίου 2008 Αν εννοεις τα φιλτρα που σου ειπα για την καραντινα, θα τα βαζεις στο δοχειο μαζι με το αρρωστο ψαρι οποτε η βιολογία θα συντηρειται απο αυτό... Αν καταλαβα λαθος πες... Γιωργο καλημερα, λεω οταν ερθει η ωρα να στησω το ενυδρειο και απο οτι βλεπω μια μερα δε θα μου φτασει ουτε για πλακα.. ελεγα να βαλω τα φιλτρα να τρεχουν λιγο σε ενα δοχειο, τωρα βεβαια αυτο το "λιγο" μπορει να ειναι μια μερα μπορει και μια δβομαδα ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zorba_The_Freak 1 Δεκεμβρίου 2008 #110 Share 1 Δεκεμβρίου 2008 Τωρα καταλαβα... Αυτο νομιζω στο ειχα προτεινει και εγω.... Παιρνεις ενα δοχειο, βαζεις νερο ενυδρειου, θερμαντηρα και εισοδο-εξοδο φιλτρου και εισαι οκ. Αν θυμαμαι καλα κανεις στρωσιμο με αμμωνία? Συνεχιζεις να ριχνεις μερικες σταγονες καθε μερα για να εχουν τροφη τα βακτηρια. Ετσι και αλλιως αυτο το νερο θα το πεταξεις στο τελος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarevock 1 Δεκεμβρίου 2008 Author #111 Share 1 Δεκεμβρίου 2008 Αν θυμαμαι καλα κανεις στρωσιμο με αμμωνία? Συνεχιζεις να ριχνεις μερικες σταγονες καθε μερα για να εχουν τροφη τα βακτηρια. Οχι δυστυχως το στρωσιμο εγινε-γινεται με ψαρακια... οποτε ριχνω τροφη? ανα 2 μερες ας πουμε 2-3 flakes? Ερωτηση δευτερη: Θα ηταν σωστο ,οταν το στησω τελικα, να κανω κατι για "απολυμανση" για αποπαρισιτισμο δηλαδη με εκτοζον ή κατι αλλο? Γιατι φοβαμαι οτι οσο καλα και να πλυνω αμμο και πετρες ολο και κατι θα μεινει.. ή λεω μπαρουφες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zorba_The_Freak 1 Δεκεμβρίου 2008 #112 Share 1 Δεκεμβρίου 2008 2-3 flakes ειναι λιγο κατα τη γνωμη μου. Καλυτερα παραπανω παρα λιγοτερο. Εξαλλου δεν υπαρχει φοβος να επιβαρυνεις το νερο σου αφου στο τελος θα το πεταξεις. Προσωπικα θα εριχνα σε ολες τις πετρες/αμμο ΒΡΑΣΤΟ νερο πριν τις βαλω στο ενυδρειο καθως δεν νομιζω να μπορεις να τις βρασεις κανονικα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarevock 1 Δεκεμβρίου 2008 Author #113 Share 1 Δεκεμβρίου 2008 (edited) Προσωπικα θα εριχνα σε ολες τις πετρες/αμμο ΒΡΑΣΤΟ νερο πριν τις βαλω στο ενυδρειο καθως δεν νομιζω να μπορεις να τις βρασεις κανονικα... Προσπαθησα χθες Γιωργο που λες να βρασω αμμο... πραγματικα ειναι αδυνατο να βρασω 100 κιλα αμμο, θελω 1 δβομαδα να βραζω απο το πρωι μεχρι το βραδυ... Με τις πετρες κατι γινεται.. αλλα και παλι θα κανω οπως λες... βεβαια εχουν φαει τρελο πλυσιμο αλλα και το καυτο νερο δεν θα τους χαλασει! Οποτε λες να εγκαταλειψω την ιδεα για εσωτερικη απολυμανση με καποιο απο εκτοζον, μελαφιξ κτλ κτλ ? Έγινε επεξεργασία 1 Δεκεμβρίου 2008 - sarevock Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 1 Δεκεμβρίου 2008 #114 Share 1 Δεκεμβρίου 2008 (edited) Για στρώσιμο θα σου πρότεινα να διαλύεις 5-6 ταμπλέτες βυθού σε νερό ενυδρείου και να το ρίχνεις στο νερό σου. Για απολύμανση, μπορείς όταν τελειώσεις με στήσιμο του ενυδρείου και ρίξεις μέσα το πρώτο "καλό" νερό να ακολουθήσεις τις προληπτικές διαδικασίες για μία εβδομάδα με δέκα μέρες. Μετά θα κάνεις μία αλλαγή νερού κατά 30-50% και θα μπορείς να ρίξεις άνετα τα ψαράκια σου μέσα. Όλα αυτά βέβαια εφόσον κάνεις τις απαραίτητες μετρήσεις και σιγουρευτείς πως το φίλτρο έχει στρώσει. Για την συντήρηση της βιολογίας του φίλτρου νομίζω πως αυτό που σου είπε ο Γιώργος είναι το καλύτερο. Τέλος για το βράσιμο της άμμου.... Όπως σου ξαναείπα, εγώ θα πρότεινα να βραστεί. Βέβαια είναι πολύ χρονοβόρα και βαρετή διαδικασία και το καταλαβαίνω. Θα σου πρότεινα να πάρεις κουβάδες και λεκάνες και την ημέρα που ετοιμάζεσαι να ρίξεις την άμμο μέσα στο ενυδρείο (χωρίς να την έχεις βράσει πρώτα) να γεμίζεις μισό κουβά, να πας στη μπανιέρα σου και να ρίξεις καυτό νερό από θερμοσίφωνα. Το ανακατεύεις να "καεί" όλη η άμμος, μετά ξεπλένεις με κρύο νερό και τέλος το ρίχνεις στο ενυδρείο. Σίγουρα πιο εύκολη διαδικασία... Κάθε μισός κουβάς με άμμο (7-8L) θα σου τρώει 3-5 λεπτά! Έγινε επεξεργασία 1 Δεκεμβρίου 2008 - stormtrooper Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarevock 1 Δεκεμβρίου 2008 Author #115 Share 1 Δεκεμβρίου 2008 (edited) να ακολουθήσεις τις προληπτικές διαδικασίες για μία εβδομάδα με δέκα μέρες. Ποιες ειναι αυτες Νικο? Τέλος για το βράσιμο της άμμου.... Όπως σου ξαναείπα, εγώ θα πρότεινα να βραστεί. Βέβαια είναι πολύ χρονοβόρα και βαρετή διαδικασία και το καταλαβαίνω. Θα σου πρότεινα να πάρεις κουβάδες και λεκάνες και την ημέρα που ετοιμάζεσαι να ρίξεις την άμμο μέσα στο ενυδρείο (χωρίς να την έχεις βράσει πρώτα) να γεμίζεις μισό κουβά, να πας στη μπανιέρα σου και να ρίξεις καυτό νερό από θερμοσίφωνα. Το ανακατεύεις να "καεί" όλη η άμμος, μετά ξεπλένεις με κρύο νερό και τέλος το ρίχνεις στο ενυδρείο. Σίγουρα πιο εύκολη διαδικασία... Κάθε μισός κουβάς με άμμο (7-8L) θα σου τρώει 3-5 λεπτά! Αυτο το εκανα χθες Νικο Βεβαια εχω καποιες ενστασεις για το μερος που την εχω αποθυκευσει ετσι οπως ειναι υγρη... αλλα θα το ξανακανω πριν την βαλω μεσα Έγινε επεξεργασία 1 Δεκεμβρίου 2008 - sarevock Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 1 Δεκεμβρίου 2008 #116 Share 1 Δεκεμβρίου 2008 Τα φάρμακα μέσα έχουν οδηγίες για την προληπτική χρήση τους. Αν δεν κάνω λάθος πρέπει να διαρκεί 7-8 μέρες..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarevock 1 Δεκεμβρίου 2008 Author #117 Share 1 Δεκεμβρίου 2008 Τα φάρμακα μέσα έχουν οδηγίες για την προληπτική χρήση τους. Αν δεν κάνω λάθος πρέπει να διαρκεί 7-8 μέρες..... Κατσε γιατι μπερδευτικα τωρα, εννοεις δηλαδη να κανω χρηση εκτοζον? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 1 Δεκεμβρίου 2008 #118 Share 1 Δεκεμβρίου 2008 Κατσε γιατι μπερδευτικα τωρα, εννοεις δηλαδη να κανω χρηση εκτοζον? Κι εγώ μπερδεύτηκα τώρα.... Δεν είπες πως θα ήθελες να κάνεις μία γενική απολύμανση ενυδρείου πριν βάλεις μέσα τα ψάρια? Σε αυτή τη περίπτωση με Melafix, Pimafix και ΕΚΤΟΖΟΝ είσαι ok. Δεν είπα πως θεωρώ απαραίτητη την απολύμανση. Αυτό εσύ θα το κρίνεις. Απλά αν το κάνεις μπορείς να ακολουθήσεις την ροληπτική διαδικασία του κάθε φαρμάκου. Βέβαια θα είναι πολλά λ7 για τα λίτρα σου.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarevock 1 Δεκεμβρίου 2008 Author #119 Share 1 Δεκεμβρίου 2008 Κι εγώ μπερδεύτηκα τώρα.... Δεν είπες πως θα ήθελες να κάνεις μία γενική απολύμανση ενυδρείου πριν βάλεις μέσα τα ψάρια? Σε αυτή τη περίπτωση με Melafix, Pimafix και ΕΚΤΟΖΟΝ είσαι ok. Δεν είπα πως θεωρώ απαραίτητη την απολύμανση. Αυτό εσύ θα το κρίνεις. Απλά αν το κάνεις μπορείς να ακολουθήσεις την ροληπτική διαδικασία του κάθε φαρμάκου. Βέβαια θα είναι πολλά λ7 για τα λίτρα σου.... Ναι, σκεφτηκα να κανω και για αυτο σας ρωτησα αν θα ηταν καλο ή οχι Εσυ θα εκανες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zorba_The_Freak 1 Δεκεμβρίου 2008 #120 Share 1 Δεκεμβρίου 2008 Εγω δεν θα εριχνα φαρμακα σε αυτη τη φαση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 1 Δεκεμβρίου 2008 #121 Share 1 Δεκεμβρίου 2008 Εσυ θα εκανες? Ότι και ο Γιώργος Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarevock 1 Δεκεμβρίου 2008 Author #122 Share 1 Δεκεμβρίου 2008 Ωραια! το ιδιο θα κανω τοτε και εγω Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 1 Δεκεμβρίου 2008 #123 Share 1 Δεκεμβρίου 2008 Ωραια! το ιδιο θα κανω τοτε και εγω Επίσης θα χάριζα το ενυδρείο μου στον stormtrooper! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarevock 1 Δεκεμβρίου 2008 Author #124 Share 1 Δεκεμβρίου 2008 (edited) Επίσης θα χάριζα το ενυδρείο μου στον stormtrooper! Χμμμ... το σκεφτηκα και αυτο να σου πω την αληθεια ... αλλα βλεπωντας μεχρι τωrα τι εχει βγει απο το ενυδρειο σου (αλιενοειδη) ειμαι σιγουρος οτι το τερας του λοχ νες θα αναβιωσει... Έγινε επεξεργασία 1 Δεκεμβρίου 2008 - sarevock Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarevock 3 Δεκεμβρίου 2008 Author #125 Share 3 Δεκεμβρίου 2008 (edited) Παιδια αν αντι calvus εβαζα μαζι με τις φροντοζες λιγους Tropheus τι λετε? θα ειχαμε προβλημα? Ξερω οτι ειναι πολυ επιθετικο ψαρι και θελω μεγαλο πλυθισμο, αλλα λετε να υπαρξει κινδυνος με τις φροντοζες? που πολυ φανταζομαι οτι θα υπαρξει εφοσον οι φροντοζες θα ειναι μικρες... τι λετε? Έγινε επεξεργασία 3 Δεκεμβρίου 2008 - sarevock Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος