Jump to content

Ερώτηση για Co2

ionas

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους

Επιτέλους μετά απο καιρό αποφάσησα να βάλω διοξίδιο και ph controller.

Εβαλα τον Aquamedic ph controller 2001c με 5 λίτρα φιάλη και ολο τελως παντων το σύστημα.

Επιδή η τιμή ph είναι 7.1 (μετρημένη με ιατρικό όργανο) θέλω να την φέρω στο 6,7 σιγά-σιγά.

Η ερώτησης μου είναι η εξής......

1.-Το στήσημο του ηλεκτροδίου σε σχέση με το reactor πως πρέπει να είναι? (κοντά ή αντιδιαμετρικά)

2.-Το βάθος του reactor ?

3.- Ξέρει κανείς που χρησημοποιεί τον ίδιο ph controller την ευαισθησία του?

Αφήνομαι στα χέρια σας υποβάλλοντας ταπεινά τα σέβη μου.....

:chair::chair::wootwoot::wootwoot::)

Ποιο reactor εχεις ?Το ηλεκτροδιο καλο θα ειναι μεχρι την μεση το πολυ μεχρι τα 2/3 του μηκους του.Οσο για την ευαισθησια του νομιζω οτι εχει 0.5

• 1 month later...

Καλημέρα.

καταρχήν στα περισσότερα ερωτήματα σου, υπάρχουν υποκοιμενικές απαντήσεις.

Θα σου πώ λοιπον, τι έχω κάνει εγώ στο δισκοενυδρείο μου.

- Το ηλεκτρόδιο, δεν πρέπει να είναι καλό να είναι πολύ κοντά στο CO2 Reactor, γιατί όπως καταλαβαίνεις θέλουμε να μετράμε την μέση τιμή PH, οπότε βάλε τον όσο μπορείς πιο μακριά, σε ένα σημείο με φυσιολογική ροή νερού(ούτε μπροστά στην έξοδο του φίλτρου, αλλά ούτε και μέσα σε μια σπηλιά).

- Το βάθος του Reactor, πρέπει να είναι όσο το δυνατον πιο μεγάλο. Και αυτό για να δίνεται η δυνατότητα στο CO2, να δυαλύεται όσο το δυνατον πιο καλά και να μην πηγαίνει κατευθείαν στην επιφάνεια.

Πρόσεξε λοιπόν επίσης, εκεί που θα τοποθετήσεις τον Reactor, να υπάρχει πολύ καλή ροή νερού, ώστε να διαχέεται σε όλο το ενυδρείο.

-Aπόλυτα σημαντικό ρόλο παίζει το Probe, και όχι τόσο πολύ ο controller. O Controller αναγράφει στην ουσία, ότι μετρήσεις του δίνει το Probe. Για αυτο πρέπει να δίνουμε μεγάλο ρόλο και στην ρουτίνα καθαρισμού και καλιμπραρίσματος. Χρειάζεσαι να πάρεις υγρα καλιμπραρίσματος, 4 και 7 ΡΗ και ανα διαστήματα, να καλιμπράρεις το probe.

Ένα άλλο που έχω να σου προτείνω, είναι το CO2 Monitorring της Dannerle. Αυτο είναι ένα υγρό μέσα σε μια ειδική πλαστική θήκη, το οποίο μπαίνει μεσα στο ενυδρείο και ανάλογα με το χρώμα που παίρνει, σου δίνει το ποσοστό Co2 μέσα στο νερό.

Προσωπικά το αγόρασα απο το Water Inn, αλλα δεν γνωρίζω να μπορείς να το βρείς και σε άλλο κατάστημα.

Ελπίζω να σε βοήθησα.

• 1 year later...
http://www.amazonios.gr/product_info.php?c...roducts_id=1012 να ρωτισω αθτο το ειχε ενασ φιλοσ και μου το εδωσε κανει για δισκοενυδριο απο οτι βλεπω ειναι για φυτα εχω καποια φυτα ...anudies kai cryptocorines kai leei oti einai 100 litra enydrio emena einai 200 ...τι να κανω?

Γιατι να βαλεις διοξειδιο?

Ποια η αναγκαιοτητα του διοξειδιου σε δισκοενυδρειο?

Έγινε επεξεργασία - delta66

για καποια φυτα που εχω και επειδη μου το εδωσαν τσαμπα..!!!!!!!!!!!!!!.το θεμα ομωσ ειναι αμα το βαλω ειναι επιβλαβεσ για τα δισκακια???

Το ενυδρειο ειναι ηδη μικρο για να καλυψει τις αναγκες (και) σε οξυγονο των ψαριων (αναλογα και την ιχθυοφορτωση).

Οχι πως μπορει να κανει κατι ιδιατερα σημαντικο απο παροχη διοξιεδιου δλδ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...