motorhead 27 Οκτωβρίου 2008 #1 Share 27 Οκτωβρίου 2008 ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΩΝ MALAWI ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΘΕΛΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ. ΠΡΙΝ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΗΡΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΨΑΡΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ LABEOTROPHEUS TREWAVASAE ΟΠΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ. ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ. ΟΠΟΙΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΕΣ Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 27 Οκτωβρίου 2008 #2 Share 27 Οκτωβρίου 2008 Καλώς μας ήρθες φίλε motorhead! Απ' ότι βλέπω έχεις υπόστρωμα seachem flourite ιδανικό για φυτά, λίτρα γύρω στα 60 και εξωτερικό φίλτρο, από αυτά και μόνο θα έλεγα οτι η αφρικάνα κιχλίδα που πήρες όπως και οι μεγαλόσωμοι πλέκο είναι και τα δύα κακή επιλογή, αν θες να ασχοληθείς με κιχλίδες ευχαρίστως θα σε ενημερώσουν οι "ειδικοί" αλλά προσωπική μου συμβουλή είναι να δώσεις όλα τα ψάρια που ανέφερα (το serpae tetra που ίσως διέκρινα θα είναι οκ σε αυτά τα λίτρα) και να ασχοληθείς με μικρόσωμα είδη κατάλληλα για φυτεμένο και να το κάνεις έναν ωραίο υδρόβιο κήπο... ...σκέψου το και καλή συνέχεια σε ότι αποφασίσεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake_gio 27 Οκτωβρίου 2008 #3 Share 27 Οκτωβρίου 2008 Καλώς μας ήρθες φίλε motorhead! Απ' ότι βλέπω έχεις υπόστρωμα seachem flourite ιδανικό για φυτά, λίτρα γύρω στα 60 και εξωτερικό φίλτρο, από αυτά και μόνο θα έλεγα οτι η αφρικάνα κιχλίδα που πήρες όπως και οι μεγαλόσωμοι πλέκο είναι και τα δύα κακή επιλογή, αν θες να ασχοληθείς με κιχλίδες ευχαρίστως θα σε ενημερώσουν οι "ειδικοί" αλλά προσωπική μου συμβουλή είναι να δώσεις όλα τα ψάρια που ανέφερα (το serpae tetra που ίσως διέκρινα θα είναι οκ σε αυτά τα λίτρα) και να ασχοληθείς με μικρόσωμα είδη κατάλληλα για φυτεμένο και να το κάνεις έναν ωραίο υδρόβιο κήπο... ...σκέψου το και καλή συνέχεια σε ότι αποφασίσεις! +1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nidal 27 Οκτωβρίου 2008 #4 Share 27 Οκτωβρίου 2008 Το θεμα μετακινηθηκε στην σωστη κατηγορια! Οσο για τα υπολοιπα θα συμφωνησω με τον viciouscircle Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 27 Οκτωβρίου 2008 #5 Share 27 Οκτωβρίου 2008 Εγω βλεπω αλλο ενα ψαρακι πανω δεξια στη φωτο,αλλα δε μοιαζει για κιχλιδα.Οντως τα λιτρα ειναι λιγα,και οι pleco ασυμβατοι.Οπως σου ειπε και ο Γιωργος,αν θες να ασχοληθεις με αφρικανικες κιχλιδες,δωσε πισω τα ψαρια,και ριξε μια ματια στα Neolamprologus Multifasciatus ,και στα Neolamprologus Occelatus.Ειναι και τα δυο ειδη απο τη λιμνη Tanganyika,με τρομερες συμπεριφορες.Ριξε μια ματια στο φορουμ περι Αφρικης και θα παρεις ιδεες.Καλη σου συνεχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mixalis 27 Οκτωβρίου 2008 #6 Share 27 Οκτωβρίου 2008 Θα σημφωνήσω και εγώ με ότι είπε ο Dias.Τα ψαράκια αυτά έχουν τρομερή συμπεριφορά,την οποία όμως για να δείς θα πρέπει να βάλεις άμμο επειδή τους αρέσει να σκάβουν(έτσι όπως έχουν κάνει το δικό μου ούτε με 4χ4 δεν περνάς),επίσης τα ψαράκια αυτά στη φύση τους ζούν σε περιοχές όπου υπάρχουν αχανείς εκτάσεις απο άδεια κέλυφη σαλιγκαριών.Θα σου πρότεινα αν το αποφασισεις να βάλεις καμία 10αριά στο ενυδρείο σου.... Αν κάνω κάπου λά8ος ας με διορθλωσει κάποιος ποιο έμπειρος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moutralewn 27 Οκτωβρίου 2008 #7 Share 27 Οκτωβρίου 2008 Πιο πολύ για fuelleborni μου κάνει παρά για Trewavasae, κυρίως λόγω του πιτσιλωτού χρώματος. Πάντως labeotropheus είναι σίγουρα. Αν έχεις όντως κοντά στα 60 λίτρα και θέλεις να ασχοληθείς με αφρικάνες τα Neolamprologus Multifasciatus είναι μονόδρομος. Ένα μικρό χαρεμάκι (1αρσ+2 θυλ) είναι αρκετό με το δεδομένο ότι θα έχεις και γέννες. Τα occelatus θα τα απέφευγα λόγω επιθετικότητας σε τόσα λίγα λίτρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 28 Οκτωβρίου 2008 #8 Share 28 Οκτωβρίου 2008 1 με 3 Neolamprologus Multifasciatus ειναι το ιδανικο για τα λιτρα αυτα πιστευω.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake_gio 28 Οκτωβρίου 2008 #9 Share 28 Οκτωβρίου 2008 Συμφωνω με τον Dias Ειναι καταληλο για αυτα αφρικανακια :chair: Link to comment Share on other sites More sharing options...
louklk 28 Οκτωβρίου 2008 #10 Share 28 Οκτωβρίου 2008 ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΩΝ MALAWI ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΘΕΛΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ. ΠΡΙΝ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΗΡΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΨΑΡΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ LABEOTROPHEUS TREWAVASAE ΟΠΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ. ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ. ΟΠΟΙΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΕΣ για το συγκεκριμενο ψαρακι ψαξε στο google με τηνλεξη marmelade cat cichid...νομιζω οτι κατι θα βρεις μηπως πηρες τον πηρες απο καποιο μαγαζι στην Λ.Μαραθωνος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
motorhead 29 Οκτωβρίου 2008 Author #11 Share 29 Οκτωβρίου 2008 για το συγκεκριμενο ψαρακι ψαξε στο google με τηνλεξη marmelade cat cichid...νομιζω οτι κατι θα βρεις μηπως πηρες τον πηρες απο καποιο μαγαζι στην Λ.Μαραθωνος? Καλησπέρα σε όλους και ευχαριστώ για την ανταπόκριση. Έχω πολλές απορίες που πιστεύω ότι με τον καιρό και με την βοήθεια του AQOUAZONE θα λυθούνε. Όσο για την ερώτηση σου ναι το πήρα από την Μαραθώνος. Μου φαίνεται καλό μαγαζί και εξυπηρετικό το προσωπικό και βασικό μα μεγαλύτεροι πήρα από εμένα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
louklk 30 Οκτωβρίου 2008 #12 Share 30 Οκτωβρίου 2008 Καλησπέρα σε όλους και ευχαριστώ για την ανταπόκριση. Έχω πολλές απορίες που πιστεύω ότι με τον καιρό και με την βοήθεια του AQOUAZONE θα λυθούνε. Όσο για την ερώτηση σου ναι το πήρα από την Μαραθώνος. Μου φαίνεται καλό μαγαζί και εξυπηρετικό το προσωπικό και βασικό μα μεγαλύτεροι πήρα από εμένα. ok, αν αποφασισεις να κρατησεις αυτο το ψαρακι (δεν μπαινω στην συζητηση αν κανει για τα λιτρα σου, τι ενυδρειο θελεις να κανεις κτλ), να ξερεις οτι εχει απιστευτο χαρακτηρα.... οτι αλλο θελεις στειλε μου pm για να ρωτησεις για το συγκεκριμενο....Μαρμελάδα! Α, και να ξερεις οτι ειναι αρσενικος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
motorhead 31 Οκτωβρίου 2008 Author #13 Share 31 Οκτωβρίου 2008 Γιασας και πάλι. Μέχρι το καλοκαίρι λέω να πάρω ένα 300αρι ενυδρείο και να ασχοληθώ πιο σωστά με τις κιχλίδες. Μέχρι τότε θα έχει πρόβλημα να μείνει στο 60αρι; Τα πλέκο θα τα δώσω σύντομα, όσο για αυτό λέω να το κρατήσω και να το μεταφέρω στο μεγαλύτερο μόλις το φτιάξω. Ελπίζω να μην σας κουράζω με τις ερωτήσεις μου. Για τα μικρόσωμα που μου λέει ο viciouscircle έχω 4 χρόνια τροπικά και είπα να το αλλάξω. Μου είπαν ότι το συγκεκριμένο κάνει για τα λίτρα μου, και για αυτό το πήρα. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα έχει πρόβλημα μέχρι το καλοκαίρι που θα μπει σε μεγαλύτερο σπίτι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom 31 Οκτωβρίου 2008 #14 Share 31 Οκτωβρίου 2008 Γιασας και πάλι. Μέχρι το καλοκαίρι λέω να πάρω ένα 300αρι ενυδρείο και να ασχοληθώ πιο σωστά με τις κιχλίδες. Μέχρι τότε θα έχει πρόβλημα να μείνει στο 60αρι; Τα πλέκο θα τα δώσω σύντομα, όσο για αυτό λέω να το κρατήσω και να το μεταφέρω στο μεγαλύτερο μόλις το φτιάξω. Ελπίζω να μην σας κουράζω με τις ερωτήσεις μου. Για τα μικρόσωμα που μου λέει ο viciouscircle έχω 4 χρόνια τροπικά και είπα να το αλλάξω. Μου είπαν ότι το συγκεκριμένο κάνει για τα λίτρα μου, και για αυτό το πήρα. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα έχει πρόβλημα μέχρι το καλοκαίρι που θα μπει σε μεγαλύτερο σπίτι. Καλησπερα κι απο μενα και καλως ορισες στο ΑΖ.Κοιτα, αν θελεις να αντεξει το ψαρι σου ως το καλοκαιρι πρεπει να το ΄δανεισεις' καπου γιατι δεν θα σου αντεξει εκει.Παντως κανανε λαθος που σου ειπανε οτι κανει για τα λιτρα σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
motorhead 1 Νοεμβρίου 2008 Author #15 Share 1 Νοεμβρίου 2008 ok.Thanks Link to comment Share on other sites More sharing options...
motorhead 1 Νοεμβρίου 2008 Author #16 Share 1 Νοεμβρίου 2008 Καλό μήνα σε όλους. Πιστεύετε ότι θα ήταν πιο αποτελεσματικό το εσωτερικό φίλτρο από το serafil 900 που έβαλα; Αν ναι να το ενεργοποιήσω ξανά μιας και δεν το έχω βγάλει. Νομίζω ότι είναι καλύτερα με το εξωτερικό, για αυτό το πήρα άλλωστε, λόγο καλύτερης κυκλοφορίας του νερού. Το μαμά φίλτρο δούλευε ψηλά πάνω από την λάμπα και δεν μου άρεσε ιδιαίτερα η κυκλοφορία. Πάντως από την μέρα που το έβαλα και πιο διαυγές είναι το νερό και πιο ζωηρά τα ψαράκια μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moutralewn 1 Νοεμβρίου 2008 #17 Share 1 Νοεμβρίου 2008 Βάλτα καί τα 2 να δουλεύουν παράλληλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος