alan boy 5 Δεκεμβρίου 2008 #26 Share 5 Δεκεμβρίου 2008 φιλε τι υπερχειλιση ειναι αυτη? πως δουλευει? κανει θορυβο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmidis 5 Δεκεμβρίου 2008 Author #27 Share 5 Δεκεμβρίου 2008 Εκτιμώ ότι ο φίλος μας αναφέρει alkalinity 3, που αντιστοιχεί ΚΗ 8,6 σωστα λαθος δικο μου alkalinity 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimskot 5 Δεκεμβρίου 2008 #28 Share 5 Δεκεμβρίου 2008 σωστα λαθος δικο μου alkalinity 3 Αρα ειχε δικαιο ο NAVY, Αρα το kh σου κινειται σε καλα επιπεδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmidis 9 Δεκεμβρίου 2008 Author #29 Share 9 Δεκεμβρίου 2008 ηρθε ο βραχος 28κιλα φρεσκος και με πολλα φυκια(μπαλι)πολυ σκουλικι και καβουρι και μια ανεμωνη η οποια μαλον θα ζησει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmidis 9 Δεκεμβρίου 2008 Author #30 Share 9 Δεκεμβρίου 2008 ηρθε ο βραχος 28κιλα φρεσκος και με πολλα φυκια(μπαλι)πολυ σκουλικι και καβουρι και μια ανεμωνη η οποια μαλον θα ζησει. α και αλλη μια ο βραχος Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 9 Δεκεμβρίου 2008 #31 Share 9 Δεκεμβρίου 2008 γνώμη μου είναι κλείσεις τα φώτα .. για 3-6 μήνες .. βάλε skimmer και αντιφωσφορικό κάνε αλλαγές νερού κάθε εβδομάδα καλη συνεχεια ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
space 9 Δεκεμβρίου 2008 #32 Share 9 Δεκεμβρίου 2008 (edited) Δυστηχως φωτο δεν εχω με την πρωτη ευκαιρια θα σου δειξω αλλα βλεπω ξεκινησες πολυ καλα .το προβλημα ειναι να καλυψεις ψηλα και πλαι αποτην εξω μερια.ΠΕΡΙΜΕΝΩ να τα καταφερεις και να μου δεξεις τον τροπο και παλι καλη επιτυχια.το σκιμμερ γιατι δεν το εβαλες κρεμαστο στο sump? Έγινε επεξεργασία 9 Δεκεμβρίου 2008 - space Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 9 Δεκεμβρίου 2008 #33 Share 9 Δεκεμβρίου 2008 Δεν φαινετε καλα ο βραχος στη φωτο... Θα θελα να δω καλυτερα. Ακου τη συμβουλη του Τασου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 9 Δεκεμβρίου 2008 #34 Share 9 Δεκεμβρίου 2008 το λέω γιατί ο βράχος σου φαίνεται πολύ φρέσκος .. μη στενοχωρηθείς για την ανεμώνη που καλύτερα είναι να την αφαιρέσεις .. σε περιμένουν πολλές εκπλήξεις στη συνέχεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmidis 10 Δεκεμβρίου 2008 Author #35 Share 10 Δεκεμβρίου 2008 γνώμη μου είναι κλείσεις τα φώτα .. για 3-6 μήνες .. βάλε skimmer και αντιφωσφορικό κάνε αλλαγές νερού κάθε εβδομάδα καλη συνεχεια ! αν βαλω τους κλοουν σε 10 μερες και το αφησω χωρις φωτα για ολο αυτο τον καιρο(3με 5μηνες) θα εχουν προβλημα?και ποσο νερο να αλαζω .παντος το σκιμερ με το που μπηκε ο βραχος μετα απο 5λεπτα αρχισε να βγαζει καφε αφρο και λασπη.και αντιφωσφορικό τι πρτοτεινης σιδηρου η το ασπρο μπηλακι της seachem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmidis 10 Δεκεμβρίου 2008 Author #36 Share 10 Δεκεμβρίου 2008 Δυστηχως φωτο δεν εχω με την πρωτη ευκαιρια θα σου δειξω αλλα βλεπω ξεκινησες πολυ καλα .το προβλημα ειναι να καλυψεις ψηλα και πλαι αποτην εξω μερια.ΠΕΡΙΜΕΝΩ να τα καταφερεις και να μου δεξεις τον τροπο και παλι καλη επιτυχια.το σκιμμερ γιατι δεν το εβαλες κρεμαστο στο sump? το σκιμμερ το εβαλα εκει γιατι στο sump δεω εχω πολη χωρο και νομιζω οτι ειναι πιο αμεσο στο κθριος ενυδριο. Η καλυψη τελικα απο πισω ειναι ενα θεμα μολις βγαλω τον βραχο απο το αλλο ενυδριο θα δω τι θα κανω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmidis 10 Δεκεμβρίου 2008 Author #37 Share 10 Δεκεμβρίου 2008 (edited) και κατι αλλο τα καβουρια και μια γαριδα μαυρη και μακρια που ηταν ζωντανα τα εβαλα στο σαμπ και τις 2 καλογριες .Να βαλω και την ανεμονη εκει? Έγινε επεξεργασία 10 Δεκεμβρίου 2008 - kosmidis Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 10 Δεκεμβρίου 2008 #38 Share 10 Δεκεμβρίου 2008 (edited) η ανεμώνη χωρίς φως πιθανότατα θα πεθάνει .. καλύτερα να την απομακρυνεις με τα υπόλοιπα δεν θα έχεις πρόβλημα .. η αντίδραση του skimmer μαρτυράει φρεσκότατο βράχο αντιφωσφορικο σιδηρου Έγινε επεξεργασία 10 Δεκεμβρίου 2008 - salTasos Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmidis 11 Δεκεμβρίου 2008 Author #39 Share 11 Δεκεμβρίου 2008 μερικες φωτο απο το βραχο και εκτος απο αλαγες καθε 7 μερες να βαζω και προσθετα Τα φυκια που ειναι μεγαλα να τα βγαλω με τα Χερια???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 11 Δεκεμβρίου 2008 #40 Share 11 Δεκεμβρίου 2008 Φαινετε πολυ καινουργιος ο βραχος, θα χρειαστεις υπομονη για να στρωσει καλα!!! Θεωρώ ότι δεν υπαρχουν αρκετες σπηλιές για τα μελλοντικά ψαράκια. Θα ειναι εκτεθυμένα και απο τις δυο πλευρές και το stress θα ναι μονιμο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
space 11 Δεκεμβρίου 2008 #41 Share 11 Δεκεμβρίου 2008 Συμωνω με τους υπολοιπους φιλους θελει ο βραχος στρωσιμο και ΚΛΕΙΣΤΑ τα φωτα ειναι σημαντικο .εγω δεν ειχα υπομονη και ακομα τυρανιεμαι με την αλγη μετα απο οκτω μηνες .Αν μπορεις να καθαρισεις τις πετρες καντο τωρα πριν βαλεις ζωντανα γιατι αργοτερα θα στρεσαρονται αν βαζεις το χερι να καθαριζεις.Και μια συμβουλη μου φανηκε σε μια φωτο οτι εδεσες τον βραχο στον σωληνα μην τΙς ΔΕΝΕΙΣ στον σωληνα θελει προσοχη για να μην κουνηθει απο την βαση της και εχεις διαρροες απο τον πατο.Επαθε ζημια φιλος Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmidis 12 Δεκεμβρίου 2008 Author #42 Share 12 Δεκεμβρίου 2008 αρχισα να ετοιμαζω το φωτιστικο το tank ειναι 100χ55χ 50 .Λεω να βαλω 2 μεταλου 75w και 2marine blue 39w. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 12 Δεκεμβρίου 2008 #43 Share 12 Δεκεμβρίου 2008 καλή δύναμη έχεις προβλέψει για τους ανεμιστήρες ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmidis 12 Δεκεμβρίου 2008 Author #44 Share 12 Δεκεμβρίου 2008 καλή δύναμη έχεις προβλέψει για τους ανεμιστήρες ? ναι θα μπει ενας μεγαλος μπανιου!!!και 4 μικροι απο υπολογιστη που θα λειτουργουν και ως moonlight(εχουν απο δυο led μπλε χρωμα.Σχετικα με τα βατ των μεταλου 75+75 και 2 39βατ τ5 θα ειμαι καλα???Και με τις αλαγες 20λιτρα την εβδομαδα πως ακουγετε???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmidis 13 Δεκεμβρίου 2008 Author #45 Share 13 Δεκεμβρίου 2008 και κατι αλλο να βαλω ανθρακα και την UV σε λειτουργια τωρα που στρωνει η οχι Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 13 Δεκεμβρίου 2008 #46 Share 13 Δεκεμβρίου 2008 (edited) κατά τη γνώμη μου για τα watt που ρωτάς , πιστεύω ότι με 2χ75 μπορείς να κάνεις δουλειά ο ενεργός άνθρακας κατά τη περίοδο του στρωσίματος έχει κάποιο ρόλο να παίξει .. η uv όμως όχι .. οι εβδομαδιαίες αλλαγές νερού είναι μια καλή συνήθεια Έγινε επεξεργασία 13 Δεκεμβρίου 2008 - salTasos Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmidis 16 Δεκεμβρίου 2008 Author #47 Share 16 Δεκεμβρίου 2008 (edited) χθες μπηκε ο maroon kai βρεθηκαν μερικοι παραξενοι κατοικοι.και υπαρχουν κατι πολη μικρα ζωιφια τα οποια πανε με τηην ταχητητα του φωτος!!!!! το 1ο ειναι 3 με 4 χιλ. το 2ο 1 με 2χιλ.και το 3ο 4 με 5 χιλ. Έγινε επεξεργασία 16 Δεκεμβρίου 2008 - kosmidis Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 16 Δεκεμβρίου 2008 #48 Share 16 Δεκεμβρίου 2008 (edited) το τελευταίο μοιάζει με ισόποδο που τρωει κάτι . . να ρωτήσουμε τον dr Shimek που είναι ειδικός σε τέτοιες μορφές ζωης έχω παρατηρήσει και εγώ μικροοργανισμούς που κινούνται αστραπιαία , σα να μη υπάρχει νερό .. τρέλα ! Έγινε επεξεργασία 16 Δεκεμβρίου 2008 - salTasos Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmidis 17 Δεκεμβρίου 2008 Author #49 Share 17 Δεκεμβρίου 2008 τελικα η μαυρη γαριδα που ελεγα ειναι Pseudosquilla ciliata και την εβαλα στο σαμπ μαλον λαθος γιατι τωρα δεν μπορω να την βρω Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosmidis 18 Δεκεμβρίου 2008 Author #50 Share 18 Δεκεμβρίου 2008 τελικα η μαυρη γαριδα που ελεγα ειναι Pseudosquilla ciliata και την εβαλα στο σαμπ μαλον λαθος γιατι τωρα δεν μπορω να την βρω και οι μετρησεις μου Μg :1080. Ca:380. kh: 8 (salifre) 7(sera) [3 mg/l (seachem)] No3: 5. No2: 0 PO4:0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος