banik 15 Δεκεμβρίου 2008 #26 Share 15 Δεκεμβρίου 2008 Ενα μεγαλο μπραβο απο μενα πολυ ομορφο ενυδρειο Link to comment Share on other sites More sharing options...
BAKIS 15 Δεκεμβρίου 2008 #27 Share 15 Δεκεμβρίου 2008 Είναι τέλειο!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 15 Δεκεμβρίου 2008 #28 Share 15 Δεκεμβρίου 2008 Πολύ καλό αποτέλεσμα! Μόλις αναπτυχθούν όπως σκέφτεσαι τα φυτά, θα είναι για κάδρο! Περιμένουμε τις επόμενες ενημερώσεις! Link to comment Share on other sites More sharing options...
olimpiakakias 15 Δεκεμβρίου 2008 #29 Share 15 Δεκεμβρίου 2008 (edited) ΦΟΒΕΡΟ!΄ και απο μενα ενα μεγαλητερο ΜΠΡΑΒΟ Έγινε επεξεργασία 15 Δεκεμβρίου 2008 - olimpiakakias Link to comment Share on other sites More sharing options...
miltosbitoulis2 15 Δεκεμβρίου 2008 #30 Share 15 Δεκεμβρίου 2008 Φίλε έχει δείξει ακόμη πιο υπέροχο μετά την αλλαγή της αριστερής πλευράς... Συγχαρητήρια για τη δουλειά σου...!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom 15 Δεκεμβρίου 2008 #31 Share 15 Δεκεμβρίου 2008 Eυτυχως ειχα την τυχη να το δω απο κοντα!ειναι πανεμορφο παιδια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake_gio 15 Δεκεμβρίου 2008 #32 Share 15 Δεκεμβρίου 2008 Τα λογια ειναι περιτα νομιζω :rolleyes: ΜΠΡΑΒΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ Link to comment Share on other sites More sharing options...
space 15 Δεκεμβρίου 2008 #33 Share 15 Δεκεμβρίου 2008 παρολλου που ασχολουμε με θαλασσινο ενυδρειο το δικο σου με βαζει σε σκεψεις να ασχοληθω με το φυτεμενο.Μ Π Ρ Α Β Ο ΣΟΥ.ΤΡΟΜΕΡΟ Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis t83 15 Δεκεμβρίου 2008 #34 Share 15 Δεκεμβρίου 2008 παρα πολυ καλο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 16 Δεκεμβρίου 2008 #35 Share 16 Δεκεμβρίου 2008 Και παλι συγχαρητηρια για το εργο σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HAWAI 16 Δεκεμβρίου 2008 #36 Share 16 Δεκεμβρίου 2008 Παρα,παρα,παρα πολυ ωραιο συγχαρητηρια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 16 Δεκεμβρίου 2008 #37 Share 16 Δεκεμβρίου 2008 Καλουτσικο ειναι.. Μπραβο!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raven 16 Δεκεμβρίου 2008 Author #38 Share 16 Δεκεμβρίου 2008 Χαιρομαι που σας αρεσε. Κι εμενα μου αρεσει πολυ και αφιερωνω τουλαχιστον 2-3 ωρες την ημερα για την φροντιδα και την παρατηρηση του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas new 16 Δεκεμβρίου 2008 #39 Share 16 Δεκεμβρίου 2008 Τα εσπασες ολα φιλε μου μπραβο σου ........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 16 Δεκεμβρίου 2008 #40 Share 16 Δεκεμβρίου 2008 ΤΕΛΕΙΟ!!Το μπράβο θα ακουγόταν μάλλον πολύ λίγο Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 16 Δεκεμβρίου 2008 #41 Share 16 Δεκεμβρίου 2008 Χαιρομαι που σας αρεσε. Κι εμενα μου αρεσει πολυ και αφιερωνω τουλαχιστον 2-3 ωρες την ημερα για την φροντιδα και την παρατηρηση του. Εδω αφιερωνουμε εμεις 3 ωρες την ημερα για την παρατηρηση του Link to comment Share on other sites More sharing options...
miltosbitoulis2 19 Δεκεμβρίου 2008 #42 Share 19 Δεκεμβρίου 2008 Εδω αφιερωνουμε εμεις 3 ωρες την ημερα για την παρατηρηση του Link to comment Share on other sites More sharing options...
akkornteon 19 Δεκεμβρίου 2008 #43 Share 19 Δεκεμβρίου 2008 Είναι πραγματικό στολίδι φίλε μου το ενυδρείο σου! Παράδειγμα προς μίμηση! Θα ήθελα να σε ρωτήσω για τα ξύλα, από τι δέντρα μπορούμε να πάρουμε και πως τα προετοιμάζουμε; Σε ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raven 20 Δεκεμβρίου 2008 Author #44 Share 20 Δεκεμβρίου 2008 Φιλε μου για τα ξυλα απο την φυση εχουν ειπωθει πολλα αρνητικα. Τα ειδη που ξερω σιγουρα οτι ειναι καταλληλα ειναι ο κισσος , τα κληματα και ο πλατανος, αλλα υστερα απο καταλληλη προετοιμασια. Το δικο μου δεν ξερω τι θαμνος ειναι. Το βρηκα ετσι αφυδατωμενο σε παραλια κοντα σε ποταμι και το ειχα παρει διακοσμητικο στο σπιτι πριν 3 χρονια. Τελικα μου αρεσε τοσο πολυ που ειχα πει οτι θα το βαλω στο πρωτο μεγαλο ενυδρειο που θα φτιαξω. Για σιγουρια ειχα κοψει καποια μικρα κλαδια και τα ειχα βαλει σε μικροτερα ενυδρεια 1 χρονο πριν και αφου ειδα οτι δεν υπηρχε προβλημα, αποφασισα να χρησιμοποιησω ολο το θαμνο για την κατασκευη αυτου του aquascape. Φυσικα εγινε μεγαλη προετοιμασια με βρασιμο,χλωρινη,στεγνωμα κλπ. Bεβαια αυτο το ξυλο δεν θα κρατησει περισσοτερο απο 2 χρονια πριν αρχισει να διαλυεται. Σtην δικη μου περιπτωση το ξυλο θα μεινει εκει για 1 χρονο περιπου μεχρι να ολοκληρωθει το project και μετα θα ξηλωθει ολο το ενυδρειο για να φτιαξω το επομενο aquascape που εχω ηδη βρει τι θα ειναι και θα αποτελειται εξ ολοκληρου απο πετρες (οχι iwagumi). Link to comment Share on other sites More sharing options...
akkornteon 20 Δεκεμβρίου 2008 #45 Share 20 Δεκεμβρίου 2008 thnx για τις πληροφορίες φίλε, θα ανοίξω νέο thread στα φυτεμένα γιατί έχω μαζέψει μερικά κλαδιά από πλάτανο, αλλά δεν ξέρω ποια ακριβώς πρέπει να είναι η προετοιμασία τους. Το σίγουρο είναι ότι μετά από 1 χρόνο θα μας καταπλήξεις πάλι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raven 12 Ιανουαρίου 2009 Author #46 Share 12 Ιανουαρίου 2009 Ξερω,ξερω..σας κουρασα με το καμαρι μου , καθε μηνα και παρουσιαση και ζητω συγνωμη Απλως εγω το θεωρω ενδιαφερον να παρακολουθειται η εξελιξη ενος φυτεμενου και εχω μαθει πολλα πραγματα παρακολουθωντας πως εξελισσονται τα ενυδρεια των αλλων. Ενα μηνα μετα λοιπον το aquascape εχει φτασει σχεδον στο τελος του και μονο κλαδεματα και μικροδιορθωσεις ειναι πιθανον να γινουν απο εδω και περα. Απο εδω κι εμπρος θα συγκεντρωθω στην διατηρηση του ενυδρειου σε υγιη κατασταση και στην παρακολουθηση της ισορροπιας του. Σας υποσχομαι οτι η επομενη και τελικη παρουσιαση θα γινει μετα απο πολυυυ καιρο. Με την βοηθεια της νεας μου Nikon βγηκαν και αρκετα καλες φωτο, οποτε ιδου το αποτελεσμα 3μισυ μηνων προσπαθειας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 12 Ιανουαρίου 2009 #47 Share 12 Ιανουαρίου 2009 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raven 4 Μαίου 2009 Author #48 Share 4 Μαίου 2009 (edited) Γεια σας, το aquascape του ενυδρειου αυτου ολοκληρωθηκε πλεον, γι αυτο επιτρεψτε μου να κλεισω με μια τελευταια παρουσιαση. Ηταν το 1ο μου σοβαρο layout και οσον αφορα το αποτελεσμα ειμαι αρκετα ικανοποιημενος. Σας ευχαριστω ολους για τα σχολια και την συμμετοχη σας. Μεσα στο καλοκαιρι θα αλλαξει εν μερει. Ο σκελετος του θαμνου που ειχα βρει στη φυση, αρχισε να σπαει και εχουν μεινει ελαχιστα κλαδια πλεον, οποτε θα φυγει και πρεπει να σκεφτω τι θα βαλω στην θεση του Τα νεα στοιχεια του ενυδρειου ειναι: Χωρητικοτητα 300 λιτρα Διαστασεις: 121x50x55 Φωτισμος: 216 W, Φωτιστικο Solarmax slim 4x54 W grolux T5 dimmable. Φωτοπεριοδος: 11ωρες, 1 ωρα ανατολη-1ωρα δυση Φιλτρανση: Eheim 2215, Eheim 2236, Εσωτερικο φιλτρο diy με κυκλοφορητη juwel 1000l/h που εχει αναλαβει και την διαχυση του co2. Co2: Φιαλη 3,5 κιλων Θερμοκρασια: 26* Θερμανση: Elliwell controller + θερμαντικο τιτανιου 300W Λιπανση: Estimative Index τροποποιημενη με fleet enema και υγρα της Seachem ( flourish, trace, iron) Διακοσμητικα: Ξυλο moorwood, pagoda πετρες, ξυλα απο την φυση, λευκη αμμος Ψαρια/ασπονδυλα: Trigonostigma heteromorpha, Iriatherina werneri, Pseudomugil furcata, Melanotaenia praecox, Celestichthys margaritatus, γαριδες αμανο, γαριδες red cherry, zebra nerites. Φυτα: Φυτά:Anubias coffeafolia, Anubias afzelli,Crinum calamistratum, Microsorum pteropus, Eusteralis stellata, Nesaea crassicaulis, Proserpinaca palustris, Micranthemum umbrosum, Rotala macrandra, Blyxa japponica, Lysimachia nummularia, Pogostemon helferi, Rotala sp."green", Ludwigia repens,Ludwigia palustris, Limnophila aromatica, Heteranthera zosterifolia, Rotala rotundifolia, Cabomba furcata, Mayaca fluviatilis, Echinodorus tenellus, Hemianthus micranthemoides, Cryptocoryne beckettii, Glossostigma elatinoides, Eleocharis parvula, Xmas moss, Willow moss, Triangle moss, Pelia, Riccardia chamaedryfolia. pH:6,6 Γενική σκληρότητα (GH):7-8 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):4-5 Αμμωνία (ΝΗ3):- Νιτρώδη (ΝΟ2):- Νιτρικά (ΝΟ3):15-25ppm Αλλαγές νερού:καθε 7 μερες 50% Θερμοκρασία:26 Φωτογραφία: slideshow Έγινε επεξεργασία 4 Μαίου 2009 - Raven Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koing Koing 4 Μαίου 2009 #49 Share 4 Μαίου 2009 (edited) Απλα υπεροχο.......... Έγινε επεξεργασία 4 Μαίου 2009 - Koing Koing Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 4 Μαίου 2009 #50 Share 4 Μαίου 2009 Κ-Α-Τ-Α-Π-Λ-Η-Κ-Τ-Ι-Κ-Ο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος