viciouscircle 21 Οκτωβρίου 2008 #1 Share 21 Οκτωβρίου 2008 To ενυδρείο στήνεται για ένα ζεύγος Julidochromis dickfeldi και ένα ζεύγος Neolamprologus caudopunctatus. Εμπειρία σε ψάρια βράχων δεν έχω οπότε παραθέτω το πρώτο στήσιμο για παρατηρήσεις. Οι πέτρες είναι από συμπιεσμένη άμμο από παραλία και το υπόστρωμα αραγωνίτης αλλά θα προστεθεί και άμμος παραλίας, επίσης θα υπάρχουν και κομματάκια από ξύλα φαγωμένα από τη θάλλασα για πιό φυσική εμφάνιση. (ξέρω... δεν είναι και το καλύτερο φόντο αλλά θα μπεί πλάτη ζελατίνα σύντομα) Αριστερά επλίζω να πάνε τα julido και δεξιά τα punks. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 21 Οκτωβρίου 2008 #2 Share 21 Οκτωβρίου 2008 Πανεμορφο στησιμο Γιωργο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mixalis 21 Οκτωβρίου 2008 #3 Share 21 Οκτωβρίου 2008 Πολύ ώραια επιλογή πέτρας Γιώργο... Απο την στιγμή που 8ες να πανε τα jul's απο τα αριστερα και τα punk's απο δεξια πιστευω 8α ήταν καλή ιδέα να φτιάξεις μερικές σπηλιές ακομα απο τα δεξια για τα punk's αφου υπάρχουν μόνο δυο(εκτός αν υπαρχουν και άλλες που δεν φαίνονται).Απο τα αριστέρα υπάρχουν αρκετές σπηλιές... Αυτή είναι η προσωπικη μου γνώμη,αν κάνω λά8ος κάπου ας με διορ8ώσει κάποιος ποιο έμπειρος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
chrisx 21 Οκτωβρίου 2008 #4 Share 21 Οκτωβρίου 2008 Γιώργο οι πέτρες είναι πολύ ωραίες, για το στήσιμο θα συμφωνήσω με τον Mixalis ότι θέλει "κάτι" περισσότερο δεξιά. Επίσης σιγουρέψου ότι η μεγαλη πέτρα πάνω αριστερά πατάει καλά, με τον τρόπο που φαίνεται στην photo μοιάζει με ετοιμόρροπη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 21 Οκτωβρίου 2008 Author #5 Share 21 Οκτωβρίου 2008 Όπως κάθε νταμαράς που σέβεται τον εαυτό του, έτσι και εγώ κάθομαι και χαζεύω το στήσιμο μερικές ώρες αφού το τελειώσω και όλο και κάτι θα αλλάξω... μου ήρθε μία νέα παρτίδα πέτρες και συμπλήρωσα κάποιες σπηλιές και περάσματα, επίσης πρόσθεσα άμμο από θάλασσα της ίδιας περιοχής (πόρτο χέλι) και μοιάζει ακόμα καλύτερο απ' ότι μόνο με αραγωνίτη, τέλος έβαλα και μερικά ξυλάκια φαγωμένα από τη θάλασσα για syper φυσικό λουκ! Το νερό είναι θολό από την ανακατωσούρα αλλά δεν πειράζει ε?... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis-malawi 21 Οκτωβρίου 2008 #6 Share 21 Οκτωβρίου 2008 νομιζω εχεις πιασει το νοημα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas21 21 Οκτωβρίου 2008 #7 Share 21 Οκτωβρίου 2008 Πολύ όμορφο στήσιμο και πολύ όριμη σκέψη για το πώς θα ξοδέψεις τόσα λίτρα με μόλις 4 ψαράκια!!!όσο για τις πέτρες...με τον καιρό δεν θα χαλάσουν; δέν ξέρω γιαυτό ρωτάω Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 21 Οκτωβρίου 2008 Author #8 Share 21 Οκτωβρίου 2008 (edited) Πολύ όμορφο στήσιμο και πολύ όριμη σκέψη για το πώς θα ξοδέψεις τόσα λίτρα με μόλις 4 ψαράκια!!!όσο για τις πέτρες...με τον καιρό δεν θα χαλάσουν; δέν ξέρω γιαυτό ρωτάω Καλά τα λόγια αλλά στην πράξη αποδεικνύει κανείς στον εαυτό του πόσο τα εννοεί... Αν σε μπερδεύει το "συμπιεσμένη άμμος", είναι φυσικός ο τρόπος που σχηματίστηκε, σπάει σχετικά εύκολα και βολεύει για μικρύνεις ή να χωρίσεις ένα μεγάλο κομμάτι, αλλά είναι αρκετά συμπαγής και γερή όπως οι περισσότερες πέτρες. Έγινε επεξεργασία 21 Οκτωβρίου 2008 - viciouscircle Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markos 21 Οκτωβρίου 2008 #9 Share 21 Οκτωβρίου 2008 Προσωπικά μου αρέσει πολύ! Οι πέτρες μου φαίνονται πολύ φυσικές και με τον καιρό πιστεύω θα γίνουν ακόμη καλύτερες!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
akkornteon 21 Οκτωβρίου 2008 #10 Share 21 Οκτωβρίου 2008 Εϊναι πολύ όμορφο, μπράβο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 21 Οκτωβρίου 2008 Author #11 Share 21 Οκτωβρίου 2008 Έψαχνα πολύ καιρό για κατάλληλο πέτρωμα, τον κήπο μου τον έχω κάνει λατομείο... Τελικά ο αμμόλιθος είναι πολύ κοντά στο πέτρωμα που βλέπω οτι κυριαρχεί την λίμνη (φώτο από τη λίμνη Tanganyika) Χωρίς άλγη, έξω απ' το νερό στην ακτή της λίμνης: Μέσα στη λίμνη: Τώρα μένει να κάνω παραγγελία λίγη άλγη από τη λίμνη για να μπολιάσω και να αναπτυχθούν τα ίδια είδη άλγης και στο ενυδρείο μου... ...πλάκα κάνω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 21 Οκτωβρίου 2008 #12 Share 21 Οκτωβρίου 2008 (edited) Αγαπητέ Γιώργο καλή επιτυχία καταρχήν στο νέο σου σχέδιο σου.Μα αρέσει το ενυδρείο σου.Μία μόνο πρόταση : Αν θέλεις μετακίνησε την μεγάλη πέτρα που είναι όπως βλέπουμε το ενυδρείο δεξιά στην γωνία ( αν γίνεται βέβαια ) να δείς αν το στήσιμο αυτό δίνει περισσότερη '' αρμονία '' στο όλο aquascaping με τις πέτρες. Το σκεπτικό μου είναι μήπως γίνονταν δυο κορυφές αριστερά δεξιά χωρίς το ίδιο ύψος , και πιο χαμηλά στο κέντρο του ενυδρείου. Και πάλι καλές επιτυχίες , Φιλικά Σωκράτης Έγινε επεξεργασία 21 Οκτωβρίου 2008 - ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 21 Οκτωβρίου 2008 Author #13 Share 21 Οκτωβρίου 2008 Ευχαριστώ κύριε Σωκράτη, θα το δοκιμάσω αν και έχω κολλήσει πολύ με το συγκεκριμένο στήσιμο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 15 Δεκεμβρίου 2008 Author #14 Share 15 Δεκεμβρίου 2008 Πάμε δυναμικά! Τελικό rockwork: Οι πρώτοι ψάρακες ( Julidochromis transcriptus 3 άτομα ) : Μιχάλη πιάσε τα Buescheri! Δεν καρατιέμαι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 15 Δεκεμβρίου 2008 #15 Share 15 Δεκεμβρίου 2008 Αγαπητέ Γιώργο πολύ ωραίο έγινε.Να χαίρεσαι τα ψαράκια.ΟΙ διαστάσεις του ενυδρείου ποιές είναι ; Σε ρωτώ γιατί έχω ενα RIO 125 μήκος 80 cm και σκέφτομαι για Ταγκανίκα και ποιά ψάρια θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν. Ωραίο το ενυδρείο ,εύχομαι καλή επιτυχία. Φιλικά Σωκράτης Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 16 Δεκεμβρίου 2008 Author #16 Share 16 Δεκεμβρίου 2008 (edited) Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια! Οι διαστάσεις είναι 100X57X37 περίπου 200 λίτρα, αλλά αν προχωρούσα σε ιδιοκατασκευή θα θεωρούσα ιδανικά τα 130X60X50+ για οποιαδήποτε βραχόβια είδη, σε αυτές τις διατάσεις μπορεί κανείς να κάνει φυσικό στήσιμο μεγάλων βράχων που δημιουργούν στοίβα και όχι τοίχο που φαίνεται πολύ πιό φυσικό, να γίνουν 2 ξεχωριστές στοίβες για καλύτερο έλεγχο περιοχών αλλά και να μείνει ένα ξέφωτο μπροστά για να έχει "αέρα" το ενυδρείο. Οπότε για το RIO 125 θα πρότεινα ένα μόνο βραχόβιο είδος και ίσως κάποιο σε κοχύλια ή σε ξέφωτο. Έγινε επεξεργασία 16 Δεκεμβρίου 2008 - viciouscircle Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mixalis 16 Δεκεμβρίου 2008 #17 Share 16 Δεκεμβρίου 2008 Συγχαρητήρια!!!!!!Λοίπον ξεκινάω το κυνήγι!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 16 Δεκεμβρίου 2008 Author #18 Share 16 Δεκεμβρίου 2008 Περιμένω Μιχάλη , θα προτιμούσα βέβαια να τα πάρω σε καμία εβδομάδα αν μπορείς για να προσαρμοστούν πρώτα τα Julido καλά και να αντέξουν τον τσαμπουκά των δικών σου. Επίσης μιας και έχει ήδη σχηματιστεί ζευγάρι, δίνεται το ασερνικό (μάλλον) που έμεινε, πληροφορίες εδώ. Τιμές νρού: ΝΗ3=0 ΝΟ2=0 ΝΟ3=5-10 ΚΗ=17 GH=16 ΡΗ=8,5 Τ=24,5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mixalis 17 Δεκεμβρίου 2008 #19 Share 17 Δεκεμβρίου 2008 Λοιπόν.....απ'ότι φαίνεται είμαι καλός κυνηγός....και τα δύο ψαράκια είναι πιασμένα!!! Ελπίζω τώρα να χαίρεσαι γιατί το ενυδρείο απο έτσι.... έγινε έτσι...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 17 Δεκεμβρίου 2008 Author #20 Share 17 Δεκεμβρίου 2008 Μεγάλε κυνηγέ, έχεις πμ! Πωπω... χαμός θα γίνει με τις Ταγκανίκες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mixalis 18 Δεκεμβρίου 2008 #21 Share 18 Δεκεμβρίου 2008 Για να ξέρεις και τι να περιμένεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
olimpiakakias 18 Δεκεμβρίου 2008 #22 Share 18 Δεκεμβρίου 2008 πολυ ωραο το στησϊμο σου ! Καλη συνεχεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
miltosbitoulis2 19 Δεκεμβρίου 2008 #23 Share 19 Δεκεμβρίου 2008 Πολύ καλό το ξεκίνημα...!!! Περιμένουμε να δούμε την εξέλιξή του...!!! Κράτα μας ενήμερους... Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 19 Δεκεμβρίου 2008 Author #24 Share 19 Δεκεμβρίου 2008 Αυτή τη στιγμή κάνω προσαρμογή στα buescheri του Μιχάλη και οι τσαμπουκάδες με τα julido έχουν αρχίσει πριν καν βγουν απ' το σακουλάκι... Έχει να γίνει χαμός... ελεγχόμενος χαμός ελπίζω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mixalis 19 Δεκεμβρίου 2008 #25 Share 19 Δεκεμβρίου 2008 Δεν μπορω να περιμένω.......φωτό γρήγορααααααααα!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος