trospe 11 Οκτωβρίου 2008 #1 Share 11 Οκτωβρίου 2008 Καλημέρα σε όλους. Στρώνω ενα RIO 180 εδώ και 15 μέρες.Πριν 4 μέρες είχα μετρήσει αμμωνία 1mg.Σήμερα λοιπόν που ξαναμέτρησα η αμμωνία έχει πέσει στο 0,5mg.Φυσιολογικό θα μου πείτε.Το τρελλό της υπόθεσης όμως είναι οτι τα NO2 καιNO3 είναι 0.Είναι φυσιολογικό?Δεν θα έπρεπε να έχει ανέβει το NO2? Ευχαριστώ προκαταβολικά!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nkarvounis 11 Οκτωβρίου 2008 #2 Share 11 Οκτωβρίου 2008 Με τι και πώς το στρώνεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thodwrhs 11 Οκτωβρίου 2008 #3 Share 11 Οκτωβρίου 2008 Θα βοηθούσε νομίζω εάν μας έλεγες και με τις τεστ μετράς... Link to comment Share on other sites More sharing options...
trospe 11 Οκτωβρίου 2008 Author #4 Share 11 Οκτωβρίου 2008 Ta τεστ είναι της SERA υγρά.Το στρώσιμο γίνεται με αμμωνία.Ξέρω όχι και το πιο σωστό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akkornteon 11 Οκτωβρίου 2008 #5 Share 11 Οκτωβρίου 2008 Ίσως να πρέπει να δοκιμάσεις κάποιο άλλο τεστ, αυτά έχουν αποκλίσεις. Τα καλύτερα μάλλον είναι υγρά της API. Μάλλον οι ποσότητες NO2 και ΝΟ3 είναι πολύ μικρές για να τις μετρήσουν τα τεστ σου. :thumbup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 12 Οκτωβρίου 2008 #6 Share 12 Οκτωβρίου 2008 Για να θεωρηθει οτι ειναι στρωμενο πρεπει να παρατηρησεις κατι σαν αυτο στις μετρησεις σου http://www.bestfish.com/newtank3.html (με καποια ελαστικοτητα στις μερες αφου εξαρταται κι απο αλλους παραγοντες πχ θερμοκρασια) και να καταληξεις με αμμωνια (ammonia) NH3=0, νιτρωδη (nitrite) NO2=0 και νιτρικα (nitrate) NO3>0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος