Big Blue 14 Αυγούστου 2009 Author #176 Share 14 Αυγούστου 2009 Ευχαριστώ πολύ παιδιά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikman 15 Αυγούστου 2009 #177 Share 15 Αυγούστου 2009 Χρησιμοποιώ της Seaheam. Είναι αρκετά δυνατό και άρα και οικονομικό. Το προτιμώ επίσης γιατί διαλύεται, όπως γράφουν οι οδηγίες του, σε γλυκό νερό και με βολεύει στη συμπλήρωση της εξάτμισης. Απλά θέλει τη χρήση μίξερ γιατί δεν είναι τόσο διαλυτό με ένα απλό κουτάλι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lemonikos 15 Αυγούστου 2009 #178 Share 15 Αυγούστου 2009 Χρησιμοποιώ της Seaheam. Είναι αρκετά δυνατό και άρα και οικονομικό. Το προτιμώ επίσης γιατί διαλύεται, όπως γράφουν οι οδηγίες του, σε γλυκό νερό και με βολεύει στη συμπλήρωση της εξάτμισης. Απλά θέλει τη χρήση μίξερ γιατί δεν είναι τόσο διαλυτό με ένα απλό κουτάλι. +1 Κανει πολυ καλη δουλεια!Εγω το αφηνω απλα λιγη ωρα και λιωνει και με το κουταλακι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 15 Αυγούστου 2009 Author #179 Share 15 Αυγούστου 2009 (edited) Επειδή δεν θα βρίσκομαι Αθήνα αυτές τις ημέρες και εδω δεν υπάρχει ούτε γιά δείγμα κάτι ανάλογο γιά KH σήμερα πρόσθεσα μαγειρική σόδα.Κανονικά χρειάζομαι κάπου 14 κουταλιές γιά άνοδο 3-4 βαθμούς, όμως έβαλα τις μισές και αύριο μετράω να δω τι γίνεται. Έγινε επεξεργασία 15 Αυγούστου 2009 - Big Blue Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 16 Αυγούστου 2009 Author #180 Share 16 Αυγούστου 2009 Τελικά, μιά χαρά και με το παραπάνω έκανε δουλειά η μαγειρική σόδα χωρίς να επιρεάσει το Ph στο ελάχιστο. Απλά το KH ανέβηλε περισσότερο απο ότι λέει η δοσολογία απο γραφές στο internet. Ευτυχ'ως που έριξα την μισή απο την προβλεπόμενη, αφού με 7 κουταλιές απο ότι 14 που έλεγε η δοσολογία πήγα απο 6 βαθμούς στους 12!!!.......να δούμε τώρα πόσο θα κρατηθεί εκεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 16 Αυγούστου 2009 #181 Share 16 Αυγούστου 2009 το παράκανες λίγο φίλε μου πρόσεχε γιατί οι απότομες μεταβολές δε κάνουν καλό φρόντισε να είσαι στο 7-9 d KH Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 16 Αυγούστου 2009 Author #182 Share 16 Αυγούστου 2009 το παράκανες λίγο φίλε μου πρόσεχε γιατί οι απότομες μεταβολές δε κάνουν καλό φρόντισε να είσαι στο 7-9 d KH Ναι...το παράκανα άθελά μου όμως.Στις οδηγίες εδω μέσα και όχι μόνο γράφονται διαφορετικά πράγματα.Ευτυχως πάντως που ήμουν επιφυλακτικός και δεν έριξα ολόκληρη την δοσολογία... Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 17 Αυγούστου 2009 #183 Share 17 Αυγούστου 2009 ποιες οδηγίες συμβουλεύτηκες ? έχεις εύκολα τα λινκ να μη ψάχνω ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 18 Αυγούστου 2009 Author #184 Share 18 Αυγούστου 2009 ποιες οδηγίες συμβουλεύτηκες ? έχεις εύκολα τα λινκ να μη ψάχνω ? Τώρα που το ξαναψάχνω δεν το βρίσκω!!!θα το βρω όμως σίγουρα και θα σου πω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 18 Αυγούστου 2009 #185 Share 18 Αυγούστου 2009 σε ένα δοχείο του ενός λίτρου βάζουμε νερό από ro/di και διαλύουμε 1,25 φλιτζάνια σόδα μαγειρικής , από αυτό το δοχείο θα ρίχνεις , πόσο ? εδώ θα βρεις τη δοσολογία που χρειάζεσαι κάθε φορά http://home.comcast.net/~jdieck1/chemcalc.html στο πεδίο που αφορά στην alkalinity θα βρεις την επιλογή Randys recipe 2 alkalinity part αρχικά χρησιμοποίησε τη μισή δόση να δεις το αποτέλεσμα σου προτείνω τη recipe 2 με απλή μαγειρική σόδα γιατί από την εμπειρία μου η <καβουρδισμένη > μαγειρική σόδα επηρεάζει πολύ το ph Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 19 Αυγούστου 2009 Author #186 Share 19 Αυγούστου 2009 σε ένα δοχείο του ενός λίτρου βάζουμε νερό από ro/di και διαλύουμε 1,25 φλιτζάνια σόδα μαγειρικής , από αυτό το δοχείο θα ρίχνεις , πόσο ? εδώ θα βρεις τη δοσολογία που χρειάζεσαι κάθε φορά http://home.comcast.net/~jdieck1/chemcalc.html στο πεδίο που αφορά στην alkalinity θα βρεις την επιλογή Randys recipe 2 alkalinity part αρχικά χρησιμοποίησε τη μισή δόση να δεις το αποτέλεσμα σου προτείνω τη recipe 2 με απλή μαγειρική σόδα γιατί από την εμπειρία μου η <καβουρδισμένη > μαγειρική σόδα επηρεάζει πολύ το ph Σε ευχαριστώ πολύ Τάσο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 27 Αυγούστου 2009 Author #187 Share 27 Αυγούστου 2009 Ισσορόπισσα τελικά την KH μόνο με μαγειρική σόδα, και εδω και αρκετές ημέρες είναι καρφωμένη στο 9. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 27 Αυγούστου 2009 #188 Share 27 Αυγούστου 2009 με ca , mg πως τα πας ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 28 Αυγούστου 2009 Author #189 Share 28 Αυγούστου 2009 (edited) με ca , mg πως τα πας ? Τελευταία μέτρηση 13 Αυγούστου...Ασβέστιο 470, Μαγνήσιο 1.410 Έγινε επεξεργασία 28 Αυγούστου 2009 - Big Blue Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 28 Αυγούστου 2009 #190 Share 28 Αυγούστου 2009 (edited) αν και θεωρητικά έχεις καλές μετρήσεις θα σου πρότεινα να κατέβεις λίγο alk 7-7.5 ca 390-410 mg 1200 πιστεύω ότι τα sps σου θα αναπτύσσονται καλύτερα σε αυτές τις τιμές καλή συνέχεια ΥΓ αυτά σε συνδυασμό με ph 7.8- 8,1 ... τιμές που συνήθως έχουμε στα ενυδρεία μας η επιτυχία θα έρθει με προσεκτικές ρυθμίσεις και υπομονή εγώ σου δίνω μια ιδέα που έχει αποδώσει σε πολλά ενυδρεία στο δικό σου , εσύ ξέρεις καλύτερα Έγινε επεξεργασία 28 Αυγούστου 2009 - salTasos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 28 Αυγούστου 2009 Author #191 Share 28 Αυγούστου 2009 αν και θεωρητικά έχεις καλές μετρήσεις θα σου πρότεινα να κατέβεις λίγο alk 7-7.5 ca 390-410 mg 1200 πιστεύω ότι τα sps σου θα αναπτύσσονται καλύτερα σε αυτές τις τιμές καλή συνέχεια ΥΓ αυτά σε συνδυασμό με ph 7.8- 8,1 ... τιμές που συνήθως έχουμε στα ενυδρεία μας η επιτυχία θα έρθει με προσεκτικές ρυθμίσεις και υπομονή εγώ σου δίνω μια ιδέα που έχει αποδώσει σε πολλά ενυδρεία στο δικό σου , εσύ ξέρεις καλύτερα ΟΚ....Θα λάβω σοβαρά υπ'οψιν μου τις οδηγίες σου..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 12 Οκτωβρίου 2009 Author #192 Share 12 Οκτωβρίου 2009 Ο Πούτιν(!!!) στα καλύτερά του πλέον μέσα στο ενυδρείο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koing Koing 12 Οκτωβρίου 2009 #193 Share 12 Οκτωβρίου 2009 (edited) Κουκλος.. Ο Που(*)τιν Έγινε επεξεργασία 12 Οκτωβρίου 2009 - Koing Koing Link to comment Share on other sites More sharing options...
olimpiakakias 12 Οκτωβρίου 2009 #194 Share 12 Οκτωβρίου 2009 κουκλος , με τι φωτογραφικη τον πηρες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 12 Οκτωβρίου 2009 Author #195 Share 12 Οκτωβρίου 2009 κουκλος , με τι φωτογραφικη τον πηρες? Οχι εγω...ένας φίλος που ήρθε απο Αθήνα χθες γιά το ενυδρείο και το Σινεμά...Δεν θυμάμαι ποιά μηχανή είχε...πάντως τον έχω αγγαρέψει γιά πλήρη φωτογράφιση!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 12 Οκτωβρίου 2009 #196 Share 12 Οκτωβρίου 2009 υγεία!!! και ωραία φωτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 13 Οκτωβρίου 2009 #197 Share 13 Οκτωβρίου 2009 Πολύ όμορφος!!! Να τον χαιρεσε!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ReBeLoS 13 Οκτωβρίου 2009 #198 Share 13 Οκτωβρίου 2009 (edited) Μπραβο ρε Γιαννο.... Σαν χθες μου φαινεται πριν 4 χρονια που τα συζηταγαμε στο καταστρωμα ενος πλοιου...... Έγινε επεξεργασία 13 Οκτωβρίου 2009 - ReBeLoS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 14 Οκτωβρίου 2009 Author #199 Share 14 Οκτωβρίου 2009 Μπραβο ρε Γιαννο.... Σαν χθες μου φαινεται πριν 4 χρονια που τα συζηταγαμε στο καταστρωμα ενος πλοιου...... Πως περνάν τα χρόνια ρε φίλε.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad23 14 Οκτωβρίου 2009 #200 Share 14 Οκτωβρίου 2009 πολυ ωραιο αντε κ αλλες φωτο..... τα ψαρακι το βρηκες εδω η' απ'εξω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος