fanis075 2 Οκτωβρίου 2008 #1 Share 2 Οκτωβρίου 2008 Καλημέρα! Όπως είχα αναφέρει σε παλαιότερο post ήταν στα άμεσα σχέδια μου η κατασκευή ενός θαλασσινού Η έλλειψη χρόνου όμως, ο σεισμός του Ιουνίου στην Πάτρα, το καλοκαιράκι και οι διακοπές με έβγαλαν λιγάκι εκτός προγραμματισμού. Πιστεύω όμως ότι τώρα βρίσκομαι στην τελική ευθεία. Έχουμε και λέμε λοιπόν: DIY ενυδρείο 60x 60 x 60 (περίπου 200lt) με DIY βάση με εξωτερικό overflow (Tunze). Το sump θα είναι έτοιμο στο τέλος της επόμενης εβδομάδας (ελπίζω) 45 x 50 x 40. Skimmer Elos 500 με αντλία Eheim 1250. Μου λείπει 1 ανταλλακτικό και η Elos στην Ιταλία κάνει μετακόμιση!!!!! Hydor coralia 3 (τεμάχια 2). Ραφτακτόμετρο Sybon. Αλάτι HW professional Φωτιστικό Aqua Medic MH 150w & 2 x 24 T5. Tunze osmolator. Διάφορα προσθετά (άνθρακας, αντιφώσφορος κ.α.) Τεστ Salifert. Λάμπα UV (θα χρησιμοποιηθεί προληπτικά και μόνο). Δεν θυμάμαι κάτι άλλο! Με αντίστροφη όσμωση δεν έχω κάνει τίποτα ακόμα, καθώς επίσης και με την βάση του βράχου (έχω βρει τα ποδαράκια για την βάση, αλλά δεν μπορώ να βρω κάποιο πλαστικό για να πατήσει ο βράχος) Υπολογίζω περίπου 20-25 κιλά βράχο (είναι λίγο? πολύ? υπερβολικό?) Και τέλος.... πόσο αραγωνιτη να βάλω? (ζωντανό-νεκρό). Στην παρακάτω photo βλέπετε το ενυδρείο, στο οποίο θα μπει μπλε αυτοκόλλητο στην πίσω πλευρά. Παρατηρήσεις-κριτικές ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 2 Οκτωβρίου 2008 #2 Share 2 Οκτωβρίου 2008 Καλημέρα! Όπως είχα αναφέρει σε παλαιότερο post ήταν στα άμεσα σχέδια μου η κατασκευή ενός θαλασσινού Η έλλειψη χρόνου όμως, ο σεισμός του Ιουνίου στην Πάτρα, το καλοκαιράκι και οι διακοπές με έβγαλαν λιγάκι εκτός προγραμματισμού. Πιστεύω όμως ότι τώρα βρίσκομαι στην τελική ευθεία. Έχουμε και λέμε λοιπόν: DIY ενυδρείο 60x 60 x 60 (περίπου 200lt) με DIY βάση με εξωτερικό overflow (Tunze). καλορίζικο ..φαίνεται πολύ καλοφτιαγμένο Το sump θα είναι έτοιμο στο τέλος της επόμενης εβδομάδας (ελπίζω) 45 x 50 x 40. Skimmer Elos 500 με αντλία Eheim 1250. Μου λείπει 1 ανταλλακτικό και η Elos στην Ιταλία κάνει μετακόμιση!!!!!πιθανόν να βρεις αυτό που ψάχνεις στη Ελλάδα - στείλε μου πμ να σου δώσω τηλέφωνα αν σε ενδιαφέρει – Hydor coralia 3 (τεμάχια 2). Ραφτακτόμετρο Sybon. Αλάτι HW professionalνα μας πεις εντυπώσεις .. κάνε μετρήσεις σε ασβέστιο , ΚΗ, μαγνήσιο και ότι άλλο τεστ έχεις διαθέσιμο σε φρέσκο αλατόνερο Φωτιστικό Aqua Medic MH 150w & 2 x 24 T5. Tunze osmolator. Διάφορα προσθετά (άνθρακας, αντιφώσφορος κ.α.) Τεστ Salifert.για το ΚΗ βρες άλλη μάρκα Λάμπα UV (θα χρησιμοποιηθεί προληπτικά και μόνο). Δεν θυμάμαι κάτι άλλο!μη σε νοιάζει .. θα στο πει η ανάγκη Με αντίστροφη όσμωση δεν έχω κάνει τίποτα ακόμα, καθώς επίσης και με την βάση του βράχου (έχω βρει τα ποδαράκια για την βάση, αλλά δεν μπορώ να βρω κάποιο πλαστικό για να πατήσει ο βράχος) Υπολογίζω περίπου 20-25 κιλά βράχο (είναι λίγο? πολύ? υπερβολικό?)μια χαρά ! Και τέλος.... πόσο αραγωνιτη να βάλω? (ζωντανό-νεκρό).ΙΜΟ μόνο στεγνό Στην παρακάτω photo βλέπετε το ενυδρείο, στο οποίο θα μπει μπλε αυτοκόλλητο στην πίσω πλευρά.το μαύρο δείχνει καλύτερα .. ΙΜΟ Παρατηρήσεις-κριτικές ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 2 Οκτωβρίου 2008 #3 Share 2 Οκτωβρίου 2008 Εύχομαι την καλύτερη πορεία στο σύστημά σου. 20+ κιλά βράχου, είναι μια χαρά. Ο αραγωνίτης για να είναι λειτουργικός, θα πρέπει να σχηματίζει ένα πάχος 10 εκατοστών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fanis075 2 Οκτωβρίου 2008 Author #4 Share 2 Οκτωβρίου 2008 Σε ευχαριστω Τασο για τα καλα σου λογια. 1 απορια για τον αραγωνιτη εχω ομως: ΠΑΡΑΘΕΣΗ(fanis075 @ 02/10/2008, 11:08:53) Skimmer Elos 500 με αντλία Eheim 1250. Μου λείπει 1 ανταλλακτικό και η Elos στην Ιταλία κάνει μετακόμιση!!!!!πιθανόν να βρεις αυτό που ψάχνεις στη Ελλάδα - στείλε μου πμ να σου δώσω τηλέφωνα αν σε ενδιαφέρει – <--ΕΧΩ ΗΔΗ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ. ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΙΚΟΣ Και τέλος.... πόσο αραγωνιτη να βάλω? (ζωντανό-νεκρό).ΙΜΟ μόνο στεγνό <----- ?? νεκρο εννοεις??? Στην παρακάτω photo βλέπετε το ενυδρείο, στο οποίο θα μπει μπλε αυτοκόλλητο στην πίσω πλευρά.το μαύρο δείχνει καλύτερα .. ΙΜΟ <--- Μαυρο εε? αν βρω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 2 Οκτωβρίου 2008 #5 Share 2 Οκτωβρίου 2008 Σε ευχαριστω Τασο για τα καλα σου λογια. 1 απορια για τον αραγωνιτη εχω ομως: ΠΑΡΑΘΕΣΗ(fanis075 @ 02/10/2008, 11:08:53) Skimmer Elos 500 με αντλία Eheim 1250. Μου λείπει 1 ανταλλακτικό και η Elos στην Ιταλία κάνει μετακόμιση!!!!!πιθανόν να βρεις αυτό που ψάχνεις στη Ελλάδα - στείλε μου πμ να σου δώσω τηλέφωνα αν σε ενδιαφέρει – <--ΕΧΩ ΗΔΗ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ. ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΙΚΟΣ Και τέλος.... πόσο αραγωνιτη να βάλω? (ζωντανό-νεκρό).ΙΜΟ μόνο στεγνό <----- ?? νεκρο εννοεις??? ναι ! Στην παρακάτω photo βλέπετε το ενυδρείο, στο οποίο θα μπει μπλε αυτοκόλλητο στην πίσω πλευρά.το μαύρο δείχνει καλύτερα .. ΙΜΟ <--- Μαυρο εε? αν βρω!δοκίμασε μαύρο ματ χαρτόνι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 2 Οκτωβρίου 2008 #6 Share 2 Οκτωβρίου 2008 Ολο νεες παρουσιασεις βλεπω.............να δω εγω ποτε θα την κανω......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fanis075 5 Οκτωβρίου 2008 Author #7 Share 5 Οκτωβρίου 2008 Ολο νεες παρουσιασεις βλεπω.............να δω εγω ποτε θα την κανω......... Σιγα σιγα χωρις βιασυνες ολα γινονται Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 5 Οκτωβρίου 2008 #8 Share 5 Οκτωβρίου 2008 Αγαπητέ Φάνη και εγώ με την σειρά μου να ευχηθώ τα καλύτερα . Φιλικά Σωκράτης Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 5 Οκτωβρίου 2008 #9 Share 5 Οκτωβρίου 2008 Πως πάει Φάνη? Προχωράει το έργο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fanis075 5 Οκτωβρίου 2008 Author #10 Share 5 Οκτωβρίου 2008 Πως πάει Φάνη? Προχωράει το έργο? Σιγα σιγα προχωραμε Με R/O εχω ψιλομπλεξει (μιας και η ro-man.gr δεν δεχεται παραγγελιες και γενικοτερα δεν το ρισκαρω). Το Σαββατο-Κυριακο θα ειμαι Αθηνα και θα δω κατι πραγματακια που θελω Με καποιους θα τα πω και απο κοντα (εκτος απροοπτου). Θα σας ενημερωνω αμεσα (απλα μεχρι να ετοιμαστει το sump δεν μπορω να κανω τιποτα). Μαλλον θα παρω τον βραχο να τον βαλω σε 1 βαρελι με κυκλοφορητες κτλ. γιατι δεν κρατιεμαι) Το μονο που με προβληματισε ηταν οτι σε μια συζητηση που ειχα με καποιον μου ανεφερε οτι αν δεν βαλω siporax κτλ για βιολογια στο sump, τοτε θα χρειαστω πολυυυυυυυυυυυυυυυυυυ βραχο (ανεφερε καμια 50αρια κιλα ) γιατι (λεει) οτι με 20-25 κιλα που υπολογιζω δεν θα πετυχω απολυτως τιποτα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fanis075 5 Οκτωβρίου 2008 Author #11 Share 5 Οκτωβρίου 2008 Προβλημα για πολυμηχανους Στην παρακατω photo βλεπεται το φωτιστικο. Το (μεγαλο) κακο ειναι οτι δεν θελω να το κανω κρεμαστο. Καμια ιδεα για βαση??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NAVY 5 Οκτωβρίου 2008 #12 Share 5 Οκτωβρίου 2008 Δεν συμφωνώ να βάλεις βιολογικά υλικά. Τα 20 -25 κιλά βράχου θα σε καλύψουν , βέβαια το να προσθέσεις μερικά κιλά ακόμα , μόνο καλό θα σου κάνουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fanis075 5 Οκτωβρίου 2008 Author #13 Share 5 Οκτωβρίου 2008 Δεν συμφωνώ να βάλεις βιολογικά υλικά. Τα 20 -25 κιλά βράχου θα σε καλύψουν , βέβαια το να προσθέσεις μερικά κιλά ακόμα , μόνο καλό θα σου κάνουν. Και εγω για 20 -25 max κιλα υπολογιζω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 5 Οκτωβρίου 2008 #14 Share 5 Οκτωβρίου 2008 Φυσικά υλικά... ότι χρειάζεσαι για Reef! Για το φωτιστικό μπορείς να κάνεις δύο γάμα στο πίσω μέρος της βάσης και να τοποθετήσεις εκεί το φωτιστικο. (ελπίζω να έγινα κατανοητός) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest aquarius 6 Οκτωβρίου 2008 #15 Share 6 Οκτωβρίου 2008 Προβλημα για πολυμηχανους Στην παρακατω photo βλεπεται το φωτιστικο. Το (μεγαλο) κακο ειναι οτι δεν θελω να το κανω κρεμαστο. Καμια ιδεα για βαση??? Φάνη καλορίζικος! Κάτι τέτοιο σου κάνει? Θα μπορούσες να το "ιδιοκατασκευάσεις" εύκολα νομίζω... Το κρύσταλλο του ενυδρείου σου είναι extra clear? Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 6 Οκτωβρίου 2008 #16 Share 6 Οκτωβρίου 2008 υπάρχουν στηρίγματα για να στηρίξεις φωτιστικό πάνω στο ενυδρείο .. το φωτιστικό που έχει ο vagosq συνοδεύεται με τέτοια στηρίγματα , στείλε του ένα πμ να σου πει Link to comment Share on other sites More sharing options...
fanis075 6 Οκτωβρίου 2008 Author #17 Share 6 Οκτωβρίου 2008 Φάνη καλορίζικος! Κάτι τέτοιο σου κάνει? Θα μπορούσες να το "ιδιοκατασκευάσεις" εύκολα νομίζω... Το κρύσταλλο του ενυδρείου σου είναι extra clear? καλο αυτο που μου εστειλες. Το εχω δει αλλα: 1) δεν θελω να τρυπησω τοιχο (θα με φαει η γυναικα ) 2) αλλα ουτε ταβανι (ειναι κεραμοσκεπη και εχει μια κλιση 40-45 μοιρες γωνια). Ασε που αν κανει κανενα σεισμο παλι, δεν θα μεινει τιποτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
fanis075 8 Οκτωβρίου 2008 Author #18 Share 8 Οκτωβρίου 2008 Εχουμε Νεα R/O παραγγειλαμε (παει αυτο) Σαββατο θα ειμαι Αθηνα (βραχος, αραγωνιτης, βαση για βραχο, ανταλλακτικο απο σκιμμερ και ΚΑΦΕ στο meeting ) Sump ετοιμο μαλλον την Τριτη (καιρος ητανε). Μαυρο ματ χαρτονι δεν μπορω να βρω Ακομα ψαχνω λυση για το φωτιστικο μου κατι εμεινε ακομα ομως ...... Α ναι! αντλια για επιστροφη στο ενυδρειο απο το sump. Ερωτηση: Το σκιμμερ δουλευει μαζι με eheim 1250 αλλα λογω υψους (περιπου 1.35 μετρα) θα επιστρεφει το νερο μια 1260 ή να βαλω 1250? Πρεπει να βρω ποσο θα πεφτει απο το overflow για να επιστρεφει την ιδια ποσοτητα πισω.....Σωστα. Αυτα προς το παρον. Update σε μερικες μερες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 8 Οκτωβρίου 2008 #19 Share 8 Οκτωβρίου 2008 (edited) Θα σου πρότεινα 1260. Καλυτερα μια μεγαλυτερη αντλία! Κοίταξε μόνο να σε καλύπτει η υπερχείλιση που έχεις. Να μην ανεβάζεις περισσότερο νερό απο ότι κατεβάζεις!!! Θα τα πούμε στο Olympico!! Έγινε επεξεργασία 8 Οκτωβρίου 2008 - Mitrizakis Nikos Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 9 Οκτωβρίου 2008 #20 Share 9 Οκτωβρίου 2008 Κοίταξε μόνο να σε καλύπτει η υπερχείλιση που έχεις. Να μην ανεβάζεις περισσότερο νερό απο ότι κατεβάζεις!!! Μια βάνα θα βοηθήσει σε αυτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 9 Οκτωβρίου 2008 #21 Share 9 Οκτωβρίου 2008 Θα ζωριζει την αντλια ομως... πρεπει να βαλει και μια εκτονωση για να ειναι οκ Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 9 Οκτωβρίου 2008 #22 Share 9 Οκτωβρίου 2008 εγώ πάλι θεωρώ ότι η 1260 είναι υπερβολικά δυνατή για ένα nano .. είναι και 65 watt μια αντλία με 400-600 πραγματικά λίτρα την ώρα είναι αρκετή ΙΜΟ Link to comment Share on other sites More sharing options...
fanis075 9 Οκτωβρίου 2008 Author #23 Share 9 Οκτωβρίου 2008 Ο saltasos μου προτεινε και μια αλλη λυση. Eheim compact 2000. Αυτην εδω: http://www.aquaristic.net/shop.php/sid/206...listtype/search Υπερχειλιση----> sump: υψος 1,25 μετρα περιπου Link to comment Share on other sites More sharing options...
fanis075 9 Οκτωβρίου 2008 Author #24 Share 9 Οκτωβρίου 2008 Update.... Σχαρες οροφης που θελω για βαση βραχου δεν εχει κανεις στην Πατρα (κατι μου βρωμαγε οταν μετακομισα ). Αυτος που πουλαει στον Πειραια ειναι ανοιχτος Δευτερα- Παρασκευη 8:00-16:00 (δεν προλαβαινω) Link to comment Share on other sites More sharing options...
fanis075 9 Οκτωβρίου 2008 Author #25 Share 9 Οκτωβρίου 2008 Update.... Σχαρες οροφης που θελω για βαση βραχου δεν εχει κανεις στην Πατρα (κατι μου βρωμαγε οταν μετακομισα ). Αυτος που πουλαει στον Πειραια ειναι ανοιχτος Δευτερα- Παρασκευη 8:00-16:00 (δεν προλαβαινω) Προβλημα με βαση λυθηκε. Να ειναι καλα ο NAVY Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος