trospe 27 Σεπτεμβρίου 2008 #1 Share 27 Σεπτεμβρίου 2008 Καλησπέρα σε όλους ! Με λένε Πέτρο και είμαι νέος στο χόμπι.Μόλις την περασμένη Πέμπτη έστησα το πρώτο μου ενυδρείο (juwel rio 180lt ) και τώρα είμαι σε φάση στρωσίματος. O πωλητής στο κατάστημα που το πήρα μου έδωσε και 2 μπόλια για να γίνει πιο γρήγορα το στρώσιμο. Το πρόβλημα μου είναι οτι σήμερα που έκανα τα test μου βγήκαν όλα μηδενικά (PH:8.5, NH3 - NH4:0,NO2:0, NO3:0 ). Επίσης η θερμοκρασία έχει ανέβει απο την Πέμπτη μόνο 1,5 βαθμό (Από 23 σε 24,5 ) ενώ ο θερμοστάτης είναι στους 26. Μάλλον κάτι δε πάει καλά εεε? PLEASE HELP !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 27 Σεπτεμβρίου 2008 #2 Share 27 Σεπτεμβρίου 2008 αυξησε λιιιιγο παραπανω το θερμοστατη σου,και τσεκαρε τη θερμοκρασια ξανα. ειναι γνωστον οτι οι θερμοστατες της juwel δεν ειναι και απο τους πιο αξιοπιστους της αγορας... ααα,και με την ευκαιρια καλο στρωσιμο σου ευχομαι και καλη διαμονη εδω μεσα. καλως ηρθες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
teodkats 27 Σεπτεμβρίου 2008 #3 Share 27 Σεπτεμβρίου 2008 καλως ηρθες Link to comment Share on other sites More sharing options...
trospe 27 Σεπτεμβρίου 2008 Author #4 Share 27 Σεπτεμβρίου 2008 Καμιά ιδέα για τα αποτελέσματα των test;(Tα test είναι της sera υγρά). Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 27 Σεπτεμβρίου 2008 #5 Share 27 Σεπτεμβρίου 2008 να σου βγαινουν μηδενικα τα παντα και με τη χρηση μπολιου...κατι δεν μου αρεσει. ριχνεις που και που καθολου τροφη μεσα...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpampis 1969 27 Σεπτεμβρίου 2008 #6 Share 27 Σεπτεμβρίου 2008 Καλως ηρθες και απο μενα. Οσο για την ερωτηση σου τα τεστ της sera δεν θεωρουνται αξιοπιστα. Με πια διαδικασια στρωνεις το ενυδρειο σου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
trospe 27 Σεπτεμβρίου 2008 Author #7 Share 27 Σεπτεμβρίου 2008 Τροφή δεν ρίχνω γιατί ο πωλητής μου είπε οτι μ'αυτά τα μπόλια δεν χρειάζεται να ρίχνω. Οσο για στρώσιμο έβαλα απο την αρχή τα φυτά ( όχι πλαστικά) και τα 2 μπόλια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpampis 1969 27 Σεπτεμβρίου 2008 #8 Share 27 Σεπτεμβρίου 2008 Αν δεν ριχνεις τροφη η αμμωνια πως θα τραφουν τα βακτηρια (μπολι) για να συνεχιστει ο κυκλος του αζωτου. Συγνωμη που θα σε απογοητευσω αλλα πηγε χαμενο και το μπολι και εχασες μια βδομαδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trospe 27 Σεπτεμβρίου 2008 Author #9 Share 27 Σεπτεμβρίου 2008 Kαι πόση αμμωνία να ρίξω στα 180lt ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 27 Σεπτεμβρίου 2008 #10 Share 27 Σεπτεμβρίου 2008 ασε την αμμωνια και αρχισε προσεχτικα το διαβασμα αποΕΔΩ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thodwrhs 27 Σεπτεμβρίου 2008 #11 Share 27 Σεπτεμβρίου 2008 Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 28 Σεπτεμβρίου 2008 #12 Share 28 Σεπτεμβρίου 2008 Καλως ορισες. Για διευκρινησε λιγο, τι ειναι αυτα τα 2 μπολια που σου εδωσε.- Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος