bob2008 15 Σεπτεμβρίου 2008 #1 Share 15 Σεπτεμβρίου 2008 Καλησπέρα, Έχω ένα ενυδρείο 300lt. Η αδυναμία μου είναι τα clownfish. Έχω 2 clownfish occelaris και σκεφτόμουνα κάποια στιγμή να πάρω και κάποιο άλλο είδος clownfish κατα προτίμηση κάποιο είδος που να συμπαθεί ιδιαίτερα τις ανεμώνες γιατί τα occelaris που έχω παρόλο που έχω 2 ανεμώνες δεν την επισκέπτονται. Άκουσα όμως ότι μπορεί να μην ταιριάζουν μεταξύ τους τα clown. Επίσης, από ψάρια έχω 2 είδη cardinal 2 είδη goby, 1 damsel, 3 tank, kai 6 chromides. Γνωρίζετε μήπως κάτι γι'αυτό? Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 15 Σεπτεμβρίου 2008 #2 Share 15 Σεπτεμβρίου 2008 Η αλήθεια είναι πως οι κλόουν αναπαραγωγής, αργούν κάπως να ανακαλύψουν την προστασία της ανεμώνης. Φυσικά και υπάρχει και θέμα συμβατότητας. Ρίξε μια ματιά εδώ: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=2225 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bob2008 15 Σεπτεμβρίου 2008 Author #3 Share 15 Σεπτεμβρίου 2008 Ευχαριστώ το Link αυτό είναι πολύ χρήσιμο. Μήπως γνωρίζεις αν μπορώ να πάρω κι άλλα clownfish άλλου είδους? πχ. tomato φοβάμαι μήπως φαγωθούν Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 15 Σεπτεμβρίου 2008 #4 Share 15 Σεπτεμβρίου 2008 Δεν νομιζω να αντιμετοπίσεις πρόβλημα, αλλά θα πρότεινα να εξασφαλιεσεις σπίτι για ολα τα ζευγάρια Ο tomato ειναι λιγο τζαναμπετης, καλυτερα κανενα αλλο ειδος Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 16 Σεπτεμβρίου 2008 #5 Share 16 Σεπτεμβρίου 2008 Πρέπει να προσέξεις πολύ την επιλογή των άλλων ειδών. Υπάρχουν είδη που συπεριφέρονται ανταγωνιστικά ιδιαίτερα σε περιορισμένο χώρο. Ο tomato και ο maroun, για παράδειγμα, δεν συμβιώνουν με τους occelaris. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bob2008 16 Σεπτεμβρίου 2008 Author #6 Share 16 Σεπτεμβρίου 2008 Ο tomato και ο maroun, για παράδειγμα, δεν συμβιώνουν με τους occelaris. Γνωρίζεται μήπως ποιά συμβιώνουν με ocelaris? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikman 16 Σεπτεμβρίου 2008 #7 Share 16 Σεπτεμβρίου 2008 Δοκίμασε τον Percula. Τώρα αν θες να ευχαριστηθείς συμβίωση κλόουν με ανεμώνη θα γυρίσεις τον Occelaris και θα πάρεις Clarkii ή Maroon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreas2000gr 17 Σεπτεμβρίου 2008 #8 Share 17 Σεπτεμβρίου 2008 Πάντως ο occelaris είναι το πιο ηρεμο και ήσυχο από τα clownfishes οπότε ότι άλλο και να βάλεις θα είναι πιο επιθετικό σε σχέση με αυτά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος