papados 14 Σεπτεμβρίου 2008 #1 Share 14 Σεπτεμβρίου 2008 Γεια και χαρα σε όλους. Προχτες έγινα ευτυχής κάτοχος ενός vision ενυδρείου 290 λίτρων. Εχω ξεκινήσει το διάβασμα εδώ και αρκετό καιρό αλλά σίγουρα θα χρειαστώ και την βοήθειά σας στο μέλλον. Μεχρι τότε, να 'μαστε όλοι καλά Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 14 Σεπτεμβρίου 2008 #2 Share 14 Σεπτεμβρίου 2008 Καλώς ήρθες και με υγεία να απολεύσεις το νέο σου απόκτημα! Τα λίτρα αυτά θα προσφέρουν πολλές δυνατότητες και ευκολίες στη πορεία σου, διάβασμα και χάζεμα ψαριών τώρα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
papados 14 Σεπτεμβρίου 2008 Author #3 Share 14 Σεπτεμβρίου 2008 Πράγματι αυτό τον καιρό εκτός από τα βασικά διαβάσματα που κάνω (στρώσιμο - στήσιμο κυκλος αζώτου κλπ) , ψάχνω να δω τι είδη θα βάλω. Εχω καταλήξει σε ήρεμα αλλά όχι ακόμα στο τι ακριβώς. Το μεγάλο μου δείλημα είναι. Φυτεμένο με αληθινά φυτά ή οχι;;;; ( για να δω αν θα βαλω υποστρωμα ή οχι) Link to comment Share on other sites More sharing options...
teodkats 14 Σεπτεμβρίου 2008 #4 Share 14 Σεπτεμβρίου 2008 Καλώς ήρθες Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasonation 14 Σεπτεμβρίου 2008 #5 Share 14 Σεπτεμβρίου 2008 αντε καλογεμιστο!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 14 Σεπτεμβρίου 2008 #6 Share 14 Σεπτεμβρίου 2008 Τα φυσικά φυτά στα προτείνω ανεπιφύλακτα, το υπόστρωμα πάλι όχι αναγκαστικά. Άνοιξε στην κατηγορία "Αρχάριοι γλυκού νερού" ένα θεματάκι με τις σκέψεις σου και εδώ είμαστε για να βοηθήσουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
papados 14 Σεπτεμβρίου 2008 Author #7 Share 14 Σεπτεμβρίου 2008 Ευχαριστώ πολυ παιδιά για την θερμή υποδοχή! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thodwrhs 14 Σεπτεμβρίου 2008 #8 Share 14 Σεπτεμβρίου 2008 Καλως ηρθες και καλη συνεχεια!!! Εκανες πολυ καλη αρχη αφενος γιατι πηρες ενα μεγαλο ενυδρειο και αφετερου γιατι δεν εκανες το γνωστο λαθος (οπως και πολλοι απο εμας,βαζω και εμενα μεσα)να παρεις το ενυδρειο,να βαλεις αμεσως ψαρια σε αστρωτω ενυδρειο και να το γεμισεις με πλαστικουρες και διαφορα αλλα... Σου προτεινω για αρχη ευκολα φυτα μικρων απαιτησεων και χωρις υποστρωμα θα πηγαινουν μια χαρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 14 Σεπτεμβρίου 2008 #9 Share 14 Σεπτεμβρίου 2008 Γεια και χαρα σε όλους. Προχτες έγινα ευτυχής κάτοχος ενός vision ενυδρείου 290 λίτρων. Εχω ξεκινήσει το διάβασμα εδώ και αρκετό καιρό αλλά σίγουρα θα χρειαστώ και την βοήθειά σας στο μέλλον. Μεχρι τότε, να 'μαστε όλοι καλά Καλορίζικο και σου εύχομαι να το χαρείς όσο δεν πάει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis t83 14 Σεπτεμβρίου 2008 #10 Share 14 Σεπτεμβρίου 2008 καλως ηρθες φιλε μου! σου ευχομαι ενα τελειο αποτελεσμα για το ενυδρειο σου! θα σου προτεινα να δεις στα "ενυδρεια μελων" κ σιγουρα θα βρεις αυτο που σου ταιριαζει! μην βιαστεις , δεν υπαρχει λογος... προταση μου: χωρις υποστρομα απαραιτητα, αρκετα φυτα κ μικρα κοπαδιαστα ψαρια ή οτι αλλο σου αρεσει! περιμενουμε νεα σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frixos Michael 14 Σεπτεμβρίου 2008 #11 Share 14 Σεπτεμβρίου 2008 [quote name='papados' date='14/09/2008, 21:45:10' post Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frixos Michael 14 Σεπτεμβρίου 2008 #12 Share 14 Σεπτεμβρίου 2008 Πράγματι αυτό τον καιρό εκτός από τα βασικά διαβάσματα που κάνω (στρώσιμο - στήσιμο κυκλος αζώτου κλπ) , ψάχνω να δω τι είδη θα βάλω. Εχω καταλήξει σε ήρεμα αλλά όχι ακόμα στο τι ακριβώς. Το μεγάλο μου δείλημα είναι. Φυτεμένο με αληθινά φυτά ή οχι;;;; ( για να δω αν θα βαλω υποστρωμα ή οχι) Για σου φιλε μου, κατα την ειτε αν τηα βαλεις αληθινα φυτα ή οχι ειναι καλο να βαλεις υποστρωμα για τα ψαρια σου! Επισης τα αληθινα θελουν πολυ περιποιηση, (co2 κ.τ.λ) Εγω παντως φοβάμαι να βαλω στο δικο μου αληθινα, αν και θα επρεπε!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 14 Σεπτεμβρίου 2008 #13 Share 14 Σεπτεμβρίου 2008 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 15 Σεπτεμβρίου 2008 #14 Share 15 Σεπτεμβρίου 2008 Καλώς όρισες στο forum μας!! Εύχομαι καλή επιτυχία στο ενυδρείο σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MARIOSAFRICANOS 15 Σεπτεμβρίου 2008 #15 Share 15 Σεπτεμβρίου 2008 Καλως ηρθες , καλο διαβασμα και καλη συνεχεια . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 15 Σεπτεμβρίου 2008 #16 Share 15 Σεπτεμβρίου 2008 Καλώς ήρθες στο ΑΖ Link to comment Share on other sites More sharing options...
tony80 15 Σεπτεμβρίου 2008 #17 Share 15 Σεπτεμβρίου 2008 Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 15 Σεπτεμβρίου 2008 #18 Share 15 Σεπτεμβρίου 2008 Καλως ορισες.- Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas3 19 Σεπτεμβρίου 2008 #19 Share 19 Σεπτεμβρίου 2008 καλως ηρθες!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moutralewn 20 Σεπτεμβρίου 2008 #20 Share 20 Σεπτεμβρίου 2008 Καλως ήρθες και καλό διάβασμα. αν είναι να βάλεις φυτά, βάλε αληθινά. Τα πλαστικά δεν προσφέρουν τίποτα. Βέβαια αν πας σε στήσιμο Malawi ή Tanganyika ( ) δεν θα χρειαστείς καθόλου φυτά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HAWAI 20 Σεπτεμβρίου 2008 #21 Share 20 Σεπτεμβρίου 2008 Καλώς ήρθες και καλή συνέχεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 21 Σεπτεμβρίου 2008 #22 Share 21 Σεπτεμβρίου 2008 (edited) Καλως ηρθες στο φορουμ. ....Το μεγάλο μου δείλημα είναι. Φυτεμένο με αληθινά φυτά ή οχι;;;; ( για να δω αν θα βαλω υποστρωμα ή οχι) Δεν χρειαζεται καθολου να προβληματιζεσαι.Αληθινα φυτα για να ειναι ολοι καλα (νερο, ψαρια, και εσυ). Αν δεν θελεις να μπλεξεις (και με το δικιο στην αρχη) με δυσκολες καταστασεις και επιπλεον εξοδα (CO2, υποστρωμα, εξτρα φωτα κλπ) μπορεις να παρεις οπως οι περισσοτεροι τα λεγομενα ευκολα φυτα (πολλα χαριζονται και στις αγγελιες ως κλαδεματα). Θα χρειαστουν λιγη "τροφη" μονο (excel, λιπασματακι υγρο, καλλιο, σιδηρο) αντε και καμια ταμπλετα βυθου για πιο δυσκολα φυτα ή εχινοδορους πχ που τρεφονται απο τη ριζα και οχι απο τα φυλλα. Δες εδω φυτα http://www.tropica.com/default.asp?languageguid=en διαλεξε "easy". Για σου φιλε μου, κατα την ειτε αν τηα βαλεις αληθινα φυτα ή οχι ειναι καλο να βαλεις υποστρωμα για τα ψαρια σου! Επισης τα αληθινα θελουν πολυ περιποιηση, (co2 κ.τ.λ) Εγω παντως φοβάμαι να βαλω στο δικο μου αληθινα, αν και θα επρεπε!!! Το υποστρωμα δεν χρησιμευει στα ψαρια, εκτος κι αν εννοεις το χαλικι ή αμμο με την λεξη υποστρωμα. Υποστρωμα ειναι το υλικο με τα "θρεπτικα" για τα φυτα που μπαινει κατω απο το χαλικι. http://www.adaeuro.com/articoli.asp?id_f=SUBSY ή http://www.dennerle.info/EN/HG09UG03.htm Και γω φοβομουν περσυ. 11/07 12/07 07/08 08/08 Έγινε επεξεργασία 21 Σεπτεμβρίου 2008 - delta66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
padelis 21 Σεπτεμβρίου 2008 #23 Share 21 Σεπτεμβρίου 2008 Καλώς ήρθες και με υγεία να απολεύσεις το νέο σου απόκτημα! Τα λίτρα αυτά θα προσφέρουν πολλές δυνατότητες και ευκολίες στη πορεία σου, διάβασμα και χάζεμα ψαριών τώρα! Καλημέρα σε όλους Την προηγούμενη Τετάρτη πήρα το νέο μου ενυδρείο ένα cayman 110. Προς το παρόν σαν αρχάριος βρίσκομαι υπό τις συμβουλές του μαγαζιού από όπου το πήρα. Ανυπομονώ για συμβουλές και ιδέες από όλους σας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 21 Σεπτεμβρίου 2008 #24 Share 21 Σεπτεμβρίου 2008 Καλημέρα σε όλους Την προηγούμενη Τετάρτη πήρα το νέο μου ενυδρείο ένα cayman 110. Προς το παρόν σαν αρχάριος βρίσκομαι υπό τις συμβουλές του μαγαζιού από όπου το πήρα. Ανυπομονώ για συμβουλές και ιδέες από όλους σας! Καλως ηρθες. Γιατι δεν ανοιγεις ενα νεο θεμα (δικο σου) εδω : "Καλώς ήρθατε" πατωντας δεξια "ΝΕΟ ΘΕΜΑ" Για να εχεις και το "επισημο" καλωσορισμα και απο αλλους Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος