giannispass 11 Σεπτεμβρίου 2008 #1 Share 11 Σεπτεμβρίου 2008 Σε ενυδρείο 240 lt, έχω ΚΗ 3,0 μετρημένο με αντιδραστήριο της SERA. Το ενυδρείο τρέχει 2 εβδομάδες και έχω διαβάσει, ότι οι φυσιολογικές τιμές είναι τουλάχιστον 5,0. Θεωρείται ότι πρέπει να ανέβει, ή είμαστε ΟΚ? Το ΡΗ τι σχέση έχει με το ΚΗ? Άλλες τιμές που έχω: PH 6.0 GH 5.0 KH 3.0 NH3/NH4 0.0 N03 10.0 N02 0.0 FE 0.25 Ευχαριστώ και περιμένω την βοήθεια σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 11 Σεπτεμβρίου 2008 #2 Share 11 Σεπτεμβρίου 2008 (edited) Σε ποιά περιοχή της Αττικής είσαι? Η βρύση σου τι βγάζει? Για να σιγουρευτείς μέτρα με κάποιο άλλο τεστ όπως API (αν δεν θες να αγοράσεις τσάμπα πάρε τηλ σε κανένα κατάστημα και πέρνα να στο μετρήσουν) Το ενυδρείο έχει μέσα ξύλα, CO2 ή κάτι άλλο? Επίσης το τι θεωρείται κανονικό εξαρτάται από τα ψάρια που θα βάλεις, π.χ αν έχεις ψάρια από Αμαζόνιο και η βρύση σου βγάζει τέτοιο νερό είσαι κωλ... ...τυχερός! γιατί θέλουν μαλακό νερό, αν έχεις κιχλίδες Malawi ή Tanganyika τότε θες kH και gH κοντά στο 15. Τσέκαρέ το και αν ισχύει σε βλέπω να μας πουλάς νερό... (...κάνε μετρήσεις για ένα διάστημα στη βρύση μήπως και είναι παροδικό.) Έγινε επεξεργασία 11 Σεπτεμβρίου 2008 - viciouscircle Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 11 Σεπτεμβρίου 2008 Author #3 Share 11 Σεπτεμβρίου 2008 Ευχαριστώ για την απάντηση. Έχω απευθυνθεί σε κατάστημα για μετρήσεις και βρήκα κάποιες αποκλίσεις απο τις δικές μου. Για παράδειγμα, εγω μετράω KH 3,0 , στο κατάστημα 5,0. Εγω μετράω GH 4,0 , στο κατάστημα 7,0. Δεν είναι δυνατόν απο τεστ σε τεστ να υπάρχουν τόσο μεγάλες αποκλίσεις. Ίσα ισα που πιστεύω οτι τα δικά μου τεστ ειναι πιο αξιόπιστα απο του καταστήματος, όπου έχουν χυμα αντιδραστήρια, με το κιλό. Απο την άλλη βέβαια, όσο χάλια και να είναι το αντιδραστήριο, δεν μπορεί το ένα να μετράει 4 και το άλλο 7,0. Σε όλα τα άλλα συμφωνούμε, δηλαδή ΝΟ2 , ΝΟ3 , ΝΗ3/ΝΗ4. Στο ενυδρείο έχω 2 μεγάλες πέτρες λάβα και δύο σχετικά μεγάλα ξύλα. Επίσης υπάρχει παροχή CO2 απο μπουκάλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 11 Σεπτεμβρίου 2008 #4 Share 11 Σεπτεμβρίου 2008 Μία απάντηση είναι οτι είτε 3 είτε 7 μάλλον για μαλακό νερό το προορίζεις οπότε δεν έχει και καμία σημασία από την άλλη όμως καλό είναι να ξέρεις τι σου γίνεται, για να μετρήσεις περιεκτικότητα νερού σε CO2 χρειάζεσαι ακριβή τιμή kH και pH, όπως και για να πετύχεις αναπραγωγή. Θα σου πρότεινα να πάρεις κάποια τεστάκια άλλης εταιρίας που έχουμε δεί στην πράξη οτι μετράνε με μεγαλύτερη ακρίβεια και τα χρειάζεσαι λόγω του CO2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zorba_The_Freak 11 Σεπτεμβρίου 2008 #5 Share 11 Σεπτεμβρίου 2008 Παντως οι μετρησεις του καταστηματος ειναι πιο κοντα σε αυτες που μετραμε και εμεις στη βρυση μας σε περιοχες της Αθηνας. Σε ποια περιοχη εισαι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manoskap 27 Αυγούστου 2009 #6 Share 27 Αυγούστου 2009 Χμμμ εχω και εγω kH 3 με τεστ sera το οποίο έπεσε από 5αρι οταν εβαλα ξύλα μεσα στο ενυδριο... Οι αλλες μου μετρήσεις είναι: Ph 7,5 gH 12 αμμωνιες νιτρικα οκ. Πρέπει να κάνω κατι να ανέβει; Σημειώνω πως χρειάζομαι σκληρό νερό και pH 7 με 8 τουλάχιστον. Αν ναι πως ανεβαίνει; Χωρις να ανέβει ομως και το Ph αλλο.... Tnx Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manoskap 28 Αυγούστου 2009 #7 Share 28 Αυγούστου 2009 Χμμμ εχω και εγω kH 3 με τεστ sera το οποίο έπεσε από 5αρι οταν εβαλα ξύλα μεσα στο ενυδριο... Οι αλλες μου μετρήσεις είναι: Ph 7,5 gH 12 αμμωνιες νιτρικα οκ. Πρέπει να κάνω κατι να ανέβει; Σημειώνω πως χρειάζομαι σκληρό νερό και pH 7 με 8 τουλάχιστον. Αν ναι πως ανεβαίνει; Χωρις να ανέβει ομως και το Ph αλλο.... Tnx Εψαξα και εμαθα και το set up μου χρειαζεται τουλαχιστον kH 6.... Δωστε μου ενα link ή πειτε μου πως το ανεβαζω.... εγω θα συνεχισω το ψαξιμο.... Ευχαριστω!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 28 Αυγούστου 2009 #8 Share 28 Αυγούστου 2009 Δεν μας λες καλυτερα εσυ τι μετρησεις σου "δινει" η βρυση σου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 29 Αυγούστου 2009 #9 Share 29 Αυγούστου 2009 και τι ψαρια εχετε στα ενυδρεια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manoskap 29 Αυγούστου 2009 #10 Share 29 Αυγούστου 2009 4x Heros severus 6x Monodactylus sebae 2x Synodontis sp. Apteronotus albifrons Red Tail Catfish X Tiger Shovel-Nose Hybrid Epalzeorhynchos bicolor (Labeo bicolor) Pterygoplichthys gibbiceps Longfin bristlenose brown pleco Αυτά είναι τα ψάρια μου, τα έχω 2 μήνες και το φόρουμ το ξέρω εδώ και ενάμιση μήνα.... Μην μου πείτε για το πόσο λάθος είναι, το ξέρω πλέον. Χρειάζομαι βοήθεια όμως με το kH. Λόγω φόρτου εργασίας δεν έχω μετρήσει ακόμα τη βρύση. Πάντως επισημαινω πως έπεσε τόσο μετά την τοποθέτηση ξυλων μέσα στο ενυδριο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 29 Αυγούστου 2009 #11 Share 29 Αυγούστου 2009 Τι kH ανεβαινει με μαγειρικη σοδα. 3 γρ ανα 100 λιτρα νερου ανεβαζει 1 βαθμο.. Ομως δεν εχει σημασια αυτη η θεωρια δοσολογιας. Ξεκιναμε με μικρη δοσολογια (αντι για 3 γρ, βαζουμε 1 γρ σοδα αν 100 λιτρα νερο) στη μυτη απο ενα κουταλακι, διαλυοντας τη σοδα σε νερο που βγαλαμε απο το ενυδρειο το ανακατευουμε να διαλυθει, το ριχνουμε στο ενυδρειο και μετραμε μετα απο 1 ωρα. Αναλογα τα αποτελεσματα ρυθμιζουμε τη δοση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manoskap 30 Αυγούστου 2009 #12 Share 30 Αυγούστου 2009 Ευχαριστώ πολυ αυτό ήθελα να μάθω!!! Θα σε εμπιστευτω θα το δοκιμάσω και θα ενημερώσω!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manoskap 30 Αυγούστου 2009 #13 Share 30 Αυγούστου 2009 Εχω μια σόδα που γράφει διττανθρακική σόδα ζαχαροπλαστικής. Είναι αυτή; Μην τη βάλω και μου βγεί σαντιγύ στο τέλος!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 30 Αυγούστου 2009 #14 Share 30 Αυγούστου 2009 Εχω μια σόδα που γράφει διττανθρακική σόδα ζαχαροπλαστικής. Είναι αυτή; Μην τη βάλω και μου βγεί σαντιγύ στο τέλος!! Αν αρχιζει να αφριζει...... τρεχα!!! Θα κανει μπαμ!!! Κι εγω πηρα μια σόδα απο το γειτονα που την είχε χυμα σε ενα βαζακι!! Μολις εφυγα απο το σππιτι του με κινηγουσε φωναζωντας...... φερε πισω την κοκα-κολα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 30 Αυγούστου 2009 #15 Share 30 Αυγούστου 2009 Εχω μια σόδα που γράφει διττανθρακική σόδα ζαχαροπλαστικής. Είναι αυτή; Μην τη βάλω και μου βγεί σαντιγύ στο τέλος!! Ναι διττανθρακική σόδα, στα σουπερ μαρκετ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος