diskus fan 7 Σεπτεμβρίου 2008 #26 Share 7 Σεπτεμβρίου 2008 Προβλέπω να πηγαίνω το πρωϊ και να φεύγω το βράδυ που θα κλείσει. Φαίνετε από τα ποστ μου πιστεύω πόσο "μυρμίρας" και αναποφάσιστος είμαι! Λυπάμαι τους πωλητές Επίσης ξέχασα +60 Euro για τις βενζύνες που θα έρθω από Πάτρα Ελα με τον προαστιακο.- Link to comment Share on other sites More sharing options...
freedom 11 Σεπτεμβρίου 2008 Author #27 Share 11 Σεπτεμβρίου 2008 (edited) Λοιπόν είδα ενυδρεία EΛLITE από κοντά δίπλα - δίπλα με τα ίδια JEWEL και σας πληροφορώ ότι είναι καλύτερα στα εξής σημεία (τα 300λιτρα): 1. Πολύ πιο χοντρό καπάκι (έχω δει φίλου το Jewel Να έχει πετσικάρει με τον καιρό) 2. Πιο χοντρά τζάμια κατά 2-3 χιλιοστά! 3. 1 θέση για λάμπα συν 4. Κόντρες και στο κάτω μέρος ενώ το RIO είχε μόνο πάνω Το JEWEL φάνηκε να έχει καλύτερο υλικό στο έπιπλο και καλύτερες κολλήσεις των τζαμιών. Οπότε είμαι τώρα σε σοβαρό δύλιμα μια και είχα αποφασίσει για JEWEL. Το ELITE το πέρνω από Πάτρα 500 Euro EF-1200-CO ΜΟΝΤΕΛΟ: E-FLAT COMPLETE ΧΡΩΜΑΤΑ: ΜΑΥΡΟ - ΚΑΡΥΔΙΑ - ΒΑΛΑΝΙΔΙΑ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: 320 λίτρα ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 1208mm x 428mm x 640mm ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: 3 x 30W ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΣΕΤ ΑΝΑΚΛΑΣΤΗΡΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ DOLPHIN 220V / 50HZ - 1300L/H ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΟΣ ΘΕΡΜΑΝΤΗΡΑΣ 300W To φιλτράκι το είδα. Μπορεί να μην είναι ΕΗΕΙΜ από ποιότητα κατασκευής αλλά έχει μεγάλο κάδο και καλή αντλία! Και αυτό κινέζικο. Από την άλλη είναι το JEWEL 406 με 160 το έπιπλο και δωροεπιταγή 406 Euro για να πάρω καλό φίλτρο αλλά + ταλαιπωρία ταξιδιού - μεταφοράς + (Μπορεί να μην χωράει στο αμάξι) + 80 Ευρώ βενζίνες διόδια! Δεν ξέρω εάν αξίζει... ποιά είναι η γνώμη σας; Έγινε επεξεργασία 11 Σεπτεμβρίου 2008 - freedom Link to comment Share on other sites More sharing options...
freedom 11 Σεπτεμβρίου 2008 Author #28 Share 11 Σεπτεμβρίου 2008 μια διαφορά επίσης είναι στις διαστάσεις: RIO 1210*510*620 ELITE 1208*428*640 To ELITE είναι πιο στενό αλλά πιο ψηλό Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpampis 1969 11 Σεπτεμβρίου 2008 #29 Share 11 Σεπτεμβρίου 2008 Απο εδω το ELITE το παιρνεις λιγο πιο φτηνα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
freedom 11 Σεπτεμβρίου 2008 Author #30 Share 11 Σεπτεμβρίου 2008 Απο εδω το ELITE το παιρνεις λιγο πιο φτηνα. Μένω Πάτρα δυστιχώς και θα μου έρθει σχεδόν το ίδιο + μια μέρα ταξίδι και κόπος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
freedom 12 Σεπτεμβρίου 2008 Author #31 Share 12 Σεπτεμβρίου 2008 (edited) Μετά από λεπτομερή έρευνα αγοράς (μιρμίρας) κατέληξα ότι το ELITE 320 είναι πολύ ογκόδες για το χόρο μου. Ιδανικό για τα αγγελόψαρα θα ήταν το ELITE 250 me 62 cm ύψως 1m μήκος αλλά με JBL φίλτρο και Jager από γερμανία μου βγαίνει 420. Στο water inn με 429 πέρνω το RIO 240 που είναι πιο κοντό 55 cm αλλά είναι πιο μακρύ 1.2 έναντι 1 μ του Elite. Επίσης το Elite Μπορεί να έχει 1 λάμπα περισσότερη και να ανάβουν ανεξάρτητα από 2πλό διακόπτη αλλά του RIO είναι καλύτερες οι λάμπες. Και μου μένουν 300 euro δωροεπιταγή για να πάρω ένα φιλτράκι EHEIM + jager + .... Συφωνείτε με την επιλογή μου; Έγινε επεξεργασία 12 Σεπτεμβρίου 2008 - freedom Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 12 Σεπτεμβρίου 2008 #32 Share 12 Σεπτεμβρίου 2008 Απλά να ξέρεις οτι με πατεντούλα γίνεται να διαχωρήσεις τις λάμπες με ξεχωριστά starter και να τις ανάβεις ανεξάρτητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
freedom 12 Σεπτεμβρίου 2008 Author #33 Share 12 Σεπτεμβρίου 2008 Απλά να ξέρεις οτι με πατεντούλα γίνεται να διαχωρήσεις τις λάμπες με ξεχωριστά starter και να τις ανάβεις ανεξάρτητα. και τον διακόπτη; Έχει θέση για 2πλό διακόπτη; Εάν όχι μπορώ να βάλω εγώ χωρίς να κάνω ζημιά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 12 Σεπτεμβρίου 2008 #34 Share 12 Σεπτεμβρίου 2008 Απλά να ξέρεις οτι με πατεντούλα γίνεται να διαχωρήσεις τις λάμπες με ξεχωριστά starter και να τις ανάβεις ανεξάρτητα. Αυτο νομιζω πρεπει να διευκρινισθει.- Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 13 Σεπτεμβρίου 2008 #35 Share 13 Σεπτεμβρίου 2008 (edited) (χάριν συντομίας λέγοντας starter εννοώ το σύστημα starter-μετασχηματιστής) Aνοίγεις το κουτί, αποσυνδέεις τις λάμπες από τον κοινό starter, αφαιρείς τον κοινό starter, συνδέεις ξεχωριστά τις λάμπες στους starter και μετά έχεις 2 επιλογές: α) προσαρμόζεις τους 2 "μισούς" stαrter μέσα στο κουτί και το κλείνεις όπως ήταν αν χρειάζεται κι άλλος διακόπτης ανοίγεις τρύπα και προσαρμόζεις. β) τραβάς προεκτάσεις όσο γίνεται (πρέπει να δείς μέγιστο μήκος για να μην έχεις απώλειες τάσης) και βάζεις τους starter σε diy εξωτερικό κουτί για να γλυτώνεις τη θερμότητα το καλοκαίρι. Έγινε επεξεργασία 13 Σεπτεμβρίου 2008 - viciouscircle Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 15 Σεπτεμβρίου 2008 #36 Share 15 Σεπτεμβρίου 2008 (χάριν συντομίας λέγοντας starter εννοώ το σύστημα starter-μετασχηματιστής) Aνοίγεις το κουτί, αποσυνδέεις τις λάμπες από τον κοινό starter, αφαιρείς τον κοινό starter, συνδέεις ξεχωριστά τις λάμπες στους starter και μετά έχεις 2 επιλογές: α) προσαρμόζεις τους 2 "μισούς" stαrter μέσα στο κουτί και το κλείνεις όπως ήταν αν χρειάζεται κι άλλος διακόπτης ανοίγεις τρύπα και προσαρμόζεις. β) τραβάς προεκτάσεις όσο γίνεται (πρέπει να δείς μέγιστο μήκος για να μην έχεις απώλειες τάσης) και βάζεις τους starter σε diy εξωτερικό κουτί για να γλυτώνεις τη θερμότητα το καλοκαίρι. Ναι αλλα εδω αναφερεται σε Juwel. Προβλημα πρωτο: Πως θα ανοιξει το κουτι;;;; Προβλημα δευτερο: Δεν εχει μεσα σταρτερ, αλλα ηλεκτρονικο Ballast διπλο (αν δεν κανω λαθος). Οποτε πρεπει να βαλει κι'αλλο και δευτερη γραμμη (καλωδιο) για την μπριζα. Το βασικοτερο βεβαια ειναι πως θα καταφερει να ανοιξει το κουτι χωρις να κανει ζημια. Αν ξερεις κατι πες το γιατι σιγουρα ενδιαφερει αρκετο κοσμο.- Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος