filrou 8 Σεπτεμβρίου 2008 #26 Share 8 Σεπτεμβρίου 2008 Το KALK το βαζει κανεις ακομα και αν εχει C/R? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest aquarius 8 Σεπτεμβρίου 2008 #27 Share 8 Σεπτεμβρίου 2008 (edited) Το KALK το βαζει κανεις ακομα και αν εχει C/R? Κάποιοι χρησιμοποιούν συνδυασμό των δύο έτσι ώστε να περιορίσουν τις πιθανές παρενέργειες από τη χρήση του C/R. Δλδ, τo χαμηλό pH εξαιτίας του CO2 που χρησιμοποιείται στους C/R (για τη διάλυση του αραγωνίτη) και το αυξημένο ΚΗ στο λεγόμενο effluent (δλδ, το παράγωγο) του C/R. Tο Kalkwasser (ή ασβεστόνερο) παρέχεται αργά μέσω auto top-off. Έγινε επεξεργασία 8 Σεπτεμβρίου 2008 - aquarius Link to comment Share on other sites More sharing options...
filrou 8 Σεπτεμβρίου 2008 #28 Share 8 Σεπτεμβρίου 2008 Κάποιοι χρησιμοποιούν συνδυασμό των δύο έτσι ώστε να περιορίσουν τις πιθανές παρενέργειες από τη χρήση του C/R. Δλδ, τo χαμηλό pH εξαιτίας του CO2 που χρησιμοποιείται στους C/R (για τη διάλυση του αραγωνίτη) και το αυξημένο ΚΗ στο λεγόμενο effluent (δλδ, το παράγωγο) του C/R. Tο Kalkwasser (ή ασβεστόνερο) παρέχεται αργά μέσω auto top-off. Γνωρίζω πως δουλεύει ο C/R, θαρρώ πως το πρόβλημα είναι πως και το KALK αυξάνει το CA και έτσι έχεις 2 πηγές που τροφοδοτούν ασβέστιο στο ενυδρείο. Στην δεύτερη περίπτωση δεν είναι και 100% ελεγχομένη η δόση γιατί η εξάτμιση δεν είναι πάντα σταθερή, γι αυτό ρώτησα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest aquarius 8 Σεπτεμβρίου 2008 #29 Share 8 Σεπτεμβρίου 2008 Γνωρίζω πως δουλεύει ο C/R, θαρρώ πως το πρόβλημα είναι πως και το KALK αυξάνει το CA και έτσι έχεις 2 πηγές που τροφοδοτούν ασβέστιο στο ενυδρείο. Στην δεύτερη περίπτωση δεν είναι και 100% ελεγχομένη η δόση γιατί η εξάτμιση δεν είναι πάντα σταθερή, γι αυτό ρώτησα. Sorry, αλλά εγώ είδα αυτή την ερώτηση Το KALK το βαζει κανεις ακομα και αν εχει C/R? και σ'αυτή την ερώτησή σου πήρα το θάρρος να απαντήσω, χωρίς να ξέρω τι γνωρίζεις και τι ακριβώς εννοείς... BTW, το topic είναι άσχετο και είναι πιθανόν ήδη να είμαστε εκτός θέματος... Αν σε ενδιαφέρει μπορούμε να το συζητήσουμε σε νέο θέμα. ΜΦΧ Link to comment Share on other sites More sharing options...
jorje13 8 Σεπτεμβρίου 2008 Author #30 Share 8 Σεπτεμβρίου 2008 skimmer: το κόλλημα με το συγκεκριμένο το ρεμόρα το έφαγα αφού είδα ότι κάνει πολύ καλή δουλειά στο ενυδρείο του manosdr ριο400 και αυτός,και μετά από διάβασμα στα αμερικάνικα site kai revews από πελάτες στο premiumaquatics.com. Για να καταλάβω απο τα deltec εννοείς το Deltec external skimmer MCE 600 ή κάποιο μεγαλύτερο όπως αυτό Deltec skimmer AP600 ή ακόμα και κάτι τέτοιο Deltec skimmer APF600???? Είναι και λίγο μεγάλα για να κρυφτούν άλλος ένας λόγος που πρότεινα το remora pro δεν φανταζόμουν ότι χρειάζομαι 2 για σχετικά ελαφρύ στοκάρισμα!! ROMAN: Αν πάρω αναπλήρωση θεωρείς ότι θα ήταν καλό να πάρω και για την ρομαν κάτι να διακόπτει την παραγωγή νερού σε κάποιο level??????? αν ναι ποιά και ποιά extra κομμάτια θα χρειασθώ??? Επίσης δεν ξέρω ποιά βανάκια διακλαδωτήρες σωληνάκια(δεν ξέρω τι χρειάζεται) για να ενώσω με την βρύση μου την α/ο????? τελικά το tds το ενσωματωμένο δεν είναι in line οπότε θα πάρω χωριστό μου απάντησαν από την εταιρεία. Η παραγγελία μαζί με ανταλακτικά για 1 1/2 χρόνο θα είναι αυτή: http://www.ro-man.com/shop/product_info.php/products_id/38 (tds in line) http://www.ro-man.com/shop/product_info.php/products_id/190 50 Gallon Per Day Professional 4 Stage RReverse Osmosis SYSTEM WITH DI UNIT http://www.ro-man.com/shop/product_info.php/products_id/40 (sedimentary filter 5 micron) τεμάχια 4. είναι σωστό το μέγεθος/τύπος????? http://www.ro-man.com/shop/product_info.php/products_id/39 (Carbon Block Filter) τεμ. 1 και πάλι είναι σωστός ο τύπος???? http://www.ro-man.com/shop/product_info.php/products_id/193 (4 stage RO system filter set) δεν θα πάρω άλλη ρητίνη εκτός του σετ(για αυτό το επέλεξα και μείωσα κατα 1 την ποσότητα στα άλλα ανταλακτικά) γιατί νομίζω ότι θα ανέβουν αρκετά τα μεταφορικά (5 λιτ.) ήδη είναι στις 50 λίρες χωρίς την ρυτίνη. Φίλτρο: Για το εωτερικό εννοείς ότι η έξοδος του αντί για το ενυδρείο θα βγάζει με σωλήνα έξω το νερό για να περάσει από την uv και το ψυκτικό??? Το eheim 2017 το ξεχνάω??? εγώ σκεφτόμουν για άνθρακα αντιφωσφορο το EHEIM2017 με κατάληξη στην uv και το ψυκτικό και να γέμιζα το εσωτερικό με μικρά κομμάτια ζωντανού βράχου για να ενισχύσω την βιολογία. ζωντανό βράχο και ζ.αραγωνίτη θα βάλω. Σκέφτομαι και για ένα otto 700???? τι λες????? τέλος αφού σε ζάλισα που σε ζάλισα, βλέπω ότι τα συμπληρώματα ασβεστίου και ph έιναι ακριβά για μακροχρόνια λύση έχεις να προτείνεις κάποια ολοκληρωμένη λύση για C.R????? να δω αν μπορώ να το βάλω από την αρχή να ξεμπερδεύω. Ευχαριστώ πολύ με όλη μου την καρδιά για τις συμβουλές και την υπομονή σου!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jorje13 8 Σεπτεμβρίου 2008 Author #31 Share 8 Σεπτεμβρίου 2008 Sorry, αλλά εγώ είδα αυτή την ερώτηση και σ'αυτή την ερώτησή σου πήρα το θάρρος να απαντήσω, χωρίς να ξέρω τι γνωρίζεις και τι ακριβώς εννοείς... BTW, το topic είναι άσχετο και είναι πιθανόν ήδη να είμαστε εκτός θέματος... Αν σε ενδιαφέρει μπορούμε να το συζητήσουμε σε νέο θέμα. ΜΦΧ όχι βρε παιδιά μην φεύγετε βοηθήστε λίγο και εσείς. την κοπέλα την έχω λιώσει στις ερωτήσεις ούτε φροντιστήριο να ήταν!!!!!!!!! την βλέπω να με στέλνει στον αγύριστο!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikman 8 Σεπτεμβρίου 2008 #32 Share 8 Σεπτεμβρίου 2008 Φίλε jorje13 αν τελικά πας σε Rio θα σου πρότεινα το Rio300. Θα έχεις υπεροχή και οικονομία σε πολλά πράγματα όπως φωτισμός, skimming, κυκλοφορία, βράχος, άμμος. Είναι και πιό όμορφο κατά τη γνώμη μου γιατί είναι πιο τετραγωνισμένο. Από την άλλη μη νομίζεις ότι τα 100 λίτρα παραπάνω θα σου δώσουν τη δυνατότητα να βάλεις περισσότερα ψάρια. Τα ίδια θα βάλεις αν θέλεις να τα βλέπεις υγιεί και όχι στρεσαρισμένα. Αυτό που σου γράφω είναι από δικιά μου εμπειρία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filrou 9 Σεπτεμβρίου 2008 #33 Share 9 Σεπτεμβρίου 2008 skimmer: το κόλλημα με το συγκεκριμένο το ρεμόρα το έφαγα αφού είδα ότι κάνει πολύ καλή δουλειάστο ενυδρείο του manosdr ριο400 και αυτός,και μετά από διάβασμα στα αμερικάνικα site kai revews από πελάτες στο premiumaquatics.com. Για να καταλάβω απο τα deltec εννοείς το Deltec external skimmer MCE 600 ή κάποιο μεγαλύτερο όπως αυτό Deltec skimmer AP600 ή ακόμα και κάτι τέτοιο Deltec skimmer APF600???? Είναι και λίγο μεγάλα για να κρυφτούν άλλος ένας λόγος που πρότεινα το remora pro δεν φανταζόμουν ότι χρειάζομαι 2 για σχετικά ελαφρύ στοκάρισμα!! ..... Εδώ υπάρχουν πολλές θεωρίες. Όλες εξαρτούνται από τα ζωντανά που θέλεις να φιλοξενήσεις. Το ελαφρύ στοκάρισμα είναι σχετικό (Πόσα ψάρια και ποια ?) Το πιο συνηθισμένο είναι overskimming για τα εκάστοτε λίτρα. Η συγκεκριμένη μέθοδος βοηθάει στο να κρατάει το νερό καθαρό και τα νιτρικά χαμηλά. Δηλαδή για το RIO 400 θα έχεις καθαρά λίτρα περίπου 300-320 οπότε ένα σκίμμερ κοντά στα 1000 λίτρα και βαλε. Συνήθως το υπολογίζουν τα λίτρα που δίνει ο κατασκευαστής για Overstock δια 2. Σ αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να πας για ένα μεγάλο όπως το APF600. Ένα τόσο μεγάλο σκίμμερ όμως δεν θα σου αφήνει καθόλου τροφή μέσα στο νερό που είναι απαραίτητη για πολλά κοράλλια με αποτέλεσμα να είναι μόνιμα πεινασμένα. Έτσι θα πρέπει να κλείνεις για κάποιες ώρες την ημέρα το σκιμμερ για να προλαβαίνουν τα ζωντανά να τρέφονται. Η άλλη λύση είναι σκιμμερ λίγο παραπάνω από τα λίτρα σου πχ ένα MCE600 αλλά σ αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να προσέξεις το στοκ σου και το τάϊσμα που θα κάνεις για να μην έχεις μόνιμα νιτρικά. Το MCE για κανονικό στόκ το δίνει περίπου 700 λίτρα οπότε θα είσαι περίπου x 2 Υπάρχει πολύ καλό άρθρο για skimming εδώ στο aquazone που τα εξηγεί αναλυτικά. και να γέμιζα το εσωτερικό με μικρά κομμάτια ζωντανού βράχου για να ενισχύσω την βιολογία. ζωντανό βράχο και ζ.αραγωνίτη θα βάλω. Σκέφτομαι και για ένα otto 700???? τι λες????? Δεν νομίζω να κάνει διαφορά. Ο βράχος θέλει ροη και το κουτί την περιορίζει. ή κάντο χημικό φίλτρο όπως σου είπε η RAIN η κάντο φίλτρο άλγης (< Θέλει λίγη δουλειά) Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 9 Σεπτεμβρίου 2008 #34 Share 9 Σεπτεμβρίου 2008 στο παρελθόν έχω δουλέψει 2 remora .. το ένα δούλευε ικανοποιητικά με μια mj1200 το άλλο όχι αργότερα του έβαλα αντλία 2400 λ/ω και βελτιώθηκε θεαματικά .. μόλις δοκίμασα να βάλω και στο άλλο που δούλευε καλά μεγάλη αντλία .. δεν την άντεχε .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jorje13 9 Σεπτεμβρίου 2008 Author #35 Share 9 Σεπτεμβρίου 2008 Πες, πες, έχω πεισθεί σχεδόν να κάνω ένα βήμα παραπάνω και να αρχίσω να κοιτάω για κατασκευή αρκεί να μην εκτιναχθεί στα ύψη η τιμή!!!!!!! σκέφτομαι για 160 εκ. μήκος 65 πλάτος 70 ύψος και για sump 200 λίτρα σκέφτομαι άρα αλλάζει και όλος ο σχεδιασμος σε εξοπλισμό. να δούμε , να βρώ πρώτα που θα το φτιάξω !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Εσείς ποιά τιμη πάνω κάτω θα βρίσκατε λογική ??????????????? ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος