Jump to content

Zαχαρη σε Reef


djstill103

Recommended Posts

μπορει να μας ενημερωσει καποιος αν ειχε αποτελεσμα η ζαχαρη στο ενυδρειο του .και ποσο ζαχαρη εβαζε?

φιλε saltasos δυστηχως δεν γνωριζουμε ολοι καλα english θα μπορουσες να μας βοηθησεις οσους μας ενδιαφερει το θεμα.περιμενω να μας ενημερωσεται οσοι χρησιμοποιησαν την μεθοδο

Link to comment
Share on other sites

δύσκολα μου βάζεις …

άλλη μια περίπτωση που οι Γερμανοί δείχνουν το δρόμο στο χόμπι … και οι υπόλοιποι ψάχνονται να καταλάβουν τι παίζει …

όλοι οι οργανισμοί για να αναπτυχθούν χρειάζονται φωσφορικά

αυτό σημαίνει ότι με την ανάπτυξη τους <τραβάνε> τα φωσφορικά από το νερό μας (και τα επιστρέφουν με την αποσύνθεση τους )

αυτή είναι η βασική ιδέα της μεθόδου , αναπτύσσοντας βακτήρια στη στήλη νερού που αφομοιώνουν νιτρικά και φωσφορικά

για να αναπτυχθούν όμως τα βακτήρια χρειάζονται και πηγή άνθρακα ( για γνωστούς λόγους τα ενυδρεία με υπερβολικά θρεπτικά στοιχεία στο νερό τους έχουν πρόβλημα στη ανάπτυξη βακτηριών γιατί δεν έχουν διαθέσιμο άνθρακα ) , ερχόμαστε εμείς και τους παρέχουμε πηγή άνθρακα μέσω της βότκας ,έτσι έχουμε ραγδαία ανάπτυξη των ετεροτροφικων βακτηρίων που αφομοιώνουν νιτρικά – φωσφορικά στη βιομάζα τους και μετά τα βγάζουμε έξω με το skimmer

με δοκιμές και λάθη μάθαμε ότι η δοσολογία κυμαίνεται ανάμεσα σε 5 με 10 ml βότκα για 1000 λίτρα νερό κάθε μέρα

υπάρχουν αναφορές ( Mrutzek-Kokkot 2004 ) ότι η μέθοδος βοηθά την προέκταση των πολυπόδων και μπορεί να προλάβει βακτηριακες μολύνσεις κοραλλιών και RTN

παρόμοια οφέλη έχουν και αυτοί που ενισχύουν το kalkwasser με λευκό ξύδι

ξεκινώντας τη μέθοδο ο χρόνος αντίδρασης μπορεί να διαφέρει από ενυδρείο σε ενυδρείο λχ τα ενυδρεία με dsb αντιδρούν διαφορετικά από όσα έχουν λεπτό στρώμα άμμου η καθόλου .. αν υπάρχει μηχανικό φίλτρο γεμίζει βακτήρια πολύ γρήγορα

η μέθοδος αυτή θέλει και την ανάλογη προσοχή για να μην έχουμε υπερβολική ανάπτυξη βακτηρίων και θόλωμα του νερού

δεν ξεκινάμε αμέσως με όλη τη δόση που έχουμε σκοπό να ρίχνουμε .. αυξάνουμε τη δόση κλιμακωτά μέχρι εκεί που θέλουμε σε βάθος χρόνου ενός μήνα , παρακολουθούμε και μετράμε για να καθορίσουμε τη τελική δοσολογία και μετά τηρούμε το καθημερινό πρόγραμμα , αργά θα μειώσουμε τη δόση και στη περίπτωση που θέλουμε να σταματήσουμε τη μέθοδο

για το πρόβλημα του θολώματος του νερού σε αυτή τη μέθοδο υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις ο Borneman μιλά για < carbonate precipitation > οι Γερμανοί το αποδίδουν σε υπερβολικό βακτηριακο φιλμ που προέρχεται από μηχανισμούς όπως το dsb η τα κλασσικά μηχανικά φίλτρα .. η σε κακό skimming ..

πρέπει να ξέρεις ότι υπάρχουν και άλλες πιο φυσικές μέθοδοι για μείωση φωσφορικών- νιτρικών με λιγότερες σκοτούρες κατά τη γνώμη μου ..

έτσι δεν την έχω χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα

Link to comment
Share on other sites

salΤasos σε ευχαριστω για την ενημερωσει :buttrock:^_^:rasp: χαιρομαι οταν βλεπω φιλους του χωρο να θελουν να βοηθησουν και ενας απο αυτους εισαι και εσυ :wacko: και στεναχωριεμαι με φιλους που αλιονωνται σε πραγματα που δεν βοηθαν κανενα μας Και παλι σε ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

salΤasos σε ευχαριστω για την ενημερωσει :buttrock:^_^:rasp: χαιρομαι οταν βλεπω φιλους του χωρο να θελουν να βοηθησουν και ενας απο αυτους εισαι και εσυ :wacko: και στεναχωριεμαι με φιλους που αλιονωνται σε πραγματα που δεν βοηθαν κανενα μας Και παλι σε ευχαριστω

+1 :wacko:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
×
×
  • Create New...