klarabelaki 19 Ιουλίου 2008 #1 Share 19 Ιουλίου 2008 γεια σας!! λοιποοον....εχω ενα ενυδρειακι 40 lt (30 καθαρα).... το ειχα αγορασει πριν περιπου 6 μηνες και φιλοξενουσε χρυσοψαρα ομως για αγνωστη αιτια ενω την μια μερα κολυμπουσαν αμεριμνα την αλλη ηταν νεκρα καποια στιγμη παρολο που ειχα βαλει ολα οσα χρειαζοντουσαν για να τα σωσω πεθαναν ολα και αποφασισα να ξεπλυνω το ενυδρειο μου με καυτο νερο και ξυδι για να το απολυμανω μαζι με το ενυδρειο επλυνα και ολα τα διακοσμητικα (αληθινα φυτα δεν ειχα) και τα μακαρονια του φιλτρου και την τύρφη...καλα εκανα?? μηπως δεν επρεπε να ριξω καυτο νερο στα φιλτρα?? ευχαριστω!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrikos 19 Ιουλίου 2008 #2 Share 19 Ιουλίου 2008 γεια σας!! λοιποοον....εχω ενα ενυδρειακι 40 lt (30 καθαρα).... το ειχα αγορασει πριν περιπου 6 μηνες και φιλοξενουσε χρυσοψαρα ομως για αγνωστη αιτια ενω την μια μερα κολυμπουσαν αμεριμνα την αλλη ηταν νεκρα καποια στιγμη παρολο που ειχα βαλει ολα οσα χρειαζοντουσαν για να τα σωσω πεθαναν ολα και αποφασισα να ξεπλυνω το ενυδρειο μου με καυτο νερο και ξυδι για να το απολυμανω μαζι με το ενυδρειο επλυνα και ολα τα διακοσμητικα (αληθινα φυτα δεν ειχα) και τα μακαρονια του φιλτρου και την τύρφη...καλα εκανα?? μηπως δεν επρεπε να ριξω καυτο νερο στα φιλτρα?? ευχαριστω!!! Απο που να αρχίσω... 30 λ και ειχες πόσα χρυσόψαρα;Για ένα οριακά ειναι.. Αλλαγές νερού πότε έκανες;Μετρήσεις;Αντιχλώριο έβαζες στις αλλαγές; Τα μακαρόνια απαξ και τα έπλυνες με νερο βρύσης και βραστο και ξύδι,πάει όλη η βιολογία και δεν ξερω αν ειναι και για πεταμα τωρα. Η τυρφη δεν νομιζω πως κολλαει με τα χρυσόψαρα... Τωρα τι ψάρια θελεις να βαλεις; Καλως ηρθες Link to comment Share on other sites More sharing options...
klarabelaki 19 Ιουλίου 2008 Author #3 Share 19 Ιουλίου 2008 καλως σας βρηκα! ειχα 2 χρυσοψαρα...η τύρφη και το μακαρονι μου τα εδωσαν στο petshop... οι μετρησεις που ειχα κανει ηταν φυσιολογικες!αλλαγες νερου εκανα περιπου 30% καθε εβδομαδα και εβαζα aquatan τωρα δεν εχω αποφασισει τι θα παρω αλλα το μονο σιγουρο ειναι τι θα αλλαξω petshop! παντως δεν σκεφτομαι παλι για χρυσοψαρα.. ουφ....το θεμα ειναι οτι και αν παρω τελικα να μην καταληξει σαν τα 2 προιγουμενα χρυσοψαρακια μου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
PascM 19 Ιουλίου 2008 #4 Share 19 Ιουλίου 2008 ...όταν θέλει το κάθε χρυσόψαρο 40 λίτρα τουλάχιστον λογικό ήταν δυστυχώς αργά η γρήγορα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NAVY 19 Ιουλίου 2008 #5 Share 19 Ιουλίου 2008 [quote Τωρα τι ψάρια θελεις να βαλεις; Καλως ηρθες Όχι τι θέλει, αλλά τι πρέπει να βάλει σε αυτά τα λίτρα................ Link to comment Share on other sites More sharing options...
MARIOSAFRICANOS 19 Ιουλίου 2008 #6 Share 19 Ιουλίου 2008 H γνωμη μου ειναι οτι σε αυτο το ενυδρειο μπορουν να φιλοξενιθουν μονο γοννοι , τα θπολοιπα ψαρια θελουν περισσοτερα λιτρα , αντε το πολυ να βαλεις εναν μονομαχο . Link to comment Share on other sites More sharing options...
klarabelaki 19 Ιουλίου 2008 Author #7 Share 19 Ιουλίου 2008 καταλαβα....δηλαδη μονο ενα μονομαχο μπορω να παρω??υπαρχουν αλλες εναλλακτικες? παιδια sorry αν οι ερωτησεις ειναι χαζες αλλα δεν εχω ιδεα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom 19 Ιουλίου 2008 #8 Share 19 Ιουλίου 2008 καλως ορισες!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrikos 19 Ιουλίου 2008 #9 Share 19 Ιουλίου 2008 καταλαβα....δηλαδη μονο ενα μονομαχο μπορω να παρω??υπαρχουν αλλες εναλλακτικες? παιδια sorry αν οι ερωτησεις ειναι χαζες αλλα δεν εχω ιδεα!!! ενα κοπαδάκι 5-6 νεον καλό μου ακουγεται! Link to comment Share on other sites More sharing options...
klarabelaki 19 Ιουλίου 2008 Author #10 Share 19 Ιουλίου 2008 μμμμμμ....μαλλον νεον θα παρω! πρωτα ομως θελω να ξεκκινησω σωστα αυτην τη φορα! θελω να μου πειτε τι ακριβως χρειαζομαι για τα φιλτρα μου αν ξερετε!!ευχαριστω πολυ για την βοηθεια πραγματικα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
NAVY 19 Ιουλίου 2008 #11 Share 19 Ιουλίου 2008 θελω να μου πειτε τι ακριβως χρειαζομαι για τα φιλτρα μου αν ξερετε!!ευχαριστω πολυ για την βοηθεια πραγματικα! : βιολογικό υλικό,.................SUBSTRAT PRO Link to comment Share on other sites More sharing options...
PascM 19 Ιουλίου 2008 #12 Share 19 Ιουλίου 2008 ...την καλύπτει και το μακαρονάκι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thodwrhs 19 Ιουλίου 2008 #13 Share 19 Ιουλίου 2008 Καλώς όρισες!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
klarabelaki 19 Ιουλίου 2008 Author #14 Share 19 Ιουλίου 2008 καλως σας βρηκα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tony80 19 Ιουλίου 2008 #15 Share 19 Ιουλίου 2008 Καλως ηρθες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heopas 19 Ιουλίου 2008 #16 Share 19 Ιουλίου 2008 Αν βαλεις νεον πρεπει να ξερεις οτι θα ασχοληθεις περισοοτερο με τις παραμετρους το νερου (πιο οξινο νερο κ.τ.λ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 19 Ιουλίου 2008 #17 Share 19 Ιουλίου 2008 Καλως ηρθες και απο μενα. Τα neon ειναι πιο δυσκολα ψαρια απο τα χρυσοψαρα και αν σκεφτηκες να βαλεις neon λογο του μικρου τους μεγεθους πρπει να σκεφτεις οτι τα neon ειναι κοπαδοψαρα (κοπαδακι πανω απο 8 ατομα δλδ), ετσι τελικα ουτε για αυτα φτανουν τα 30 λιτρα νερο και φυσικα δεν φτανει και το μηκος του ενυδρειου σου αφου αρεσκονται να κολυμπανε αριστερα δεξια και οχι να στεκονται ακινητα σε ενα μερος. Τα λιτρα που εχεις ειναι οτι πρεπει για ενα μονομαχο (ΕΝΑ). Αλλιως οι αλλες περιπωσεις ειναι για πιο εμπειρους. Καλη συνεχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dartman 22 Ιουλίου 2008 #18 Share 22 Ιουλίου 2008 Καλωσηρθες στο ΑΖ ,... Καλη διαμονη και καλο διαβασμα ,,,, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος