Jump to content

Η λίμνη μου!

Recommended Posts

Περα απο την πλακα το ενυδρειο ειναι ενα θεμα, δηλαδη ειμαι κολλημενος και με την γευση και σου προσφερει μια αλλη οπτικη γωνια παρατηρησης αλλα απο εκει και περα προσωπικα και με την απειρεια που με διακρινη στην αναπαραγωγη των κοι, εαν ειχα υπογειο θα μετεφερα εκει την χ δεξαμενη για ποιο σταθερες συνθηκες θερμοκρασιας, καθαρο νερακι με ΡΗ κοντα στο 7+, κουμπωμενο στρωμενο φιλτρο, φουλ κερατοφυλλο και λαμπες και θα επαιζα συχνα σκουπα.

Εγω μιλάω για λάρβες , αμέσως μετά με την απορρόφηση του λεκιθικού σάκου που η αρτέμια είναι μεγάλη για να ταΐσεις .

Και μη ξεχνάτε οτι η αρτέμια αν δεν είναι εμπλουτισμένη δεν μας προσφέρει κάτι στα ψάρια μας .

Το αυγό που αναφέρθηκε , μπορεί να μας βοηθήσει , μετα απο τις 72 ώρες .

Το επόμενο πείραμα θα το πραγματοποιήσω του χρόνου, αφού τώρα πια οι απώλειες είναι ελάχιστες, οι γόνοι έχουν μεγαλώσει λίγο και μπορούν να βρουν τροφή.

Σκέπτομαι να κάνω το εξής.

Θα βάλω ένα αρκετά μεγάλο κουβά με μεγάλη επιφάνια ο οποίος θα είναι εκτεθειμένος στον ήλιο. Θα υπάρχει μια έξοδος νερού με λάστιχο λεπτό που κατά την διάρκεια της ημέρας θα στάζει συνεχώς στην δεξαμενή που θα είναι οι γόνοι.

Συγχρόνως θα ταΐζω και κρόκο αυγού, και θα κάνω καθημερινές αλλαγές νερού.

Φίλτρο θα έχω με σχετικά χαμηλή ροή νερού και σίγουρα αερισμό.

Το νερό που θα αφαιρείται θα αναπληρώνετε αυτόματα. Περίπου ότι εισηγήθηκε ο Σταμάτης. Όταν μεγαλώσουν λίγο θα κάνω ότι κάνω και τώρα, θα ταΐζω πολύ καλά τριμμένα flaks.

Πως σας φαίνεται?

Ναι ρε Σταματη καλα τα λες αλλα τωρα τη κανουμε, γιατι απο οτι καταλαβα και τα flakes ειναι για πολυ αργοτερα!

Το θεμα του αυγου η σπιρουλινα προσφερει με το παραπανω περισσοτερες πρωτεινες και ολα τα αμινοξεα.

Οταν αναφερεις Σταματη για εμπλουτισμενη αρτεμια τη εννοεις;

Γιαννο τον κουβα φανταζομε θα τον κανεις χρηση για παραγωγη πρασινου νερου; γιατι για τα μικρα μια θερμοκρασια σταθερη κοντα στους 22 ειναι ιδανικη και αρα το υπογειο θα ηταν σουπερ εαν υπαρχει γιατι και εσεις το καλοκαιρι πιανεται κατι τρελες θερμοκρασιες εκει κατω.

Οταν λέει εμπλουτισμένη εννοεί ότι πρέπει να ταισεις της αρτεμιες πριν τις δώσεις στους γονους, βασικά μπορείς να ταιζεις σπιρουληνα τις αρτέμιες πριν τις δώσεις στους γονους

Ναι τον κουβά θα τον βάλω στον ήλιο για παραγωγή πρασηνου νερού

Το επόμενο πείραμα θα το πραγματοποιήσω του χρόνου, αφού τώρα πια οι απώλειες είναι ελάχιστες, οι γόνοι έχουν μεγαλώσει λίγο και μπορούν να βρουν τροφή.

Σκέπτομαι να κάνω το εξής.

Θα βάλω ένα αρκετά μεγάλο κουβά με μεγάλη επιφάνια ο οποίος θα είναι εκτεθειμένος στον ήλιο. Θα υπάρχει μια έξοδος νερού με λάστιχο λεπτό που κατά την διάρκεια της ημέρας θα στάζει συνεχώς στην δεξαμενή που θα είναι οι γόνοι.

Συγχρόνως θα ταΐζω και κρόκο αυγού, και θα κάνω καθημερινές αλλαγές νερού.

Φίλτρο θα έχω με σχετικά χαμηλή ροή νερού και σίγουρα αερισμό.

Το νερό που θα αφαιρείται θα αναπληρώνετε αυτόματα. Περίπου ότι εισηγήθηκε ο Σταμάτης. Όταν μεγαλώσουν λίγο θα κάνω ότι κάνω και τώρα, θα ταΐζω πολύ καλά τριμμένα flaks.

Πως σας φαίνεται?

Μια χαρά , μόνο πρίν τα τριμένα φλέεικς θα σου έλεγα να πας σε μια τροφή για νεογέννητα .

Ινφουσόρια θέλει πολύ χρόνο πρίν για να την ετοιμάσεις και είναι λίγο δύσκολος ο συντονισμός .

Σαφώς πολυ καλή τροφή .

Οταν λέει εμπλουτισμένη εννοεί ότι πρέπει να ταισεις της αρτεμιες πριν τις δώσεις στους γονους, βασικά μπορείς να ταιζεις σπιρουληνα τις αρτέμιες πριν τις δώσεις στους γονους

........

Ακριβώς !!!

Τις αρτέμιες εκτός απο σπιρουλίνα μπορείς να τις ταΐσεις και με Hufa .

Υπάρχει διαφορά μεταξύ φυτικής και ζωικής πρωτεΐνης!

Η σπιρουλινα μπορεί να περιέχει μεγαλύτερα ποσοστά ``φυτικής πρωτεΐνης`` στην σύσταση της από την σύσταση της ``ζωικής πρωτεΐνης`` συγκριτικά με το αυγό αλλά τα δυο αυτά στοιχεία δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους!

Το έμβρυο μετά από την απορρόφηση του λεκιθικού σάκου συνεχίσει να έχει ανάγκες ζωικής πρωτεΐνης για αυτές τις πρώτες κρίσιμες 72 ώρες που αναφέρει και ο Σταμάτης γιαυτο και απαιτείτε η χορήγηση πρωτεϊνούχων τροφών (λάβρες, αρτεμια) το διαστημα αυτο!

Στην περίπτωση που επιλέξουμε να μην χορηγήσουμε τέτοιες τροφές εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον κρόκο του αυγού!

Το αυγο παρολο ειναι σχετικα πλουσιο σε πρωτεινες ξεχωριζει κυριος για την λεκιθινη.

Από τα λίπη, σε μεγαλύτερα ποσοστά βρίσκουμε λεκιθίνη (6,3 με 7,5% του όλου βάρους του, ποσοστό που θεωρείται πάρα πολύ υψηλό), τριγλυκερίδια (21,1-23,8%), αλλά και χοληστερόλη (1,6-1,8%). Επίσης ελάχιστη είναι η περιεκτικότητα και του κρόκου σε υδατάνθρακες (μόλις 1%)Η σύνθεσή του δεν είναι ομοιογενής σε όλη τη μάζα του αλλά αποτελείται από στρώσεις μεγαλύτερης ή μικρότερης πυκνότητας.

Πρέπει, όμως να σημειωθεί ότι το αυγό, παρ’ όλη τη μεγάλη διατροφική αξία ΔΕΝ είναι και δεν πρέπει να θεωρείται πλήρης σαν τροφή. Του λείπουν όπως είδαμε υδατάνθρακες, αλλά και σάκχαρα, βιταμίνη C, φυτικές ίνες.

Ποια είναι τα θρεπτικά της συστατικά σπιρουλινας;

Εξαιτίας των πολυάριθμων θρεπτικών της συστατικών, η σπιρουλίνα θεωρείται τροφή πλήρης και με μοναδικά χαρακτηριστικά. Περιέχει πρωτεΐνες σε ποσοστό 55-70%, 15-25% υδατάνθρακες, 6-8% λιπαρά, χλωροφύλλη, τέσσερις διαφορετικές μοριακές μορφές β-καροτίνης, μέταλλα (σίδηρος, κάλιο, μαγνήσιο κ.ά.), ιχνοστοιχεία και βιταμινες Ε, Α, Κ και Β, συμπεριλαμβανομένης και της βιταμίνης Β12. Η σπιρουλίνα είναι πολύ πλούσια σε πληθώρα συστατικών, που μάλιστα δεν υπάρχουν σε καμία άλλη φυτική τροφή σε τέτοια έκταση ή αναλογίες. Επιπλέον, κι αυτό είναι το πιο σημαντικό, τα συστατικά της έχουν υψηλή βιοδιαθεσιμότητα, αφομοιώνονται δηλαδή και αξιοποιούνται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τον οργανισμό.

Μέση θρεπτική σύσταση (ανά 100γρ)

Θερμίδες: 290

Πρωτεΐνες: 57,4 g

Λιπαρά: 7,7g

Υδατάνθρακες: 23,9 g

Φυτικές ίνες: 3,6 g

Καλο ειναι να υπαρχουν και τα δυο στην διατροφη και δεν ειναι το θεμα εαν το ενα ειναι καλυτερο απο το αλλο απλα με την σπιρουλινα ηταν καλυμενοςαπο την στιγμη που τους εδινε και το αυγο επιβαρυνη πολυ το νερο.

Ένα άλλο πείραμα που βρίσκετε σε εξέλιξη είναι γέννα από χρυσόψαρα τα οποία ταΐζω μόνο με σπιρουλίνα σε μικρό ενυδρείο με έτοιμη βιολογία στο φίλτρο από το ενυδρείο μου. Μην τα ματιάσω δεν υπάρχον απώλειες και είναι 10-15 ημερινών. Αυτό που παρατηρώ είναι ότι δεν μεγαλώνουν εύκολα. Το σημαντικό είναι ότι ζουν και βασιλεύουν. Θα ανεβάσω φωτογραφίες και βίντεο να τα δείτε.

...................... είναι 10-15 ημερινών. Αυτό που παρατηρώ είναι ότι δεν μεγαλώνουν εύκολα. .............

Αλλαγές νερού και ξεκίνα να περνάς σε τροφή για νεογέννητα , σιγά σιγά .

Μετά από 5 χρόνια έχω πρόβλημα.

Κατά καιρούς αφαιρώ νερό από την λίμνη για να ποτίσω τον κήπο μου. Την τελευταία φορά, προχθές αφαίρεσα περίπου 50% και έβαλα νερό από την γεώτρηση που βάζω πάντα, συγχρόνως ώμος φύτεψα και νούφαρα σε ένα από τα βαρέλια. Έβαλα χώμα από τον κήπο μου. Την επόμενη μέρα βρήκα 1 ΚΟΙ το οποίο ήταν γερμένο στον πάτο της λίμνης. Όταν έπιασα την απόχη για να δω αν είναι ζωντανό συμπεριφέρθηκε σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Ανησύχησα πολύ. Την επόμενη μέρα βρίσκω 3 ΚΟΙ γερμένα!

Έπιασα δήγματα νερού από 3 σημεία και τα πήγα για ανάλυση.

1 από την λίμνη 1 από τον κουβά με τα νούφαρα που φύτεψα τελευταία και 1 από την γεώτρηση.

Όλα τα αποτελέσματα έδηξαν

ΝΟ2 = 0

ΝΟ3= 15

Χλωρίνη = 0

Η μόνη διαφορά που βρήκα από νερό λίμνης και γεώτρησης ήταν το PH.

Στην γεώτρηση είναι 7,2 ενώ στην λίμνη 8,3

Έκανα αλλαγή νερού 20% και δεν είδα αποτέλεσμα, μετά άλλη αλλαγή νερού 30%, τίποτα. Απόψε πείρα την απόφαση και το ρίσκο και άλλαξα σχεδόν όλο το νερό.

Μετά θυμήθηκα ότι από εκεί που πείρα το χώμα για τα νούφαρα μου είχε χυθεί καυστική σόδα! Απομόνωσα τον κουβά αυτό από την λίμνη. Ένα που μπορεί να έφταιξε είναι αυτό, το άλλο είναι να μολύνθηκε το νερό της γεώτρησης. Αύριο θα δω και άλλα αποτελέσματα από της ανάλυσης του νερού ίσως δήξει κάτι.

Τώρα είναι σε αναμμένα κάρβουνα!!!!!

Τώρα είμαι σε αναμμένα κάρβουνα!!!!!

Εχεις ξανακάνει αλλαγή νερού 50 % ;

Αν ναί το πρόβλημα είναι σίγουρα στο κουβά .

Αμμωνία δεν έγραψες , πιστεύω οτι είναι και αυτό μηδέν .

Πάς για άλλη μια αλλαγή νερού και πιστεύω για κάρβουνο .

Αεραντλίες φούλ το βράδυ .

Εχεις ξανακάνει αλλαγή νερού 50 % ;

Αν ναί το πρόβλημα είναι σίγουρα στο κουβά .

Αμμωνία δεν έγραψες , πιστεύω οτι είναι και αυτό μηδέν .

Πάς για άλλη μια αλλαγή νερού και πιστεύω για κάρβουνο .

Αεραντλίες φούλ το βράδυ .

Ναι έχω ξανακάνει χωρίς πρόβλημα. Αμμωνία περιμένω αύριο τα αποτελέσματα από το χημείο. Τον κουβά τον απομόνωσα, αυτό που με ανησυχεί είναι να φταίει κάτι το οποίο δεν θα κάνω ανάλυση.

Πιστεύεις ότι πρέπει να κάνω άλλη μια αλλαγή αύριο?

Η αεραντλία δουλεύει συνέχεια.

Αν πιστεύεις οτι εξακολουθεί να υπάρχει καυστική σόδα μέσα στο νερό ναί να κάνεις κι άλλη αλλαγή νερού .

Εμένα το μυαλό μου δεν μόνο στη καυστική σόδα ........ δεν ξέρω τι , πάντως ότι έχει συμβεί απ το κουβά με τα νούφαρα θα είναι .

Θεωρώ ότι είναι λίγο δύσκολο να μολυνθεί τόσο πολύ μια γεώτρηση , που πιστεύω οτι δεν είναι επιφανειακή .

Το Οξυγόνο πάντως δεν θα το σταματήσεις ότι και να είναι .

αν ειναι απο την σοδα θα σου ανεβασε και το ph ειναι πιο δυνατη και απο το ασβεστη....αρα θυμισου τι ph ειχε η λιμνη σου στις προηγουμενες μετρισεις...αν ειχει κατω απο 8,3...δηλαδη κοντα στο 7,5 πιθανον να ειναι η σοδα που φανταομαι ηταν καυστικη

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A5%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BE%CE%B5%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%BF_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%BD%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85

και οχι μαγειρικη....αρα κουβαλαει και αλλες επικυνδινες ουσιες...αρα βγαλε γρηγορα οτι εβαλες απο χωμα και ξεκινα αλλαγες ισως και για μερικες μερες.

Δεν ξέρω αύριο τι ώρα θα μπορέσω να μπώ , περιμένω όμως με αγωνία τις παρατηρήσεις σου .

Μακάρι να είχα τη δυνατότητα να κατέβω κι όλας ............ συμπάσχω μαζί σου .

Δείτε μια φωτογραφία.

Το πορτοκαλί κάτω δεξιά και το τρικολόρ στην μέση

post-873-0-27902800-1370325296_thumb.jpg

Εκανες καλα που εβγαλες τον κουβα και καλο ειναι να αρχισεις εστω και προληπτικα τον ανθρακα για τυχον τοξικες ουσιες και βαρεα μεταλλα μια που απο τη γεωτρηση δεν ξερουμε περισσοτερα.

http://youtu.be/Zia--XkPluk

Δεν μπορώ να εξηγήσω τι μπορεί να συμβαίνει. Δείτε στο βίντεο το ΚΟΙ βρίσκετε πλαγιαστό στο πάτωμα και όταν βάζω την απόχη στο νερό συμπεριφέρεστε σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Ενώ της 3 τελευταίες ημέρες δεν ενδιαφέρονταν καθόλου για φαγητό, δοκίμασα και τάισα μετά από μισή ώρα που τράβηξα αυτό το βίντεο. Με μεγάλη μου έκπληξη είδα ότι τα ψάρια έτρωγαν κανονικά, ακόμη και εκείνο που πριν μισή ώρα ήταν πλαγιασμένο στον πάτο της λίμνης!!!!

Αν δεν το έβλεπα δεν θα το πίστευα, και θα σας δικαιολογήσω αν δεν με πιστέψετε. Ούτε εγώ δεν θα πίστευα κάτι τέτοιο.

Είμαι αρκετά αισιόδοξος για την εξέλιξη αφού δεν αρνούνται το φαγητό.

Εκανες καλα που εβγαλες τον κουβα και καλο ειναι να αρχισεις εστω και προληπτικα τον ανθρακα για τυχον τοξικες ουσιες και βαρεα μεταλλα μια που απο τη γεωτρηση δεν ξερουμε περισσοτερα.

9 χιλιάδες λίτρα νερό έχω περίπου θα χρειάζομαι αρκετή ποσότητα άνθρακα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...