Jump to content

Ενυδρείο θαλασσινο ή Γλυκό ενυδρείο ?

Recommended Posts

Μιά ερώτηση έχω ενυδρείο με τροπικά ψάρια (γκαπι .....) και φυσικά γλυκό νερό ......

Η ερώτηση μου είναι

1) γιατί κάποιος να πάει απο ενυδρείο γλυκού σε ενυδρείο θαλασσινού νερού ....???

2) Θα ήθελα τα θετικά και τα αρνητικά ενυδρείου με θαλασσινο νερό με ενυδρείο γλυκου νερού .....

3) Τι παραπάνω εξοπλισμό θα χρειαστώ για να κάνω το ενυδρείο μου θαλασσινό .....

Οτι μπορεί να μου πεί κάποιος καλοδεχούμενο

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις .

1. γιατι του αρεσει

2. δεν υπαρχουν αρνητικα μονο θετικαι και στα δυο.

3. πολυ (θα στα πουν οι θαλασσινοι)

:blink:

αγαπητέ φίλε και το γλυκό και το θαλασσινό είναι το ίδιο ωραία αναλόγως τα γούστα του καθενός!!!τώρα εμένα επειδή έχω και τα 2 πιο θεαματικό και όμορφο είναι το θαλασσινό.ο λόγος είναι οτι κάθε μέρα βλέπεις καινούργια πράγματα υπάρχει δηλαδή εξέλιξη και εκτός αυτού είναι και ωραίο γιατί έχεις πιο πολλά να μάθεις!!!τώρα το κόστος σε λίτρα πάνω από 100 είναι τσιμπημένο γιατί παίζεις με περισσότερη κατανάλωση ενέργειας και βάλε αραγωνιτη,βράχο,αλάτια,βελτιωτικά,κτλπ....πάντως το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει σίγουρα.φιλικά κωστας :blink:

Οντως και το γλυκο και το θαλασσινο ειναι πολυ ομορφα αλλα εγω λογω χρηματων κλπ κλπ δεν εχω ασχοληθει με το θαλασσινο αν και ειναι πιο εντυπωσιακα..Αν μιλαμε για ενα ενυδρειο αρκετων λιτρων θα σου προτεινα να το κανεις γλυκου νερου ειναι εξησου παρα πολυ εντυπωσιακο... αλλα εαν θες μεγαλο θεαμα και ομορφια και το σηκωνει η τσεπη σου πηγαινε για θαλασσινο :blink:

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας :blink::thumbup:

Βρήκα και άλλα αρθρα και έχω μπερδευτεί .......

Η ερώτηση μου είναι ....

Εχω λέμε ενα ενυδρείο 50 λίτρα και θέλω να το κάνω θαλλασινο με την ελάχιστη σύνθεση :

1) Τι θα χρειαστεί για να στηθεί για θαλλασινό νερο μόνο τα μόνο άκρος απαραίτητα ...

2) Τι υλικά για την προετοιμασία νερού χρειαζόμαστε μόνο άκρως απαραίτητα ( βελτιωτικά , αλάτια κ.λ.π )

3) Τι Φιλτρα μόνο ακρως απαραίτητα .

4) Οι αλλαγές νερού πως γίνονται ..... και τι πορσέχουμαι πριν και μετά .....

Αν είναι δυνατόν οποιος έχει ενα μικρό θαλασινό ενυδρείο να μου πεί μέσα σε ενα μήνα τι κάνει για την φροντίδα των ψαριών ...

Ευχαριστώ και πάλι :thumbup::thumbdown:

Έγινε επεξεργασία - PACIFIC

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας :blink::thumbup:

Βρήκα και άλλα αρθρα και έχω μπερδευτεί .......

Η ερώτηση μου είναι ....

Εχω λέμε ενα ενυδρείο 50 λίτρα και θέλω να το κάνω θαλλασινο με την ελάχιστη σύνθεση :

1) Τι θα χρειαστεί για να στηθεί για θαλλασινό νερο μόνο τα μόνο άκρος απαραίτητα ...

2) Τι υλικά για την προετοιμασία νερού χρειαζόμαστε μόνο άκρως απαραίτητα ( βελτιωτικά , αλάτια κ.λ.π )

3) Τι Φιλτρα μόνο ακρως απαραίτητα .

4) Οι αλλαγές νερού πως γίνονται ..... και τι πορσέχουμαι πριν και μετά .....

Αν είναι δυνατόν οποιος έχει ενα μικρό θαλασινό ενυδρείο να μου πεί μέσα σε ενα μήνα τι κάνει για την φροντίδα των ψαριών ...

Ευχαριστώ και πάλι :thumbup::thumbdown:

Εχουμε και λεμε:

1. σκιμερ, αραγωνητη, ζωντανο βραχο, θερμαντηρα, κυκλοφωριτες, min 50watt φωτησμο(Τ8 ή Τ5 αν θες και κοραλακια), test νερου PH,NO2,NO3,NH4,Alk,Ca,MG,και αναλογος την καταναλωση θες ασβεστιο,μαγνησιο,alk buffer

2. Αλατι, νερο απο RO ή αντιχλωριο στο νερο του δικτυου αλλα δεν ειναι καλη λυση

3. Δεν χρειαζεσε φιλτρο το φιλτραρσμα το κανει ο ζωντανος βραχος!

4. Εγω αλλαζω το 40% καθε 15 μερες αλλα δεν υπαρχει κανονας σε αυτο...βλεπεις και κανεις αναλογα με τα τεστ σου!

Οσο για τις ρουτινες διαφερουν απο ενυδρειο σε ενυδρειο!Στο δικο μου κανω τα τεστ 2-3 φορες τη βδομαδα και αναλογος συμπληρωνω οτι χρειαζετε και καθε 15 μερες την αλλαγη νερου!Ελπιζω να σε βοηθησα!Παντως το θαλασσινο θα σε ανταμηξει με την ομορφια του δεν ειναι τυχαιο το οτι αναφερετε σαν τη ferrari των ενυδρειοων!Προσωπικα εχω δει και γλυκου νερου τα οποια ειναι πανεμορφα αλλα δεν ξερω πως να το πω...αλλη ομορφια και χρωμα το ενα και αλλη το αλλο βεβαια και αυτο θεμα γουστου ειναι!!!

Νομιζω και η ψυξη ειναι ακρως απαραιτητη. :blink:

Εχω reef ενα εξαμηνο τωρα και δεν εχω ψηξη ειναι χρησιμη αλλα οχι απαραιτητη σε αυτα τα λιτρα!

Προσωπικα εχω δει και γλυκου νερου τα οποια ειναι πανεμορφα αλλα δεν ξερω πως να το πω...αλλη ομορφια και χρωμα το ενα και αλλη το αλλο βεβαια και αυτο θεμα γουστου ειναι!!!

Παιδιά πήγα σε μία καφετέρεια στον Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής . Εμεινα μέσα το μαγαζί είχε ενυδρεία και τα εσωτερικά τραπέζια ήταν ενυδρεία :thumbup::thumbdown::thumbdown: καφεδάκι πάνω σε ενυδρείο .. :thumbdown::thumbup:

Δεν ξέρω θαμπώθηκα με την ενέργεια και τα χρώματα των ψαριών .......

Πήγα να βγάλω φώτο αλλα έμεινα απο μπαταρία :blink::thumbup: .

Την άλλη φορά που θα πάω θα τα βγάλω και θα τα βάλω στο forum .....

....μέσα το μαγαζί είχε ενυδρεία και τα εσωτερικά τραπέζια ήταν ενυδρεία :blink::thumbup::thumbup: καφεδάκι πάνω σε ενυδρείο .. :thumbdown::thumbdown:

Δεν ξέρω θαμπώθηκα με την ενέργεια και τα χρώματα των ψαριών .......

Ξερεις, δεν ειναι και οτι καλυτερο αυτο για τα ψαρια.

Κατ'αρχην δεν πρεπει να καπνιζει κανεις στο χωρο που ειναι το ενυδρειο (φανταζομαι με τον καφε τι ντουμανι πεφτει), επισης δεν πρεπει να γινονται αποτομες κινησεις μπροστα στο ενυδρειο, ουτε να χτυπαμε το τζαμι, κλπ κλπ

Καλησπέρα φιλέ pacific,

Δεν σταθμίζονται από κανέναν τα θετικά και τα αρνητικά ενός γλυκού και ενός θαλασσινού ενυδρείου παρά μόνο από των άμεσα ενδιαφερόμενο, στην προκειμένη περίπτωση εσένα, μόνο αν τολμήσεις το βήμα θα καταλάβεις την διάφορα μεταξύ τους έχοντας πια ο ίδιος άποψη για το θέμα. Σίγουρα το θαλασσινό έχει μεγαλύτερο κόστος από του γλυκού, εξαρτάτε βέβαια τι θέλεις να κάνεις πχ ένα fo έχει μικρές αποκλίσεις από ένα γλυκού και αρκετά μεγάλες από ένα reef υψηλών απαιτήσεων. Να ξέρεις ότι τα καλά πράγματα σε αυτή την ζωή δεν είναι δωρεάν ( κάτι θέλει να πει η λαϊκή ρήση ) ενημερώσου , αποφάσισε τη θέλεις να κάνεις και θα βρεις το κόστος που ταιριάζει στα μετρά σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...