fouskas 14 Ιουλίου 2008 #1 Share 14 Ιουλίου 2008 ΟΚ, αυτό το θέμα ίσως προκαλέσει πολλές αντιδράσεις γι αυτό θα προσπαθήσω να εξηγηθώ (για να μην παερξηγηθώ) όσο το δυνατόν καλύτερα... Είμαι σίγουρος πως όσοι έχετε ενυδρεία ή έστω οι περισσότεροι από εσάς ξοδεύετε όσο μπορείτε, τόσο από τον χρόνο σας όσο και από την τσέπη σας για να ζουν οι φίλοι σας στις καλύτερες δυνατές συνθήκες!Σίγουρα αγαπάμε αυτά τα ζώα και θέλουμε το καλύτερο για αυτά... ...όμως είμαστε σίγουροι για το τι είναι καλύτερο? Μήπως το να ''κλείνεις'' τα ψάρια σε λίγα λίτρα νερού είναι λίγο-πολύ βάρβαρο? Γιατί να μην αφήνουμε τα ψάρια αυτά στο φυσικό τους περιβάλλον αλλά θέτουμε περιορισμούς στην ελευθερία τους? Μήπως θυσιάζουμε λίγο από την ελευθερία τους για χάρη της προσωπικής μας ευχαρίστησης? Επίσης, οκ, εμείς φροντίζουμε τα ψάρια και κάνουμε ό,τι καλύτερο γι' αυτά!! Όμως ισχύει το ίδιο και για τους μαγαζάτορες? Οι συνθήκες ζωής των ψαριών στα ενυδρεία των καταστημάτων είναι οι ιδανικές? Τώρα θα πει κάποιος... ''γι' αυτό τα αγοράζουμε, για να βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής τους''... Μόνο που αν πάψουμε να αγοράζουμε, θα πάψουν να πουλάνε και να διατηρούν ένα κάρο ψάρια σε δυο σταγόνες νερό... Ξέρω ότι το θέμα δεν είναι καθόλου απλό... Γι' αυτό και θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας!! Υ.Γ. Καλως με βρήκατε!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 14 Ιουλίου 2008 #2 Share 14 Ιουλίου 2008 (edited) Γειά σου φίλε φούσκα! Φυσικά και είμαστε πολύ εγωιστές αν πιστεύουμε οτι έχουμε δικαίωμα να κρατάμε οποιοδήποτε ζώο μακριά από τον φυσικό του βιότοπο, έτσι βρίσκουμε διάφορες δικαιολογίες του τύπου: "μα περνάνε πολύ καλά στο ενυδρείο μου" "μου δίνει ενέργεια να τα φροντίζω και να τα παρατηρώ" "δεν καταλαβαίνουν τη διαφορά" "όσοι αποκτούν ενυδρείο ευαισθητοποιούνται περισσότερο για το περιβάλλον" Αυτά τα λέω και εγώ που έχω και θα έχω ενυδρεία, όπως πιστεύω και οτι ένα ψαράκι μπορεί να περάσει καλή ζωή στο ενυδρείο και να δώσει και απογόνους, αλλά ξέρω και οτι δεν θα είναι ποτέ ένα τεχνητό σύστημα σαν τη μαμά φύση. Ο μόνος πραγματικά φυσιολατρικός λόγος για να κρατήσει κανείς οποιοδήποτε πλάσμα στην αιχμαλωσία είναι η περίθαλψη, η αποκατάσταση πληθυσμού εξαφανιζόμενων ειδών ή η σοβαρή μελέτη για οικολογικούς λόγους. Για αυτό κλείσε τα μάτια και απόλαυσέ το! Κάνει καλό και στο στρεςςςςςςς Έγινε επεξεργασία 14 Ιουλίου 2008 - viciouscircle Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος