Jump to content

εξειδικευμενος πωλητης ενυδρειακων σε πετσοπ

Recommended Posts

Και όταν πάω στο μαγαζί (με τις σημειώσεις μου παραμάσχαλα) και θέλω να αγοράσω κάτι, να τις ανοίγω σαν κύριος και να ψωνίζω... Είπαμε είμαι αρχάριος....

Και αν ξεχάσω ή μου διαφύγει κάτι....ουπςςςς "Συγνώμη βρε παιδιά, πετάγομαι μέχρι το σπίτι να τσεκάρω κ αυτά κ ξαναέρχομαι"....

Αυτο ακριβος που γραφεις ποιο πανω πρεπει να κανεις για να αποφυγεις τα λαθοι :blink:

Εκτος απο να εισαι διαβασμενος, καλο ειναι να εχεις και κανενα βιβλιο μαζι αν εισαι αρχαριος, επειδι δεν μπορεις να θεμασαι τα παντα :thumbup:

Και αν το ζωντανο ειναι σπανιο και δεν ξερει κανεις τι ειναι η τι θελει για να παει καλα, παντα μπορεις να το κρατησεις για καμια ωρα (αν ειναι μονο ενα και να μην το χασεις) μεχρι να πας σπιτι και να διαβαζεις για αυτο. Και μετα παιρνεις ενα τηλ. και λες αν το θελεις :thumbup:

Πολλες φορες ειχα κανει και εγω αυτο, το προτειμω παρα να κανω λαθοι :thumbdown:

Σταματη επετρεψε μου ενα σχολιο. Δεν εχουν ολοι οσοι ασχολουνται με το χομπυ, την πολυτελεια του διαδικτυου. Οπως δεν εχουν και μεγεθος πολης με την εκταση των Αθηνων και τον αναλογο αριθμο καταστηματων. Δεχομαι αυτα που γραφεις και συμφωνω για το επιπεδο γνωσης, αλλα οταν ενας νεος ανθρωπος μπαινει σε ενα μαγαζι και ειναι τελειως ασχετος, ειναι το λιγοτερο σιγουρο οτι θα "μαγευτει" απο την πανδεσια των χρωματων. Δεν μπορει καποιος στο βωμο του κερδους, να του πουλησει Chelmon η Ναυαρχο για ενυδρειο με αφρικανες (το εκανα χοντρο αρκετα το παραδειγμα). Δεν νομιζω οτι παντα γινεται το λαθος, επειδη δεν ηξερε ο υπαλληλος. Καποια πραγματα γινονται εσκεμενα. Πελατης να φευγει με σακκουλα γεμματη σκαλαρια, γκαπυς, νεον και πλατυ δεν ειναι αγνοια πωλητη, αλλα αδιαφορια. Το ιδιο ισχυει (για μενα) οταν σε 40 λιτρα ενυδρειο, του δινει να βαλει "καρχαρια παγκασιους". Δεν μπορουν ολοι να αποκτησουν τη γνωση που χρειαζεται για να ελεγχουν, αν τους "δουλευουν" στην ψυχρα. Εκει ειναι και το σημειο, που πρεπει να εστιασουμε νομιζω. Δεν βαζω στην ιδια σακκουλα ολους τους επαγγελματιες του χωρου, αλλα καποιος πρεπει να κανει καποτε κατι, για να νιωσουν μερικοι οτι τραβιεται λιγο το αυτακι τους. Με το κοπο του καθενος και το υστερημα παιζουν. Καταλαβαινω βεβαια απολυτα και τις συνεπειες που μπορει να εχει η οποιαδηποτε δημοσιευση ονοματος και τις νομικες κυρωσεις. Τα εκληματα των εισαγωγων ψαριων, που δεν θα επρεπε καν να ειναι στα καταστηματα, ειναι εκτος θεματος και δεν τα θιγω, γιατι θα παμε μακρυα. :blink:

Φιλικα (και το ξερεις) Νικος.-

Εμαθα ποιος Νικος εισαι και το ξερω οτι τα λες φιλικα .

θα συμφωνησω μαζι σου στο οτι θα πρεπει αυτοι που το κανουν εσκεμενα να τους τραβήξουμε με καποιο τροπο το αυτακι .

Αλλα πιστεψε με και το ξερεις οτι ειμαι πολλα χρόνια στο χωρο και αυτο που λες δεν το εχω δει να συμβαίνει σε καθαρα ενυδρειάδικο μαγαζι .

Αυτη τη διευκρίνηση την έκανα και ποιο πανω .

Αυτο ομως που εχω δει σε δικό μας μαγαζι ειναι να μπαινει καποιος εξυπνακιας χομπίστας που προσπαθη να κανει επίδειξη γνωσεων και να του πουλάνε άλλα αντι άλλων εσκεμμένα .

Ναι αυτο το εχω δει οπως και απο μερους μου σε ενα τετοιο χομπίστα τον αφηνω να παρει οτι θελει .

Πολλες φορες μου εχει συμβει να προσπαθω να ψελλίσω κατι σε αυτους τους ανθρωπους και αμεσως να μπαινουν σε διαδικασια κόντρας γνώσεων .

Δεν ειμαι διατεθειμένος σε καμια περίπτωση να κατσω και να φαω το χρόνο μου και να αναπτυξω μια τετοια κουβέντα για τη κουβέντα . Σε αυτον λοιπον θα τον αφήσω να πάρει οτι θελει και ξερεις καμια φορα αυτος σε ρωταει να βαλω αυτο το ψαρι ; και οταν η απάντηση σου ειναι με ενα νεύμα διφορούμενο για να αποφυγης ενα νεο ξεκεινημα κουβέντας το εκλαμβάνει οπως νομίζει .

Το αλλο που εχω δει ειναι σε πιεση χρόνου λογο δουλειας να λεει τα τελειως βασικα και να μην θελει να εμβαθύνει στη πληροφορία .

Αυτο που δεν ξερω ειναι αν επειδή ήμουν εγω μπροστα ειχαν διαφορετική συμπεριφορά που δεν το νομίζω γιατι δεν θα ημουν καλοδεχούμενος .

Τωρα για τα μαγαζια στη επαρχεία ειναι προβλημα σε καποιες περιοχες καποια μαγαζια δεν σέβονται το πελάτη τους καθόλου αλλα αυτα δεν ειναι ενυδρειομάγαζα .

Παντως μια εκπαίδευση και συνεχή ενημέρωση των μαγαζιών είναι κατι που λίπη .

Αυτο ακριβος που γραφεις ποιο πανω πρεπει να κανεις για να αποφυγεις τα λαθοι :blink:

Εκτος απο να εισαι διαβασμενος, καλο ειναι να εχεις και κανενα βιβλιο μαζι αν εισαι αρχαριος, επειδι δεν μπορεις να θεμασαι τα παντα :thumbup:

Και αν το ζωντανο ειναι σπανιο και δεν ξερει κανεις τι ειναι η τι θελει για να παει καλα, παντα μπορεις να το κρατησεις για καμια ωρα (αν ειναι μονο ενα και να μην το χασεις) μεχρι να πας σπιτι και να διαβαζεις για αυτο. Και μετα παιρνεις ενα τηλ. και λες αν το θελεις :thumbup:

Πολλες φορες ειχα κανει και εγω αυτο, το προτειμω παρα να κανω λαθοι :thumbdown:

Εγώ δεν είπα όχι....

Άλλωστε, αυτό κάνω (όσο μπορώ).

Αλλά όταν είσαι στο μαγαζί, και βλέπεις κάτι που θέλεις να αγοράσεις ή θυμάσαι κάτι,

θέλεις μία βοήθεια βρε αδερφέ... μία κατεύθυνση....

Ε δεν μπορεί να περιμένεις πότε θα τα μάθεις όλα για να πας να ψωνίσεις... έλεος....

Πρόσφατα κάπου μου πρότειναν αβίαστα καραβιδούλες για το φυτεμένο μου ενυδρείο. Επειδή έχω διαβάζει οτι τσακίζουν τα φυτά, έκανα πίσω.... Και όμως, ήθελα πάρα-πολύ να τις πάρω...

Τι να έκανα??? έλα μου ντε.....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...