delta66 10 Ιουλίου 2008 #1 Share 10 Ιουλίου 2008 (edited) Τι κανουμε οταν μαθαινουμε οτι "εξειδικευεμενος" πωλητης, πουλησε δυο αστακους σε αρχαριο γνωριζωντας οτι εχει 120 λιτρα κοινωνικο ενυδρειο διαβεβαιωνοντας οτι δεν θα πειραξει καποιο ψαρι, και αφου του ειχε πουλησει πριν για το ιδιο ενυδρειο απο τετρα και ζωοτοκα μεχρι και μια αφρικανα και ενα μονομαχο ? Αυτη τη στιγμη το ενυδρειο εχει 4-5 ψαρια (οσα μεινανε) και ξεστηνεται φυσικα μετα την απογοητευση που πηρε ο φιλος απο το χομπυ. Έγινε επεξεργασία 10 Ιουλίου 2008 - delta66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelios_Rjk 10 Ιουλίου 2008 #2 Share 10 Ιουλίου 2008 Βγαζουμε στη φορα το καταστημα. Κι αν ειναι σοβαρο ξηλωνει τον "εξειδικευμενο" εν λογο κυριο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasonation 10 Ιουλίου 2008 #3 Share 10 Ιουλίου 2008 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zorba_The_Freak 10 Ιουλίου 2008 #4 Share 10 Ιουλίου 2008 Δυστυχως δεν ειναι μοναδικη περιπτωση, οπότε ειτε πεις το ονομα ειτε οχι δεν αλλαζει τιποτα Καλα κανεις και αναφερεις το γεγονος ωστε οι νεοι χομπιστες να ειναι υποψιασμενοι και να το ψαχνουν ΠΡΙΝ ακολουθησουν τις οδηγίες των "ειδικών". Link to comment Share on other sites More sharing options...
tags 10 Ιουλίου 2008 #5 Share 10 Ιουλίου 2008 Και εγώ πιστεύω ότι θα πρέπει να μάθουμε ποιος είναι ο (εξειδικευεμενος" πωλητης) και πιο το μαγαζί πρώτον για να μην τη πατήσουν και άλλοι ενυδρειόφιλοι και δεύτερον μπας και το πάρει χαμπάρι ο υπάλληλος και βάλει λίγο μυαλό. λέω εγώ τώρα..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stav 10 Ιουλίου 2008 #6 Share 10 Ιουλίου 2008 Βγαζουμε στη φορα το καταστημα. Κι αν ειναι σοβαρο ξηλωνει τον "εξειδικευμενο" εν λογο κυριο. Το μαγαζι ουτως 'η αλλως δεν ειναι σοβαρο γιατι ο υπαλληλος θα ακολουθει τις εντολες που του εχουν δωσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 10 Ιουλίου 2008 #7 Share 10 Ιουλίου 2008 Το όνομα του μαγαζιού καλό θα ήταν να μην δημοσιοποιηθεί αν δεν ειναι μέσα στο Aquazone . Αν είναι στο Aquazone να απευθυνθεί το ερώτημα στη κατάλληλη κατηγορία . Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom 10 Ιουλίου 2008 #8 Share 10 Ιουλίου 2008 Βγαζουμε στη φορα το καταστημα. Κι αν ειναι σοβαρο ξηλωνει τον "εξειδικευμενο" εν λογο κυριο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
phaerimm 10 Ιουλίου 2008 #9 Share 10 Ιουλίου 2008 Το όνομα του μαγαζιού καλό θα ήταν να μην δημοσιοποιηθεί αν δεν ειναι μέσα στο Aquazone .Αν είναι στο Aquazone να απευθυνθεί το ερώτημα στη κατάλληλη κατηγορία . Αλήθεια, γιατί όχι? Οι καλοι επαγγελματίες δεν πρέπει να προστατεύοντε απο τετιες -μη-εστιασμενες- αναφορες? Οι κακοι επαγγελματίες δεν πρέπει να ''μαυρίζοντε'' μεχρι να αλαξουν συμπεριφορα? δεν μιλαμε εδω για εναν ανθρωπο που δεν θα ξαναγορασει καλτσοδετες, μιλαμε για εναν ανθρωπο που ενθουσιαστικε με τα ενυδρεια, επενδισε σε αυτα, και ενας !@#%$@# τον αδειασε επισεις μιλαμε και για καποιους θανατους..... Πιστεύω πως τέτοιες συμπεριφορές θα πρέπει να αναφέροντε όσο πιο επόνυμα γινετε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thodwrhs 10 Ιουλίου 2008 #10 Share 10 Ιουλίου 2008 Αλήθεια, γιατί όχι? Οι καλοι επαγγελματίες δεν πρέπει να προστατεύοντε απο τετιες -μη-εστιασμενες- αναφορες? Οι κακοι επαγγελματίες δεν πρέπει να ''μαυρίζοντε'' μεχρι να αλαξουν συμπεριφορα? δεν μιλαμε εδω για εναν ανθρωπο που δεν θα ξαναγορασει καλτσοδετες, μιλαμε για εναν ανθρωπο που ενθουσιαστικε με τα ενυδρεια, επενδισε σε αυτα, και ενας !@#%$@# τον αδειασε επισεις μιλαμε και για καποιους θανατους..... Πιστεύω πως τέτοιες συμπεριφορές θα πρέπει να αναφέροντε όσο πιο επόνυμα γινετε. Συμφωνω Link to comment Share on other sites More sharing options...
grafistas 10 Ιουλίου 2008 #11 Share 10 Ιουλίου 2008 Αλήθεια, γιατί όχι? Οι καλοι επαγγελματίες δεν πρέπει να προστατεύοντε απο τετιες -μη-εστιασμενες- αναφορες? Οι κακοι επαγγελματίες δεν πρέπει να ''μαυρίζοντε'' μεχρι να αλαξουν συμπεριφορα? δεν μιλαμε εδω για εναν ανθρωπο που δεν θα ξαναγορασει καλτσοδετες, μιλαμε για εναν ανθρωπο που ενθουσιαστικε με τα ενυδρεια, επενδισε σε αυτα, και ενας !@#%$@# τον αδειασε επισεις μιλαμε και για καποιους θανατους..... Πιστεύω πως τέτοιες συμπεριφορές θα πρέπει να αναφέροντε όσο πιο επόνυμα γινετε. Συμφωνώ!!!! Και επειδή την έχω πατήσει κ εγώ "μία" πωλήτρια..... ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ. Μην τους προστατεύετε.. Κάνετε κακό κυρίως σε εμάς τους νέους χομπίστες, την πατάμε και μετά απογοητευόμαστε.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 10 Ιουλίου 2008 #12 Share 10 Ιουλίου 2008 Γνωμη μου......ολα στη φορα.Ειτε ειναι γνωστο το μαγαζι ειτε οχι,καποια στιγμη πρεπει να πεσει κραξιμο παιδια.Εχω κι εγωπαραδειγμα με γνωστο μαγαζι που εχει κανα δυο πωλητες.....τρεις λαλουν και δυο χορευουν!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 10 Ιουλίου 2008 #13 Share 10 Ιουλίου 2008 http://www.aquazone.gr/forums/index.php?s=...st&p=129539 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest orck 10 Ιουλίου 2008 #14 Share 10 Ιουλίου 2008 φιλε Σταματη, εχει παρει πολυ ασχημη τροπη η λεγομενη ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ (και φυσικα δεν θεωρω υπευθυνο το AquaZone, ειναι γενικο το φαινομενο δυστηχως) δεν ειμαι νομικος αλλα δεν νομιζω οτι ενα φορουμ κινδυνευει απο μηνυση η εξωδικο απλα επειδη καποια μελη του θα γραψουν αυτα που τους ειπαν, στην τελικα ουτε ψεματα θα πουμε ουτε τιποτα, οποιος θελησει να κινηθει νομικα εναντιων του φορουμ η μελων του θα πρεπει να εχει και την δυνατοτητα να αποδειξει τα λεγομενα του υποστομαι να τσονταρω σε δικαστικα εξοδα εαν τυχον γινει η στραβη http://www.aquazone.gr/forums/index.php?s=...st&p=129539 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thodwrhs 10 Ιουλίου 2008 #15 Share 10 Ιουλίου 2008 φιλε Σταματη, εχει παρει πολυ ασχημη τροπη η λεγομενη ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ (και φυσικα δεν θεωρω υπευθυνο το AquaZone, ειναι γενικο το φαινομενο δυστηχως) δεν ειμαι νομικος αλλα δεν νομιζω οτι ενα φορουμ κινδυνευει απο μηνυση η εξωδικο απλα επειδη καποια μελη του θα γραψουν αυτα που τους ειπαν, στην τελικα ουτε ψεματα θα πουμε ουτε τιποτα, οποιος θελησει να κινηθει νομικα εναντιων του φορουμ η μελων του θα πρεπει να εχει και την δυνατοτητα να αποδειξει τα λεγομενα του υποστομαι να τσονταρω σε δικαστικα εξοδα εαν τυχον γινει η στραβη Συμφωνω απολυτα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 10 Ιουλίου 2008 #16 Share 10 Ιουλίου 2008 Και ποιος θα ειναι αυτός που θα αφήσει τη δουλειά του για να τρέχει μέχρι να λυθεί νομικά το πρόβλημα ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manogr 10 Ιουλίου 2008 #17 Share 10 Ιουλίου 2008 φιλε Σταματη, εχει παρει πολυ ασχημη τροπη η λεγομενη ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ (και φυσικα δεν θεωρω υπευθυνο το AquaZone, ειναι γενικο το φαινομενο δυστηχως)δεν ειμαι νομικος αλλα δεν νομιζω οτι ενα φορουμ κινδυνευει απο μηνυση η εξωδικο απλα επειδη καποια μελη του θα γραψουν αυτα που τους ειπαν, στην τελικα ουτε ψεματα θα πουμε ουτε τιποτα, οποιος θελησει να κινηθει νομικα εναντιων του φορουμ η μελων του θα πρεπει να εχει και την δυνατοτητα να αποδειξει τα λεγομενα του υποστομαι να τσονταρω σε δικαστικα εξοδα εαν τυχον γινει η στραβη Κανεις λαθος και δυστηχως το forum κινδυνευει και απο μηνυση και απο καταδικη Αν το καταστημα εχει κατηγορια εδω ας γινει η καταγγελια εκει αλλιως ενημερωθητε με αλλους τροπους (msn, email, PM κτλ κτλ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
RAIN 10 Ιουλίου 2008 #18 Share 10 Ιουλίου 2008 Να πω και εγω την γνωμη μου Εγω ομως δεν συμφωνω οτι ο απλος πωλητης πρεπει να ξερει ολα για αυτα τα ζωντανα που πουλαει στο καταστημα. Ειναι απλα αδινατων, πρεπει να περασουν χρωνια για να μαθεις τοσο πολλα. Ο χομπιστας πρεπει να ξερει τι θελει να αγωρασει, να εχει διαβασει πρωτα για αυτο το ζωντανο που θελει να παρει και να εχει προειτοιμασει τα παντα που θα θελει το ζωντανο για να ζησει στο σπιτι του. Για αυτο ο αρχαριος πρεπει πρωτα να παρει βιβλια η να κοιταξει στο ιντερνετ πριν παρει ευθυνη για τα ζωντανα που θελει! Και να μην ριχνουμε μετα τα δικα μας λαθοι (των χομπιστων) σε αλλους. Δεν παμε να παρουμε καποια πραγματα, για ζωντανα λεμε, και ειμαστε υποχρεωμενει να ξερουμε τις ανανγες αυτους που θα θελαμε να ζησουν στα σπιτια μας. Απλα τα πραγματα Και αν καποιος θελει να τα εχει ολα ετοιμα, χωρις να ανοιξει να διαβασει και να ξερει τι θελουν τα ζωντανα του, απλα μονο να τα βλειπει στο σπιτι του, πρεπει να ζηταει απο το μαγαζι να του φτιαξουν απο την αρχη ολο τι θελει το ζωντανο που θελει να εχει και να παρει και συντηριση απο το μαγαζι. Τα καταστηματα που τα προσφερουν ολα αυτα παντα εχουν καποιων με γνωσεις για αυτες τις δουλειες Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 10 Ιουλίου 2008 Author #19 Share 10 Ιουλίου 2008 Να πω και εγω την γνωμη μου ..... Εχεις δικιο εν μερη. Ο αγοραστης πρεπει να γνωριζει τι αγοραζει. Ο πωλητης ομως δεν πρεπει? Αφου το βλεπεις απο τη μερια οτι ο υπαλληλος και κατ'επεκταση το καταστημα κανει απλα τη δουλεια του δλδ να πουλαει, τοτε δεν θα πρεπει να τον ενδιαφερει να μαθει το "αντικειμενο". Εγω ομως για να μπορεσω να το αγορασω σε καλη και υγειη κατασταση θα πρεπει να γνωριζει το αντικειμενο. Ταυτοχρονα δεν θα επρεπε να μπορουσαν να ειδοποιηθουν κι αλλοι για την περιπτωση? Ακομα και εφημεριδες να πουλαγε θα επρεπε να ξερει πως θα τη διατηρησει απο την υγρασια, τη βρωμια και το τσαλακωμα. Αν ημουν εγω μαναβης και ερχοσουν να παρεις ντοματες, θα επρεπε να κατσεις εσυ να μαθεις τα παντα για αυτες? Εγω σαν μαναβης δεν θα επρεπε να ξερω σε τι θερμοκρασια διατηρουνται, και σε τι φαγητα χρησιμοποιουνται? Απλα να τις πουλαω? Κι οταν με ρωτησεις εσυ "μπορω να φτιαξω τις ντοματες σαλατα?" εγω να σου πω "δεν ξερω"? ή να με ρωταγες παει ντοματα με φετα στο ιδιο πιατο και γω να σου ελεγα "οχι". (γιατι τοσο βασικες γνωσεις ειναι και αυτες οσο και για τους αστακους) Θα ξαναγοραζες απο μενα? Στη περιπτωση τη δικη μας με τους αστακους, κατα τη δικη σου θεωρια θα επρεπε να πει ο υπαλληλος "δεν ξερω, ψαξε μαθε διαβασε και αποφασισε εσυ αν κανουν οι αστακοι με τα ψαρια σου". Δεν συνεβει ομως ουτε αυτο. Αντιθετα, διαβεβαιωσε οτι δεν θα εχει κανενα προβλημα και μαλιστα του εδωσε και την τροφη τους με οδηγιες καθε ποτε θα τους ταιζει κλπ κλπ Ομως ο Σταματης εχει δικιο, αν δεν υπαρχει τροπος το καταστημα να απαντησει στην καταγγελια στο φορουμ, δεν ειναι σωστο και δεοντολογικο να αναφερθει το ονομα του. Ηταν και φρεσκο το θεμα οταν το ανοιξα και τωρα που το ξανασκεφτομαι το πιο σωστο θα ηταν να περιμενω να κανει εγγραφη στο ΑΖ οπως μου ειπε ο φιλος που την πατησε, και να τα πει ο ιδιος (αν κανει εγγραφη, γιατι τον ειδα πολυ απογοητευμενο) ΥΓ Το καταστημα δεν εχει κατηγορια δικη του αλλα υπαρχει εδω Κατάλογος Καταστημάτων Link to comment Share on other sites More sharing options...
grafistas 11 Ιουλίου 2008 #20 Share 11 Ιουλίου 2008 Να πω και εγω την γνωμη μου Εγω ομως δεν συμφωνω οτι ο απλος πωλητης πρεπει να ξερει ολα για αυτα τα ζωντανα που πουλαει στο καταστημα. Ειναι απλα αδινατων, πρεπει να περασουν χρωνια για να μαθεις τοσο πολλα. Ο χομπιστας πρεπει να ξερει τι θελει να αγωρασει, να εχει διαβασει πρωτα για αυτο το ζωντανο που θελει να παρει και να εχει προειτοιμασει τα παντα που θα θελει το ζωντανο για να ζησει στο σπιτι του. Για αυτο ο αρχαριος πρεπει πρωτα να παρει βιβλια η να κοιταξει στο ιντερνετ πριν παρει ευθυνη για τα ζωντανα που θελει! Και να μην ριχνουμε μετα τα δικα μας λαθοι (των χομπιστων) σε αλλους. Δεν παμε να παρουμε καποια πραγματα, για ζωντανα λεμε, και ειμαστε υποχρεωμενει να ξερουμε τις ανανγες αυτους που θα θελαμε να ζησουν στα σπιτια μας. Απλα τα πραγματα Και αν καποιος θελει να τα εχει ολα ετοιμα, χωρις να ανοιξει να διαβασει και να ξερει τι θελουν τα ζωντανα του, απλα μονο να τα βλειπει στο σπιτι του, πρεπει να ζηταει απο το μαγαζι να του φτιαξουν απο την αρχη ολο τι θελει το ζωντανο που θελει να εχει και να παρει και συντηριση απο το μαγαζι. Τα καταστηματα που τα προσφερουν ολα αυτα παντα εχουν καποιων με γνωσεις για αυτες τις δουλειες Μάλιστα.... Οπότε λοιπόν, πάμε να αγοράσουμε κάποια ψαράκια, ή τροφές ή λάμπες ή λιπάσματα, αφού έχουμε διαβάσει όλη την βιβλιογραφία που υπάρχει, κατεβάζοντας pdf απο το δίκτυο κ.λ.π. Και όταν πάω στο μαγαζί (με τις σημειώσεις μου παραμάσχαλα) και θέλω να αγοράσω κάτι, να τις ανοίγω σαν κύριος και να ψωνίζω... Είπαμε είμαι αρχάριος.... Και αν ξεχάσω ή μου διαφύγει κάτι....ουπςςςς "Συγνώμη βρε παιδιά, πετάγομαι μέχρι το σπίτι να τσεκάρω κ αυτά κ ξαναέρχομαι".... Είπαμε, εγώ προσωπικά είμαι αρχάριος χομπίστας κ όχι αρχάριος "βλάκας". Δεν είπαμε να ξέρει ο κάθε πωλητής, κάθε πότε κλάνει το μπαρμπούνι, αλλά τουλάχιστον να μπορεί να με κατευθύνει και κυρίως να με κάνει να καταλάβω τα βασικά κ σημαντικά πράγματα. Εσείς τα παλαιότερα μέλη, έχετε εμπειρία, ξέρετε που να διαβάσετε, να ψάξετε, έχετε "σπάσει" κ τα μούτρα σας. Εμείς..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 11 Ιουλίου 2008 #21 Share 11 Ιουλίου 2008 Ηρεμήστε παιδιά κάπου στη μέση είναι η αλήθεια . Τα καθαρά ενυδρειομάγαζα είναι λίγα και αυτά έχουν τις γνώσεις διότι αυτοί που τα άνοιξαν ήταν χομπίστες . Και σε γενικές γραμμές θα πάρεις σωστές πληροφορίες . Τα υπόλοιπα είναι πετ σοπ που αυτοί που τα άνοιξαν είχαν σχέση είτε με το σκύλο είτε με τα πουλιά . Είδαν ότι υπάρχει ενδιαφέρον και στο ψάρι πήραν και ένα υπάλληλο από τον ΟΑΕΔ (που λέει ο λόγος) και κοιτάζουν να επιβιώσουν . Δυστυχώς ο χώρος μας είναι πολύπλοκος και ο λόγος είναι ότι πάμε να κλείσουμε τη φύση σε ένα κουτί . Από τη στιγμή όμως που ο άνθρωπος δεν εχει τη γνώση ακόμα για τη φύση πως θέλει να τη κλείσει σε ένα κουτί και να ξέρει το κάθε τι που μπορεί να του συμβεί και να το εξηγήσει ; Απευθύνομαι στους παλαιότερους στο χόμπι , πόσες φορές νομίζουν ότι ξέρουν το ενυδρείο καλά και σε κάποια στιγμή μαθαίνουν κάτι άλλο που τους ανατρέπει κάποιες απόψεις γύρο από αυτό ; Ωστόσο όμως έδιναν συμβουλές λανθασμένες . Και εάν τους έλεγες να πάνε να δουλέψουν σε ένα μαγαζί με ενυδρεία θα πήγαιναν σαν ειδικευμένοι . Όλοι μας που ασχολούμαστε γύρο από το ενυδρείο έστω και λίγο νομίζουμε ότι το κατέχουμε το αντικείμενο σε ένα σημαντικό ποσοστό από καλά μέχρι πολύ καλά . Δείτε τα προφίλ μας εδώ μέσα και θα καταλάβετε ότι ακόμα και το δικό μου δεν ανταποκρίνεται στην απόλυτη έννοια ενυδρείο . Όταν σε κάποια στιγμή ρωτήσαμε κάποια πράγματα το Ron Shimek για ενυδρεία γλυκού νερού μας είπε ότι δεν γνωρίζει και ότι αυτά τα ξέρει η γυναίκα του . Εσείς πιστεύεται ότι πράγματι δεν γνώριζε ; που στο σπίτι του υπάρχουν ενυδρεία γλυκού νερού ; Εγώ πιστεύω ότι γνώριζε και μάλιστα πολλά αλλά ο άνθρωπος επειδή εχει μάθει ότι λέει να το έχει δουλέψει ο ίδιος και να είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο δεν ήθελε να μας βάλει στη διαδικασία ότι μας πει να το θεωρήσουμε εμείς σαν το απόλυτα σωστό . Όπως καταλαβαίνετε αυτό που θέλω να πω είναι ότι με ένα τέτοιο σκεπτικό δεν υπάρχει ο γνώστης στα ενυδρεία . Κατά συνέπεια δεν θα έπρεπε να υπάρχει ενυδρειομάγαζο ; όχι , είναι ένα παρατραβηγμένο επιχείρημα που σκοπό έχει να μας δείξει ποια είναι η πραγματικότητα , ότι πρέπει να αμφισβητούμε για την ορθότητα αυτών που μας λένε σαν σωστά γύρω από το ενυδρείο . Για να αμφισβητήσουμε όμως κάτι θα πρέπει να ερευνήσουμε και να χρησιμοποιήσουμε τη λογική μας . Έτσι και ο αρχάριος (και όχι μόνο αυτός ) θα πρέπει να μη παρασύρεται από συναισθηματισμούς τις στιγμής και να το ψάχνει λίγο το θέμα με τα ζωντανά που θα φιλοξενήσει σπίτι του . Αυτό βέβαια δεν απαλλάσσει από τις ευθύνες που έχει το μαγαζί όταν πουλαει κάποιο ζωντανό . Και η ύπαρξη του Aquazone σε αυτό θέλει να συνεισφέρει στο χόμπι , στη γνώση . Το χόμπι όμως δεν είναι κάτι ξεκομμένο από τα μαγαζιά που ασχολούνται με το ενυδρείο γι αυτό και προσπαθεί να τα έχει κοντά του και να μπορεί να υπάρχει μια αλληλεπίδραση που σε κάποια στιγμή να έχει θετικά αποτελέσματα και για τους δυο . Γι αυτό και δεν έχει κανένα έσοδο από κανένα μαγαζί ή εταιρία ή χομπίστα που υπάρχουν εδώ μέσα και τα πληρώνει όλα ο ιδιοκτήτης του Husky_Jim . Με αυτό το τρόπο έρχονται ποιο κοντά στα προβλήματα και τα μαγαζιά και οι χομπίστες και εξασφαλίζεται η ελευθερία του λόγου σε όλες τις πλευρές . Εγω θα προτιμούσα αυτοί που γνωρίζουν ποιο μαγαζί είναι να τον πείσουν να μπει στο Aquazone και να διαβάσει αυτά που γράφονται εδώ , δεν νομίζετε ότι με αυτό το τρόπο μπορεί να αλλάξει σκεπτικό το μαγαζί ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
phaerimm 11 Ιουλίου 2008 #22 Share 11 Ιουλίου 2008 εχω την εντυπωση πως εδω ειμαστε για να αλληλοστηριζομαστε σε όλες τις ενυδριακες μας αναγκες μόνο όταν δεν παμε κόντρα στα καταστήματα. γιατι οχι? δεν μπορουμε να ζητησουμε απο το ΙΝΚΑ να μας ενημερωσει, 9 αυγουστου για παραδειγμα στο ολιμπικο, για τα δικεοματα μας σαν καταναλωτες? ισως και να αναλαβει το νομικό κομάτι, κανουν τετια πραματα. υπαρχουν και ασφαλισεις αστικης ευθυνης παντος το να υπερασπιζομαστε τις κακες πρακτικες δεν ειναι τροπος για να αποκτοισει το χομπι νεους φανατικους ολοι ξερουμε γιατι δεν παει οσο καλα θα επρεπε το χομπι μας οταν ξεκιναει καποιος οση υποστοιριξη και να εχει εδω, και απο βιβλιογραφια, και απο άλλα φορουμ, οταν πας νεος στο μαγαζι και δεις την ΟΥΑΟΥ την γαριδα, και τον σουπερ τον ιπποκαμπο ρ ω τ α ς όποιον βρεις μπροστα σου (και σου το παιζει και γνωστης) και αν σου πει παρε τον κλοουν και το κοραλι να το βαλεις με τους δισκους σου γιατι ετσι θα είναι πιο ευτυχισμενα... εσυ τι θα πεις? οχι? αφου ειναι κουκλοι οι κλοουν!! το τραβαω απο τα μαλια, το ξέρω. αλλα και εγω πουλουσα υπολογιστες και οταν με ρωτουσα κατι που δεν ηξερα, ή ρωτουσα να μαθω, ή έλεγα δεν ξερω. δεν έλεγα οτι μου κατεβενε για να πουλησω παραπανω. παντος μπορουμε δηλαδι σε αυτους που γραφουν εδω μεσα να τα χωνουμε ελευθερα? ή μονο μεσα στο κοματι των καταστηματων? εγω αγορασα ενα ενυδρειο και ζητησα να μου δοσουν και ανταλακτικα για το εσωτερικο του φιλτρο... μου δοσαν αλλα νταλλον και οταν τα χριαστικα να τα βαλω μεσα ειχε περασει 1 μηνας και... τον δινω τον εμπορο εδω? ή πρεπει να ανοιξω θρεντ στο καταστημα του? πιστευω παντος πως η προστασία του μας απο τις κακες πρακτικες των εμπορων πρέπει να αναδιχτει όχι μόνο για τα online καταστηματα (εκει οσοι και να τα χωνουν δεν ειδα παρευμβαση υποστιριξης) ισως πιο συμαντικο ειναι η προστασια του καλου επαγκελματια απο την γενικη αποψη πως ολοι οι εμποροι ειναι ασχετοι και τους νιαζει μόνο το κέρδος Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 11 Ιουλίου 2008 #23 Share 11 Ιουλίου 2008 εχω την εντυπωση πως εδω ειμαστε για να αλληλοστηριζομαστε σε όλες τις ενυδριακες μας αναγκες μόνο όταν δεν παμε κόντρα στα καταστήματα. Αυτο κατάλαβες απο οσα εγραψα ποιο πανω ; γιατι οχι? δεν μπορουμε να ζητησουμε απο το ΙΝΚΑ να μας ενημερωσει, 9 αυγουστου για παραδειγμα στο ολιμπικο, για τα δικεοματα μας σαν καταναλωτες? Αυτο βεβαιως και μπορει να γινει και να ενημερωθουμε πολυ σωστο , το αναλαμβανεις εσυ και να μας ενημερωσεις ; ισως και να αναλαβει το νομικό κομάτι, κανουν τετια πραματα. υπαρχουν και ασφαλισεις αστικης ευθυνης Αυτο το λες γιατι εισαι πισο απο ενα πληκτρολογιο και ειναι ευκολο να το λες . παντος το να υπερασπιζομαστε τις κακες πρακτικες δεν ειναι τροπος για να αποκτοισει το χομπι νεους φανατικους Δεν θελουμε νεους φανατικους θελουμε ανθρωπους που εχουν ορεξη να μαθουν και να βελτιωσουν τις συνθήκες διαβίωσής των ψαριων τους . ολοι ξερουμε γιατι δεν παει οσο καλα θα επρεπε το χομπι μας οταν ξεκιναει καποιος οση υποστοιριξη και να εχει εδω, και απο βιβλιογραφια, και απο άλλα φορουμ, οταν πας νεος στο μαγαζι και δεις την ΟΥΑΟΥ την γαριδα, και τον σουπερ τον ιπποκαμπο ρ ω τ α ς όποιον βρεις μπροστα σου (και σου το παιζει και γνωστης) και αν σου πει παρε τον κλοουν και το κοραλι να το βαλεις με τους δισκους σου γιατι ετσι θα είναι πιο ευτυχισμενα... εσυ τι θα πεις? οχι? αφου ειναι κουκλοι οι κλοουν!! Γι αυτο εγραψα οτι θα πρεπει να μην παρασυρόμαστε απο συναισθηματισμους τις στιγμης . το τραβαω απο τα μαλια, το ξέρω. αλλα και εγω πουλουσα υπολογιστες και οταν με ρωτουσα κατι που δεν ηξερα, ή ρωτουσα να μαθω, ή έλεγα δεν ξερω. δεν έλεγα οτι μου κατεβενε για να πουλησω παραπανω. Νομιζω οτι εκει ηταν ποιο ευκολα τα πραγματα γιατι ηξερες τι δεν ηξερες στη περιπτωση μας ομως ειναι διαφορετικα ολοι μας νομίζουμε οτι τα ξερουμε . παντος μπορουμε δηλαδι σε αυτους που γραφουν εδω μεσα να τα χωνουμε ελευθερα? ή μονο μεσα στο κοματι των καταστηματων? Μονο μεσα στο κοματι που ειναι συντονιστες οι ιδιοι . εγω αγορασα ενα ενυδρειο και ζητησα να μου δοσουν και ανταλακτικα για το εσωτερικο του φιλτρο... μου δοσαν αλλα νταλλον και οταν τα χριαστικα να τα βαλω μεσα ειχε περασει 1 μηνας και... τον δινω τον εμπορο εδω? ή πρεπει να ανοιξω θρεντ στο καταστημα του? Απευθυνης ενα ωραιο ωραιο ερωτημα στο καταστημα του . πιστευω παντος πως η προστασία του μας απο τις κακες πρακτικες των εμπορων πρέπει να αναδιχτει όχι μόνο για τα online καταστηματα (εκει οσοι και να τα χωνουν δεν ειδα παρευμβαση υποστιριξης) τι εννοης παρέμβαση υποστιριξης ; οτι τα μελη εδω δεν σε στιριξαν ; τι θα ηθελες δηλαδη να πιασουμε τα μελη και να τους πουμε γραφτε υποχρεωτικα ; ή εννοης την ηγεσια του ΑΖ ; ισως πιο συμαντικο ειναι η προστασια του καλου επαγκελματια απο την γενικη αποψη πως ολοι οι εμποροι ειναι ασχετοι και τους νιαζει μόνο το κέρδος συμφωνω απολυτα αυτο ομως δεν εχει τραβηγματα με το νομο . Link to comment Share on other sites More sharing options...
phaerimm 11 Ιουλίου 2008 #24 Share 11 Ιουλίου 2008 συγνωμη σταματη, το εγραφα καθως εστελνες ακι το δικο σου μην. πολλα ειχαν απαντιθει, οντος. το θεμα ΙΝΚΑ το αναλαμβανω, θα δω και για τις 9 Αυγουστου να ερθει καποιος... αν και αυγουστιατικα, δυσκολο... ισως τον σεμπτεμβρη Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 11 Ιουλίου 2008 #25 Share 11 Ιουλίου 2008 Δεν χρειάζεται να ζητάς συγνώμη καλά έκανες και τα έγραψες δόθηκε μια ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και σε αυτό το θέμα . Οταν βγάλεις άκρη με το ΙΝΚΑ και τα δικαιώματα μας σαν καταναλωτές και ιδιαίτερα αν υπάρχει κατι επιπλέον για εμάς μην ξεχάσεις να μας ενημερώσεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος