Jump to content

ΔΙΑΚΟΠΗ

Recommended Posts

Κατ'αρχην καλησπερα σε ολους τους φιλους του forum.Επειτα,θελω να κανω μια ερωτηση σχετικα με το τι μπορουμε να κανουμε τωρα που ειπαν οτι θα κανει 40 βαθμους κελσιου,προκειμενου να κατεβασουμε την θερμοκρασια στα ενυδρεια μας!!!!!Κανενα ανεμιστηρα με μπαταριες,τι????περιμενω με αγωνια τις απαντησεις σας,μου εχει γινει εμμονη ιδεα.

Εννοειτε ολα αυτα,σε περιπτωση διακοπης ρευματος η οποια θα διαρκεσει αρκετες ωρες!!!

Εννοειτε ολα αυτα,σε περιπτωση διακοπης ρευματος η οποια θα διαρκεσει αρκετες ωρες!!!

αυτο που μου ειπαν εμενα τα παιδια οταν ρωτισα ειναι πωσ αν εχεισ πολλα λιτρα πιθανον να μην εχεις προβλημα σε μια σχετικα μικρη διακοπη. το νερο δεν θα προλαβει να ζεσταθει, ουτε τα ζωντανα να δισανασχετισουν

προσωπικη μου αποψη -και την ετοιμαζω για εμενα- ειναι ενα UPS για τους κυκλοφοριτες.... νομιζω πως θα αντεξουν οι οργανισμοι για λιγες ωρες χωρις σκιμερ-φιλτρο-θερμανση-ψυξη, πιστευω πως το πρωτο πραγμα που θα λιψει ειναι η κυκλοφορια..... αυτο βεβαια με καθε επιφυλαξη ενος αρχαριου

Αν εχεις ομως ενα ενυδρειο με λιγα λιτρα οπως εχω εγω,τι γινεται?

αυτο που μου ειπαν εμενα τα παιδια οταν ρωτισα ειναι πωσ αν εχεισ πολλα λιτρα πιθανον να μην εχεις προβλημα σε μια σχετικα μικρη διακοπη. το νερο δεν θα προλαβει να ζεσταθει, ουτε τα ζωντανα να δισανασχετισουν

προσωπικη μου αποψη -και την ετοιμαζω για εμενα- ειναι ενα UPS για τους κυκλοφοριτες.... νομιζω πως θα αντεξουν οι οργανισμοι γιαλιγες ωρες χωρις σκιμερ-φιλτρο-θερμανση-ψυξη, πιστευω πως το πρωτο πραγμα που θα λιψει ειναι η κυκλοφορια..... αυτο βεβαια με καθε επιφυλαξη ενος αρχαριου

καλημέρα και απο εμένα όντως είναι πρόβλημα η δ.ε.η γενικότερα!!!εγώ προσωπικά αγόρασα ενα ups 1000 και έβαλα σε αυτό μια λάμπα 15 watt ένα koralia1 και συνδεσα και τον eiwell 902 με 2 ανεμιστηρακια ενα 8αρι για να κάνει ψύξη και ένα 6αρι ανάποδα για να διώχνει την ζέστη!! το όλο σύστημα σε κρατάει χωρίς ρεύμα 7 ώρες.το κακό τώρα είναι οτι οι κυκλοφοριτες γενικότερα δεν δουλεύουν σωστά μάλλον λόγο παλμού που δίνει το ups το ψαχνό ακόμα και μάλλον υπάρχει λύση :blink: . :thumbup::thumbup::thumbdown:

Κατ'αρχην καλησπερα σε ολους τους φιλους του forum.Επειτα,θελω να κανω μια ερωτηση σχετικα με το τι μπορουμε να κανουμε τωρα που ειπαν οτι θα κανει 40 βαθμους κελσιου,προκειμενου να κατεβασουμε την θερμοκρασια στα ενυδρεια μας!!!!!Κανενα ανεμιστηρα με μπαταριες,τι????περιμενω με αγωνια τις απαντησεις σας,μου εχει γινει εμμονη ιδεα.

Μπουκάλια με νερό στην κατάψυξη η παγοκύστες κλειστές και τα βάζουμε παγωμένα μέσα στο ενυδρείο, θα στο κρατήσουν για αρκετή ώρα!!! :blink:

Αυτο με το ups μου ακουγεται πολυ καλο,αλλα τι κοστος θα ειχε να το κανεις?

το πως βεβαια ειναι αλλο θεμα

Μπουκάλια με νερό στην κατάψυξη η παγοκύστες κλειστές και τα βάζουμε παγωμένα μέσα στο ενυδρείο, θα στο κρατήσουν για αρκετή ώρα!!! :blink:

Αυτή η λύση δεν είναι η ενδεδειγμένη δεδομένου οτι δημιουργεί προβλήματα όπως είναι η τοπική ψύξη και απότομη πτώση της θερμοκρασίας γύρω απο τις παγοκύστες.

Αυτή η λύση δεν είναι η ενδεδειγμένη δεδομένου οτι δημιουργεί προβλήματα όπως είναι η τοπική ψύξη και απότομη πτώση της θερμοκρασίας γύρω απο τις παγοκύστες.

μπορείς να την κατεβάσεις σιγά σιγά!!

τι πρόβλημα θα δημιουργούσε μια τοπική ψύξει στην επιφάνεια του νερού?

θα ήταν καλύτερα να αφήσουμε το ενυδρείο να φτάσει στους σαράντα?

και τι προτείνεις σε αυτήν την περιπτώσει? :blink:

Μου ακουγεται καλη σαν λυση κ την ειχε εφαρμοσει ενας φιλος που ειχε ενυδρειο γλυκου νερου.Γιατι οχι κ σε ενα ενυδρειο θαλασσινο?

μπορείς να την κατεβάσεις σιγά σιγά!!

τι πρόβλημα θα δημιουργούσε μια τοπική ψύξει στην επιφάνεια του νερού?

θα ήταν καλύτερα να αφήσουμε το ενυδρείο να φτάσει στους σαράντα?

και τι προτείνεις σε αυτήν την περιπτώσει? :blink:

Ανάλογα το ενυδρείο βάζεις είτε chiler είτε ανεμηστιράκια και λύνεις το πρόβλημά σου.

Τώρα εφόσον μιλάμε για διακοπή ρεύματος μια μπαταρία κάνει θαύματα σε ανεμηστιράκι 12 volt. Άλλωστε η διακοπή να κρατήσει μέρες κάπως δύσκολο αλλά αν γίνει αυτό θα έχεις σοβαρότερα προβλήματα ακόμη και από την ζέστη.

Έγινε επεξεργασία - PascM

Ευτυχως δεν ειχαμε αυτες τις θερμοκρασιες που μας λεγανε κ επομενως καμια διακοπη ρευματος.Βεβαια σαν ενδεχομενο υφισταται,γιαυτο το εκανα κ θεμα προκειμενου να γνωριζω πως να αντιδρασω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...