Jump to content

αλλαγη λαμπας σε 15λιτρα

mao

Recommended Posts

Καλημερα παιδια.εχω ενα ενυδρειακι 15 λιτρων με ενα μονομαχο μεσα και ολιγον απο 3 cryptocorine (wendti,wilisi,spiralis,),moss,hygrophila polysperma,και κατι κλαδεματα απο ludwigia rondufloria,η οποια εννοειτε οτι παει καλα το πανω 1/3 του φυτου που ειναι διπλα στο φως.οχι οτι περιμενω να παει και καλυτερα μιας και απο οσα διαβασα ειναι στα δυσκολα φυτα.υποστρωμα δεν εχω,απλα χαλικι 3-5 ποντους.επισης υπαρχει diy co2,και λιπανση με flourish,flourish potasium,και ελαχιστο φωσφορο.

αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν λετε θα ειναι καλυτερα να αντικαταστησω μια 8watt arcadia original tropical,που εχω αυτη τη στιγμη,με μια fresh water.

ειδα σε κατι αρθρα οτι αυτες οι ''ειδικες'' για φυτα λαμπες καλο ειναι να μην λειτουργουν μονες τους γιατι μπορει να εχουμε αλγες.παραδειγμα στο αρθρο φωτισμου της jbl αναφερει αυτο ακριβως για την αντιστοιχη της λαμπα για φυτα.βεβαια εκει γραφει οτι πιο καλο ειναι να εχουμε πληρους φασματος λαμπες,αλλα jbl δεν βλεπω καπου σρα 8 watt.

ρωταω γιατι το τελευταιο διαστημα ταλαιπωρουμαι με αλγη.εχω διακοπψει εντελως τη λιπανση,εχω κανει το προγραμμα της seachem σε εβδομαδιαια βαση αλλα βεβαια στο 1/3 ,1/4 της συνηστωμενης δοσης,αλλα τιποτα το σπουδαιο δεν καταφερα.λεω να μηπως αλλαξω κατι στον φωτισμο παει κατι καλυτερα.

οχι,στη βφαση που εισαι θα χειροτερεψεις αρκετα τα πραγματα,αλλαζοντας το φασμα της λαμπας.

προσωπικα δεν θα την αλλαζα τη λαμπα που εχεις ηδη πανω,και θα ψασχνομουν σε αλλους παραγοντες για να βρω απο που ηρθε η αλγη....

**οταν εχουμε προβλημα με αλγη,παντα κοβουμε μαχαιρι τα λιπασματα,μεχρι να βρουμε την αιτια,δεν τα μειωνουμε απλα. :thumbup::blink:

δηλαδη να μην ριχνω τιποτα μεσα για καμια 20 μερες και μετα βλεπουμε;

το αλλο που γραφει στο αρθρο,οτι δηλαδη καλο ειναι να μην εχουμε μονο τυπου grolux,ισχυει;εκτος αν καταλαβα εγω κατι λαθος.

απο co2 ειμαι περιπου στη 1φυσ/3δευτ.καλα δεν ειναι;

• 2 weeks later...

Κοιτα εγω στο δικο μου εχω μια daylight Τ5 στα 13w και μια glolux στα 15w. Αν σου αρεσει το οπτικο αποτελεσμα μπορεις να κρατησεις μονο αυτην που εχεις αλλιως μπορεις να προσθεσεις αν σε παιρνει και μια daylight για να δωσεις περισσοτερο φως και πιο λευκο και φυσικο χρωμα ......

στο δικο σου ετσι και αλλιως δεν νομιζω να χωρεσουνε λογο μεγεθους. Εγω τις χρησιμοποιω σε 60 λιτρα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...