Jump to content

60 λιτρα κοινωνικο πρωτη παρουσιαση

petros-sofia

Recommended Posts

μετα απο αρκετο καιρο στρωσιματος και σταδιακη επιλογη ψαριων φυτων και λοιπων διακοσμητικων εφτασα πλεον στο σημειο να πω οτι τελειωσα και μπορω να το απολαυσω το ενυδρειο τρεχει περιπου 50 μερες..

ας το παρουμε απο την αρχη ομως. προκειται για το juwel record 60l.

στο καπακι τοποθετηθηκαν ανεμιστηρακια για μειωση της θερμοκρασιας. δυο να βαρανε και ενα να βγαζει.

1gpvp9v5y9h9wizmim_thumb.jpg

στη συνεχεια αλλαχτηκε ο θερμαντηρας της juwel 50w με jager 75w γιατι δεν διαβασα και τα καλυτερα για δαυτους.

τα υλικα του φiλτρου ειναι με σειρα υαλοβαμβακας, μαυρο σφουγγαρι, πρασινο μπλε και sera biopur forte.

αεραντλια tetra tech 100

αυτοματη αναπληρωση νερου by stathis!!

kαι παμε τωρα.. ζωντανοι οργανισμοι...

5 καρδιναλιοι

3 γκαπυ

1 pleco ancistrus

1 apple snail

φυτα

1 ανουμπια

1 κερατοφυλλο (demersum)

λιγο κερατοφυλλο δεμενο σε πετρα

διακοσμητικα

πετρινο κτιριο με διοδους

αρκετες πετρες

1 ριζα mopani

κοχυλι

nrlcqwr230822lrsxn_thumb.jpg

θα ηθελα τα σχολια σας. θα βοηθουσαν αρκετα σε περιπτωση που εχω κανει κατι λαθος.

Γεια χαρα!

Αρχικα θα εκφρασω την ενσταση μου ως προς το διακοσμητικο που εχεις μεσα. Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι οταν διακοσμουμε ενα ενυδρειο θα πρεπει να προσπαθησουμε να το κανουμε να μοιαζει οσο περισσοτερο γινεται στο βιοτοπο των ψαριων οπου φιλοξενουμε! Με αυτη τη λογικη θα εβγαζα και το κοχυλι (Το οποιο αν ειναι φυσικο θα σου δημιουργησει προβλημα καθως θα αυξησει σημαντικα τη σκληροτητα του νερου).

Οσο για τα ψαρια προσωπικα θα εβγαζα τα γκαπυ και θα προσθερα; μερικα ακομα cardinal οπως επισης και ροδοτομους.

Οσον αφορα στο φιλτρο σου θα εβγαζα τα περισσοτερα σφουγγαρια και θα το γεμιζαμε περισσοτερο βιολογικο υλικο.

Για το τελος θα αφησω τα συγχαρητηρια μου για την ανακατασκευη του καπακιου σου ;)

Παντα φιλικα :)

Νινταλ

ευχαριστω για τις παρατηρησεις σου. και παρεπιπτοντως να χαιρεσαι το καινουργιο τερατακι σου φιλε nidal.

για το διακοσμητικο το εχω στο προγραμμα να παρει ποδι αλλα μενει προς το παρων τιμης ενεκεν, ειναι δωρο της γυναικας και καταλαβαινεις..

το κοχυλι ειναι πραγματι αληθινο το οποιο το εχω πιασει εγω πριν αρκετο καιρο. ηθελα να ρωτησω πανω σε αυτο σε συναρτηση με το ξυλο δεν ισσοροπει λιγο η κατασταση με την σκληροτητα?

επισης για το βιολογικο υλικο στο φιλτρο ειναι στο προγραμμα αλλα περιμενα να στρωσει το ενυδρειο για τα καλα.

για τα guppy με στεναχωρησες.. ειναι η μεγαλη μου αγαπη!! θα δημιουργηθει προβλημα αργοτερα στην συνυπαρξη, περα απο τις γεννες?

και τελος ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου, να προσθεσω σαν τεχνικο χαρακτηριστικο οτι ο φωτισμος και τα ανεμιστηρακια ελεγχονται αποκλειστικα απο χρονοδιακοπτες μεχρι να αξιοθω να αγορασω τον elliwell. :)

Φιλε μου το οστρακο ταιριαζει με τα γκαπυ, που θελουν αλκαλικο νερο (και τα σαλιγγαρια). Τα καρντιναλ ομως θελουν μαλακο και οξινο (το ιδιο και το ανσιστρους). Το οστρακο σου λοιπον, θα ανεβαζει τη σκληροτητα σου και θα τα κανεις δυστιχισμενα. Αφου σου αρεσουν τα γκαπυ περισσοτερο (και το οστρακο) κρατα αυτα λοιπον και δωσε τα αλλα. Επισης γεννανε με απιστευτους ρυθμους και αν ακομα απαμακρυνεις ολα τα αρσενικα, τα θηλυκα θα σου γεννανε για ;) τους επομενους 6 μηνες. Τοσα ψαρακια τι θα τα κανεις (και μαλιστα σε μολις 60 λιτρα);; :)

Έγινε επεξεργασία - diskus fan

δηλαδη αν βγαλω το κοχυλι και το αντικαταστησω με ενα ξυλο ακομα η μια πορωδες πετρα η τιποτα ειμαι ενταξει προς το παρων?

Εγω θα σου προτεινα, να το ριξεις στο διαβασμα. Αυτο θα σε βοηθησει να καταλαβεις τι πρεπει να κανεις και γιατι. Δεν ειναι αρκετο να παιρνεις απαντησεις, μονο στα ερωτηματα που θετεις.- :blink:

δηλαδη αν βγαλω το κοχυλι και το αντικαταστησω με ενα ξυλο ακομα η μια πορωδες πετρα η τιποτα ειμαι ενταξει προς το παρων?

Σχετικα ενταξη. Αν βγαλεις και τα γκαπυ θα εισαι αρκετα καλυτερα. Ε οταν ψησεις και τη γυναικα σου να αποχωρηστεις το δωρο της και βαλεις και κανα φυτο ακομα τοτε θα εισαι αψογος!!!!

Εγω θα σου προτεινα, να το ριξεις στο διαβασμα. Αυτο θα σε βοηθησει να καταλαβεις τι πρεπει να κανεις και γιατι. Δεν ειναι αρκετο να παιρνεις απαντησεις, μονο στα ερωτηματα που θετεις.- :blink:

πιστεψε με φιλε diskus fan οτι τοσο διαβασμα εχω να ριξω πολυυυ καιρο, ουτε στις πανελληνιες δεν διαβαζα τοσο. ομως και παλι οσο και να διαβασεις το μονο που καταφερνεις, ειναι ενας μεγαλος ογκος πληροφοριων και γνωσεων σε γρηγορο χρονικο διαστημα με αποτελεσμα να "μπουκωσεις". για να κατανεμηθει σωστα αυτος ο ογκος γνωσεων και πληροφοριων χρειαζεται χρονος (πειρα). αυτο ζηταω λοιπον εγω απο καποιον εμπειρο δλδ εσας.

στο θεμα μας λοιπον, το κοχυλι βγηκε απο το ενυδρειο και στην θεση του εβαλα πετρες οι οποιες σχηματιζουν μια ακανονιστη σπηλια. θελω να παω να παρω αρκετη java moss και να την απλωσω πανω στις πετρες τι λετε?

πιστεψε με φιλε diskus fan οτι τοσο διαβασμα εχω να ριξω πολυυυ καιρο, ουτε στις πανελληνιες δεν διαβαζα τοσο. ομως και παλι οσο και να διαβασεις το μονο που καταφερνεις, ειναι ενας μεγαλος ογκος πληροφοριων και γνωσεων σε γρηγορο χρονικο διαστημα με αποτελεσμα να "μπουκωσεις". για να κατανεμηθει σωστα αυτος ο ογκος γνωσεων και πληροφοριων χρειαζεται χρονος (πειρα). αυτο ζηταω λοιπον εγω απο καποιον εμπειρο δλδ εσας.

στο θεμα μας λοιπον, το κοχυλι βγηκε απο το ενυδρειο και στην θεση του εβαλα πετρες οι οποιες σχηματιζουν μια ακανονιστη σπηλια. θελω να παω να παρω αρκετη java moss και να την απλωσω πανω στις πετρες τι λετε?

Εχεις φαει κολυμα με το κοχυλι;;;; Τα ψαρια λεμε, ειναι ασυμβατα μεταξυ τους. Διαβασε τι συνθηκες νερου και τι χωρο θελει το καθε ειδος (δεν ειναι και τοοοοοοοσο δυσκολο) και δες τι μπορεις να τους προσφερεις. Κρατα αυτα που μπορεις να ζησεις, εχοντας τα ευτυχισμενα.-

:blink:

και κατι αλλο το οποιο θελω να τονισω εγω ειναι κατ'αρχιν οτι ειδα τα καλωδια σου να κρεμονται προς το πατωμα

(εννοω του φωτισμου κυκλοφοριτη κτλ)αν εχεις τις πριζες σε χαμηλοτερο υψος απο το ενυδρειο αυτο ειναι επικινδυνο. καταλαβαινεις τι μπορει να συμβει σε περιπτωση διαροης απο το ενυδρειο :thumbup: . ακομα και με μια αλλαγη νερου τα πραγματα ειναι επικινδυνα. θα σου προτεινα να μετακινησεις τα καλωδια σε μεγαλυτερο υψος.

στην χειροτερη αν δεν μπορεις να το κανεις να τα μονωσεις καλα. προεχει η ασφαλεια....... :blink:

Αυτο φιλε heopas ειναι ενα θεμα το οποιο με απασχολει καιρο .θα κοιταξω μηπως φτιαξω κανενα ραφακι γιατι το επιπλο της juwel δεν βοηθαει καθολου. ευχαριστω παντως.

διαβασα για τα ψαρακια και τις απαιτησεις τους και ειδα οτι δεν ειναι τελειως ασυμβατα βεβαια εχουν μεγαλες αποκλισεις (ευτυχως) τα γκαπακια. καποια στιγμη ομως θα αναγκαστω να τα δωσω.

ομως μεσα στο σαβ/κο που ειχα χρονο πεταχτηκα στο water inn και μετα απο συμβουλη ενος απο τα παιδια του καταστηματος η κατασταση που επικρατει τωρα στο ενυδρειο μου ειναι αυτη----->

http://www.imageshack.gr/files/g3g52cb1pge59awvi6ij.jpg

πηρα ακομα μια ριζα μοπανι και για την θεση που αφησε το μεγαλο κτιριακι πηρα το καλυτερο πιστευω μια καρυδα που πανω της εχει απλωθει μια ανουμπια νανα και αρκετη java moss. την εχω ερωτεθει!! νομιζω οτι τωρα ειναι καλυτερα. Σας αρεσει?

Έγινε επεξεργασία - petros-sofia

KATAΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μπραβο εγινε πολυ ομορφο το ενυδρειο σου.. :blink: Και καλα θα κανεις να δωσεις τα γκαπακια δεν ταιριαζουν ως προς τι τιμες του νερου με τα νεον..Μετρησεις στο νερο σου κανεις??? η λαμπα σου ποσα wat και ποια ειναι?? ειναι καταλληλη για φυτα??Θα σε συμβουλευα να παρεις μια sylvania grolux ή osram fluora που ειναι καταλληλες για φυτα και δινουν ροζ φασμα ειναι αρκετα οικονομικες

ευχαριστω πολυ παιδια!! :thumbup:

η λαμπα που εχω ειναι αυτη που δινει η juwel δεν εχω κοιταξει ποσα βατ ειναι. να την αλλαξω λετε?

βεβαιως και κανω μετρησεις καθε βδομαδα.

τωρα για τα γκαπακια μου ειναι λιγο δυσκολο.. :blink: αλλα ενταξει μεχρι τον σεπτεβριο θα εχουν μετακομισει..

τι αλλο θα μπορουσα να βαλω με του καρδιναλιους? μμμ πολυκαστρο βλεπω, τι μου θυμισες τωρα... φανταρος εκανα στην ομορφη πολη σου για 7 μηνες..

Καλυτερα να εβαζες μια sylvania grolux ή osram fluora που ειναι καταλληλη για φυτα εχουν ροζ αποχρωση θα τις βρεις σε αποθηκες ηλεκτρικων εγω βρηκα σε μαγαζι ηλεκτρικων στο Πολυκαστρο που ησουν και φανταρος :thumbup::thumbdown: ειναι αρκετα φθηνες πανω απο 7 ευρω δεν θα κανουν..

Μπορεις να βαλεις 3 ακομα τετρα για να νιωθουν καλυτερα σαν κοπαδι και αν θες βαζεις και ενα κοπαδακι Harlequin Rasbora αλλα ειναι και λιγα τα λιτρα σου :blink::thumbup: θα μπορουσες να βαλεις κανενα corydoras αλλα ειναι ακαταλληλο το χαλικι σου θελουν αμμο ή παρα πολυ ψιλο χαλικι..Εγω θα σου πρωτινα ενα μεγαλο κοπαδι με καρδιναλιους παλι τελειο θα διχνει..Ειναι και τα λιτρα σου αλλιως θα μπορουσες να εβαζες και κανενα γκουραμι

οκ! ευχαριστω πολυ θοδωρη! ενταξει οτι θα την βρω ειναι σιγουρο κοτζαμ ηλεκτρολογος..

Δεν κανει τιποτα φιλε μου Πετρο :blink::thumbup: για οτι αλλο θες απλα ρωτα..Α εισαι και ηλεκτρολογος ακομα καλυτερα δεν θα ταλαιπωρηθεις καθολου :thumbup::thumbdown:

Φιλε Πετρο δειχνει λιγο καλυτερα, αλλα βλεπω ενα κοχυλι ακομα μεσα. Τα οστρακα ειναι ασβεστολιθικα και ανεβαζουν το πεχα σου. Τα ξυλα "βγαζουν" χουμικα οξεα και κατεβαζουν το πεχα και αυτο ειναι αντιφατικο. Θελεις να κατεβασεις η να ανεβασεις;;;; Καποια απο αυτα που ορισμενες φορες λεγονται στα πετ σοπ, δεν ειναι και για να να δινεις πολυ βαση. Τη δουλεια τους κανουν οι ανθρωποι. Οι λαμπες σου ΔΕΝ χρειαζονταια αλλαγη, μια χαρα ειναι για το ενυδρειο σου και τα φυτα που εχεις. Περισσοτερο ασχολησου, με το διαφορετικο πεχα, που θελουν τα ειδη που εχεις μεσα. Εξ αιτιας αυτου καποια στιγμη, καποια ψαρια σου θα αρρωστησουν και θα τρεχεις, χωρις πολυ φοβαμαι να προλαβεις να κανεις κατι, γιατι θα ειναι αργα. Εγω θα σου προτεινα να κρατησεις τα γκαπυ και να διωξεις τα αλλα για τους εξης λογους:

1. Τα γκαπυ ταιριαζουν περισσοτερο με τις τιμες που εχει το νερο της βρυσης, αρα δεν επιβαρυνεσαι με τις απαραιτητες ενεργεις για να το φερεις στα μετρα του οξινου περιβαλλοντος που χρειαζονται τα καρντιναλ.

2. Τα καρντιναλ ζουν σε κοπαδι τουλαχιστον 8-10 ατομων και χρειαζονται αρκετο μηκος (περισσοτερο απο μετρο) για να τα δεις να ειναι ευτιχισμενα.

3. Τα καρντινμαλ ειναι αρκετα ευαισθητα σαν ειδος και ειδικα αν τα ασυγκρινεις με τα γκαπυ.

Κανε σωστες επιλογες, για να εχεις καλα αποτελεσματα.- :blink:

συμφωνω με τον discus fan στο θεμα επιλογης των ψαριων αλλα θα διαφωνισω με την λαμπα. επειδη εχω

το ιδιο ενυδρειο για να μην πω πως η λαμπα εχει τα μαυρα της τα χαλια θα πω πως φεγγει ικανοποιητικα

εφοσον δεν υπαρχουν φυτα μεσα. προσωπικα εχω βαλει αλλη μια 13w πανω στο καπακι χωρις να το

χαλασω με τρυπες και ειμαι σε καλο δρομο τωρα. Αλλαγη λαμπας πρεπει να κανεις αμεσα αν θες τα φυτα σου

να εχουν σωστη αναπτυξη και να σκεφτεις και για diy στο μελλον. 15w οπως και να το κανουμε ειναι λιγα :thumbdown:

Φιλικα παντα.......... :blink::thumbup::thumbup::thumbdown::thumbdown:

Μπραβο εγινε πολυ ομορφο το ενυδρειο σου.. :blink: Και καλα θα κανεις να δωσεις τα γκαπακια δεν ταιριαζουν ως προς τι τιμες του νερου με τα νεον..Μετρησεις στο νερο σου κανεις??? η λαμπα σου ποσα wat και ποια ειναι?? ειναι καταλληλη για φυτα??Θα σε συμβουλευα να παρεις μια sylvania grolux ή osram fluora που ειναι καταλληλες για φυτα και δινουν ροζ αποχρωση ειναι αρκετα οικονομικες

Συμφωνω Heopas και αυτο συμβουλεψα στον φιλο μας σε προηγουμενο ποστ

εχεις χρησιμοποιησει τις λαμπες που προτεινες στον φιλο μας? Σκεφτομαι να αλλαξω και εγω την ''μαμα''

του juwel αλλα δεν εχω καταληξει καπου.....

εχεις χρησιμοποιησει τις λαμπες που προτεινες στον φιλο μας? Σκεφτομαι να αλλαξω και εγω την ''μαμα''

του juwel αλλα δεν εχω καταληξει καπου.....

Τις εχω χρησιμοποιησει εγω και τις χρησιμοποιω.Καλες και φθηνες.

Χρησιμοποιω την osram fluora και ειναι τελεια λαμπα και αυτο φαινετε στην αναπτυξη των φυτων μου

την λαμπα παιδια θα την αλλαξω οπως ειπα και ποιο πανω.

τελικα με τα ψαρακια υπαρχει ενα θεμα. τα γκαπυ ειναι πολυ φαγανα και κανουν σαν τρελα μολις πεσει τροφη στο ενυδρειο με αποτελεσμα να μην περισευει αρκετη τροφη για τα καρντιναλ μου.. και σκευτηκα να τα βγαλω οπως αναφερθηκε και ποιο πανω. θα ηθελα να μου προτεινετε καποιο ειδος που να μπορει να ζησει ανετα με τα γκαπυ εκτος απο ζωοτοκα. επισης δεν θελω να βαλω αλλα γκαπυ για ευνοητους λογους λογω οτι γεννανε συνεχεια. τι μου προτεινετε λοιπον?

κανεις βρε παιδια?

να επανελθω στη συζητηση με ενα ευχαριστο και ενα δυσαρεστο.

το ευχαριστο ειναι οτι εγινα νονος.. εχω παρατηρησει καμμια 10αρια σκατουλια να γυρνοβολανε μεσα στο ενυδρειο εδω και καμοια εβδομαδα και τα πανε περιφημα.και επισης αλλαξα και την λαμπα τελικα με sylvania grolux!!

το δυσαρεστο ειναι οτι εδω και δυο μερες το φιλτρο μου κανει "νερα". ειναι ποιο αργη η ροη σχεδον ισα ισα που ρεει το νερο απο την φυσουνα του κυκλοφορητη τι τρεχει? το καθαρισα και τα σφογκαρια παντα με νερο ενυδρειου και την αντλια του για τυχον "μακα" που να εχει πιασει. ομως τιποτα. ειναι φανερο οτι εχει μειωθει η αποδοση φαινεται και απο το νερο το οποιο ειναι θολο. και με συχνες αλλαγες νερου. τι να κανω? αυριο ελεγα να παω να παρω αλλον κυκλοφορητη μηπως εχει "πεσει" η αποδοση απο το μοτερακι του. γιατι και σε καθαρο νερο που τον εβαλα μεσα στην λεκανη δεν τραβαγε οσο στις αρχες. αυτος που εχω γραφει 280λ/ω και ειναι της juwel (που σε καμμια περιπτωση δεν αποδιδει τοσο) τον οποιο περιειχε το ενυδρειο απο την αγορα. υπαρχει για την συγκεκριμενη βαση δυνατοτερος? (record 60l juwel) να προσθεσω οτι εβγαλα το μαυρο σφουγγαρι που ειχε και στον επιπλεον χωρο προσθεσα στο ειδη υπαρχον κι αλλο βιολογικο υλικο sera biopur forte.

παρακαλω την βοηθεια σας γιατι ειναι και τα μικρα μου στη μεση... :blink: επισης να σας προλαβω ξερω οτι αρκετοι θα μου προτεινετε να παρω εξωτερικο φιλτρο ομως τη συγκεκριμενη περιοδο δεν ειμαι σε θεση να αγορασω κατι τετοιο, καταλαβαινετε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...