andrikos 19 Ιουνίου 2008 #1 Share 19 Ιουνίου 2008 JUWEL RIO 180 Πληροφορίες Διαστάσεις: 101x41x50 Όγκος: 180 λίτρα Κατηγορία: φυτεμένο με Δίσκους Διακοσμητικά υλικά: χαλαζιακό χαλίκι, μία μεγάλη ρίζα mopani Φόντο: μαύρο χαρτόνι Φωτισμός: 2χΤ5 hight light. Εμπρός Day 45w, πίσω Nature 45w Διάρκεια φωτισμού: 9 ώρες με χρονοδιακόπτη (16:00-01:00) Φιλτράρισμα: εξωτερικό Eheim 2026 proII (1000 lt/h) Θερμοστάτης: Juwel 200 watt Λίπανση: ταμπλέτες υποστρώματος της DENNERLE, υγρό λίπασμα της FLOURISH Φυτά: vallisneria americana, Echinodorus bleheri, Echinodorus uruguayensis Ψάρια: 4 Discus, 3 Ancitrus dolichopterus, 10 Hemigrammus bleheri (ροδόστομοι), 14 cardinal tetra Παράμετροι: pH: 7.2 Γενική σκληρότητα (GH): 3 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 3 Αμμωνία (ΝΗ3): 0 Νιτρώδη (ΝΟ2): 0 Νιτρικά (ΝΟ3): 5 Θερμοκρασία: 30 C Αλλαγές νερού: 30%-40% εβδομαδιαίως απο Α/Ο με την ανάλογη προετοιμασία Άλλες πληροφορίες: χρήση λάμπας UV της TETRA 400/uv 5w, 24h/24h Άλλες πληροφορίες: χρήση Black Water εβδομαδιαίως Ευχαριστώ όλα τα παιδιά απο το Aquazone που συνέβαλαν για αυτό το αποτέλεσμα και ιδιαίτερα τον φίλο Nidal...περιμένω παρατηρήσεις-σχόλια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
BAKIS 19 Ιουνίου 2008 #2 Share 19 Ιουνίου 2008 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Salvator_v 19 Ιουνίου 2008 #3 Share 19 Ιουνίου 2008 Απαίσιο! Κακάσχημα ψάρια! Φτου φτου Τα έχουμε πεί. Η ορθοπεταλιά απέδωσε και σιγά σιγά η πατίνα του χρόνου θα το κάνει άψογο. Δεν θυμάμαι την προέλευση των δίσκων, αλλά το PH δεν είναι λίγο ψηλά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan 19 Ιουνίου 2008 #4 Share 19 Ιουνίου 2008 Παρα πολυ καλο αποτελεσμα.Το μονο που θα εκανα εγω θα κατεβαζα την θερμοκρασια στους 29 (πραγμα αδυνατον για τωρα που βραζει ο τοπος )και θα κατεβαζα και το ph στο 6.8 θα δεις καλυτερη συμπεριφορα απο τα δισκακια σου.Καλη συνεχεια και παντα με τετοια πανεμορφα δισκοενυδρεια αλλα αφου εμπλεξες με τον nidal δεν θα μπορουσε το αποτελεσμα να ηταν λιγοτερο απο αυτο. Καλη συνεχεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νίκος_Κρικ 19 Ιουνίου 2008 #5 Share 19 Ιουνίου 2008 Αυτα ειναι τα ωραια.Πολυ ομορφο το ενυδρειο και οι δισκοι φαινονται να ειναι οκ μεταξυ τους.Δισκοι για παντα.Αντε και με γεννες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrikos 19 Ιουνίου 2008 Author #6 Share 19 Ιουνίου 2008 Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια αλλα θέλω να γίνετε πιο αυστηροί... Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 19 Ιουνίου 2008 #7 Share 19 Ιουνίου 2008 (edited) Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια αλλα θέλω να γίνετε πιο αυστηροί... Μου αρέσει... τι θα έλεγες για μία συστάδα κάθετα κλαριά δεξιά να κρύβει και τα φίλτρα? Έγινε επεξεργασία 19 Ιουνίου 2008 - viciouscircle Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 19 Ιουνίου 2008 #8 Share 19 Ιουνίου 2008 Ψηλο PH για ολα τα ψαρια σου. Πολλα ψαρια για αυτα τα λιτρα.- Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotos 19 Ιουνίου 2008 #9 Share 19 Ιουνίου 2008 Μπραβο πολυ καλη προσπαθεια! Λιγο το ph σου κατω απο 7 και μετα καλες γεννες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
zapetros 20 Ιουνίου 2008 #10 Share 20 Ιουνίου 2008 μια χαρα ειναι.ωραιο ενυδρειο.με αυτην την διαρυθμιση εχεις και χωρο για να κολυμπανε οι δισκοι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Νίκος_Κρικ 20 Ιουνίου 2008 #11 Share 20 Ιουνίου 2008 Εγω παντος τα φυτα τα πισω τα ειχα κοψει δεν μου αρεσε που ειχαν γυρισει στην επιφανεια.Βεβαια γουστα ειναι αυτα.Λιγο την θερμοκρασια και το ph χαμηλωσε και θα εισαι gg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrikos 20 Ιουνίου 2008 Author #12 Share 20 Ιουνίου 2008 Ενημερωτικά, μιάς και σωστά το έχετε αναφέρει αρκετοί, το ph μου είναι στο 6.8 To 7.2 έμεινε κατα λάθος απο την παρουσίαση που "έκλεψα" την φόρμα για τη δική μου Ευχαριστώ για τα κακά σας λόγια περιμένω και άλλες γνώμες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrikos 20 Ιουνίου 2008 Author #13 Share 20 Ιουνίου 2008 .....περιμένω κι άλλες γνώμες Link to comment Share on other sites More sharing options...
confucius 20 Ιουνίου 2008 #14 Share 20 Ιουνίου 2008 Πολύ όμορφο Αντρίκο, αλλά λίγα τα λίτρα σου. Θα μου πεις μακάρι να είχαμε περισσότερα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoskon 20 Ιουνίου 2008 #15 Share 20 Ιουνίου 2008 Πανέμορφο το ενυδρείο! Έχει γίνει εξαιρετική δουλειά. Θα συμφωνήσω με τον Γιώργο για την "συστάδα κάθετα κλαριά δεξιά να κρύβει και τα φίλτρα". Ίσως 1-2 επιπλέον ψηλότερα ξύλα στο κέντρο/αριστερά να εδίναν καλύτερη εικόνα και επιπλέον κρυψώνες. Συγχαρητήρια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrikos 21 Ιουνίου 2008 Author #16 Share 21 Ιουνίου 2008 Καλημέρα σε όλους και ευχαριστώ για τις συμβουλές! Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrikos 21 Ιουνίου 2008 Author #17 Share 21 Ιουνίου 2008 Δασκαλε περιμένω την γνώμη σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoskon 21 Ιουνίου 2008 #18 Share 21 Ιουνίου 2008 (edited) andrikos σου παραθέτω μια φώτο με ένα setup ξύλων που θεωρώ σχεδόν ιδανικό από άποψη ύψους. Δηλ θεωρώ πως μέσα σε ένα ενυδρείο τα ξύλα δεν πρέπει να είναι ισοϋψή. Παράλληλα έχω σχεδιάσει 3 καμπύλες για να δεις το πως γράφουν στο χώρο. Πχ τα μικρά χαμηλά ξύλα είναι τοποθετημένα εμπρός για να μην κρύβουν τίποτα. Για το λόγο αυτό πιστεύω πως ένα ψηλότερο, απ' τ' άλλα, ξύλο στ' αριστερά να συμπλήρωνε θετικά την εικόνα του ενυδρείου σου. Βέβαια τα συγκεκριμένα ξύλα στο ενυδρείο της φωτό που παραθέτω δεν είναι και τα καταλληλότερα όλων, αλλά προσπάθησε να δεις αυτό που σου εξήγησα περί ύψους και να μου πεις την γνώμη σου. Έγινε επεξεργασία 21 Ιουνίου 2008 - nikoskon Link to comment Share on other sites More sharing options...
nidal 22 Ιουνίου 2008 #19 Share 22 Ιουνίου 2008 Πολυ ωραιο ρε Αντρικο!!! Απλα το μονο που θα εκανα επιπλεον ειναι να βαλω κανα λεπτο ξυλο ακομα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
HAWAI 9 Σεπτεμβρίου 2008 #20 Share 9 Σεπτεμβρίου 2008 Πάρα πολύ ωραίο φίλε Ανδρέα!Και εγώ α ίδια πράγματα κάνω απλά εμένα είναι 100*60*60 και εέχω chiller με 27 θερμ. και μέσα σε 6 μήνες με 7 δίσκους έχω πάρει 4 γέννες τις οποίες έχασα τις 3 και σήμερα γέννησαν την 4η!Σου εύχομαι καλές γέννες και καλή συντήρηση του ενυδρείου!Οι δίσκοι είναι super! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος