viciouscircle 3 Ιουνίου 2008 #1 Share 3 Ιουνίου 2008 (edited) Η πρώτη προσπάθεια για emersed Hygrophila corymbosa "Siamensis" : εθελοντής1 τον βάζουμε στο λιοπύρι χωρίς μερική κάλυψη με νερό ο θόλος για υγρασία... χμχμμμ... το πείραμα απέτυχε παταγωδώς θύμα, εεε... εθελοντής2 δεν τον βάζουμε στο λυοπύρι και καλύπτουμε μερικώς με νερό λιγότερο εκκεντρικός θόλος και...μετά από 5 μήνες!!!... μετά από 7 μήνες (σε χαμηλότερο φωτισμό) (παρατηράστε αύξηση μεσογονατίων διαστημάτων, αλλαγή χρώματος και τέντωμα φύλλων) το πείραμα πέτυχε, ο εθελοντής επιβίωσε, θέλει μόνο λίγο πότισμα. Έγινε επεξεργασία 22 Μαίου 2009 - viciouscircle Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 3 Ιουνίου 2008 Author #2 Share 3 Ιουνίου 2008 Έχει γίνει χρήση φυτοχώματος και κάλυψη με χαλίκι. Ο σωλήνας που φαίνεται υπάρχει για να αερίζονται οι ρίζες μιάς και το δοχείο υπάρχει κανό 5 πόντων κάτω από το χώμα για να στραγγίζει και να μην σαπίζει, ταυτόχρονα με την εξάτμιση του νερού που μένει στο δοχείο δεν μένει ποτέ στεγνό το χώμα από πάνω, αρκεί να βάλω κάμποσο νερό στο δοχείο και το φυτό αντέχει μέχρι να αδειάσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 3 Ιουνίου 2008 Author #3 Share 3 Ιουνίου 2008 Εmersed Hemianthus callitrichoides " Cuba " Οι βλαστοί που χρησιμοποίησα προέρχονταν ήδη από emersed καλλιέργεια οπότε δεν μπορώ να αναφέρω κάτι για την προσαρμογή του, απλά κάλυψα την γλάστρα με μεμβράνη τροφίμων και έκανα μερικές τρύπες για αερισμό, το χώμα το κρατάω πάντα υγρό αλλα όχι μουλιασμένο. Η μόνη διαφορά emersed-submersed είναι στα φύλλα οπού στουν emersed βλαστούς είναι πιό μυτερά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 3 Ιουνίου 2008 Author #4 Share 3 Ιουνίου 2008 (edited) Emersed Hemianthus micranthemoides (Pearlweed, Baby's tears) 4 εβδομάδες από τη φύτευση: 7 εβδομάδες από τη φύτευση: Διαφορές emersed-submersed: Το φυτό αναπτύσσεται ως ερπόν την emersed ενώ στη submersed μπορεί με υψηλό φωτισμό μόνο να μείνει ερπόν, ενώ σε χαμηλότερο αποκτά κατακόρυφο βλαστό, τα φύλλα διαφερουν επίσης πολύ καθώς στην emersed μορφή είναι στρογγυλα και όμοια σχεδόν με τα φύλλα της cuba (ξεχωρίζουν όμως αφού δεν έχουν τόσο μυτερή άκρη όσο η cuba) ενώ στην submersed μορφή μακραίνουν 2-3 φορές και μαλακώνουν-λεπταίνουν. Έγινε επεξεργασία 12 Απριλίου 2009 - viciouscircle Link to comment Share on other sites More sharing options...
neon 4 Ιουνίου 2008 #5 Share 4 Ιουνίου 2008 Μια χαρά πάνε οι καλλιέργειές σου βλέπω. Είδες και εσύ ότι και τα δύο είδη Hemianthus αναπτύσσονται ταχύτατα χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις. Από τη στιγμή που είναι ήδη προσαρμοσμένα μπορείς να "παίξεις" και με την υγρασία του αέρα χωρίς καθόλου ψέκασμα και να τη διατηρείς σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Χαρακτηριστικά να επισημάνω ότι τα δικά μου είχα 2-3 μήνες να τα ψεκάσω. Τις τελευταίες εβδομάδες όμως τα πράγματα άλλαξαν με την άνοδο της θερμοκρασίας (καφέ και μαραμένα φύλλα) με τον ήλιο να τα χτυπάει τουλάχιστον 2 ώρες την ημέρα οπότε και θα αναζητήσω κάποια λύση για τη σκίαση τους. Αντε προσεχώς και κρυπτοκορίνες...Καλή συνέχεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 4 Ιουνίου 2008 Author #6 Share 4 Ιουνίου 2008 (edited) Ευχαριστώ Μιχάλη! και για τα σχόλια και για τα κλαδέματα. Τα φυτά αυτά δεν τα έχω ψεκάσει ποτέ aφού ήταν τύπος emersed από την αρχή, μόνο το χώμα κρατάω υγρό με πότισμα κέθε 4-5 μέρες και δεν τα βλέπω να διψούν, με τη διαφορά οτι το φως που δέχονται είναι έμμεσο και η θερμοκρασία του χώρου σχετικά χαμηλή. Θα συνεχίσω με λίγη cryptocoryne αλλά με ενδιαφέρουν πολύ και φυτά του γένους anθbia, τέλος θα ήθελα να δω πως γίνεται η rotalla... με βλέπω να φτιάχνω ενυδρείο χωρίς νερό... Έγινε επεξεργασία 4 Ιουνίου 2008 - viciouscircle Link to comment Share on other sites More sharing options...
neon 5 Ιουνίου 2008 #7 Share 5 Ιουνίου 2008 Η Rotala rotundilfolia σε emersed έχει πραγματικά πολύ ενδιαφέρον και νομίζω την είχες δεί όταν ήρθες. Οι κρυπτοκορύνες όμως είναι άλλη φάση ειδικά όταν θα σου βγάλουν και τα πρώτα λουλούδια όπως εμένα. Όσο για το ενυδρείο χωρίς νερό μην το γελάς καθόλου έχει πολλές εφαρμογές Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 12 Απριλίου 2009 #8 Share 12 Απριλίου 2009 ελα για κανε update Link to comment Share on other sites More sharing options...
akkornteon 12 Απριλίου 2009 #9 Share 12 Απριλίου 2009 ναι ναι θέλουμε update! Link to comment Share on other sites More sharing options...
BAKIS 12 Απριλίου 2009 #10 Share 12 Απριλίου 2009 Νομίζω οτι είχε φέρει ο viciouscircle στην συνάντηση!Μάλλον cuba ήταν! Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 5 Μαίου 2009 Author #11 Share 5 Μαίου 2009 Κάθεστε? ... Emersed άλγη!!! Εμφανίστηκε σε φυτόχωμα με ακραίες τιμές υγρασίας, σε ένα δοχείο που έχω για προσαρμογή φυτών από emersed σε submersed και τούμπαλιν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 5 Μαίου 2009 #12 Share 5 Μαίου 2009 Ξέρω υπάρχουν πολλά κουφά!!! Τη θα έλεγες για emersed Riccia fluitans Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 5 Μαίου 2009 #13 Share 5 Μαίου 2009 Κάθεστε? ... Emersed άλγη!!! Εμφανίστηκε σε φυτόχωμα με ακραίες τιμές υγρασίας, σε ένα δοχείο που έχω για προσαρμογή φυτών από emersed σε submersed και τούμπαλιν. Eμενα μου εμεινε μια φακη πανω στο χωμα και ειναι μια χαρα, πρασινη πρασινη... Ξέρω υπάρχουν πολλά κουφά!!! Τη θα έλεγες για emersed Riccia fluitans Γινεται Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sta8hs000 5 Μαίου 2009 #14 Share 5 Μαίου 2009 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 6 Μαίου 2009 #15 Share 6 Μαίου 2009 Τη θα έλεγες για emersed Riccia fluitans Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 18 Μαίου 2009 #16 Share 18 Μαίου 2009 Θα κανω εγω Update στο ποστ του Γιωργου! Εχουμε και λεμε, η cuba ειναι μια χαρα, το βλεπετε κιολας, πηγε σε μεγαλυτερη γλαστρουλα: Mετα εχουμε pogostomon, cryptocoryne parva, και microsorum microsorium windelov. Αυτο το γλαστρακι δεν παει και πολυ καλα, αλλη εχει καλυτερευση. Επισης εχουμε microsorum pteropus που τα πηγαινει τελεια , cuba χωρις σχολιο, φακη επισης χωρις σχολιο Και μια μηλια Αυτη η μηλια εχει πολυ ωραια ιστορια! Ειναι απιστευτη η φυση. Την ωρα που εκοβα ενα μηλο, και μεσα βρηκα ενα σπορο που ειχε σκασει και ειχε βγαλει την πρωτη ριζουλα! Τον περνω το βαζω στις emersed, και μεσα σε 2 βδομαδες εχει γινει ετσι Γεωπονικο σου ερχομαιιιιιιιιιιιιιιιι Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 18 Μαίου 2009 #17 Share 18 Μαίου 2009 Τελικά οι "γαριδούλες" δεν κατάφεραν να επιβιώσουν στο ενυδρείο μου Κρίμα... Στενοχωρήθηκα πραγματικά! Παρ'όλα αυτά, αυτή η Riccia, έχει δώσει άλλη όψη στο ενυδρείο. Βέβαια παρατήρησα και κάποια ψιλοανησυχητικά σημάδια: Στο ενυδρείο που την έριξα έχω έναν Betta, ένα Ancistrus cf. Cirrhosus ενήλικο και κάποτε είχα ρίξει άλλα 4 μωράκια. Στην πορεία κατάφερνα να βλέπω μόνο 2 μικρά ταυτόχρονα, γι'αυτό υπέθεσα πως τα άλλα 2 μας άφησαν χρόνους. Χτες, και μετά την εισαγωγή της Riccia, τα είδα και τα 4 μικρά πάνω στα τζάμια εκ των οποίων τα 2 είχαν πολύ (μα πάρα πολύ) έντονη αναπνοή! Αλλά παρ'όλα αυτά η διάθεσή τους για φαΐ είναι σταθερή. Από χτες τα παρακολουθώ. Ο Betta δεν έχει καταλάβει κάτι για την ώρα, ούτε ο ενήλικας Cirrhosus. Τα συγκεκριμένα φυτά, Χρήστο, τα έφερες από ενυδρείο σου ή κατευθείαν από τη μαμά φύση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 18 Μαίου 2009 #18 Share 18 Μαίου 2009 Από τα φυτά που έφερα στην συνάντηση μόνο η πελια και η μοος ήταν από την μαμά φύση τα άλλα ήταν από τον μπαμπά Χρήστο . Ακόμα τα ποτάμια είναι κρύα και δεν ανέβηκαν τα φυτά πάνω για να τα ψαρέψω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 21 Μαίου 2009 #19 Share 21 Μαίου 2009 Γιωργο σε εκανα περηφανο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 21 Μαίου 2009 Author #20 Share 21 Μαίου 2009 Γιωργο σε εκανα περηφανο; Ρε συ Πάνο, είπαμε, να μας κάνεις περήφανους, όχι να μας ξεφτυλίσεις!... Καλή συνέχεια, άντε και σύντομα να φτιάξουμε νέα κατηγορία vivarium! Link to comment Share on other sites More sharing options...
iki28 21 Μαίου 2009 #21 Share 21 Μαίου 2009 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raven 22 Μαίου 2009 #22 Share 22 Μαίου 2009 Αν μου επιτρεπετε να παρουσιασω κι εγω μερικες emersed καλλιεργειες που διατηρω στο μπαλκονι εδω και 2 χρονια. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raven 22 Μαίου 2009 #23 Share 22 Μαίου 2009 (edited) Επισης την μινι λιμνουλα μου 5 λιτρων που εχει γινει ενας pico υδροβιοτοπος μετα απο 2 χρονια. Ξεκινησε ως κουβαδακι αποθηκευσης μερικων φυτων και καπου στην πορεια εβαλα υποστρωμα. Αυτη τη στιγμη φιλοξενει μεσα 5 μωρα Pseudomugil gertrudae και 7 νεογεννητα Rasbora heteromorpha και 2 Celestial pearl danio χωρις καμια μηχανικη υποστηριξη και κανενος ειδους οργανο παρα μονο ενα θερμομετρο για να τσεκαρω την θερμοκρασια. Τα ψαρακια δεν ταιζονται, τρωνε infusoria και εχουν κλεισει ηδη 1 εβδομαδα εκει μεσα. H Ηygrophila siamensis εχει ανθισει εδω και 3 μηνες και ακομα βγαζει μωβ λουλουδια. Έγινε επεξεργασία 22 Μαίου 2009 - Raven 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom 22 Μαίου 2009 #24 Share 22 Μαίου 2009 απιστευτο!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 22 Μαίου 2009 #25 Share 22 Μαίου 2009 (edited) Λυπον αρχιζω πειραμα! Αγοραζω γλαστρα 100λιτρων, βαζω φυλλοχωμα για υποστρωμα απο πανω χαλικι. Το γεμιζω νερο, μισο βρυση μισο απο ενυδρειο. Φυτευω, μετα απο καμια βδομαδα ριχνω ενα ζευγαρι γκαπι. Και καταγραφω γεγονοτα Το πειραμα δεν θα εχει φιλτρο, μονο θερμομετρο. Φιλε Raven με εβαλες σε ιδεες. Θα κανω παρουσιαση οταν το ετοιμασω Έγινε επεξεργασία 22 Μαίου 2009 - Panos1990 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος