Aquazone Project Team 12 Μαίου 2008 #1 Share 12 Μαίου 2008 Eνυδρείο του Aquazone Μάιος 2008του μέλους stathis200 Αγαπητά μέλη, Με μεγάλη χαρά η ομάδα του Aquazone σας παρουσιάζει το Ενυδρείο του Aquazone για τον μήνα Μάιο 2008. Σύμφωνα με τον καινούργιο κανονισμό το ενυδρείο που ψηφίστηκε από την ομάδα του Aquazone είναι το θαλασσινό ενυδρείο του μέλους stathis200 που τον συγχαίρουμε για την επιτυχία του.Ακολουθεί η παρουσίαση του ενυδρείου από τον ίδιο τον δημιουργό του Πρώτα απ’όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα του Aquazone , τόσο για την ψήφο της, ως ενυδρείο του μήνα, όπως επίσης για την υποστήριξη που είχα στα πρώτα βήματά μου στο hobby. Το ενυδρείο άρχισε να τρέχει πριν από ενάμιση χρόνο . http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=9100 Διάλεξα το Red Sea Max γιατί μου άρεσε το design και η λύση όλα σε ένα. Είναι χωρητικότητας 120 λίτρων, και διαθέτει skimmer , δύο αντλίες επιστροφής 2x1200 lt/h, διαμέρισμα για χημική φίλτρανση, και φωτισμό από 2X PC 55 watt = 110 watt. http://www.redseamax.com/redseamax/index.html http://www.redseamax.com/redseamax/Red_Sea...timonials6.html Ιστορικό Η πρώτη μου προσπάθεια στο Aquascape ήταν κάπως έτσι. Ο βράχος τοποθετήθηκε επάνω σε egg-grade με πλαστικά πόδια. Προστέθηκε και ένας επιπλέον κυκλοφορητής 1200 lt/h, για τα πίσω νεκρά σημεία. Μετά την πάροδο 35 ημερών με σβηστά φώτα , τα νιτρικά μηδενίστηκαν και μπήκαν οι πρώτοι οργανισμοί. Στο διάστημα των 8 επόμενων μηνών ,προστέθηκαν τα κοράλλια -ψάρια. Σήμερα το νάνο είναι σε κατάσταση που ‘’εξάγει’’ μηνιαίως αρκετά frags σε φίλους. Η έλλειψη χώρου είναι εμφανής και προσανατολίζομαι σε αναβάθμιση. Φίλτρανση Χρησιμοποιώ την τεχνική του φυσικού συστήματος ,χωρίς βιολογικά υλικά. Άνθρακας : Matrix Carbon Αλλαγή κάθε μήνα. Αντιφώσφορο : AquaPhos – Aλλαγή κάθε 1,5 μήνα Πρόσθετα. Η ρουτίνα με τα πρόσθετα που ακολουθώ είναι η εξής. Alcalinity : Mέρα παρά μέρα δύο κουταλιές του γλυκού Reef Builder της Seachem Calcium : Mέρα παρά μέρα δύο κουταλιές του γλυκού Turbo Calcium της Kent Magnesium : Δύο φορές την εβδομάδα ,μία κουταλιά του γλυκού. Iodine: Μία φορά την εβδομάδα ένα καπάκι από Reef Iodine της Seachem Αλλαγές νερού. Προσπαθώ να αλλάζω το 20% κάθε μήνα . Για αλάτι χρησιμοποιώ TROPIC MARIN PRO. Τάισμα. Προσπαθώ να ταίζω πολύ και συχνά. Συνήθως δύο φορές την ημέρα flakes και μέρα παρά μέρα λίγη κατεψυγμένη τροφή. Επίσης κατά περιόδους. Coral food από Salifert. Phytoplex Kent Zooplex Kent Cyclop-eeze – Aqquatic Nutrient Coralgro-Red Sea Vitamin c –Kent Veggie Flakes – Omega Κατεψυγμένα Lobster eggs Silversides την ανεμώνη και την trachyphyllia δύο φορές την εβδομάδα Cyclops Artemia Mysis DIY Ιδιοκατασκευές. Εδώ είναι ένα κομμάτι που με επένδυσα αρκετό χρόνο και κόπο. Πρώτα από όλα αντικατέστησα το ballast του φωτιστικού με dimmable και έφτιαξα diy sunset-sunrise κύκλωμα. Κατόπιν αντικατέστησα τα moonlights με άλλα πιο φωτεινά με κύκλο φεγγαριού. Μια παρόμοια κατασκευή μου σε φίλο εδώ. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=16222. Η πιο επιτυχημένη diy κατασκευή μου είναι η αυτόματη αναπλήρωση νερού. Είναι αρκετά πρωτοποριακή ,αφού δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στο εμπόριο, με την ίδια αρχή λειτουργίας. Λειτουργεί ήδη αρκετό καιρό σε εμένα και αρκετούς φίλους, χωρίς κανένα πρόβλημα. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=16222 Tέλος η πιο χρήσιμη diy κατασκευή, κατά την γνώμη μου, είναι η αυτόματη ειδοποίηση διακοπής ρεύματος με SMS. Παράμετροι νερού • Specific gravity: 1.026 • pH: 8.0 - 8.3 • Calcium: 380 ppm • Alkalinity: 10 - 12 dKH • Magnesium: 1300 ppm • Ammonia & nitrate: undetectable • Temp: 27,5 • PO4: 0 Κάτοικοι CORALS Blastomussa Welli SP. Alveopora SP. (Green) Heliofungia spp Plerogyra sinuosa (Bubble coral) Trachyphyllia spp (Open brain coral) Favia sp (moon coral) Seriatopora Hystrix purple Seriatopora Hystrix green Turbinaria reniformis Xenia spp (pulsing) Xenia sp white (pulsing) Xenia sp orange Caulastrea furcata (candy coral) Euphyllia Parancora (Branching Hammer Coral) green Euphyllia Parancora (Branching Hammer Coral) purple Porites Yellow SP. Pocillopora damicornis pink Και πολλές –πολλές Ricordies Florida & Yuma FISHES Amblygobious Rainfordi (goby) Cirrhilabrus cyanopleura (wrasse) Zebrasoma Veliferum (tang) Amphiprion percula (clown) INVERTEBRATES Lysmata amboinensis (Pacific cleaner shrimp) Emerald Mithrax Crab Trochus Snails Nassarius Snails Starfish - Linckia guildingi Hermit red leg Hermit Blue leg Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συνχομπίστες και φίλους που με βοήθησαν στην προσπάθεια . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manogr 16 Μαίου 2008 #2 Share 16 Μαίου 2008 Πολλα - πολλα μπραβο Σταθη!! εξαιρετικη δουλεια και στο ενυδρειο σου αλλα και στην παρουσιαση του !!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gohn1990 16 Μαίου 2008 #3 Share 16 Μαίου 2008 φανταστικο.................... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Igano80 16 Μαίου 2008 #4 Share 16 Μαίου 2008 Τρομεροοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquamania 16 Μαίου 2008 #5 Share 16 Μαίου 2008 κορυφαιο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stardust 16 Μαίου 2008 #6 Share 16 Μαίου 2008 οτι και να πω θα ειναι λιγο.....ενα μεγαλο μπραβο απο μενα.ελπιζω ολοι μας καποια στιγμη να αποκτησουμε ενα τοσο υγειες και πανεμορφο ενυδρειο Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 16 Μαίου 2008 #7 Share 16 Μαίου 2008 Τα συγχαρητήριά μου Στάθη για το εξαιρετικό ενυδρείο σου!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
zapetros 16 Μαίου 2008 #8 Share 16 Μαίου 2008 ευγε για την υπεροχη δουλεια σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jumaru82 16 Μαίου 2008 #9 Share 16 Μαίου 2008 Πραγματικα υπεροχο!!!Τι αλλο να πει κανεις μακαρι να γινει καποτε και ο μικρος μου υφαλος εστω και το μισο ομορφος απο τον δικο σου!!Συγχαρητιρια και παλι για το εξαιρετο αποτελεσμα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreas2000gr 16 Μαίου 2008 #10 Share 16 Μαίου 2008 Μπράβο Στάθη ο αγώνας τώρα δικαιώνεται!!! Ελπίζω το ενυδρείο σου να γίνει παράδειγμα προς τα υπόλοιπα μέλη, πως η ομορφιά δεν συμβαδίζει αποκλειστικά με την ποσότητα αλλά με το μεράκι. Μπορούμε να έχουμε πανέμορφα ενυδρεία σε 120 λίτρα. Επίσης ένα μπράβο για την παρουσίαση - πρότυπο που έκανες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fanis075 16 Μαίου 2008 #11 Share 16 Μαίου 2008 ΑΠΛΑ ΥΠΕΡΟΧΟ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
chrisx 16 Μαίου 2008 #12 Share 16 Μαίου 2008 Mπράβο βρε Στάθη, ΥΠΕΡΟΧΟ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake_gio 16 Μαίου 2008 #13 Share 16 Μαίου 2008 Αυτα βλεπουμε και μας κανει να πισμονουμε οτι και εμεις καποτε θα αποκτισουμε ενα τοσο πραγματικα ομοοοοοοοοοοορφοοοοοο ενυδρειο. ΜΠΡΑΒΟ και ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟΟΟΟ!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημήτρης Δ 16 Μαίου 2008 #14 Share 16 Μαίου 2008 Πάρα πολύ καλό Στάθη!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
BAKIS 16 Μαίου 2008 #15 Share 16 Μαίου 2008 ΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΛΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΟΟΟΟΟ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zeroboy 16 Μαίου 2008 #16 Share 16 Μαίου 2008 Στάθη ότι και αν πούμε είναι λίγο. Απλά θαυμάσιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 16 Μαίου 2008 #17 Share 16 Μαίου 2008 πολλά συγχαρητήρια για το διαμάντι σου ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
filrou 16 Μαίου 2008 #18 Share 16 Μαίου 2008 Τελειο Link to comment Share on other sites More sharing options...
teodkats 16 Μαίου 2008 #19 Share 16 Μαίου 2008 Εξαιρετικό ενυδρείο Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 16 Μαίου 2008 #20 Share 16 Μαίου 2008 keep walking....κυρε γραναζη..... δεν εχω λογια αγαπητε μου φιλαρακο......ΨΩΝΙΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 16 Μαίου 2008 #21 Share 16 Μαίου 2008 Τα θερμά μου συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά που έκανες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GRTTSOU 16 Μαίου 2008 #22 Share 16 Μαίου 2008 Συγχαρητήρια!!!!!! Παράδειγμα προς μίμηση, ειδικά για όλους εμάς τους νεότερους στο χόμπυ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas21 16 Μαίου 2008 #23 Share 16 Μαίου 2008 Συγχαρητήρια για το πολύ όμορφο αποτέλεσμα συνέπεια της σκληρής δουλειάς και της ''γαιδουρινής'' υπομονής!!! ΜΠΡΑΒΟ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasonation 16 Μαίου 2008 #24 Share 16 Μαίου 2008 ... αν ειχα ποτε reef σαν το δικο σου θα 'θελα να ειναι.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagosg 17 Μαίου 2008 #25 Share 17 Μαίου 2008 SUPER SUPER SUPER CONGRATS.........ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΟΜΟΡΦΟ !!!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.