iki28 26 Ιανουαρίου 2006 #1 Share 26 Ιανουαρίου 2006 Λοιπον θα ηθελα την βοηθεια σας. Εχω αυτον τον ψαρουλη αρκετο καιρο μαζι με αλλα 3 ιδια αλλα σημερα παρατηρησα οτι στον χωρο του στοματος εχει διογκωθει το κατω χειλοσ του και ειναι λες και εχει κανει συλλικονη. Τι μπορει να εχει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
axlasas 26 Ιανουαρίου 2006 #2 Share 26 Ιανουαρίου 2006 (edited) Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με εναν καρδινάλιο και ένα νέον. Ειλικρινά δεν γνωρίζω που οφείλεται. Το πρόσεξα σήμερα καθώς τα τάιζα. Τα συγκεκριμένα ψάρια τα έχω 4 χρόνια. Έγινε επεξεργασία 26 Ιανουαρίου 2006 - axlasas Link to comment Share on other sites More sharing options...
iki28 26 Ιανουαρίου 2006 Author #3 Share 26 Ιανουαρίου 2006 Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με εναν καρδινάλιο και ένα νέον. Ειλικρινά δεν γνωρίζω που οφείλεται το πρόβλημα. Το πρόσεξα σήμερα καθώς τα τάιζα. Τα συγκεκριμένα ψάρια τα έχω 4 χρόνια. 10304[/snapback] Α πολυ ωραια .Καταλαβα στην ουρα και εσυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 27 Ιανουαρίου 2006 #4 Share 27 Ιανουαρίου 2006 Πρώτα από όλα θα πρέπει να μας πείς λίγο τις μετρήσεις σου.Εκ πρώτης άποψης δέν μου φαίνεται σαν Fungus αλλά σάν κάποιο όγκο που δυστυχώς δύσκολα θεραπεύονται. Άν έχεις καραντίνα θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις θεραπεία με Pimafix και Furan-2 καθώς και Pimafix για μία εβδομάδα στο κυρίως ενυδρείο. axlasas***Μπορείς να ακολουθήσεις την ίδια θεραπεία αλλά καλό θα ήταν να ανεβάσεις καμιά φωτό για να δούμε άν πρόκειτε για το ίδιο πράγμα. Να μας κρατάτε ενήμερους.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
neon 27 Ιανουαρίου 2006 #5 Share 27 Ιανουαρίου 2006 Να συμπληρώσω ότι αν γίνει θεραπεία με furan-2 χρειάζονται συνεχείς μετρήσεις και συχνές αλλαγές νερού γιατί θα παρουσιαστούν προβλήματα στο βιολογικό φίλτρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIN 27 Ιανουαρίου 2006 #6 Share 27 Ιανουαρίου 2006 Αν κάνεις θεραπεία με furan 2 καλό θα είναι να βάλεις και μια αεραντλία στο ενυδρείο. Πρόσεχε τη δόση που θα βάλεις γιατί είναι δυνατό φάρμακο. Αν, όπως είπε και ο Δημητρης, είναι ογκίδιο δεν ξέρω αν θα έχεις κάποιο αποτέλεσμα αλλά προσπάθησε ποτέ δεν ξέρεις. Το καρκίνωμα να ξέρεις δεν είναι μεταδοτικό στα άλλα σου ψαράκια. Εύχομαι όλα να πάνε καλά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caesars 28 Ιανουαρίου 2006 #7 Share 28 Ιανουαρίου 2006 Καλημέρα, Το φούσκωμα που παρατηρείτε και οι δύο είναι απλό πρήξιμο ή ογκίδιο? Άλλη μιά ερώτηση: υπάρχει αλλαγή χρώματος στην περιοχή (κοκίνισμα, μελάνωμα, κιτρίνισμα κτλ). Προσωπικά θα συνιστούσα και στούς δύο να απομονώσετε τα ψάρια και να τα παρατηρήσετε για λίγο χωρίς παροχή φαρμάκων, για να δείτε αν το φούσκωμα εξελίσσεται ή υποχωρεί. Μετά τα ξαναλέμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος