agrodoc 16 Απριλίου 2008 #1 Share 16 Απριλίου 2008 Γειά σας και από εμένα. Με λένε Χρήστο και γράφτηκα στο forum, φυσικά για να μάθω περισσότερα από τα λίγα που γνωρίζω. Είχα κατασκευάσει στο παρελθόν 3 ενυδρεία και σκέφτομαι να ξανασχοληθώ με το hobby κατασκευάζοντας ένα καινούριο για το νέο σπίτι διαμονής μου. Επειδή σκέφτομαι (για πρώτη φορά) να το φυτέψω, θέλω να συγκεντρώσω διάφορες πληροφορίες για τροπκό ενυδρείο με φυτά γλυκού νερού. Οπότε βλέπω ότι έχω αρκετό διάβασμα, αλλά τουλάχιστον υπάρχουν οι πληροφορίες που ψάχνω . Αν είναι να κάνω μια ερώτηση πριν αρχίσω να διαβάζω, είναι η εξής : Το ενυδρείο που σκέφτομαι θα έχει διαστάσεις : 110 x 35 x 45(ύψος) cm και απλώς γυάλινο καπάκι από επάνω (με άνοιγμα περίπου 2 cm κατά μήκος ή και χωρίς άνοιγμα-πιθανότερο). Φωτισμό από επάνω με κάποιου τύπου καλαίσθητου επιμήκους πορτατίφ. Βιολογικό φίλτρο με πλακάκια κάτω από το χαλίκι. Επειδή έχω θερμοστάτη 50w, θέλω να κρατήσω τον πραγματικό όγκο νερού γύρω στα 60 λίτρα, γεμίζοντας το χώρο με ογκώδη αντικείμενα : ύψος χαλικιού βυθού, βράχοι κλπ. Υπολογίζω ότι στο ενυδρείο θα μπορούν να κατοικήσουν γύρω στα 13 κοινωνικά ψάρια των 4-5 cm. Τι λέτε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aigagros 16 Απριλίου 2008 #2 Share 16 Απριλίου 2008 Καλώς όρισες. Σύμφωνα με τις διαστάσεις που αναφέρεις τα λίτρα θα είναι πολύ περισσότερα από τα 60. Δεν έχει σημασία εάν απότελούνται από νερό ή βράχους. Όταν ζεσταίνεις το περιεχόμενο της δεξαμενής, ζεσταίνεις όλο το περιεχόμενο, νερό, χαλίκια, βράχια, φυτά κλπ. Τα 50W είναι πολύ λίγα, θες 200. Για περισσότερες λεπτομέρειες όμως πήγαινε στο ανάλογο topic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
teodkats 16 Απριλίου 2008 #3 Share 16 Απριλίου 2008 Καλώς Όρισες.. Για υπολογισμό των λίτρων σου δες στα downloads http://www.aquazone.gr/index.php?ind=downl...view&idev=1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
agrodoc 16 Απριλίου 2008 Author #4 Share 16 Απριλίου 2008 SΩΣΤΑ, χρειάζομαι μεγαλύτερο θερμοστάτη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 16 Απριλίου 2008 #5 Share 16 Απριλίου 2008 Καλώς όρισες στο forum μας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ 16 Απριλίου 2008 #6 Share 16 Απριλίου 2008 Καλώς ηρθες στην παρέα μας.!!! Καλή συνέχεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
lingistis 18 Απριλίου 2008 #7 Share 18 Απριλίου 2008 Καλώς ήρθες!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kouzman 19 Απριλίου 2008 #8 Share 19 Απριλίου 2008 Καλωσόρισες στο Aquazone! Καλή συνέχεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrikos 19 Απριλίου 2008 #9 Share 19 Απριλίου 2008 Καλημέρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
tony80 21 Απριλίου 2008 #10 Share 21 Απριλίου 2008 καλως ηρθες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος