jumaru82 25 Μαίου 2008 #101 Share 25 Μαίου 2008 Ισως εινια ταλαιπορια οταν τα αλλαζεις αλλα αν τα βαλεις το ανθρακα αντιφωσφορο κατω απο τους κυκλοφοριτες εκει που ειναι οι θεσεις για τα υλικα και αφησεις μονο τον υαλοβαμβακα και ενα σφουγκαρι πανω απο το κυκλοφοριτη του skimmer θα δεις διαφορα ετσι τα εχει μια φιλη η οποια ειχε το ιδιο προβλημα καιρο...!Ελπιζω να σε βοηθησα αν παω απο το σπιτι της θα σου στειλω και φωτο με την τοποθετηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake_gio 25 Μαίου 2008 Author #102 Share 25 Μαίου 2008 Ευχαριστο παω τορα να το κανω και θα σου πω για τα αποτελεσματα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake_gio 25 Μαίου 2008 Author #103 Share 25 Μαίου 2008 Μεχρι στιγμης δεν βγαζει φυσαλιδεςςςς....Ελπιζω να μινει ετσιιιιι...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake_gio 25 Μαίου 2008 Author #104 Share 25 Μαίου 2008 Παιδια σκευτομαι να αγορασω μολις περσει το καλοκαιρι ενα calcium reactor και μια ozonizator.. Χρειαζονται στο ενυδρειο μου αν ναι μπορει καπιος να μου προτινει κατι για τα λιτρα το οποιο ομος να ειναι και πολυ ακριβο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 25 Μαίου 2008 #105 Share 25 Μαίου 2008 το calcium reactor είναι πολύ καλό μηχάνημα όταν γίνεται ασύμφορη η χρήση ετοίμων σκευασμάτων για να κρατήσουμε σωστά τα επίπεδα ca , kh , mg στο νερό μας .. πρέπει να ξέρεις ότι για να δουλέψει χρειάζεται και άλλα μηχανήματα που ανεβάζουν το κόστος το ozonizer είναι χρήσιμο σε πολυφορτωμένα ενυδρεία ....θέλει και αυτό βοηθητικούς μηχανισμούς για να λειτουργήσει σωστά και προσοχή για να είναι ασφαλές δεν θα το πρότεινα για το ενυδρείο σου .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake_gio 25 Μαίου 2008 Author #106 Share 25 Μαίου 2008 Ευχαριστο μαλλον θα προτιμησω μια Α/Ο Υπαρχει καμια που μπορεις να μου προτινεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 25 Μαίου 2008 #107 Share 25 Μαίου 2008 καλή σκέψη .. να και μια καλή α/ο για τη περίπτωση σου .. http://www.ro-man.com/shop/product_info.ph...7b414aea393e3a0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake_gio 26 Μαίου 2008 Author #108 Share 26 Μαίου 2008 Ρε παιδια θα ηθελα την γνωμη σας... Γυρισα πριν λιγο και μολις κοιταξα το ενυδρειο ειδα τα μισα απο τα κοραλια να εχουν αλλαξει θεση!!!!!!!! Η γονιοπορα να εχει πεσει και τα αλλα να εχουν κατρακυλισει!!!!!! Τι γινετε μπορει καποιος να μου πει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake_gio 26 Μαίου 2008 Author #109 Share 26 Μαίου 2008 Kανεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jumaru82 26 Μαίου 2008 #110 Share 26 Μαίου 2008 (edited) Αν δεν τα εχεις καλλησει μπορει να περνανε κοντα τα ψαρια η τα σαλιγγαρια και να τα μετακινουν εγω αυτο ειδα μετα απο πολυ παρατηρησει στο ενυδρειο και εγω ειχα φρικαρει!Επισης μπορει να φταιει και η πολυ κυκλοφορια που εχει το red sea εχεις και κοραλια?Οσο για την R/O εγω πηρα αυτη πολυ φτηνη και καλη λυση!Βγαινει στα 87 ευρο μαζι με τα εξοδα αποστολης! http://www.aquaristic.net/aqua-light-ro-pi...eur.html?lang=1 Έγινε επεξεργασία 26 Μαίου 2008 - jumaru82 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake_gio 26 Μαίου 2008 Author #111 Share 26 Μαίου 2008 Nαι αλλα δεν καταλαβαινω γιατι το παθενουν αυτο μονο την νυχτα? Οσο για την Α/Ο την ειχα δει και εγω την συγκεκριμενη και μου φενεται πολυ καλη περιπτωση...Ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 27 Μαίου 2008 #112 Share 27 Μαίου 2008 Παρακολούθησε το βράδυ με κάποιο φακό, μήπως ανακαλύψεις κάποιο "τέρας" να περιφέρεται. Μήπως έχεις αχινό?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NAVY 27 Μαίου 2008 #113 Share 27 Μαίου 2008 15/04/2008, 19:38:39 Η γνώμη μου είναι να κολληθούν οι πέτρες μεταξύ τους, ώστε μην έχεις καμία άλλη κατολίσθηση όταν θα υπάρχουν και κοράλλια -------------------- Φιλικά ΧΡΙΣΤΙΝΑ Εάν είχες κάνει αυτό που σου είχε πει η ΧΡΙΣΤΙΝΑ δεν θα είχες πάθει τίποτα. Σε κάποιες φωτο φαίνεται ένας αχινός, ...... εάν υπάρχει ακόμα μέσα σίγουρα αυτός έκανε την ζημιά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake_gio 27 Μαίου 2008 Author #114 Share 27 Μαίου 2008 Ναι οντως υπαρχει αχινος ...πως στο καλο το εκανε αυτο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NAVY 27 Μαίου 2008 #115 Share 27 Μαίου 2008 Δυστυχώς λειτουργούν σαν μπουλντόζες……ισοπεδώνουν τα πάντα στο πέρασμα τους Link to comment Share on other sites More sharing options...
filrou 27 Μαίου 2008 #116 Share 27 Μαίου 2008 Γενικοτερα ειμαι κατα του κολληματος και περισσοτερο του να σφηνωνεις τα κοραλλια σε θεσεις που εχουν νοημα, φαινονται φυσικα και εχουν ασφαλεια. Βεβαια πολλες φορες αυτο δεν ειναι εφικτο. Μια εφυλια την σφηνονα σε μια τρυπα και το πρωι την εβλεπα στο υποστρωμα. Κατι ηταν μεσα στο βραχο και την εσπρωχνε εξω. Μετα απο 2-3 δοκιμες την κολλησα και τελος. Τωρα θελω να την αλλαξω θεση και δεν μπορω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake_gio 27 Μαίου 2008 Author #117 Share 27 Μαίου 2008 Και εγω αυτο σκευτομαι..Το κολας καπου και μετα πρεπει να του αλλαξεις θεση , να το δωσεις?..κλπ...Τι κανεις? Εγω τα σφηνωνω και πρωσπαθω να τα κανω να φαινονται φυσικα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jumaru82 27 Μαίου 2008 #118 Share 27 Μαίου 2008 Και εγω δεν ειμαι υπερ του κολληματος τουλαχιστον οχι πριν στοκαριστει το ενυδρειο.Για το λογο που αναφερει πιο πανω ο firlοu αλλα μετα το stockarisma θα το κολλησω το βραχο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake_gio 27 Μαίου 2008 Author #119 Share 27 Μαίου 2008 Παιδια ασχετο αλλα εψαξα στο index για τα κοραλια και ηθελα να βρω πηροφοριες για καποιο κοραλι... Προτεινω να εμπλουτισουμε αυτην την κατηγωρια βαζοντας πιο οραιες φωτογραφεις και περισσοτερα ηδη καθως και πληροφοριες για αυτα... Ο καθενας θα μπορουσε να στιλει τις παρατιρησεις του καθως και εικονες απο το κοραλια που θελει να δημοσιευσει στο photo index και να προτινει για ποιους (αρχαριους-με λιγη πειρα-πολυ πειρα)ειναι καταληλο καθως και για λιτρα-φωτισμο-διατροφη κ.λ.π.Δεν λεω οτι δεν εχει γινει ηδη αυτο αλλα πιστευω οτι μπορουμε να το εμπλουτισουμε και να δημιουργησουμε μια πηγη πληροφοριων για αυτους που θελουν να αγωρασουν καποιο κοραλι ή να ψαξουν να βρουν ενα τετοιο ζωντανο το οποιο ειναι καταληλο για αυτον... Αυτη ειναι μια προταση απο μενα και απευθινεται στους mods του θαλλασινου καθως και στους φιλους χομπιστες... Φιλικα..Γιωργος Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake_gio 27 Μαίου 2008 Author #120 Share 27 Μαίου 2008 UP!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
NAVY 27 Μαίου 2008 #121 Share 27 Μαίου 2008 Εγώ έχω χρησιμοποιήσει 6 κουτιά κόλλας ( coral fix ) για την συγκράτηση του βράχου, και όταν αναγκάστηκα να ξεστήσω το ενυδρείο 2 φορές, σας πληροφορώ ότι δεν υπήρξε καμιά δυσκολία. Η διαπίστωση μου είναι ότι η κόλλα όταν γίνει η μίξη των 2 συστατικών, γίνεται πάρα πολύ σκληρό υλικό, αλλά δεν έχει συγκολλητική δύναμη για να δέσει με τον βράχο Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake_gio 27 Μαίου 2008 Author #122 Share 27 Μαίου 2008 Ekανα μια προταση πιο πριν στην σελιδα 6 οποιος θελει ας πει την γνωμη του... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 28 Μαίου 2008 #123 Share 28 Μαίου 2008 Παιδια ασχετο αλλα εψαξα στο index για τα κοραλια και ηθελα να βρω πηροφοριες για καποιο κοραλι... Προτεινω να εμπλουτισουμε αυτην την κατηγωρια βαζοντας πιο οραιες φωτογραφεις και περισσοτερα ηδη καθως και πληροφοριες για αυτα... Ο καθενας θα μπορουσε να στιλει τις παρατιρησεις του καθως και εικονες απο το κοραλια που θελει να δημοσιευσει στο photo index και να προτινει για ποιους (αρχαριους-με λιγη πειρα-πολυ πειρα)ειναι καταληλο καθως και για λιτρα-φωτισμο-διατροφη κ.λ.π.Δεν λεω οτι δεν εχει γινει ηδη αυτο αλλα πιστευω οτι μπορουμε να το εμπλουτισουμε και να δημιουργησουμε μια πηγη πληροφοριων για αυτους που θελουν να αγωρασουν καποιο κοραλι ή να ψαξουν να βρουν ενα τετοιο ζωντανο το οποιο ειναι καταληλο για αυτον... Αυτη ειναι μια προταση απο μενα και απευθινεται στους mods του θαλλασινου καθως και στους φιλους χομπιστες... Φιλικα..Γιωργος Αυτό μπορεί να γίνει, αν υπάρχουν άτομα που έχουν τη διάθεση να ασχοληθούν. Μπορείς να μας στείλεις τις πληροφορίες σου για κάποιο κοράλλι που δεν συμπεριλαμβάνεται στο index, καθώς και τις παρατηρήσεις σου. Επίσης μπορείς να προσθέσεις τις προσωπικές σου παρατηρήσεις στην περιοχή "σχόλια" στα είδη που είναι ήδη καταγεγραμμένα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake_gio 28 Μαίου 2008 Author #124 Share 28 Μαίου 2008 Nεες φωτογραφειες πριν την αγορα της ψηφιακης μηχανης... Ολες απο το κινητο ειναι και δυστηχος δεν διχνει την ομορφια του νανο μου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fake_gio 28 Μαίου 2008 Author #125 Share 28 Μαίου 2008 Κιλες Θα μπορουσε καποιος να κανει μια αναγνωριση του κοραλιου της 1 φωτογραφειας? Το καταστημα δεν ηξερε να μου πει και δεν το βρισκω ... Το ενυδρειο-βραχοι-κυκοφορητες αρχιζουν και γεμιζουν κοραλινη αυτο σημαινει οτι το ασβεστιο και μαγνησιο ειναι σε καλα επιπεδα και το ενυδρειο παει καλα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος