space 25 Μαρτίου 2008 #1 Share 25 Μαρτίου 2008 εχω ενα ενυδρειο 400ΛΙΤΡΑ που τρεχει εδω και 40 ημερες εκανα μετρησεις με test salifert και το τεστ ΚΗ μου εδειξε πανω απο 16dkh . πρεπει να το κετεβασω μια και οι τιμες πρεπει να ειναι 8-10?και πως?εχω ακουσει οτι κατεβαινει με αλλαγες με αλατι της ΚΕΝΤ που εχει χαμηλη ΚΗ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 26 Μαρτίου 2008 #2 Share 26 Μαρτίου 2008 το τεστ τις salifert έχει πρόβλημα σε κάποιες παρτίδες .. δοκίμασε με άλλο τεστ .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
space 26 Μαρτίου 2008 Author #3 Share 26 Μαρτίου 2008 αυτο θα κανω αλλα αν δειξει το ιδιο και το αλλο τεστ τι κανω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 26 Μαρτίου 2008 #4 Share 26 Μαρτίου 2008 τι πρόσθετα έχεις ρίξει στο νερό σου ? τι αλάτι έβαλες ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
space 26 Μαρτίου 2008 Author #5 Share 26 Μαρτίου 2008 αλατι της kent kai ca kai mg της seagem Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 26 Μαρτίου 2008 #6 Share 26 Μαρτίου 2008 μέτρα με άλλο τεστ και τα ξαναλέμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagosg 11 Μαίου 2008 #7 Share 11 Μαίου 2008 Και εμενα τις ιδιας μαρκας δειχνει πανω απο 16....πηρα αλλο τις ιδιας μαρκας και παλι το ιδιο. Παρατηρησα οτι το παλιο μπουκαλι ειχε διαφανο υγρο ενω το καινουργιο κοκκινο υγρο. Χθες εκανα για πρωτη φορα αλλαγη αλατιου με marine salt seachem αντι reef salt seachem και αυριο θα μετρησω το κΗ με salifert και tropic marin να δω αν εχει πεσει μηπως εφταιγε το αλατι ή το test. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 11 Μαίου 2008 #8 Share 11 Μαίου 2008 Και εμενα τις ιδιας μαρκας δειχνει πανω απο 16....πηρα αλλο τις ιδιας μαρκας και παλι το ιδιο. Παρατηρησα οτι το παλιο μπουκαλι ειχε διαφανο υγρο ενω το καινουργιο κοκκινο υγρο. Χθες εκανα για πρωτη φορα αλλαγη αλατιου με marine salt seachem αντι reef salt seachem και αυριο θα μετρησω το κΗ με salifert και tropic marin να δω αν εχει πεσει μηπως εφταιγε το αλατι ή το test. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagosg 12 Μαίου 2008 #9 Share 12 Μαίου 2008 Λοιπον εκανα τεστ με salifert και εδειξε οτι επεσε απο >16 στα 14 κΗ και αυτο ισως επειδη εβαλα για πρωτη φορα marine salt αντι για reef salt. Επισης μετρησα με tropic marin και δειχνει 2 μοναδες πιο χαμηλα δηλ. 12 κΗ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 12 Μαίου 2008 #10 Share 12 Μαίου 2008 Έχω και εγώ παρατηρήσει αυτή τη διαφορά των δύο μονάδων μεταξύ των δύο τεστ. Θα έλεγα να θεωρήσεις αξιόπιστο το tropic marin και όταν μετράς με salifert, να αφαιρείς δύο μονάδες. Αυτό κάνω και εγώ, εδώ και πολύ καιρό τώρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagosg 12 Μαίου 2008 #11 Share 12 Μαίου 2008 Σε γενικες γραμμες απο την εμπειρια σου πια ειναι πιο ευκολα/γρηγορα tests και αξιοπιστα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 13 Μαίου 2008 #12 Share 13 Μαίου 2008 Σε γενικες γραμμες απο την εμπειρια σου πια ειναι πιο ευκολα/γρηγορα tests και αξιοπιστα? Και οι δύο εταιρείες που αναφέρεις, θεωρούνται αξιόπιστες, με εξαίρεση την απόκλιση του ΚΗ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagosg 13 Μαίου 2008 #13 Share 13 Μαίου 2008 Σημερα και τα 2 tests συμφωνησαν στο 13 κΗ......αλλα ο clown δεν ειναι καλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος