xxgaitan 22 Μαρτίου 2008 #1 Share 22 Μαρτίου 2008 Για 2λιτρα μπουκάλι πόσο ζάχαρη-μαγιά-σόδα θα χρησιμοποιήσουμε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiapas 22 Μαρτίου 2008 #2 Share 22 Μαρτίου 2008 εγω για 2 λιτρα βαζω 3 κουπες ζαχαρι και 1,5 φακελακι μαγια και εισαι οκ για 2-3 εβδομαδες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zorba_The_Freak 22 Μαρτίου 2008 #3 Share 22 Μαρτίου 2008 Εγω βαζω δυο κουπες ζαχαρη, μισο κουταλακι μαγια και μισο κουταλακι σοδα... Πρεπει να κανεις τις δοκιμες σου. ΌΣο ποιο πολυ μαγια βαζεις, τοσο ποιο πολυ co2 βγαζει και τοσο λιγοτερο κραταει το μειγμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maikl 22 Μαρτίου 2008 #4 Share 22 Μαρτίου 2008 -Στα 2 λιτρα, 3.5 με 4 κουπες (νες καφε) ζαχαρη καλο χτυπημα για να λιωσει η ζαχαρη και μετα ριχνω απο πανω στη μυτη του κουταλιου (του γλυκου) τη μαγια. Σε λιγη ωρα αρχιζει η παραγωγη... Αν θελεις βαζεις και σοδα (επισης στη μυτη του κουταλιου) Υγ.Κατα το ανακατεμα της ζαχαρης βοηθαει αν το νερο ειναι χλιαρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxgaitan 24 Μαρτίου 2008 Author #5 Share 24 Μαρτίου 2008 (edited) όταν λιώσουμε την μαγιά με την σόδα κ την ρίξουμε μέσα στο ζαχαρονερο, κουνάμε το μπουκάλι να γίνει ένα μείγμα όλο μαζί,η απλά ρίχνουμε την σόδα με την μαγιά κ το αφήνουμε έτσι? γιατί εγώ κούνησα το μπουκάλι να γίνει ένα μείγμα όλο μαζι κ άργησε πολύ η παραγωγή..συγκεκριμένα 3 ώρες,κ 1 φυσαλίδα στα 4-5 δευτερόλεπτα.. το μείγμα το έκανα με 4 ποτηριά ζάχαρη,1 κουταλάκι του γλυκού σόδα κ ένα κουταλάκι του γλυκού μαγιά,σε 1,5λιτρα κοκα κολα Έγινε επεξεργασία 24 Μαρτίου 2008 - xxgaitan Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zorba_The_Freak 24 Μαρτίου 2008 #6 Share 24 Μαρτίου 2008 Θεωρω τη δοσολογια σου υπερβολική. Η ζαχαρη έλιωσε? Κανονικά κουνας το μειγμα για να λιωσουν ολα. Η παραγωγή δεν ξεκιναει αμεσως, θέλει αρκετη ώρα για να γεμισουν τα σωληνακια και να μπορεσουμε να δουμε φυσσαλιδες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxgaitan 24 Μαρτίου 2008 Author #7 Share 24 Μαρτίου 2008 Θεωρω τη δοσολογια σου υπερβολική. Η ζαχαρη έλιωσε? Κανονικά κουνας το μειγμα για να λιωσουν ολα. Η παραγωγή δεν ξεκιναει αμεσως, θέλει αρκετη ώρα για να γεμισουν τα σωληνακια και να μπορεσουμε να δουμε φυσσαλιδες... η ζάχαρη ελιοσε,δεν μπορούσε να κάνει κ αλιος αφού το νερό είχε βράση..για πιο από όλα τα υλικά δοσολογία υπερβολική? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zorba_The_Freak 24 Μαρτίου 2008 #8 Share 24 Μαρτίου 2008 Και τις 4 κουπες ζάχαρη αλλά κυρίως το 1 κουταλάκι μαγια σε 1,5 λίτρο. Βέβαια αυτο θα το δεις στην πράξη. Ελπίζω να αφησες το μειγμα να κρυώση πριν ρίξεις την μαγιά, έτσι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxgaitan 24 Μαρτίου 2008 Author #9 Share 24 Μαρτίου 2008 Και τις 4 κουπες ζάχαρη αλλά κυρίως το 1 κουταλάκι μαγια σε 1,5 λίτρο. Βέβαια αυτο θα το δεις στην πράξη. Ελπίζω να αφησες το μειγμα να κρυώση πριν ρίξεις την μαγιά, έτσι? ναι ναι το άφησα εννοείται.συνήθως πόσες φυσαλίδες στο λεπτό πρέπει να βγάζει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος