kostvl 13 Μαρτίου 2008 #1 Share 13 Μαρτίου 2008 (edited) Καλησπέρα σας,επιστρέφω μετά απο την αποτυχία που είχα με το ενυδρείο μου πρίν 1,5 χρόνο περίπου.Τώρα έχω ένα 50άρι(55χ25χ35) μου βγήκε τόσο λόγω έλλειψης χώρου.Σήμερα το έστησα και το έθεσα σε λειτουργία!Χαλίκι έβαλα ψιλό σκουρόψρωμο.Τώρα ξεκινούν οι απορίες:Για το στρώσιμο(βακτήρια) πήρα το Nutrafin της Hagen.Πρώτα πρέπει να βάλω το αντιχλώριο και να το αφήσω να δουλέψει και ύστερα να ρίξω τα βακτήρια?Η θερμοκρασία είναι 22 οC καλή δεν θεωρείται για το στρώσιμο?Ο Θερμαντήρας είναι ρυθμισμένος στους 25. Χρειάζεται να ρίξω κάτι άλλο αφού βάλω τα βακτήρια? Σκοπεύω να βάλω μέσα ένα ζευγαράκι Mikrogeophagus ramirezi (Γενικά το νερό στη Μυτιλήνη απο ότι μου έχουν πει και στο Πανεπιστήμιο είναι σκληρό,δεν έκανα ακόμα μετρήσεις αλλά θα κάνω),έχω διαβάσει ότι τα ramirezi(κάποιοι θεωρούν ότι τα 50 λίτρα είναι λίγα για τα ψάρια αυτά,τι λέτε?) πρέπει να μπούν στο ενυδρείο αφού αυτό κλείσει 6 μήνες επειδή είναι ευίσθητα στη σύνθεση του νερού,μήπως να βάλω τέτρα αρχικά.Εννοείται αφού περάσει ο ελάχιστότατος χρόνος δηλ. οι 3 εβδομάδες που απαιτούνται για τις αποικίες των βακτηρίων. Σκοπεύω να βάλω και φυτά αλλά επειδή δεν έχω ακόμα έτοιμο το καπάκι και το φωτισμό,για αυτό λέω να τα βάλω αργότερα θα έχω πρόβλημα? Αυτά... Συγγνώμη αν σας κούρασα! Φιλικά, Κώστας Έγινε επεξεργασία 13 Μαρτίου 2008 - kostvl Link to comment Share on other sites More sharing options...
kouzman 13 Μαρτίου 2008 #2 Share 13 Μαρτίου 2008 Για το στρώσιμο δες το αντίστοιχο άρθρο! Καλύτερα να το στρώσεις με αμμωνία και όχι με τις εμπορικές μεθόδους (βακτήρια)! Κατα το στρώσιμο η θερμοκρασία πρέπει να είναι λίγο πάνω απο τις κανονικές τιμές, δλδ απο 25-26 που απαιτουν τα περισσότερα ψάρια θα πρέπει να ανέβει στους 28 για να επιταχύνθούν οι διαδικασίες! Πάρε υγρά τέστ και μέτρα τις σκληρότητες για να είσαι σιγουρος πρίν κάνεις οποιαδήποτε αγορά ψαριών! Link to comment Share on other sites More sharing options...
elli 14 Μαρτίου 2008 #3 Share 14 Μαρτίου 2008 η μέθοδος που ακολούθησα στο στρώσιμο 4 ενυδρείων δεν ήταν αμμωνία αλλά βακτήρια, βιολογικό φίλτρο,φυτά και ψάρια πολύ αργά. Θέλει υπομονή μεγάλη αλλά νομίζω πως μετά απο μετρήσεις καθημερινές όταν είμαστε έτοιμοι να βάλουμε ψάρια θα έχουμε λιγότερες απώλειες και ασθένειες. Εφόσον το νερό είναι σκληρό όπως λες προτίμησε ψάρια αυτού του είδους και καθόλου μην κάνεις πειράματα με ψάρια που ζουν στο μαλακό νερό.Περιηγήσου στο φόρουμ και θα ανακαλύψεις πολλά που θα σε βοηθήσουν.Τα λίτρα σου είναι λίγα γιαυτό προτίμησε ψάρια που δεν έχουν μεγάλο τελικό μέγεθος. Η θερμοκρασία του νερού αν βάλεις ψάρια γλυκού είναι γύρω στο 25-26 ενώ τα χρυσόψαρα πχ κρύου νερού στο 19-20.Χαιρετίσματα στην όμορφη Μυτιλήνη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostvl 14 Μαρτίου 2008 Author #4 Share 14 Μαρτίου 2008 Καλησπέρα,επειδή άλλαξα φίλτρο ξεκινώ πάλι απο την αρχή.Θέλω να ρωτήσω να το αφήσω να δουλέψει κάποιες μέρες με το αντιχλώριο και να ρίξω μετά τα βακτήρια?Αν ναι Πόσες?Ομαγαζάτορας μου είπε να τα ρίξω την ίδια μέρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kouzman 19 Μαρτίου 2008 #5 Share 19 Μαρτίου 2008 Το αντιχλώριο δρά άμεσα απλά περίμενε μια ώρα και είναι έτοιμο! Προσοχή στην δοσολογία διάβασε καλά τις οδηγίες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος