Jump to content

Nano Reef 54l

kostas disc

Recommended Posts

Στα sps μου δείνω 6,5 ώρες ΜΗ και τιποτα άλλο...

το εχω ετσι νικο γιατι η λαμπα μου ειναι 20000κ βέβαια το νανο μου ειναι μικρο 120λιτρα μικτά αλλά λέω μήπως ο φωτισμός δεν ειναι αρκετός για αυτο έχω τέτοια φωτοπεριοδο.(εβαλα 20000 γιατι δοκίμασα και μια 14000 και ηταν κιτρινιλα...λες να εχω πρόβλημα με την 20000???το φως πάντως αν δεις και πιο πάνω στην φωτογραφία ειναι ικανοποιητικο (οπτικά τουλάχιστον)...

Κώστα ο φωτισμός σου είναι αρκετός, απο προσωπική πείρα που είχα το συγκεκριμένο φωτιστικό με 20Κ λάμπα στα 120 λίτρα και πήγε τέλεια η ανάπτυξη και η υγεία των ζωντανών :) .

Την ΜΗ την είχα ένα 8ωρο ανοικτή και τις 2 ακτινικές +-2ώρες πριν την ΜΗ, τα Moonlight άναβαν λίγο πριν σβήσουν οι ακτινικές και έκλειναν το πρωί με το άνοιγμα των ακτινικών.

Ελπίζω να σου πάνε όλα καλά :glare:

• 1 month later...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ σας!!!θα ηθελα να παρουσιάσω την ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ προσθήκη που έκανα στο ολο σύστημα μου μιας και ο χρόνος λόγο οικογενειακών υποχρεώσεων ειναι λίγος και λιγοστεύει οπότε κάποια στιγμή πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι μέχρι εδώ :bowdown: προστεθηκαν στο ντουλαπακι του lido 120 μια κατασκευει 50 καθαρων λιτρων οπου φιλοδοξει εκτος απο το να "κρυβει" μεσα του κυκλοφοριτη skimmer,αναπληρωση,θερμοστατη θα προστεθει και μακροαλγη μαλλων chaeto!!!η ολη λειτουργεια του στιριζετε σε μια αντλια 1300 λιτρων και μια υπερχειληση shouran :thumbup: μεχρι στιγμης ολα καλα και ευχομε καποια στιγμη να σφιξει απο ζωη το ολο συστημα :hysterical: θελω να ευχαριστήσω ΔΗΜΟΣΙΑ για την αμμεριστη βοηθεια του φιλου μου fraκto και να πω οτι αν δεν ηταν αυτος θα ειχα κανει ζημια :ooh2:

post-1660-1259313265_thumb.jpg

post-1660-1259313289_thumb.jpg

post-1660-1259313313_thumb.jpg

post-1660-1259313340_thumb.jpg

Μπράβο σας συμμαζεμένα όλα οπότε εύχομαι μια ακόμα καλύτερη συνέχεια.

Δηλαδη πας τωρα στα 100+ λιτρα?

Μια χαρα.

:ooh2:

Κανονικα θα έπρεπε να αλλάξεις τον τίτλο 54λ σε 120λ + 50 samp !

:hysterical:

Ολα καλα και όλα ωραία !Καλή συνέχεια !

αν στο bubble stop του skimmer έβαζα αντιφοσφορο θα υπήρχε πρόβλημα???να σημειώσω οτι στο ενα bubble stop οπου καταλήγει ο σωλήνας όπου έρχεται το νερό απο την υπερχείλιση (1300 περίπου λιτρα την ωρα)εχω βαλει ανθρακα,ολα αυτά για να καταργήσω το εξωτερικό φιλτρο.λοιπών περιμένω συμβουλές :hysterical:

Κανένα πρόβλημα!

Όμως σου είπε ο Ορεστης, κανένα πρόβλημα!

Θα προτημούσα να έβαζες και τον άνθρακα μετά το skimmer, θα αποφυγεις το γρήγορο μπούκομά του!

Όμως σου είπε ο Ορεστης, κανένα πρόβλημα!

Θα προτημούσα να έβαζες και τον άνθρακα μετά το skimmer, θα αποφυγεις το γρήγορο μπούκομά του!

στο sub εχω 2 buble stop το ενα στο skimmer (tmc600) και το αλλο στον σωληνα της υπερχειλησης που κατεβαζει περιπου 1300 λιτρα την ωρα..να βαλω ανθρακα στο skimmer και αντιφ στων σωληνα??? :hysterical:

Κοίτα και ο άνθρακας αλλά και το αντιφώσφορο θα έχουν πρόβλημα με το μπούκομα βάλτα μετά από το skimmer η μετά από κανένα υαλοβάμβακα αν έχεις.

εχω βαλει λιγο chaeto μεσα στο sub και επειδη ειχα μια 15 watt t8 12000k πηγα και πηρα μια 15 watt t8 6000k sera daylight για καλύτερα...ο φωτισμός ομως δεν ειναι τοσο δυνατος οσο πριν...γιατι??

Κώστα γιατί δεν βάζεις μια λάμπα οικονομίας?η chaeto δεν θέλει κάτι παραπάνω και γλυτώνεις ρεύμα και αλλαγές λάμπας.

Κώστα γιατί δεν βάζεις μια λάμπα οικονομίας?η chaeto δεν θέλει κάτι παραπάνω και γλυτώνεις ρεύμα και αλλαγές λάμπας.

ειχα ετοιμο ενα ballast glo hagen και για να μην εχω προβλημα με ρευματα ,υγρασιες λογο του οτι ειναι μεσα στο ντουλαπι του lido και ειναι κλειστο.τι λες καλα ειναι???με καλυπτει 12000κ 15 watt για την chaeto????? :thumbup: βαζω και μια γενικη φωτο!!!το κανω για να χαρω :bowdown::hysterical::ooh2:

post-1660-1259676469_thumb.jpg

Ναι καλά είναι από φως,θα δεις και εσύ πως πάει και αν αναπτύσσεται.Για το ενυδρείο σου είναι σε εξαιρετική φόρμα.

Ναι καλά είναι από φως,θα δεις και εσύ πως πάει και αν αναπτύσσεται.Για το ενυδρείο σου είναι σε εξαιρετική φόρμα.

όντως ειναι ομορφο η φωτο το αδικει..τωρα θα αρχισω σιγα σιγα να βαζω νερο απο α/ο(μεχρι στιγμης εφτιαχνα νερο απο φιλτρο νερου υψηλης ποιοτητας)για λογους :ooh2: ?????ουτε που ξερω αλλα λεω για καλυτερα :hysterical:

όντως ειναι ομορφο η φωτο το αδικει..τωρα θα αρχισω σιγα σιγα να βαζω νερο απο α/ο(μεχρι στιγμης εφτιαχνα νερο απο φιλτρο νερου υψηλης ποιοτητας)για λογους :ooh2: ?????ουτε που ξερω αλλα λεω για καλυτερα :hysterical:

Την αντιστροφη οσμωση δεν τη φτανει κανενα φιλτρο παντως!Επομενως,οχι σιγα-σιγα αλλα απο εδω και περα ολες οι αλλαγες νερου θα πρεπει να ειναι με νερο απο Α/Ο

Την αντιστροφη οσμωση δεν τη φτανει κανενα φιλτρο παντως!Επομενως,οχι σιγα-σιγα αλλα απο εδω και περα ολες οι αλλαγες νερου θα πρεπει να ειναι με νερο απο Α/Ο

συμφωνώ αλλά δεν είναι και οτι το καλύτερο αν δεν έχεις τι να το κανεις το νερο :hysterical:

μια ερωτησουλα...για να κρατάω kh 9 και ca 420 περίπου θέλω επι καθημερινής βασης 10ml reef carbonate και καθε δευτερη μερα 10ml reef complete ολα αυτα τα προϊόντα ειναι της seachem,επειδη ειναι κουραστικό αυτο να γινετε καθημερινός μπορείτε να μου προτείνετε λύση???για τα λίτρα μου 120+50 sub τι θα προτείνατε εκτός από ζουμια?? (και κόστος περίπου??)ευχαριστώ εκ των προτέρων :hysterical:

Calsium reactor ειναι υπερβολη για τα λιτρα σου.

Επομενως πρεπει να ασχολεισαι.

Μπορεις να δεις εδω καποιες σκονες(με τις οποιες θα χρειαζεσαι πολυ μικρες ποσοτητες σε σχεση με τα υγρα) που μπορεις να παρεις,να διαλυσεις σε μπουκαλι 1,5 λιτρου την ποσοτητα που χρειαζεσαι για μια εβδομαδα,και να προστετεις ενα μερος καθε μερα,ειτε χειροκινητα,ειτε με αποσταξη (αναποδα το μπουκαλι και σταγονα-σταγονα),ειτε με καποια περισταλτικη αντλια.

Τετοιες σκονες μπορεις να βρεις σε μαγαζι με χημικα ή και απο διαφορες εταιριες ενυδρειακων προιοντων μιας και η καταναλωση στο ενυδρειο σου δεν θα ειναι μεγαλη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...