Χρήστος 27 Μαίου 2008 #26 Share 27 Μαίου 2008 Τελικά πως τα πάει ο βυθός ala viciouscircle παραμένουν η άμμο και το fluorite ξεχωριστά ή έχουν ψηλοανακατευτεί; Στείλε καμιά πρόσφατη φωτογραφία να δούμε πως πάει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 27 Μαίου 2008 Author #27 Share 27 Μαίου 2008 Ο βυθός είναι αρκετά καλά διαχωρισμένος με μικρές παρεμβάσεις με την απόχη, μου είχαν πάρει η φωτογραφική και δεν μπόρεσα να κάνω up-date από αύριο μάλλον... Ορίστε το "Ημερολόγιο καταστρώματος μέρος 2" : diary_2.txt Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 2 Ιουνίου 2008 Author #28 Share 2 Ιουνίου 2008 Επιτέλους! βρήκα λίγη ώρα για φωτο- update: 3/5/08 30/5/08 3/6/08 άλγη η γνώμη ενός black neon για την άλγη Link to comment Share on other sites More sharing options...
neon 4 Ιουνίου 2008 #29 Share 4 Ιουνίου 2008 Φαίνεται να πηγαίνει μια χαρά και να λύθηκαν και τα προβλήματα με τη bga. Η Rotala επίσης έχει όμορφο και διακριτικό ροζ χρώμα. Για την άλγη στη moss νομίζω θα βοηθούσαν μερικοί οτόκυκλοι καθώς αυτή η άλγη είναι η αγαπημένη τους. Αυτό που μένει τώρα είναι να γεμίσει σιγά σιγά o βυθός με το cuba και να το διαμορφώσεις με το κατάλληλο κλάδεμα στη Rotala και το micranthemoides. Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 7 Ιουνίου 2008 Author #30 Share 7 Ιουνίου 2008 Εξελίξεις: Έκοψα με πριόνι το "κεφάλι" από το μεγάλο ξύλο που σκίαζε την αριστερή πλευρά και γενικά προχωράω σε πιό αφαιρετικό στύλ. Η εμφάνιση του ενυδρείο αυτή τη στιγμή δεν αντιπροσωπεύει τα σχέδιά μου απλά βοηθάω τα φυτά να μεγαλώσουν και να πιάσει η moss στα ξύλα. ...ναι, ξέρω...πρέπει κάτι να κάνω με άλατα στο πίσω τζάμι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas new 15 Ιουνίου 2008 #31 Share 15 Ιουνίου 2008 Προτεινω για δεσιμο φυτων πανω σε ξηλα καφε πετονια . Ειναι 100% αορατη . Την επομενη φορα δοκιμασε το . Φιλικα Κωστας Link to comment Share on other sites More sharing options...
miltosbitoulis2 16 Ιουνίου 2008 #32 Share 16 Ιουνίου 2008 Προτεινω για δεσιμο φυτων πανω σε ξηλα καφε πετονια . Ειναι 100% αορατη . Την επομενη φορα δοκιμασε το . Φιλικα Κωστας Εγώ πάλι χρησιμοποιώ σε τέτοιες περιπτώσεις λευκή κλωστή... Σιγά σιγά "λιώνει" και φεύγει από μόνη της χωρίς να χρειαστεί να κάνω κάτι εγώ... Εντάξει τις πρώτες μέρες "χτυπάει" στο μάτι αλλά... Εξάλλου η πετονιά θέλει κόψιμο και αφαίρεση με το χέρι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 23 Ιουνίου 2008 Author #33 Share 23 Ιουνίου 2008 (edited) Ένα βιαστικό up-date (sorry για την κακή ποιότητα... ) Έγινε επεξεργασία 23 Ιουνίου 2008 - viciouscircle Link to comment Share on other sites More sharing options...
lasal 24 Ιουνίου 2008 #34 Share 24 Ιουνίου 2008 (edited) Κάτι πρέπει να κάνεις με τον φωτισμό απο δεξιά γιατί θα έχεις μόνιμο το πρόβλημα του κενού και τα φυτά σου θα εχουν μια μόνιμη κλίση. Το τριγωνικό σχήμα που υπήρχε δεξιά στην φωτογραφία 7/6 άρχισε να στρογγυλεύει και θέλει ενα σωστό κλάδεμα για να επανέλθει. Το σωστό κλάδεμα κάνει τον τεχνίτη Το aquascape στις 7/6 ειχε πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες για να γίνει κάτι πραγματικά πολύ όμορφο και να ξεφύγει απο το συνηθισμένο. Ακόμα και οι κλίσεις της άμμου ήταν ωραιότερες. Έγινε επεξεργασία 24 Ιουνίου 2008 - lasal Link to comment Share on other sites More sharing options...
lasal 24 Ιουνίου 2008 #35 Share 24 Ιουνίου 2008 (edited) Μια πρόταση Δες πως θα μπορούσε να γίνει απο το πριν στο μετά. Έγινε επεξεργασία 24 Ιουνίου 2008 - lasal Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 24 Ιουνίου 2008 #36 Share 24 Ιουνίου 2008 Πρέπει να κάνεις κάτι για να κλήσης το άσχημο κενό που υπάρχει πίσω όπως επίσης και την φλογέρα. Προσωπικά στην φλογερά έδεσα γιαβα μος και έπιασε μια χαρά (η φωτογραφία δεν μου βγήκε καθαρή) όταν έφτασε η μος στην επιφάνια έριξα και λίγα κλαδάκια Hemianthus micranthemoides. Ιδού το αποτέλεσμα...μένει να αναπτυχτεί η μος στο τελευταίο κομμάτι της φλογέρας για να κλίσει τελείως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 24 Ιουνίου 2008 Author #37 Share 24 Ιουνίου 2008 (edited) Κάτι πρέπει να κάνεις με τον φωτισμό απο δεξιά γιατί θα έχεις μόνιμο το πρόβλημα του κενού και τα φυτά σου θα εχουν μια μόνιμη κλίση. Το τριγωνικό σχήμα που υπήρχε δεξιά στην φωτογραφία 7/6 άρχισε να στρογγυλεύει και θέλει ενα σωστό κλάδεμα για να επανέλθει. Το σωστό κλάδεμα κάνει τον τεχνίτη Το aquascape στις 7/6 ειχε πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες για να γίνει κάτι πραγματικά πολύ όμορφο και να ξεφύγει απο το συνηθισμένο. Ακόμα και οι κλίσεις της άμμου ήταν ωραιότερες. Σε ευχαριστώ πολύ lasal για τον χρόνο σου και την προσοχή σου! Με ενδιαφέρει να μου πείς τις σκέψεις σου για το οτι πιστεύεις οτι θα ήταν πιό ωραίο το παλιότερο setup, έχω άφθονη άμμο και μπορώ να προσθέσω για να γίνουν οι κλίσεις, επίσης η τελευταία επέμβαση έγινε για να μην φαίνεται καθόλου το flourite που πιστεύω τα χαλάει όλα... Επίσης όταν τελειώνω με το κλάδεμα, μένουν κοτσάνια χωρίς κορυφή και φαίνεται άσχημο, και όταν πετάει νέο βλαστό κάτω από το κόψιμο, φαίνεται οτι έχει κλαδευτεί και χάνει πάλι σε ομορφιά. Κάποιες συμβουλές πάνω σε αυτό? Γνώμωνας για τις θέσεις των κάθετων ξύλων κατά μήκος του ενυδρείου, είναι η αναλογίες της "χρυσής τομής" που όμως δεν έχω ακόμα εφαρμόσει στο τελευταίο setup, ίσως και για αυτό φαίνεται το παλιότερο πιό ισορροπημένο... Μια πρόταση Δες πως θα μπορούσε να γίνει απο το πριν στο μετά. Και πάλι ευχαριστώ για τον χρόνο σου, μου έδωσες καλές ιδέες! Πρέπει να κάνεις κάτι για να κλήσης το άσχημο κενό που υπάρχει πίσω όπως επίσης και την φλογέρα. Προσωπικά στην φλογερά έδεσα γιαβα μος και έπιασε μια χαρά (η φωτογραφία δεν μου βγήκε καθαρή) όταν έφτασε η μος στην επιφάνια έριξα και λίγα κλαδάκια Hemianthus micranthemoides. Ιδού το αποτέλεσμα...μένει να αναπτυχτεί η μος στο τελευταίο κομμάτι της φλογέρας για να κλίσει τελείως. Αν κλείσω το κενό με φυτά, θα χαλάσω το τριγωνικό μοτίβο που θέλω, πιστεύω οτι όταν φύγει από ΄κεί η σκάλα co2, θα τονίζεται λιγότερο το κενό και δεν θα τραβάει το μάτι... Καλή η ιδέα με τη γιάβα, την σκεφτόμουν αλλά τώρα που είδαι οτι φαίνεται συμπαθητική, θα το κάνω, άλλωστε έχω πολύ stock... Ευχαριστώ πολύ και τους 2! Θα έχετε νέες φώτο σύντομα! Έγινε επεξεργασία 24 Ιουνίου 2008 - viciouscircle Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος