Jump to content

New Nano....!!!

vasilis

Recommended Posts

post-2884-1202250373_thumb.jpgpost-2884-1202250280_thumb.jpgΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Αποφάσισα και εγώ λοιπόν , να φτιάξω ενα nano reef!

Αφορμή στάθηκε ενα στοκ υλικών που υπήρχε , αλλά κύριος λόγος ήταν ενα σχέδιο επίπλου που είχα στο μυαλό μου(η δουλειά μου βλέπετε)!

Τα υλικα που ειχα είναι : ενυδρείο MOBY-DICK 70L , σύστημα "Biostar Flotor" της AQUA MEDIC , κυκλοφορητής MAXI JET (370 l/h) και ένα θερμαντικο με εξωτερικό θερμοστάτη με controller.

Αγόρασα 2 τ8 15w ακτινικές και 1 τ8 15w λευκή , μαζι με τους ανακλαστήρες τους.

Η βάση τελείωσε , το "hardware" μπήκε στη θέση του και δύο ημέρες τώρα "δουλεύει" με νερο (φανατικός δικτύου :lol: ) και αλάτι (φανατικός read sea :wacko: ).

Ελπίζω στη σωστή πυκνότητα μιας και είμαι κάτοχος ενός "καταπληκτικού" και "αξιόπιστου" βυθιζόμενου πυκνόμετρου :wacko: .

Το επόμενο βήμα θα ειναι η εισαγωγή βράχου και αραγωνίτη.

Το αν θα ειναι ζωντανά ή οχι δεν το έχω αποφασίσει ακόμα.

Μια σκέψη ειναι να τα δανειστώ απο ενα "percula" που εχω και δουλεύει και να τα αντικαταστήσω με ιση ποσότητα απο νεκρό βράχο και αραγωνίτη , αλλα τρομάζω στην ιδέα του βάλε -βγαλε και στην αναστάτωση που θα φέρω στο ενυδρείο.

Επίσης μου περνάει και απο το μυαλο η ιδεα να χρησιμοποιήσω νεκρα υλικα για να τα ενεργοποιήσω μονος μου.Ειναι μια διαδικασία που δεν την εχω κανει ποτε και το βρίσκω λιγο και σαν "πρόκληση".

Την τρίτη λύση την φανταζεσται..... .

Αυτα για την ωρα.

Παραθέτω και μερικές φωτο και θα σας κρατάω ενήμερους.

Περιμένω παρατηρήσεις απο ολους (τώρα που το ξεκινάω..μετα θα ειναι αργα)

Για αυτα που εχεις κανει μεχρι τωρα εχω να σου πω τα παρακατω:

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ δουλεια με το επιπλο!! Ειναι η δουλεια σου αλλα αυτο δεν αλλαζει το ποσο ωραιο ειναι..μπραβο!!

Ο φανατισμος σου με το νερο δικτυου μπορει να αποβει καταστροφικη και αν οχι τοσο σιγουρα θα σου δημιουργισει πολλα προβληματα που θα στα ελυνε ολα μια Α/Ο. Το αλατι σου ειναι ΟΚ.

Περι πυκνομετρου...τα λες μονος σου :lol:

Παμε στα αλλα τωρα... Η ενεργοποιηση απολυτα νεκρων υλικων (ειδικα αν δεν εχεις και ζωντανο μεσα) δεν πιστευω οτι θα σε ικανοποιηση. Σιγουρα μετα απο αρκετο καιρο θα αποκτησουν βιολογικη ικανοτητα αλλα θα υστερουν σε πολλες αλλες μορφες ζωης και σε βιοποικιλοτητα! Καλυτερα να μην δοκιμασεις αυτη την λυση...

Η λυση μεταφορας και αντικαταστασης απο το αλλο ενυδρειο μπορει να γινει αλλα θελει πολυ προσοχη για να μην διαταραξεις την βιολογια του αλλου ενυδρειου.

Εγω σου προτεινω...οσο αφορα την αμμο να παρεις νεκρο αραγωνιτη και απο πανω να ριξεις μια μικρη ποσοτητα απο την αμμο που εχεις στο αλλο ενυδρειο σου. Αρκει!!

Για τον βραχο θα ελεγα να βαλεις καποιο νεκρο και καποιο ζωντανο (ειτε απο το ενυδρειο που εχεις με πολυ προσοχη, ειτε απο αγορα)...εκτος βεβαια αν μπορεις να βαλεις μονο ζωντανο :wacko:

Πραγματικά εξαιρετική η δουλειά που έχεις κάνει, στην όλη κατασκευή!!!

Θα συμφωνήσω και εγώ με τα όσα αναφέρει ο Μάνος. Θα έλεγα να προμηθευτείς κάποια κομμάτια ζωντανού βράχου, για να έχεις ένα καλό αποτέλεσμα στο μέλλον.

Καλή συνέχεια και περιμένουμε νέα από την εξέλιξη του συστήματός σου.

post-2884-1202250373_thumb.jpgpost-2884-1202250280_thumb.jpg

Ελπίζω στη σωστή πυκνότητα μιας και είμαι κάτοχος ενός "καταπληκτικού" και "αξιόπιστου" βυθιζόμενου πυκνόμετρου :wacko: .

αυτό που έχει η tropic marine είναι καλό … :lol:

πάρε και ένα <μηχανάκι> για να συσχετίζεις την ένδειξη με τη θερμοκρασία ..

http://www.reefkeeping.com/issues/2004-07/rhf/conversion.htm

καλή επιτυχία ..

Πολύ όμορφο το αποτέλεσμα φίλε μου...

Τοσα έξοδα εκανες στο λίγο βράχο θα κολήσεις, θα συμφωνήσω και εγώ με τα παιδιά ότι καλύτερα να πάρεις ζωντανό βραχο!

Καλή συνέχεια

Σας ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σας , και χαίρομαι που σας 'αρεσε(μεχρι εδω τουλάχιστον).

Θα συμφωνήσω με το να αγοράσω ζωντανό βράχο ,σίγουρα θα ειναι το καλύτερο (και πιο γρήγορο σίγουρα!)

και θα "μπολιάσω" νεκρό αραγωνίτη με στρωμένο δικό μου.

Πυκνόμετρα εχω δοκιμάσει παααααρα πολλα.Κακα τα ψέματα , σαν τα refractometer δεν ειναι κανενα.

Στο τελικο σταδιο των μετρησεων θα χρησιμοποιησω ενα Conductivity Controller της aqua medic απο το αλλο reef.

Ο φωτισμος πως σας φαίνεται?

Η κυκλοφορία? (Θυμίζω: maxi jet 370l/h biostar flotor 2000l/h αλλα με την βαλβιδα του αερα για το skimmer πέφτει σίγουρα στα μισα!)

Στο μέλλον το ντουλάπι κατω θα φιλοξενησει ή sub ή refugium ή κάποιο εξωτερικό χημικό φιλτρο.

Vasilis αλλαξανε τα πλανα σου τωρα :lol:

Με ενα πληρες IKS που κερδισες στην πιτα μπορεις να κανεις πολλα.... δεν ξερω τι σκετφτεσαι να κανεις αλλα περιμενουμε ενημερωση (αν ειναι για το αλλο reef ανοιξε θεμα να μας το παρουσιασεις και αυτο ετσι και αλλιως!!!)

Για την κυκλοφορια που λες ισως να ειναι και αρκετη αλλα αυτο εξαρταται απο την τοποθετηση....για δειξε καμια καινουργια photo !

:wacko::wacko::hysterical::rasp::rasp:

Ακομα δεν το εχω χωνεψει!

Πειτε μου καποιος πως μπορω να βαλω ενα POST για να ευχαριστισω :lol: και εγω με την σειρα μου την εταιρεια.

:wacko::wacko::hysterical::rasp::rasp:

Ακομα δεν το εχω χωνεψει!

Πειτε μου καποιος πως μπορω να βαλω ενα POST για να ευχαριστισω :lol: και εγω με την σειρα μου την εταιρεια.

Η κατηγορια της εταιριας εδω στο Aquazone ειναι εδω: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showforum=183 :thumbup::rasp:

Bασίλη πόλυ ωραία κατασκεύη και είμαι σίγουρος ότι θα έχεις φοβέρο αποτέλεσμα! :wacko:

Για συμβούλες αφήνω τους έμπειρους γιατί εγώ..... :lol: !

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...