Jump to content

Nano Reef 125lt(rio)

jumaru82

Recommended Posts

Ερωτηση μπορει χαζη αλλα με τρωει!!!Μπορουμε να κανουμε αλλαγες νερου με κανονικο θαλασσινο??Και αν οχι γιατι, δεν ειναι ενας τροπος για να εχουμε ακομα πιο φυσικο το οικοσυστημα μας?

• Απαντήσεις 403
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ερωτηση μπορει χαζη αλλα με τρωει!!!Μπορουμε να κανουμε αλλαγες νερου με κανονικο θαλασσινο??Και αν οχι γιατι, δεν ειναι ενας τροπος για να εχουμε ακομα πιο φυσικο το οικοσυστημα μας?

που θα βρεις ΚΑΘΑΡΗ θαλασσα ? :D

Το καθαρη ειναι σχετικο!Ας υποθεσουμε οτι εχουμε καθαρη θαλασσα ειναι εφικτο? Και τι εννοουμε με τον ορο "καθαρη" απο τι?

Το θέμα αυτό είναι διφορούμενο !!!

1) Θα πάρεις νερό απο την θάλασσα το οποίο θα περιέχει κάποια ποσότητα φυτόπλανκτον και ζωοπλανκτόν και κάποια βακτηρίδια τα οποία ,το περιβάλλον που ζουν (μεσογειακές θάλασσες) εκτός τον άλλον χημικών παραγώγων είναι ψυχρό . Θα τα βάλεις σε ένα τροπικό περιβάλλον , και κατα συνέπεια θα σε χαιρετίσουν , υποβιβάζοντας την ποιότητα του νερού !!! (αυτο είναι το ευνοϊκό σενάριο) γιατι

2) Υπάρχει περίπτωση να πάρεις και κάποιους παθογόνους οργανισμούς οι οποίοι θα βρουν ξενιστές τα ψάρια σου . ( και τώρα τα δύσκολα ) γιατί

3) Πες οτι τίποτα απο τα παραπάνω δεν ισχύει . Για να πάρεις καθαρό νερό , δεν θα πρέπει να το πάρεις απο την ακτή ( ακτη= skimmer) . Όποτε θα πρέπει να κολυμπάς με πετονιά !!! (και πες οτι τα κάνεις ολα αυτα ) τότε

4) Όσοι παίρνουν νερο απο την θάλασσα (το γράφουν και μερικά βιβλία) θα πρέπει να το βάλεις σε δεξαμενές πλήρους συσκότισης , με θερμαντήρες , φίλτρα , σκιμμερ κτλ. . Με τον καιρό θα πεθαίνουν οι οργανισμοί που είναι μέσα , θα τους καθαρίζουν τα φίλτρα και μετά απο κάνα 6μηνο θα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις !!!

Και ολα αυτα τώρα που είναι καλοκαίρι ... το χειμώνα ..........................

Με επεισες RO και ολα καλα!Απλα επειδη εχω προσβαση σε καθαρη θαλασσα χειμωνα καλοκαιρι και ελεγα μηπως ειναι καλυτερα μια στο τοσο να αλλαζω με νερο θαλασσας λογο του πλαγκτο που περιεχει αλλα αμα ειναι να το βαζω σε αλλο ενυδρειο με αλλο σκιμμερ και ολα αυτα φεξε μαϊ μου!

Έγινε επεξεργασία - jumaru82

Στο ενυδρειο υπαρχουν τα πρωτα sps και ειμαι πολυ χαρουμενος :bowdown::buttrock::buttrock: ειναι παραγωγης Νικου Ψαλτη τον οποιο και ευχαριστω για ακομα μια φορα για την υπομονη και τις συμβουλες του!Το ενυδρειο παει παρα πολυ καλα απο τιμες εχει σταθεροποιηθει και εγω εχω αρχισει να ξεανχονομε!Παραθετω και φωτο απο τα νεα μου κοραλακια!!!

post-4702-1211393737_thumb.jpg

Και εβαλα επιτελους μπρος και το sump αποφασησα οτι αφου μπορει η TUNZE, CRP , Octapus και τοσες αλλες εταιριες μπορω και εγω να φτιαξω ενα DIY overflow απολυτος ασφαλες και με απροβληματιστη λειτουργια και χρηση και σας παρουσιαζω την BETA εκδοση του "ANTONARAS PERSONAL OVERFLOW SYSTEM" :rasp::rasp::thumbup::thumbup: (Αντωναρας ειναι το επωνυμο μου για να μην ρωτατε :hysterical::hysterical: )

το συστημα ειναι φτιαχμενο και δουλευει με ροη 400 εως 600 lt/hr αλλα το οριγιναλ θα δουλεθει κοντα στα 1000 lt/hr το υπολογιζω!!Οπως το βλεπετε δουλευει 2 μερες και ουτε κιχ...εχει κοπει το ρευμα απειρες φορες και παντα ξεκιναει κανονικα χωρις κανενα προβλημα!!!Ο λογος που αποφασισα να κανω το overflow DIY ειναι καθαρα οικονομικος αφου δεν ανεχομε να μου πιανουν τον @@@@!!!Να αναφερω οτι η κατασκευει της BETA overflow κοστισε μολις 13,2 euro!!! (χωρις τον κυκλοφοριτη που τον εχω για τις αλλαγες) και η original θα μου κοστισει κοντα στα το πολυ 30 euro μονο για το overflow!!!Μολις ολοκληροθει η κατασκευη θα κανω παρουσιασει ακριβης με καλυτερες φωτο απο αυτες που ακολουθουν!!!Επισης παραθετω και ενα link που φαινετε και η λειτουργια της!!Παρακαλω οποιες παρατηρησεις συμβουλες για την εξελιξη χρησιμες!!

post-4702-1211394513_thumb.jpg post-4702-1211394524_thumb.jpg

και το link :

να σου ζήσει το καινούριο κοράλλι ! υπέροχο

όταν σταματήσει η αντλία να στέλνει νερό το επίπεδο του νερού στον πάνω κουβά θα πέσει και θα περάσει αέρας μέσα στο σωλήνα υπερχείλισης σωστά ?

πως ξεπερνάς αυτό το πρόβλημα ?

Έγινε επεξεργασία - salTasos

Παρατηρησε τη δευτερη φωτο το νερο στη κανατα ειναι μονιμα σε αυτη τη σταθμη η οποια ειναι και ησταθμη του ενυδρειου!οταν σταματηση η αντλια το νερο παραμενει στην κανατα αφου η εξοδο ειναι ψηλα(ο μαυρος σωληνας που διακρηνεις παει μεχρι τη μεση της κανατας και απο αυτον κατεβαινει το νερο) με αποτελεσμα να κανει συφονι η κανατα και να εχει παντα νερο ο σωληνας!

Ρε παιδια σορυ για τη χαζη απορια μου αλλα ενα SPS κοραλι πως διακρινεις οτι δεν παει καλα?Απο το χρωμα μονο?

Αν αρχίζει και χάνει το χρώμα του ή δεν ανοίγουν τα πολυποδάκια του, όταν έχει τέτοια.

Ειναι reef safe ο παρακατω κυριος : http://www.aqua-reef-farm.com/shopexd.asp?id=833 και αν ναι θελει ιδιαιτερη φροντιδα?Ευχαριστω!

είναι reef safe αλλά μπορεί να χτυπήσει μικρά ψάρια ..

θέλει σπηλιές για να κρύβεται και είναι σαρκοφάγος στη διατροφή

Στο ενυδρειο υπαρχουν τα πρωτα sps και ειμαι πολυ χαρουμενος :bowdown::buttrock::buttrock: ειναι παραγωγης Νικου Ψαλτη τον οποιο και ευχαριστω για ακομα μια φορα για την υπομονη και τις συμβουλες του!Το ενυδρειο παει παρα πολυ καλα απο τιμες εχει σταθεροποιηθει και εγω εχω αρχισει να ξεανχονομε!Παραθετω και φωτο απο τα νεα μου κοραλακια!!!

post-4702-1211393737_thumb.jpg

Και εβαλα επιτελους μπρος και το sump αποφασησα οτι αφου μπορει η TUNZE, CRP , Octapus και τοσες αλλες εταιριες μπορω και εγω να φτιαξω ενα DIY overflow απολυτος ασφαλες και με απροβληματιστη λειτουργια και χρηση και σας παρουσιαζω την BETA εκδοση του "ANTONARAS PERSONAL OVERFLOW SYSTEM" :rasp::rasp::thumbup::thumbup: (Αντωναρας ειναι το επωνυμο μου για να μην ρωτατε :hysterical::hysterical: )

το συστημα ειναι φτιαχμενο και δουλευει με ροη 400 εως 600 lt/hr αλλα το οριγιναλ θα δουλεθει κοντα στα 1000 lt/hr το υπολογιζω!!Οπως το βλεπετε δουλευει 2 μερες και ουτε κιχ...εχει κοπει το ρευμα απειρες φορες και παντα ξεκιναει κανονικα χωρις κανενα προβλημα!!!Ο λογος που αποφασισα να κανω το overflow DIY ειναι καθαρα οικονομικος αφου δεν ανεχομε να μου πιανουν τον @@@@!!!Να αναφερω οτι η κατασκευει της BETA overflow κοστισε μολις 13,2 euro!!! (χωρις τον κυκλοφοριτη που τον εχω για τις αλλαγες) και η original θα μου κοστισει κοντα στα το πολυ 30 euro μονο για το overflow!!!Μολις ολοκληροθει η κατασκευη θα κανω παρουσιασει ακριβης με καλυτερες φωτο απο αυτες που ακολουθουν!!!Επισης παραθετω και ενα link που φαινετε και η λειτουργια της!!Παρακαλω οποιες παρατηρησεις συμβουλες για την εξελιξη χρησιμες!!

post-4702-1211394513_thumb.jpg post-4702-1211394524_thumb.jpg

και το link :

Βάλε ανοξοίδωτο καρφί και το ιδανικό ειναι εάν εχεις κάποιον κυκλοφορητή εντός ενυδρείου

που τραβάει με βεντούρι να περάσεις ένα αεροσωληνάκι στη θέση του καρφιού

μέχρι τον κυκλοφορητη ώστε σε περίπτωση που σου περάσει αέρας στο

σιλικονούχο να κάνει αμέσως αναρόφηση τον αέρα

Καλη μου ανθρωποι...HELP PLZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μολις γυρισα απο το φοιτητικο μου σπιτι και βλεπω στο ενυδρειο μια ροζ κιλιδα στο μισο ενυδρειο η οποια δεν εχω ιδεα τι ειναι ή απο τι προκληθηκε!Ρωταω τον αυτοματο πιλοτο(μαμα, μπαμπα με εκπαιδευση ειδικοων δυναμεων :rasp::rasp::thumbup: ) και μου λενε οτι εγινε σε μια μερα ξεκινησε χτες το απογευμα και σημερα ειναι οπως το βλέπω.... :thumbup::hysterical::hysterical: Η ρουτίνες του ενυδρειου εχουν γινει κανονικα και ολα ειναι οκ!Τι κανουμε?ΤΗΧ :bowdown::buttrock::buttrock: και περιμενω ανυπομονα!!!

post-4702-1212758189_thumb.jpgpost-4702-1212758223_thumb.jpg

Kυανο..........παιδική αρρώστια. :bowdown:

Η γνώμη μου να διορθώσεις την κυκλοφορία σου, και θα φύγει αργά αργά.

Υπάρχει και αποτελεσματικό υγρό φαρμακάκι.

Εχτες δεν πραλαβα να σας πω οτι μπηκαν και δυο καινουργοι κατοιοι!Παραθετο φωτο και θελω τι γνωμη σας για τα ψαρακια!Ευχαριστω πολυ!!Α!!!Σημαρε περασα και απο το NAVY απλα :bowdown::buttrock::buttrock: και ενα μεγαλο ευχαριστω για ολα...ξερεις εσυ καπετανιο!!!!!!!

post-4702-1212863766_thumb.jpgpost-4702-1212863802_thumb.jpg

αν ειναι ευκολο και να τα ονοματισετε κιολας...ΤΗΧ

Παλι τα ιδια το πρωι βρηκα το firefish σχεδον νεκρο οπως ακριβως και τι σαλαρια με ενα πριξιμο κατω ακριβως απο το αριστερο βρανχι πιστεθω οτι κατι υπαρχει στο ενυδρειο και τσιμπαει τα ψαρια που κινουνται κοντα στη αμμο και στα κατω βραχια κοιμουνται!!Δεν ξερω τι να κανω ειμαι να σκασω!!!Κριμα το ψαρακι πανω που ειχε προσαρμοστει και αρχισε να γυρναει το ενυδρειο!!Τι μπορει να ειναι ρε παιδια καθε βραδυ κοιταω πανω απο 4-5 φορες με φακο αλλα δεν βλεπω τιποτα τι να κανω καμια ιδεα παω να σκασω!!!!

Σιγουρα ειναι καποιος οργανισμος...Μηπως ειναι καμια αρρωστια στο ενυδρειο σου?Αλλιως κατσε ψαξε τα βραδυα μιπως και το δεις εξω...

• 2 weeks later...

Παιδια καλησπερα και καλο κουραγιο σε εσας και τα ενυδρεια σας με αυτη τη ζεστη!!!Παρατηρησα οτι στο βραχο σε ενα σημειο εχει δημιουργηθει κατι σαν κουκουλι μηπως μπορει να με φωτησει κανεις τι ειναι αυτο?Εχω βγασλει καποιες φωτο αλλα δεν ξερω αν θα καταλαβετε πολλα 8α προσπαθησω να ανεβασω και καλυτερες!

οπως παντα THX :);)

post-4702-1213706793_thumb.jpgpost-4702-1213706855_thumb.jpg ειναι ακριβως στο κεντρο!!!

Έγινε επεξεργασία - jumaru82

Εγώ προσωπικά δεν διακρίνω τίποτα στις φωτογραφίες.

Υποθέτω όμως ότι πρόκειται για κάποιο σπογγοειδή σχηματισμό.

αν εννοείς αυτό που είναι στη κεντρική σκιά της φωτογραφίας ..

είναι ένα όμορφο σφουγγάρι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...