Guest Christos68 21 Δεκεμβρίου 2005 #1 Share 21 Δεκεμβρίου 2005 Αγόρασα πρόσφατα δύο ψαράκια (δες φωτο). Μου τα σύστησαν σαν Microgeophagus Ramirezi. Σε όλες τις φωτο του συγκεκριμένου είδους που βρήκα στο internet έχουν και μαύρα στίγματα που τα δικά μου δεν έχουν. 'Ολα τα υπόλοιπα μου ταιριάζουν. Είναι Microgeophagus Ramirezi? Μήπως είναι πολύ νεαρά και δεν έχουν "δώσει" όλα τους τα χρώματα ακόμα? Σας ευχαριστώ προκαταβολικά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDP 21 Δεκεμβρίου 2005 #2 Share 21 Δεκεμβρίου 2005 Είναι ακριβώς ότι σου είπαν Microgeophagus Ramirezi Link to comment Share on other sites More sharing options...
LARISEOS 21 Δεκεμβρίου 2005 #3 Share 21 Δεκεμβρίου 2005 Είναι ένα πανέμορφο θηλυκό Ramirezi . είσαι τυχερός που έχεις στο ενυδρείο σου. Εγώ ακόμα ψάχνω να βρω τέτοιες θηλυκές Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 22 Δεκεμβρίου 2005 #4 Share 22 Δεκεμβρίου 2005 Είναι πράγματι Ραμιρέζι αλλά σίγουρα 'επιλεκτικής αναπαραγωγής' μιάς και χρωματικά αλλά και σχηματικά είναι διαφορετικό από το κανονικό είδος. Τώρα για το άν είναι αρσενικό ή θυληκό προσωπικά θα ήθελα να δώ και άλλες φωτό... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Christos68 22 Δεκεμβρίου 2005 #5 Share 22 Δεκεμβρίου 2005 (edited) Husky Jim μάλλον έχεις δίκιο για την επιλεκτική παραγωγή. Βρήκα ίδια φωτό σε site εκτροφέα από τη Γερμανία νομίζω. Δεν κράτησα bookmark, αλλά θα το ξαναβρώ και θα ενημερώσω. Σε ένα άλλο ramirezi τα βρήκα σαν Papiliochromis/Microgeophagus ramirezi (The Ram Cichlid) δες φωτό Gold ram. Τα κακά νέα τώρα. Εκέι που τα χάζευα χτές, (έχω πραγματικά ενθουσιαστεί με αυτά τα ψαράκια), το ένα κάθησε στον βυθό δίπλα σε ένα φυτό και έγειρε ακίνητο. Δεν μπόρεσα να κάνω τίποτα παρά μόνο να το βγάλω από το ενυδρείο όταν σιγουρεύτηκα ότι δεν υπήρχε επιστροφή. Μέτρησα το pH στο 7,3. Δεν ξέρω αν ήταν αρσενικό ή θυληκό και τι είναι το άλλο που μου έμεινε. Θα με ενδιέφερε να ξέρω για να τα κάνω ζευγαράκι. Όπως θα με ενδιέφερε να βρώ ένα ταίρι αλλά το original με τα μαύρα στίγματα. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη, ευχαριστώ όλους σας, Husky Jim θα επανέλθω με φωτογραφία αυτού που μου έμεινε... Έγινε επεξεργασία 22 Δεκεμβρίου 2005 - Christos68 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SW1IXC 22 Δεκεμβρίου 2005 #6 Share 22 Δεκεμβρίου 2005 Husky Jim μάλλον έχεις δίκιο για την επιλεκτική παραγωγή.Βρήκα ίδια φωτό σε site εκτροφέα από τη Γερμανία νομίζω. Δεν κράτησα bookmark, αλλά θα το ξαναβρώ και θα ενημερώσω. Σε ένα άλλο ramirezi τα βρήκα σαν Papiliochromis/Microgeophagus ramirezi (The Ram Cichlid) δες φωτό Gold ram. Τα κακά νέα τώρα. Εκέι που τα χάζευα χτές, (έχω πραγματικά ενθουσιαστεί με αυτά τα ψαράκια), το ένα κάθησε στον βυθό δίπλα σε ένα φυτό και έγειρε ακίνητο. Δεν μπόρεσα να κάνω τίποτα παρά μόνο να το βγάλω από το ενυδρείο όταν σιγουρεύτηκα ότι δεν υπήρχε επιστροφή. Μέτρησα το pH στο 7,3. Δεν ξέρω αν ήταν αρσενικό ή θυληκό και τι είναι το άλλο που μου έμεινε. Θα με ενδιέφερε να ξέρω για να τα κάνω πάλι ζευγαράκι. Όπως θα με ενδιέφερε να βρώ ένα ταίρι αλλά το original με τα μαύρα στίγματα. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη, ευχαριστώ όλους σας, Husky Jim θα επανέλθω με φωτογραφία αυτού που μου έμεινε... 7919[/snapback] Λυπάμε που το χασες.. 7.3 είναι λίγο παραπάνω απο ότι θέλουνε τα ραμς.. Παρόλα αυτά ο θάνατος μπορεί να προήλθε και από άλλους παράγοντες. σκληρότητα κλπ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Christos68 23 Δεκεμβρίου 2005 #7 Share 23 Δεκεμβρίου 2005 Αυτό είναι το ραμιρεζι που μου έμεινε. Δεν ξέρω αν είναι αρσενικό ή θυληκό. Πώς μπορώ μάθω τι είναι αλλά και πως να τα ξεχωρίζω? Το κατάστημα που τα αγόρασα έχει κι άλλα και θέλω να ξέρω τι να ζητήσω για να τα κάνω ζευγαράκι. Ο καταστηματάρχης μου είπε ότι από αυτά που έχει εκείνα με τα λιγότερο έντονα χρώματα ίσως είναι τα θυληκά. Ισχύει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
neon 23 Δεκεμβρίου 2005 #8 Share 23 Δεκεμβρίου 2005 To συγκεκριμένο ψαράκι είναι θηλυκό. Για δες εδώ : http://www.aquazone.gr/index.php?ind=fishp...y_view&iden=158 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lasal 27 Δεκεμβρίου 2005 #9 Share 27 Δεκεμβρίου 2005 Ο καταστηματάρχης μου είπε ότι από αυτά που έχει εκείνα με τα λιγότερο έντονα χρώματα ίσως είναι τα θυληκά. Ισχύει? 7987[/snapback] Και τα δυο έχουν έντονα χρώματα οταν βρίσκονται στις κατάλληλες συνθήκες. Εκεί που ξεχωρίζει το θυληκό ειναι οτι εχει κόκκινη κοιλιά, αρκετά έντονη σε περίοδο αναπαραγωγής. Δες τα παρακάτω λινκ. http://www.cichlid-forum.com/articles/m_ramirezi.php Και εδω ενα πολύ καλό άρθρο στα ελληνικά http://www.tsamisaquarium.com/Selides/Fish/ramirezi.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος