mpougatsas 2 Δεκεμβρίου 2007 #1 Share 2 Δεκεμβρίου 2007 καλησπερα παιδια!εχω προβλημα με το πως γεμιζουμε το μπουκαλι τις κοκα κολα για να φτιαξουμε το co2!μπωρει καποιος να μου πει τα υλικα κ βημα βημα τι κανουμε!βημα βημα τα παντα για την εκτελεση εχω κανει τρεις προσπαθειες κ τιποτα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 2 Δεκεμβρίου 2007 #2 Share 2 Δεκεμβρίου 2007 (edited) 2 κουπες ζαχαρη και στη μυτη του κουταλιου ελαχιστη μαγια.... εαν δεν σου βγαινει,ισως να χανει αεριο το μπουκαλι σου..... Έγινε επεξεργασία 2 Δεκεμβρίου 2007 - klaz Link to comment Share on other sites More sharing options...
chrisx 2 Δεκεμβρίου 2007 #3 Share 2 Δεκεμβρίου 2007 Όπως σου το λέει ο klaz, αν θέλεις για περισσότερα : http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/CO2.htm http://www.enudreio.gr/kataskeues/CO2/CO2.htm http://www.plantedtank.net/articles/DIY-Yeast-CO2/7/ και γενικά : http://images.google.gr/images?hl=el&q...sa=N&tab=wi Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 3 Δεκεμβρίου 2007 #4 Share 3 Δεκεμβρίου 2007 ΄Ενα κολπάκι και από δική μου εμπειρία, πρόσεξε την θερμοκρασία: 1) του μίγματος όταν βάζεις τη μαγιά (όχι πολύ ζεστό γιατί την καταστρέφει) 2) του περιβάλλοντος που βρίσκεται η μπουκάλα (αν είναι κρύο γίνεται πολύ μκρή ή καθόλου παραγωγή) (έφτασα στο σημείο να έχω την μπουκάλα της nutrafin μέσα στο νερό του ενυδρείου άλλη λύση είναι μέσα σε κουβά με θερμοστάτη) καλή τύχη. Επίσης αφού ανοιχτεί η μαγιά χαλάει με την υγρασία, εγώ προσωπικά την αποθηκεύω σε αεροστεγές μπουκαλάκι μετάτο άνοιγμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpougatsas 3 Δεκεμβρίου 2007 Author #5 Share 3 Δεκεμβρίου 2007 δηλ. βαζω σε ζεστο νερο την ζαχαρη ανακατεβω μεχρι ν λιωσει ριχνω νερο για να παρει το μπουκαλι την θεμοκρασια του δωματιου κ μετα ριχνω την μαγια?σοδα να βαλω?αλλα λεει ο ενας αλλα λεει ο αλλος!αντε να δουμε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 3 Δεκεμβρίου 2007 #6 Share 3 Δεκεμβρίου 2007 δηλ. βαζω σε ζεστο νερο την ζαχαρη ανακατεβω μεχρι ν λιωσει ριχνω νερο για να παρει το μπουκαλι την θεμοκρασια του δωματιου κ μετα ριχνω την μαγια?σοδα να βαλω?αλλα λεει ο ενας αλλα λεει ο αλλος!αντε να δουμε! ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗβαζεις σε χλιαρο νερακι τη ζαχαρη,την ανακατευεις και στη συνεχεια γεμιζεις με ζαχαρονερο το μπουκαλι,και ριχνεις στη μυτη απο το κουταλακι τη μαγια...κλεινεις καλα το μπουκαλι και αυτο ειναι .μετα απο λιγο,θ'αρχισει η παραγωγη... δεν μπορω να καταλαβω τι δεν εχεις καταλαβει.ειναι πολυ απλο. προσοχη μονο να εχεις κανει καλη κατασξκευη στο μπουκαλι,για να μην εχεις διαρροη στο αεριο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpougatsas 3 Δεκεμβρίου 2007 Author #7 Share 3 Δεκεμβρίου 2007 ναι εσυ τα λες ετσι για δες εδωhttp://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/CO2.htm πως θα καταλαβω οτι δεν εχω απολιες?οτι το μπουκαλι ειναι στεγανο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiapas 3 Δεκεμβρίου 2007 #8 Share 3 Δεκεμβρίου 2007 ναι εσυ τα λες ετσι για δες εδωhttp://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/CO2.htm πως θα καταλαβω οτι δεν εχω απολιες?οτι το μπουκαλι ειναι στεγανο? oταν το μπουκαλι ειναι αδειο σφιξε το καπακι και κλεισε με το δακτυλο σου το στομιο απο το σωληνακι που εχεις,μετα πιεσε το μπουκαλι αν ειναι στεγανο δεν θα πιεζεται , αν πιεζαιτε καπου εχεις διαρροη. οσο για την διευθ.που εδωσες ειναι για συσκευη καλυτερης διαχυση του co2 και οχι για την παραγωγη του,μονο η πρωτη παραγραφος αναφερεται στην παραγωγη και τα λεει ολα αναλυτικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpougatsas 3 Δεκεμβρίου 2007 Author #9 Share 3 Δεκεμβρίου 2007 ok!μαλλον εχω απολιες!ενταξει θα βγαλω ακρη θα το πλακοσω στν σιληκονη!!!σοδα να βαλω?την μαγια να την ανακατεβω προτα με λιγο νερο η να την βαζω ετσι χυμα στο μπουκαλι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiapas 3 Δεκεμβρίου 2007 #10 Share 3 Δεκεμβρίου 2007 ok!μαλλον εχω απολιες!ενταξει θα βγαλω ακρη θα το πλακοσω στν σιληκονη!!!σοδα να βαλω?την μαγια να την ανακατεβω προτα με λιγο νερο η να την βαζω ετσι χυμα στο μπουκαλι? το κοκκινο Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpougatsas 3 Δεκεμβρίου 2007 Author #11 Share 3 Δεκεμβρίου 2007 για αλλη μια φορα σ ευχαριστω!αντε κανονισε να τα πουμε κ απο κοντα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpougatsas 5 Δεκεμβρίου 2007 Author #12 Share 5 Δεκεμβρίου 2007 hello!!λοιπον το πλακωσα στην σιληκονη ελπιζω να μην εχω απολιες τωρα?πηρα κ θερμοστατη να νανε παντα ζεστο το μιγμα!στους ποσους να βαλω τον θερμοστατη?το mail το πηρες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiapas 6 Δεκεμβρίου 2007 #13 Share 6 Δεκεμβρίου 2007 (edited) hello!!λοιπον το πλακωσα στην σιληκονη ελπιζω να μην εχω απολιες τωρα?πηρα κ θερμοστατη να νανε παντα ζεστο το μιγμα!στους ποσους να βαλω τον θερμοστατη?το mail το πηρες? τον θερμοστατη που θα το βαλεις το μιγμα αστο σε θερμοκρασια δωματιου,δεν χρειαζεται καποια συγκεκριμμενη θερμοκρασια για να δουλεψει δεν εχω mail Έγινε επεξεργασία 6 Δεκεμβρίου 2007 - yiapasdiscus Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 6 Δεκεμβρίου 2007 #14 Share 6 Δεκεμβρίου 2007 Όσο πιο υψηλή είναι η θερμοκρασία τόσο πιο έντονη η παραγωγή του CO2 αλλά ταυτόχρονα τελειώνει και πιο γρήγορα η παραγωγή του CO2 και αντίστροφα. Το θέμα είναι πόσο CO2 χρειαζόμαστε, αν η παραγωγή σε θερμοκρασία δωματίου μας καλύπτει τότε δεν χρειάζεται να θερμάνουμε το μίγμα. Αν δεν μας καλύπτει χρειάζεται να θερμανθεί για να έχουμε πιο έντονη παραγωγή CO2. Προσωπικά όμως αν δεν με κάλυπτε η παραγωγή CO2 σε θερμοκρασία δωματίου θα έπαιζα λίγο με το μίγμα, αν δεν με κάλυπτε αυτό θα τοποθετούσα μεγαλύτερο μπουκάλι πχ 2 λίτρα ή και μεγαλύτερο. Αν δεν με κάλυπτε πάλη θα πρόσθετα και μια δεύτερη φιάλη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpougatsas 6 Δεκεμβρίου 2007 Author #15 Share 6 Δεκεμβρίου 2007 τον θερμοστατη που θα το βαλεις το μιγμα αστο σε θερμοκρασια δωματιου,δεν χρειαζεται καποια συγκεκριμμενη θερμοκρασια για να δουλεψει δεν εχω mail α καλα οκ!σου απαντησα στο μυν. που μου εστειλες μαλλον δεν θα το πηρες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
yiapas 6 Δεκεμβρίου 2007 #16 Share 6 Δεκεμβρίου 2007 Όσο πιο υψηλή είναι η θερμοκρασία τόσο πιο έντονη η παραγωγή του CO2 αλλά ταυτόχρονα τελειώνει και πιο γρήγορα η παραγωγή του CO2 και αντίστροφα. Το θέμα είναι πόσο CO2 χρειαζόμαστε, αν η παραγωγή σε θερμοκρασία δωματίου μας καλύπτει τότε δεν χρειάζεται να θερμάνουμε το μίγμα. Αν δεν μας καλύπτει χρειάζεται να θερμανθεί για να έχουμε πιο έντονη παραγωγή CO2. Προσωπικά όμως αν δεν με κάλυπτε η παραγωγή CO2 σε θερμοκρασία δωματίου θα έπαιζα λίγο με το μίγμα, αν δεν με κάλυπτε αυτό θα τοποθετούσα μεγαλύτερο μπουκάλι πχ 2 λίτρα ή και μεγαλύτερο. Αν δεν με κάλυπτε πάλη θα πρόσθετα και μια δεύτερη φιάλη. καλησπερα Χρηστο ! και εγω αυτο ηθελα να πω ,λεγοντας οτι δεν παιζει ρολο η θερμοκρασια στην παραγωγη co2 δεν εννοω οτι δεν αυξανεται ή μειώνεται αναλογα απο την θερμοκρασια εννοω οτι καλυτερα ειναι σε μια θερμοκρασια δωματιου και να παιξεις με τις ποσοτητες μιγματος ή τα μπουκαλια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος